Wednesday, December 21, 2011

Entry pendek/fundek:Meroyan

Before i pulang ke Kuala Lumpur that day Abg Hj telah meng sms i:

Keja kosong kat dotdot company as Enterpreneur Management Associate.Interview next week on Tuesday.pls email your resume to Cik Aleesha,Asst Director.

He called me during lunch hour and asking me mcm pak polisi gitu about the interview.When i told him that i didn't attend pon then apa lagi of course la this Abg Hj bengang.Sudah dibagi job opportunities boleh fulak i ignored begitu saja.Ni yg buat i hangin satu body about this Hj.Bertahun2 lamanya baru la ni he's kunon2 concerns dengan my problem.Carikan keja segala,kunon2 hero la kaedahnya.Excuse me Bang Hj if u jujur ikhlas suci murni nak tolong i cari kerja,why now?Selama ni u buat apa?Bang,u keja pon kat company meletop jugakan?Your position pon sound so glamour.Assistant Manager gitu.Hence,u ramai contact.Masuk paper frontpage next to our PM pon i tak sure da berapa belas kali(proud bini menopause u Bang).Suppose dari dulu lagi u da carikan i keja cause u bukan tak tahu i suffer in this puaka house,bukan suruh i melulu lari rumah bawak kain baju and stay with u.Who do u think am i Bang?Bohsia apa?I tak hadap la semua tu Bang,that why i suruh u carikan keja cause i wanna be independent,ada duit sendiri.Bukan i mintak u tanggung makan minum plus my bills.Why u diam saja?

Who's Cik Aleesya ni Bang?Girlfriend baru u ke?Bukan main lagi u ye,i tengok on your twitter timeline sibuk la duk offer ntah mana2 pompuan keja.Bila my turn macam2 alasan u.Tak hape la Bang,i boleh cari keja sendiri,tak usah la u kunon2 concern nk tolong i.Semua tu ada makna,i know u.Gemok's jahat!

No comments: