Monday, November 21, 2011

Apam's Story

"Women dignity are all abot their face" Ini adalah statement dari tua punya body yang telah i translated. Dengan niat untuk tidak menyinggung mana2 pihak dan tidak lah i dikatakannya meniru gaya penulisanya yang ade STPM certificate itu.No offense ye.Kelas u pompuan,eh from now let's call her Kak Apam (full name :Apam Polka Dot) yer cause Kak Apam memang expert in apam's making ni.That why apamnya sentiasa dlm ingatan Ash, sms pon still dok mention about her Apam.Then bini itu (i lah sapa lagi) membaca dengan bersahaja.Cool u ,Biah.Damn it!!! Dalam hati i menyumpah2.I curse both of u jadi batu nisan!!!

Kehadapan kak Apam: Sure u merasakan u la wanita yang paling gorgeous kan,that why u berani menggunakan kata2 diatas dengan confidence.Kalau tak cantik rupawan masakan Ash duk gila bayang dengan apam u??? I benci u Apam,so sah2 lah i mengatakan yg u tu memang tak gorgeous langsung.

Sungguh proud kan u duduk KL, if stay in London tak tahu la mcm mana.Wanita modern yg berkerjaya,independent dan tak bergantung kat kote laki mcm i (Kak Apam,u keje kat company ciput je pon).Earring bintang2 u tu beli kat mana?.Dress up u yang ala2 jinjang mari, then ber clubbing kat Jln P.Ramlee(very the kay yel kan)auw..fashionable betul u,Apam.I yang duk rumah ni pon tahu berfesyen.Mesken2 i yg tak berperkerjaan,i mampu beli barang2 street fashion.I ni bukan nya expert sangat pasal fesyen and xde la i ni penggila brand item sesaja.Geng2 comolot i ramailah yg berasal dari sekolah fesyen,jadi i ni terselamat la dr menjadi mangsa fesyen perasan mcm Apam.Belum lagi handbag Coach u yg sah2 tepi jln mari,kan Pam.Biar tak ori asalkan Coach.I rela tak ber Coach segala mcm u.Sekali pon i nak tiru perangai menunjuk2 u itu i lebih rela balik my in-law house and buat muka kesian depan sekedai handbag collection nya.Sure my in-law kata"Biah pilih la mana2 handbag yg Biah berkenan,next year mommy nak pegi Italy(puih...)then boleh beli yang lain".Kelas kan i??? Pakai iPhone(cap hayam), kecoh kat FB.Excuse me, i kan since zaman2 study kat university kokak i tu (kata Apam: alah study kat ai tee em je pon lain la yu em ke ober sea ke) lagi i da biasa mempunyai Apple's product, start from iPod Shuffle, iMac, eh malas la nak menunjuk2 ni.

Dan sebenarnya,i nak bercherita about Kak Apam yg telah mengata cerca i yang duduk di rumah dan dicelah2 kang2 lelaki in dan menjadi full time desperate housewife.Katanya begini"Kite perempuan ni jgn bergantung pada lelaki,berdiri atas kaki sendiri.gunakan apa yg kita ada utk life kita".Amboi2 mcm pakar motivasi kan.Kak Apam,perlu ke i cereta kat u mengapa i tak berkerja???Why?Kokak sangat ke full time housewife mcm i ni.Asshole pojaan hati u juga yg bawak i p duk tepi hutan belantara yg tak ada keje ni.Belum kira i dpt keja but tak kena dimata Ash then terus nya tak dibagi nya i keja until now but i don't give up and i will fighting back.Kelas sangat ke u yg keje kat company ciput tu?I hade degree ok.Dengan izin Tuhan,satu masa nti i plan nak hambik master then buat PHD.Why? Because i nak menunjuk2 kat u ke?Tidak sama sekali,parent i tak ajar begitu.This is a dreams from my mother yg mahukan i belajar setinggi yg i termampu.U pon ade STPM je kan,so why u so proud sangat dengan diri u???Tak kisah ke i dengan kata2 cerca Apam?I don't say that i don't care.I do.Rasa mcm nk dicarutkan2 kan je si Apam tu.

Finally,satu pagi yg dingin dengan angin sepoi2 bahasa, Kak Apam telah bertanya pada i"Best tak jadi housewife"Mana tak best Pam,kalau u jadi housewife mcm i every night u boleh hadap Ash jejantan pojaan u then bangun lambat tak yah masak for lunch.Why Apam tanya begitu???Katanya dia fade-up kerja cause banyak sangat org jealous dng dirinya yg gorgeous itu.Laki Apam pon mcm laki i tak kisah if Apam tak nak keja.Begitu u,pilih laki pon mesti ada ciri2 mcm Ash.

Hambik kau,Pam.Now is your turn.Baik sangat perangai u kan that why mana2 u pegi ada saja org tak suka u lah,jealous dng u lah.No wonder la kat FB nya asik merempan2 je kejanya duk maki org sana sini,eh Pam nowdays senang je org nak kenal perangai kita tau.Just refer on our FB.Nak2 lagi yg sukak post pict yg nampak longkang boobs itu then bila ada yg comment kegatalan tahu pulak marah.Tak gitu Kak Apam???Kalau da kerjanya asik duk post kat wall then maki org yg kononnya jealous dng u, tak puas hati dng u lah.Nampak sangat u ni mmg buruk perangai dan ramai musuh.Ramai org menyampah dng u.From there i can simply make my own conclusion about u,Pam.U ni betina jenis apa???Betina puaka.I pon apa lagi,i bagi la cukup2 kan, get back ok.Then u boleh tanya i "Ye ke ada org duk ngata2 u cause u tak berkerja mcm i?".U dah lope ke Pam apa yg u tulis about i???Before that pon u selalu tease2 i about this kan.I saja yg malas nk explain kat u pasal taraf pendidikan i dan mengapa i tak berkerja mcm u.I tak suka menunjuk cause tak mendatang paedah.Tak yah minta,i bagi Apam free consultation.But tidak la semua kata2 i itu bernafsukan revenge semata.

I told her about duk rumah punya pro and cons .Kak Apam,tak keja nti u duk rumah jual apams online sudah la,u kan expert.Kelas u, Biah.Tak yah susah2 cari pasal,pasal yg cari u.Eh,i tak paham bila si Apam tulis"gunakan apa yg kita ada utk life kita".What do u mean Pam,adakah gunakan kepakaran yg u ada itu utk terus menyundal dng laki org?Begitu???

Hari ni i tak nak cakap banyak about Ash walaupong tujuan penulisan blog underground ini adalah untk melepaskan kemarahan dan kekecewaan i terhadap Ash.I tak mungkin boleh meng up-date blog i yg baru berusia beberapa hari ini setiap hari cause i banyak keja lain, melantak tido dan melawa dengan dress2 gorgeous pembelian diri sendiri dikala Ash mencari nafkah.Lagi pon i bukan ada follower,alah i pon tidak la menggilakan glamour cause intention i ber blog ini cuma untuk meluah rasa dan berkongsi pendapat pada yg sudi. I just wondering now, how a certain people think about me??? Yang pastinya i mahu menjadi diri i sendiri dengan cerita i sendiri dan tidak meniru cara org lain menulis.Semua org boleh menulis,termasuk u kan Kak Apam that why u suka tulis yg ntah apa2.Sungguh low-class u kan.STPM dapat berapa?If cukup2 makan xpayah la u berbangga sangat ok cause i pon penah belajar Form 6 so i tahu ler.Few days ago,i ada membaca blog seseorang teman yg tak berapa mesra,tittle nya berbunyi '' Jangan Kutuk Suami Anda". Sentap i tau,terasa pedasnya.Then i pon mula menjadi seorang pemikir.

No comments: