Thursday, November 24, 2011

Lived To Tell The Tale

I'am so terrified of turning 30 (3 years from now).Kata Tuan Hj, ex-bf i itu "life doesn't end at 30 lah Baby"(baby kunon,denga dek bini menopause u baru tahu).Tidak lah i ni takut mejadi tua cause for me dengan izin Tuhan,panjang umur everybody akan lalui that phase .30 not even old pon. It's just a number bak kata my elder sister yg umurnya sudah late 40's.

So apa yg u risau kan Biah? I risau mengenangkan nasib body i lah.At this age i masih begini dan begitu,banyak benda yg i plan tak terbuat2 even cita2 segunung Everest.Nak2 lagi bila bertemu jodoh dng lelaki ini. Segalanya begitu2 sahaja.Almost everyday pon i sesali dengan ketentuan ini.Bukan la i ni tak percaya pada qada' dan qadar,takdir yg telah tersurat untuk diri i.I do.Tapi bukan kah kita boleh berusaha untuk hidup yg lebih baik?I do juga,bukanlah i ni pasrah saja orangnya but sangat la limited.Terbatas oleh hukum agama,tu belum lagi i bercerita pasal maruah family and hati2 org tua itu.

I sayangkan my parent.I bukan la ank yg baik sangat pon but i try my best to make both of them happy.Salah satu darinya bila i denga cakap my parent then menikah dng Ash.Both of them sangat lah happy, i admit se asshole2 Ash, dia pandai ambil hati parent i. Mudah dot com je nak ambil hati parent i,tak de la sampai kena belikan my dad Rolex and hanta my mum pegi tour 1 Europe sana.Kacang je,just talk and listen to both of them.Tak yah susah2 nak gores dan leret credit card segala.Kan i da cakap,peanut je.

At this age,hidup i sangat kesepian dan dull.Even ada laki but hari2 i di perantawan ini sangat lah menyedihkan,hari2 duk terperap dlm rumah.At night pulak kena berdepan dengan problem yg tak pernah sudah and weekend lagi la seksa zahir batin i.Masing2 buat hal sendiri.I duduk kat hall pegang remote and Ash stay in the room dng pc nya.Apa dibuat nya i malas nak ambik tahu.We had difficult talks.Bukan tak coba,but tak penahnya menjadi cause for sure akan end-up dng adegan tuduh menuduh and ungkit mengungkit.Ash akan talk a bad thing about me and i akan naik hantu. Memang hantu u asshole!!!Tuan Hj cakap "He's ungkit2 about your past and talk a bad thing about u kan,why u diam saja?Why u tak get back?Ungkit la segala kecilakaan him and talk a bad thing about him too,why u diam saja? My silly answer is "I hold my tounge for the sake of peace" Suatu masa nanti it's will goes around.Bodoh ke jawapan i tu???Tak betul ke?Kalau i lawan cakap2 cilaka Ash, silap2 i kena belasah.Sapa nak tolong i if muka i lebam2 kena penumbuk him???Nak jerit minta tolong police ke?Begitu Tuan Hj sayang???

Tersentuh tau naluri kewanitaan i bila teringat tragedy itu.He's ruin everything.Tak ada lagi cinta suci i untuk him.I coba juga,berdoa.Memohon agar Tuhan bukakan hati Ash and i tetapkan dlm hati selagi i masih jadi his wife,i takan pernah seligkuh.Doa i semoga i dijauhkan dari kemaksiatan dan zina,i tak nak jadikan excuse to had an affair.Kalau hendak seribu daya.I love him the way a lot of women love their husband.Pasrah...

Tipah my best friend was told me,mengapa tidak dicuba melahirkan anak2 yg comel2,mudah-mudahan Ash akan berubah.I do.I penah pregnant 3 times sepanjang 4 tahun menikah.I had misscarriage for my 1st and 2nd pregnancy and for my 3rd pregnacny pulak everything ok even dlm masa pregnant itu mcm2 yg i terpaksa lalui.Beginilah nasib perantau dan isteri kurang attention mcm i.Bila mengidam Ash buat xtahu(even nak makan burger at Fridays) bukan i minta nk makan kambing gurun pon.Sudahnya i kalis mengidam.Paling teruk 1 weeks i tahan liur duk teringat siang mlm then i lupa.Belum kira i sakit body,tekanan perasaan,yg itu dan yg ini.Semua i tanggung sendiri.

Sometimes i rasa mcm mengandung tak hade laki.Hence preparation utk baby pon Ash berkira2.I guna my saving,ye la mak to be kan mmg la excited,kalau boleh nak beli semua yg the best saja even duit nya alahai la ciput.Preparation utk i lagi lah usah diharap ye,maternity wear pon cuma sehelai je,itu pon cause i slumber je ambik then letak kat counter.Yang morah2 one je pon.Bila hari yg ditunggu2 tiba,Tuhan uji i lagi.Anak i meninggal after birth.Luluh jantung i.Air mata pon tak menitis.I was hoping ank ini akan save our marriage but...Rasanya i tak nak hidup lagi,mati yg memang pasti utk semua org itu juga bukan pengakhiran kepada segalanya.Terputus dengan dunia,alam barzakh sana siapa yg tahu nasib i,dosa banyak.So blue...hari2 i tatap gambar ank kesayangan i...until now.I never doubt,Ash juga sayangkan our only children.In his way.Sebak dada i...

Ash selalu cakap yg he's regret menikah dng i.Apa u ingat i tak regret ke menikah dng jantan asshole mcm u???You're a big liar!I ni dah jadi burden to him.Dah la tak keja,menyusahkan.Why u tak menikah dng Apam pojaan hati u tu?Cause your mother tak berkenan dng her kan.Why tak berkenan? Cause Apam's u tak kena pada mata her.Kurang berpendidikan may be.Why i cakap begini cause i rasa ni reason yg paling logic why his mother nak kan i jadi menantu.Org ada2 ni begini la adanya.Bertuah ke i yg terpilih bukan si Apam?Tidak ok!After 3 months menikah my life was a disaster.

Back to Apam, she's wanita berkerjaya sama mcm yg u harap2kan even keje kat company ciput.Ada duit sendiri,boleh beli Coach handbag tepi jln mari ,beli tudung bunga2 online pakai duit gaji sendiri,pandai buat apam's so u tak payah beli and yg paling best u boleh borrow her money and pura2 tak ingat.Why u senyap2 bermain kata2 nafsu dng her?Jarang contact konon kan Apam,u ingat i bodoh ke?I sempat belajar ilmu hackers and spy menyepai ni la.Mmg i tak tahu apa u all katakan but i still can trace and i understand both of u sure bercakap benda2 yg berlandaskan nafsu serakah u all je.Damndamndamn.Bukan ke tanggungjawab seorang suami itu untuk menyediakan segalanya2(yg asas) untuk isteri.I bukan jenis yg meminta2 pon even bernafsu but i still can handle it,alah kalau dapat semua yg i hendak sekali pon but tak bahagia buat apa kan?Pening i fikirkan nasib i ni.

Where's the women i used to be???I tak tahu kemana?Tuan Hj was offering me,katanya:'U lari je balik sini Baby,then u cari keja.I akan support u.I'll pay your bill's and kita akan hidup happy mcm dulu"Senang je u cakap kan bang,mana nak i letak muka and maruah family i?Apa i nak explain to my parent? Sesedap rasa ye u cakap,nak support i la kunon.Bang Hj,u pon 2x5 mcm bini menopause u.Angin sesuka hati,time u marah,u menghilang entah kemana,belum kira hari u mendustai i,balik kampung kunon,ropa2nya u pegi berbulan madu dng bini tua u yg kunon2nya u tak cinta itu.

If betul la u ni berjurus org nya da lama i menikah kat Golok dng u even parent i sure2 mengamok cause i gatai menikah dng laki org.I sanggup bermadu kasih dng bini tua u but why i tinggalkan u cause u pon lebih kurang mcm Ash,lagi menderita hidup i if kawin dng laki org mcm u then terabai.At least i ni the one and only bini Ash(tak tahu la if esok2 Ash kena tangkap basah then i dimadukan) so i xperlu bersusah payah betegang urat bergaduh dng madu.If i ikut cakap u bang,i lari balik sana, u nak jadikan i ni apa?Mistress u ke?Pompuan simpanan u?Pemuas nafsu u?Sorry la i tak nak berbuat dosa and i tak ketandusan seks.Biarlah i bercerai berai mengikut lunas-lunas agama.Dengan cara yg betul dan terhormat(harap2 la) or berdoalah agar marriage i akan bertemu bahagia.I have my own mission impossible.Bila hari itu tiba,i tahu i akan free just like a bird.

Abg Hj,bukan i tak cinta u, cinta itu telah mati. In age i guess.Dan sebelum menjelang 30,harapan i cuma satu, agar i bebas dari problema ini dan mampu tersenyum seperti dahulu kala.

3 comments:

NenetPenne (NP) said...

alahai u ni
buat apa nak fikir pasal orang kalau hidup u menderita gila mcm ni...

biah gorgeous said...

my dear NP,stress kan u baca mystory?i tak sekuat u,for the time being banyak hati yg perlu dijaga at least until my misson impossible jadi kenyataan.Bilanya,Biah?

hobbit1964 said...

O
M
G
!!