Thursday, November 17, 2011

Selfish

Kata Ash, i'am selfish cause i always want more than what he can give.Dalam erti kata lain i ni seorang yg tak tahu diuntung.Tak tahu mengenang budi.Begitu sekali Ash mengatakan i tau.

Bila sendirian mcm ni i mula la terkifir kata2 kesat Ash itu.Alah da namanya jantan memang begitu ok,asal argue je start la dikatakan yang we women ni tak kenang body lah, selfish lah,mcm2 lah.Because of what ye???Because nak selamatkan diri sendiri la,so we women rasa guilty gitu.Terkesema kejap.

Selama menjadi the only wife to him ni apa sangat yg Ash bagi pada i sampai dikatakannya i ni tak mengenang body lah,selfish lah???Kalau nak diukur dng sacrifice,sapa yg paling banyak sacrifice in our marriage??? Sah2 la org itu adalah i.

Perlukah i ungkit segala pengorbanan sesuci i selama ni??? I sanggup korbankan cita2 i yg setinggi Everest tu for the sake of our marriage dan yg paling tak boleh blah bila i juga rela korbankan my ego.Untuk jantan typical and so demanding mcm Ash,memang la semua ni tak hade makna langsung.There's no meaning to him.Apalah la sangat, terkorban body and soul pon Ash tak peduli ok. That my duty as a wife katanya.

Bercakap pasal harta benda pulak ye, banyak sangat ke intan berlian yg disalutkakn kat body i ni? Yang ada cuma cincin berlian yg memang tak sampai 1 carat tu.Itu saja and i tak penah meminta2. Kalau minta dapat ke??Harta benda,intan berlian,sekedai handbag dan wang ringgit segala,siapa yg yg tak tempting dng semua ni???Please hands up.Tidak la i mengatakan yg i sesuci sangat.I do, but apalah ertinya harta benda kalau tak bahagia.

Dapat sekedai handbag sekali pon but i duk terperap ngadap wall 24/7 ,for what?Duit pocket pon Ash tak bagi tau,ada la 2-3 times dia bagi i then haram jadah tak bagi langsung.Lagi duit i yang selalu dipinjam and baya ikut suka hati tok dia ada la.

Yes,am a housewife.Mana i dapat duit???Duit saving i yg makin hari makin ciput itu lah.Tak pon wang ehsan pemberian abgakakadik i.Kain baju i pon Ash tak belikan.Dia da bershopping sakan 2 months before puasa.Raya once a year,i beli baju sendiri.Tu pon i beli kat kedai yg alah tak berapa nak glamour cause i tak berduit.Tak glamour bukan tak bermakna takhade quality ok but quality nya so so saja lah.Balik rumah i nangis senyap2 dlm bathroom.

Feeling2 nk pakai La Senza ,i beli sendiri.Malam2 hari Ash cakap"sexy nya bra u yang" Dasar jantan,compliment bini malam2 cause nak melepaskan air je.Beli panties kat Parkson Grand pon pakai duit i.Bak kata Tipah my bestfriend"minah kilang pon mampu pakai La Senza tau Biah".Eh no offense ok.Tipah oh Tipah,La Senza ada jual kat FOS.Benda2 yg lain lagi la jangan diharapkan.Semua harus dapat yg diperkenan tuan tanah,nak beli moisturiser i yang berharga tak sampai 50 hengget itu pon i kena bagi 10 reasons ok.Nak menitis air mata i depan casher.Kalau ikut yg diperkenan tuan tanah, lagi afdol if i rela pakai cream temu lawak.Kokak sangat ke i ni???

Why???Tak mampu ke Ash???Hidup berdua2 je,anak tak hade.Keje pon kat company meletop ko.Tak kan small small thing gitu pon i nk kena beg him.I kan his wife.Mana hak i?Mana his responsibility?I punya responsibility je yg disebut sebutkan.

Teruk sangat ke i ni??? Kalau betul i ni memang tak padan dengan Ash,mengapa dia terhegeh2 proposed i dulu?Kenapa i agree?Because my parent want it.Specially my mum yang sedang keuzuran.Kata my mum"kan bagus Biah kawin dengan Ash,dia dari keluarga baik-baik" And yes after we both menikah semua saudara mara from my mum side start pandang i dengan mata if not xpandang langsung ko.Frankly said, my mum side punya family mmg haram jaddah ok.Even ko kawin dng laki org but berreta benda, outomaticly demo jadi friendly.Nak2 lagi if jantan itu berstatus dato' ke.Kalau berstatus kaum kerabat diraja lagi lah kau hebat dimata demo Biah.

Tak mengenang budi kah i?Selfish kah i?

No comments: