Friday, December 16, 2011

Apam's Fakebook Status

Suka or not i have to confess that sejak2 Apam menjadi teman laman sosial fakebook i,maka perkerjaan i di rumah puaka ini such as mencuci jamban Ash every morning without fail,jaga pokok his mum,basuh kain,lipat kain,susun kain,etc makinlah bertambah tau.Now almost everyday (except on weekends) i jadi stalker in silence.Mana tidaknya this Apam meng update status almost hari2 sometimes more than 4 times tau, pagi2 sampai office:on pc,of course la kena update"selamat pagi dunia".Hamboi satu donia ke kenal u?.Before kelua lunch update about pompuan nasik kang2 yg mempitnah and jealous dng kebahagian romah lah tangga her with the asben,siap maki2 lagi then after lunch pulak update hadis yg di copy paste ntah dari mana yg bbunyik lebih kurang like this ye "dosa memfitnah itu lebih besar dari dosa membunuh,baik pegi bunuh org je pompuan,blaja tinggi2 tp, otak pikir kotor. sah2 jeles tgk aku hepi!".Eh memfitnah itu dosanya lebih besar daripada membunuh nyawa?

Before tea-time update lagi,copy paste cakap2 motivator popular about self-esteem gitu then tambah ayat sendiri bagi nampak bijak sikit(ye la belaja sampai form 6 kan) "pedulikan dng kata2 org,ignorekan sumer,just do the best for ourself:-) *tag beberapa org bbf* jom bergumbira".After te-time fulak update nya berbunyik"wHo r u to jUdge?. Include vclip from YouTube,here without u from Hoobastank(i tahu Pam,laki i hade email this song just for u.kimak ko forever!) So the sial kan puan2? Update before balik keja"tak sabar nak blk rumah(flat ajer po.yg tak berkenaan don't get sentap ye),nak jumper darling asben and ceritakan semua problem ari ni.mlm ni mlm jumaat ,mlm utk mr and mrs :-P. Gamaknya satu fakebook include her parent,pak cik mak cik,ipar duai and anak2 sedara yg rata2 nya masih bersekolah rendah tahu yg this Apam da gatal nak pekena kote.So disturbing!

Semak ok my fakebook timeline dng her status yg nampak dari jauh sungguh lah berpelajaran tinggi itu.So bilanya should i quit from this pejerjaan?I have to studies about my friendenemy behaviors kan,so i don't need to risik sana sini apatah lagi nak questions Ash about his Apam.Tak koser i tau.Through fakebook saja i can even know about the bedroom yg this Apam tido at night to berkongkek specially on malam jemahat.Inikan pulak nak tahu perangai her lagu mano.So easy ok.I tahu diri,am not sesuci sangat but i tidaklah menjalankan kempen membenci org sana sini apatah lagi memaki hamun sesedap bontot.Takat ni my fb wall adalah bersih dari anasir2 yg tak diingini,no tagged2 about issues yg tak diketahui akan kesahihanya or provoked sana sini apatah apatah lagi simply duk comments kalahkan ustazah.Tak percaya try la add i then tengok sendiri.To the bangsat husband pulak: bila i saja2 wish him through his fb on our wedding anniversary last week(kat rumah both laki bini kelu tak terkata),bolehnya he just ignored saja,comment ex-colleges nya punya status boleh fulak kan.Padahal mlm tu bukan main stim lagi i di romenya.Nak jaga hati si Apam punya pasal kan,karang si Apam tanya him"baby,u ckp ur marriage dng si biah tu xhappy kan naper dlm fb ber wish2 syg2".What's the harom jaddoh? Saja la nak test power,sekali...i yg sakit hati.

No comments: