Thursday, December 27, 2012

kerana dia...


I was in mysecond trimester now.Perot makin besar and am feel exhausted too.I cried myself to sleep almost every night,macam macam yang difikirkan and I was unable to control it.Siang hari pulak I sibuk dengan housechores yang tak penah habis.Tak sempat nak nap or doing my pilates but still juga I manage to curi curi masa cause am so takut jadi sebesar whale.Tak sanggup aku.I just can't imagine how it's going to be like if I had tis unborn baby.Matilah aku...

Today is Fernando's birthday actually but I can't find a strength in me to text him.Since pagi tadi I distracted myself dengan macam macam benda.I was so ashamed with myself cause he's the only jantan yang ingat mybirthday few months ago.Pagi pagi lagi I received a phone call from him and it made me remember the reasons I loved him and yes after that I cried and cried serupa pompuan gila cause laki yang I nikahi kerana cinta itu,puih... boleh buat buat tak tahu sama la dengan Bang Hj yang kononnya will always love me sampai mati but when it's come to myturn mengenakan dia pandai pulak orang tua tu merajuk.Ada I kisah bang???

I was thinking to stalk him on the fb but then am felt so afraid,takut I akan lebih terluka.If only he knew what's in myheart then I know he can understand why I didn't call or text him today but I percaya that jantan happy without me.Happy Birthday D...

I sangat terluka dengan segala perbuatan jantan tak guna itu,hati I hancur luluh bila dia terus menafikan hak I dan anak yang tak mengerti ini.I tak berharap lagi....

Demi mu anak,akan mommy bertahan...


Monday, December 17, 2012

bila hati sudah benci


Kata orang itu,am not a good mother cause I jarang p visit kubur my late daughter(the kubur so jauh ok)dan tak menunjukkan kesedihan I dengan bercerita atau berkeluh kesah betapa sedihnya dan hibanya diri ku ini dengan kehilangan anak nan seorang itu.I think orang tu expect I duk meraung serupa kaplam or deciding to commit suicide.How I wish they walk in my shoes...

And now with my second pregnancy pon orang itu tak habis la duk memekak kat telinga I yang almost pekak ni about kebaikan menetekkan anak(takut I tak bagi anak menetek la tu),cara yang paling baguih tuk didik anak (macam dia dan suku sakat dia la),the best way to jaga body during pantang,bukan ke beranak yang dulu tu aku ni serupa berpantang tak berteman.Semua benda buat sendiri so takkan la tak paham paham lagi???,etc.As if I ni bengong sangat.

Orang itu juga duk canang yang I ni tak pandai masak sebijik macam dia masak.Macam mana aku nak pandai ye?.Katanya lagi I juga tak pandai mengemas rumah just like the suku sakat.Ye la high taste sangat kan,nak beli sebijik lampu kat Harvey Norman pon kedekot.Eh takat lampu kertas ikiah tu aku tak main la...I still can't understand why they chose me among betinas lain specially Kak Hapam yang pandai masak,buat segala macam kuih apam dan outspoken (just like them)???

Recently I got a fever plus flu sekali,tak ada siap nak hanta p clinic(aku kan tak ada laki)then when I tells this to the Hj,orang tua tu mengoffer dirinya untuk menghantar I ke dokter.Terharu aku dibuatnya.I juga baru perasan I ni mengidap an insomnia,I selalu terjaga tengah malam then nak tido back adalah hazab and most of the time am feeling so sad so blue and empty too.I know it's the simptoms of depression during pregnancy.If I tells this to my midwife,katanya nanti p cari apa sebab yang buat I jadi depressed dan cobelah handle that penyebab dengan bijak tak pon pompreng tua tu akan suruh I sembahyang 5waktu then bila da sampai tahap bipolar nanti baru la nak sibuk suruh p counselling segala.Dengan itu I selalu berdoa agar jauh dari dia(jantan tak guna)cause when he was around,dia selalu menyakitkan hati aku.Dia semakin jauh,I rasa lebih tenang of course,selalu cari alasan untuk terus lebih jauh dari I and he knew that I akan terus setia menunggu.

I spoke to Fernando few weeks ago,dia yang menalipon aku ye and yes,my heart break when I heard his voices .Jantan tu duk bertanya khabar I,then buat buat terkejut bila I cakap I was in *** since berbulan bulan ago(entah entah rumah aku no berapa pon dia tahu).Siap cakap lagi my neighborhood area ni tempat orang kaya kaya je,he can't afford to stay at this place.Yang kaya tu orang lain,not me.Since bila la jantan tu pandai merendah diri...If only he knew how much diriku ini menderita...I hope she do all the things that I should have done when I was yours...

It's hurt...









Wednesday, December 12, 2012

12/12/2012


Sebentar tadi Bang Hj just calling me from the office.Baru je i nak sambung tido tau.Olang tua tu jarang jarang call me in the morning unless mood buang tabiat is on tak pon cause dia gaduh dengan binik,duk tanya,"awat you lupa kat i ke?.Lama tak call'.La...ingatkan apa la tadi.I tells him yang i ni tak koser nak call if tak ada benda penting.Ye la you tu bukan siapa siapa pon Bang Hj oi.

Then he asked me lagi,"you lupa my birthday ye?.Awat you tak wish pon?".Small heart la tu.I cakap to him yang aku memang lupa(buat buat lupa actually)then si tua tu suruh i p tido balik.Birthday yang da basi(last sunday),memang i saja buat buat tak hengat pon cause orang tua tu ada anak bini p la celebrate sana.Unless the binik also buat tak tahu,berbaloi sangat la kan you punya pengorbanan selama ni bang.Tinggal binik and the boys kerna napsu.Well i ni bukan siapa siapa to him...

Bonne nuit Bang Hj...



Monday, December 3, 2012

biniku di menara


Kata kawan I, when a women no longer gets frustrated and upset with men then they can always understand that she doesn't love them anymore.I memang agree sangat but in my case,(cause I bertemankan jantan lahabau)cara yang paling berkesan is angkat kaki cause he refused to understand & selebihnya biar la my lawyer yang uruskan.Tapi nak angkat kaki tu pun bukanlah semudah abc ye Kak Hapam so you kena la tunggu.Well today I tak koser nak talk about my disaster marriage, yang aku sendiri pon da jelak nak memikirkannya.I nak cite pasal kawan jantan I yang bininya adalah seorang pensyarah yang sangat educated itu.

He called me after Remdan yang lalu,as usual la kan duk bertanya khabar each other,bukan macam you and laki I ye Kak Hapam,asal contact je duk tanya alat sulit masing masing.puih...Then he tells me about the divorce and of course la I terkejut beruk.Ye la that day masa the binik duk serang I tu it sound like aku ni separuh mati centakan laki aku,but end up berpisah jua...I didn't ask him about the detail cause aku tak koser nak dengar the ugly truth about divorce ni.Masing masing will blame each other.Paham sangat I but tis jantan idak la pulak duk cakap about salah sibini saja,he said yang dirinya juga bersalah that why the binik p mintak fasakh.

It's a knife in my heart when he tells me about their innocent boy yang umurnya tak sampai 2 tahun itu(teringat anak dalam perut),the binik tak bagi tis jantan jumpa anak but when its come about nafkah pandai pulak duk remind siang malam.Bila dah bercerai berai ni semuanya serba tak kena,as a friend I did memberi sepatah dua kata,p la rujuk back but he said, it's impossible la biah honey and he don't care anymore cause hati nya juga terluka.The binik was ridiculed him by saying macam macam, tis jantan tak educated like her yang currently tengah buat phd.Tis part aku memang tak agree ye pompreng,before menikah dulu ko bukan tak tahu tis jantan was a diploma holder saja?.You cannot assumed dia pon gigih study sampai phd macam you.The binik juga duk cakap yang tis jantan p bomohkan dirinya itu that why duk teringat siang malam,nak buat assigment pon susah.Ish,selama I kenal tis jantan kan I don't think la dia ada masa nak p buat benda macam tu.Sah sah la pompreng tu yang tak sure with the decision yang ikut napsu tu.Sapa yang gila talak ni???

I tells him lagi,just make sure bagi nafkah anak on time,even the binik tak bagi jumpa anak and p la cari teman pengganti yang sepadan.Anggap je la yang pompreng educated serupa itu bukan untuk you dan just don't give a fuck if pompreng tu duk whining about nafkah anak yang tak penah cukup tu.For me 700$ is more than enough.I ni satu cent pon payah nak dapat from my laki,mintak duit nak buat preparation for his own flesh and blood pon hazab.Duduk nun jauh kat kampung *** sana if duduk KL pon still cukup lagi unless you duk feeling feeling pampered anak serupa Kimora Lee.Enough is enough la kan ,ni tak sudah sudah cari pasal.If I were her,aku bersyukur sangat cause finally dendam kesumat nak bercerai berai tu jadi kenyataan then tak koser da nak ambik tahu about my duda...

Masa kat Indonesia that day Bang Hj duk la whatsapp I segala macam kek dan gambaq gambaq dirinya yang gagah perkasa itu then of course la aku terliuq (tengok kek ye).When he was returned back,I suruh pass to my friend.Si tua bangsat tu bagi macam macam excuse,tak sempat,nak hantar anak p music class,nak gentel binik,etc.Let say I suruh hantar sampai dalam bilik tidur,sure tak menyempat punya.Centa la sangat khennn...Dasar tua tak ingat nak mampos!



Tuesday, November 27, 2012

drama&betrayed


Beberapa hari yang lalu Kak Hapam texted me bertanyakan khabar,saja la tu kan berdrama.Da tak ada keja sangat.She asked me da pindah kay elle ke belom then siap tanya lagi,"sorang or both?".Sempat lagi tu duk bertanya pasal laki I.Dasar pompreng jalang.I pon apa lagi da orang bertanya kan so harus la I jawab straight to the point.I'm not like her,tak reti nak berkias kias segala.I tells her yang I da pindah sini since last Idul Fitri then I asked her back,"eh tak kan la laki I (laki dia jugak) tak bagi tahu you about tis?.Of course la dia ikut sekali,laki I (lagi) kan".Begitu aku jawab.

once a jalang,always a jalang.Dah tahu lagi la sibuk duk bertanya.Ko cakap je la yang ko tu sangat bahagia cause laki aku ada kat sini,senang sikit nak p gentel fefek ko, incase berdenyut denyut je tak nak stop (aku ke yang bagi statement serupa haram jadah ni???). Pompreng tu sah sah la denied.She tells me,dirinya yang gatal fefek itu da lama tak contact laki I.Tak contact my ass lah.Ko ingat aku ni bodoh sangat ke Kak Hapam oi???.I don't give a shit pon if I found out yang both of them da start p menyundal.Ye la laki I mesti excited nak ramas tetek Kak Hapam then nak tengok anak tiri yang so cute tu lagi.Khennn...I yang was struggled duk menjaga kecsucian rumahtangga(puih...) yang retak menanti belah ni pon da terlepas jugak p jumpa si Hj tua tu,once.Thank God cause perasaan centa itu memang da tak hade langsung,if not aku pon nak jugak tunjuk skill menyundal.I'll be eating alive if Bella baca statement berani mati serupa ini.Well,it's just cakap cakap pompreng emo,snobb bitch Khennn.

Laki tercinta I pulak since balik sini memang sangat sangat busy.Keluar rumah early in the morning then balik malam,sometimes dekat nak subuh baru balik but why la duk bising tak cukup duit je.Nak beli eyeliner I yang regenya tak sampai 100$ tu pon bertangguh tangguh,beli gadgets baru almost every month ada pulak duit ye.Dasar...I was the one yang duk spend more time in this house.Dia tak ambik tahu pon,if aku bawak jantan balik rumah hari hari pon dia tak akan tahu.Hiks...

Bella tells me to jaga diri dan jangan makan hati.Yes I did.Lately ni memang jarang berperang mulut dengan him but ada la sekali sekala tu aku bahasakan that jantan, cause da tak tahan sangat.End up I jugak la yang duk bergenang air mata.The things is I had said my peace.Since adik beradik I tahu yang diri ku berbadan dua,my sister start la duk membeli segala macam supplement for me.Ubat to reduce morning sickness la,tambah darah lah,etc.Bella,everytimes balik from outstation mesti beli kan baju for my unborn baby.Tak sabar nak dapat anak sedara baru(Bella tak ada anak).My Kak Ngah pulak duk belikan I baju.Kata Bella,my maternity clothes yang dulu dulu tu da outdated.Ye la that time I was in Bandar Puaka,celah mana nak cari baju serupa at H&M tu?.Why orang kat Klang Valley ni especially kawan pasebook I, so obsessed about H&M?.I wonder if Kak Hapam tahu p beli baju at H&M sure riuh kat pasebook.Sempat lagi I mengata...

Tak ada apa yang berubah and I know that he will never change just like what I want,laki I still macam dulu jugak.Tak hingin pon dia nak temankan I p check up or anything yang berkaitan dengan anak dalam perut I ni.Jauh sekali nak bertanya khabar.I la sorang sorang duk tunggu turn p check up,everytimes I muntah terbelahak cepat cepat dia lari and when it comes about mengidam lagi la dia tak ambik kisah.So I memang tak koser nak p merengek kat dia.I mengandung da berapa bulan pon dia tak tahu.That day ada orang tanya him,then boleh pulak laki I p tanya I back."eh yang(laki you panggil I yang,Pam),you pregnant da berapa bulan ye?".I tells them,da nak beranak pon ni.

Walau pon terluka,I baik baik saja...


Monday, November 26, 2012

teringin



I mengidam tis pisang bakar since last week lagi.Celah mana nak cari?.


Friday, November 16, 2012

when enough is enough



Bang Hj texted me from Indonesia,I thought after that drama orang tua tu da give up but dia buat macam tak ada apa je.I yang berhati batu,reply ikut suka suka hati.Then he asked me,awatnya I tak reply yesterday?.I tells him because I tak ada masa nak p topup my phone then sempat lagi I kena kan him,you tu nak suruh topup 10$ pon payah(tak pernah actually).I memang tak koser la nak contact orang tua tu unless ada benda penting.Sudahnya orang tua tu kecik hati.Why should I care nak menjaga hati kawan serupa itu?.

Bella(my sister) pulak keep remind me to stay away from that Hj.I tell her,yes I did. Since I balik KL baru sekali je I p jumpa orang tua tu and please understand my situation,it will be so much harder for me untuk terus melupakan si tua tu, cause we used to be like tis(kawan suam suam kuku) since I menikah dulu.Bukannya I berscandal pon dengan si tua tu.Well,sewaktu zaman centa mati dulu I did berjanji bulan dan bintang to the Hj.I promised him that I will always love him(and so many many janji kap lam) dan kalau dah takdir yang centa mati tu tak kesampaian,I tak akan pernah melupakan dirinya and until today even we both adalah serupa catdog,paling lama pon sebulan dua je tak kawan.Kata Bang Hj,I kena cursed dengan janji janji I dulu.puih...Janji palsu orang tua tu lagi la tak terkira banyaknya.

Ada la few times bila I balik to my parent's house,orang tua tu nak datang jumpa I.Please ok,neighbours kat sana mulut longkang,tak worth it langsung I nak tebalkan muka tahan malu because of orang tua serupa itu.Ada sekali tu pulak tis orang tua sibuk la nak datang to my house cause he knew laki mithali I tu selalu balik malam even on weekends.Nak tengok rumah katanya.I tells him,berhenti berharap la bang cause I tak akan pernah bawa jantan lain masuk to my laki's house even yang menggoda I itu adalah Abang Bond.

I tahu about few people yang ada habit duk menyundal dengan scandal masing masing time laki/bini was not at home.I just wondering why???.Hadap sangat nak berkongket p la check in tak pon kalau da desperate sangat tak berduit pulak tu so p la jerk off behind the tree sana.For me (yang tak sesuci Kak Hapam) even my marriage ni terang terang la tak akan bahagia but I tak pernah lagi terfikir nak buat perangai serupa itu,because rasa hormat itu masih ada.Before p Indonesia that day tis orang tua tells me,ada sorang pompreng try to seduce him through pasebook(peduli apa aku?).I tells him,ajak la jumpa mana tahu boleh adjust.Sometimes tu kan I don't get it apa la tis orang tua try to do?.It was obvious apa yang perasaan centa I itu da tak ada langsung and it impossible to bring the love back,kerana hati ini telah dilukai...


Thursday, November 8, 2012

berhenti berharap


Bertahun hidup bersama jantan yang tak cintakan I (tapikan at night bila horny tahu pulak duk meraba between my legs) adalah sangat menyeksakan jiwa raga.I don't understand why la panjang pulak jodoh I dengan tis jantan even asal gaduh dalam pale otak I ni memang ingat nak bercerai je and now tak payah tunggu gaduh pon I memang nak bercerai sangat sangat cause da tak lalu nak hadap him.Had enough la kaedahnya,mana taknya da sampai tahap we don't even know what we argue about.

Today suka la I nak membuat announcement disini yang I sudah pon bebadan dua (yes you're right anon) and only God know how terkejut beruknya I with tis unexpected news but I believe pasti ada hikmahnya.After I lost my one and only baby Zara,I selalu berdoa agar suatu saat nanti Tuhan izinkan I untuk memiliki zuriat lagi but not with tis jantan.At first I memang ada terfikir nak p buat abortion,almost every morning I menangis duk memikirkan what will happen to me and tis unborn baby specially bila terkenangkan what was happened to my last pregnancy dulu.The worst part is bila fikir about duit, financially sah sah la I tak mampu(I kan serupa tak berlaki), tu belum kira perangai laki I yang tak serupa jantan yang dah berbini and am sure he will treat me like a shit even yang dalam perut ni sah sah anak dia.Tears drop...

After second checkup baru la I came to my senses, terfikir about dosa pahala and of course about mati too.Bila tengok at the scan's monitor my heart beats so fast and I can feel it, it's a love at first sight (that time I was in bandar puaka lagi) and I cried...Then baru la I tell him about this and of course la laki I was berok surprised too.He said,"nak buat macam mana terima je la,Tuhan da bagi kan.Itu rezeki".Macam la I ni bodoh sangat jantan oi...Ok enough about mengandung's story.

Disini lebih baik cause I can always menebeng at my parent's house and the best part is adik beradik I ada to support me (how I wish you were here too Bella),specially with my health condition yang so so ni kan tapi tu la yang tak bestnya bila dah selalu sangat jiran tetangga my parent tengok I kat sana without laki terchintaik so the rumors spread by it self,dasar mulut longkang.Neighbour depan rumah boleh pulak tanya I,"da duduk rumah mak terus ke?".So sial betul la,very the kampung minded!.In other words that agony mak cik try to say yang I ni sudah menjada la tu.Saja nak buat makapak I sedih.See macam mana la I nak menumpang at my parent's house bila betul betul becerai nanti???.

Talk about Bang Hj,I met him last month(finally).As usual he'd fetched me at KLCC after work.Merasa la I naik kete baru the binik.Konon la p test drive mecedis and pigot segala,sudahnya kete buatan Malaya je yang you mampu beli.Tak malu ke binik you p keja naik kete macam tu bang???.Seperti yang I jangka,after bertahun tahun tidak bertemu Bang Hj still the same,tak banyak berubah and orang tua tu comment about my new style (for him baru la kan).He said I tak sesuai bertudung then sempat lagi orang tua tu bagi I tips berfesyen,katanya why not I try tudung macam Yuna.Suka hati I la kan.Dia tak tahu tudung ariani I lebih mahal than the binik's scarf yang duk cover leher yang da berkedut tu. Well I still remember bang,you memang tak suka pompreng bertudung that why your binik yang lagi few years nak masuk 50 tahun tu still togel lagi(no offend ye),anak imam katanya...I know bang, your binik tu cukup sangat la the packages as the binik idaman(diva la katakan)but kan I wonder why la you still menyundal siang malam ye?.Sebab da berkedut sana sini just like you kan??? (excuse my language ye bang,hampon...don't serang I from Makasar ye).

Pertemuan dua hati itu berakhir dengan argument yang mengharukan when I talk straight his face yang I tak akan dan tak pernah terfikir pon nak berscandal dengan him and please respect my decision and my status too.Of course la si tua tu tak puas hati then he asked me pe kejadahnya selama ni he was waiting for me bertahun tahun?.Kalau bukan scandal what should we call tis bloody relationship status?.I tells him yang tak pernah pon I beg him to tunggu I bertahun tahun,he can come and go to hell ikut the binik's angin menopause and tell me why should I care about tis bloody relationship status?.There's no such thing la,we're just friend and not teman tapi mesra like laki I (jantan tak guna) and si Hapam fefek merenyam tu ye,full stop.Scandal pe kejadahnya?.All tis while apa yang si tua tu buat for me?.Cinta from him sah sah la palsu and if I gatal sangat nak berscandal banyak lagi ikan kat lua sana tu.I had enough of sardin tua.

Kata orang the first love is always the hardest to forget and I thought I had forgotten him but I was wrong.Nak melupakan Fernando adalah sangat hazab(tak semudah nak melupakan Bang Hj) even I myself yang p gatal menikah dengan jantan lain dan since berada di KL ni I was so terrified of terserempak him in town cause KL ni bukan besar mana kan.Soon or later sure jumpa punya.Nak nak lagi for the kaki rayap like me.When I tells tis to Bella,she asked me stop think about Fernando.Ish...am not gila talak ok,it because of I have a lot of shame and guilt beside that during weekday I will bersendirian kesana sini without laki,balik rumah parent pon sendiri.Nampak nau la yang I ni sangat kesunyian and pathetic.Harap weekends je la baru berteman but still without laki terchintaik.It so obvious,tak reti la I nak pretend yang kononya my marriage was so happy like my friend in the pasebook sana.Geng seperonggengan pon macam da tahu je about my disasters marriage but I buat tak paham je la.

Just recently I heard that Fernando was menghintung hari nak menikah(we lost contact since last June).Pompreng kureng berotak tu pulak duk kompang about the cencen tunang yang berege 3k,itu je ke yang ex-laki I mampu beli untuk you???.Kalau dapat Forevermark tak tahu macam mana la agaknya.Just make sure gambar tak senonoh you tu tak sampai ke tangan the royal family ye pompreng.

So many things happen lately and since berbadan dua ni I jadi makin sensitive and sometimes it's just hard to control what my heart feels.

Friday, October 12, 2012

Lies

Since Kak Hapam tak lagi merempan in the blog&pasebook cause busy menetekkan anak&laki I (with their own way) so I pon macam da tak bernapsu lagi nak meng update tis blog beside that I was officially bermastautin in KL since last Idul Fitri without laki terchintaik so bertambah tambah la kemalasan yang sedia ada.

So many things happened actually,I had so much fun without him.Masa yang ada itu I habiskan at my parent's house dan selebihnya merayap seantero KL &sekitarnya.Bad times pulak tak usah cakap la kan even jauh dimata that jantan tetap menyakitkan jiwa raga dengan menambahkan rasa tak malu I when he just buat bodoh, tak reti nak tinggalkan wang ringgit dan boleh pulak I makan minum plus berjoli katak even duduk menumpang at my parent's house.Dah berlaki macam ni pon my brother jugak yang tanggung.I tells my sister(kesayangan @ bella,bukan nama sebenar),"bia adik beradik kita tahu about his true color".Finally after diberi sepatah dua kata, dengan terpaksa that jantan telah meninggalkan kad plastiknya pada I.Dasar jantan kan,tak kan nak beli kuih depan rumah pon nak pakai card???.Laki I juga tak ada masa la nak call or sms I tanya khabar apatah lagi nak menyatakan kerinduan pada I macam dengan Kak Hapam.I envy you,Pam!

Just recently,I telah dihubungi oleh someone yang pernah menyakitkan jiwa raga I suatu masa dulu(yes,he always know how to contact me)cause nak invite I p his wedding.I met this jantan before I met&bercenta with Bang Hj.Tis jantan was 10 years older than me dan berstatus duda (bekas laki orang) anak satu and I guess anak tiri tak jadi I was in secondary school now.Our long-distance relationship yang always hot and cold itu bertahan about few months saja but then once in a while he still contact me bertanya khabar.Nak pretend teman tapi mesra la kaedahnya.puih...When he came back to Malaya for good dulu I was in my final year and tis jantan ada la juga mencari and begged me for a second chance,I dengan je la nak percaya memang tak kuasa la.One month after that tis jantan had an accident after p menyundal dengan betina mana ntah then boleh pulak cari I.Dasar jantan kaki betina!

I tak ada la cakap yang I ni tak hingin nak attend the wedding but to be frank I memang tak reti la nak buat muka plastic depan him let say if I attend the wedding nanti,marah tu memang da habis actually but ntah la but not because am jealous.I don't think la yang I sanggup nak p travel long hours just because of him.Tak koser tau but sempat la I wish him good luck with the marriage nanti.

Sometimes I just don't understand with jantan ni la,the day before he menikah tu sempat lagi smsed I,"hi ****(nama manja I),tomorrow is mywedding,tetiba2 teringat kt u".Speechless I dibuatnya,not because of I ni gatal bulu cause ada jantan ingat kat I even nak menikah dah but it because of I teringat the same thing yang laki I buat with Kak Hapam the day before we both menikah dulu.I guess Kak Hapam do the same thing to lakinya.Dasar puaka!

Bersendirian macam ni buat i banyak berfikir.Yes,apa lagi ditunggu jantan yang tak reti how to appreciate me as the binik yang setia dan terus menunggu?.Pejabat agama tu bukan jauh pon but trust me,I just can't do it.It's not because of my parent's air muka or because of my brother yang sudah pergi buat selamanya itu.It's too complicated.It's about satu nyawa yang tak mengerti apa apa...

Wednesday, August 15, 2012

ABC

Bersempena bulan Ramdan ni I adalah malas untuk meng update about kejadian kejadian yang berlaku in tis house (even I tak puasa) dan I juga tak koser menjawab panggil from Bang Hj since Ramdan ke-7 until today but rajin pulak I menjawab soalan soalan yang begini rupa.It's about ABC's of me.


A -aishiteru is I love you


B - Bullshit is Bang Hj favourite word when everytime we had an argument.Merasa lah I di carutkan oleh si tua keladi tu.


C - cocoa crunch is my favourite cereal


D -darling or d is nama manja for Fernando when we're still together.


E - European County is must visit places to go before I die.Mekah pon I nak p jugak.


F -Fridays is my favourite spot to melantak burger


G - gincu (lipstick,mana tahu kan Kak Hapam tak tahu ada menatang gincu tu) pertama yang Bang Hj belikan for me is from M.A.C Klcc.Masih kah you ingat bang?


H -How I Meet Your Mother is my favourite show.Laki I pon sokaa jugak.


I -I wish I could hold and kiss my little princess before she died.


J -jantan pujaan Kak Hapam is my laki until today.Sorry la ye Kak Hapam cause I telah merampas tis jantan from you.


K - Kesayangan (my sister) akan behijrah for good ke negara 4 seasons after raya.I'm gonna miss her so much.Balik KL nanti siapa nak teman I makan sushi???


L - Liz is akak angkat I yang berada di Sandakan.


M - Model modelan is Fernando's bakal binik.Setakat masuk contest pakai baju pengantin pinjam (flat je tak hade shape langsung) then minta orang "like" in the pasebook dengan harapan you akan menang.Itu ke yang dinamakan model?.Model wannabe rupanya.


N - nymphomaniac is penyakit with abnormal sexual desires,macam Kak Hapam la tu


O - Orange is my favourite fruit.Banyak vitamin c kan,ini la rahsia kecantikan I,puih....


P - Pelita nasik kandaq Jln Ampang is our (agak agak siapa?) favourite spot to mentekedarah every Friday night.


Q - Cuando Seas Mia is telenovela (Mexican) yang I suka suatu ketika dulu.Banyak nau conflicts nya


R - roses is bunga yang selalu nau I dapat from Fernando centa lama


S - is Kak Hapam first letter real name


T - tarantula is serangga yang paling I takuti.


U - umbrella ela ela is one of our favourite songs and I will melalak tis song everytime naik kete dengan Hj


V - Vavi is babi ropenya.Kak Hapam kata I ni vavi yang kuat merempan.Why tak eja betul betul?Babi!


W -what the f***


X- xs is saiz baju yang boleh lagi I pakai even da beranak.you mampo ke Kak Hapam?


Y - yellow is my favourite color.merah dan biru pon I suka


Z -Zara is my one and only little princess and mommy love you so much baby.



Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Dan Batin to all of you


Tuesday, August 14, 2012

it about b's

I telah di tag oleh seseorag di pasebook tapikan I prefer untuk mempublishkanya in tis blog,boleh gitu?

Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real...nothing made up!


What is your name : Biah (nama ni I dapat from akak akak senior puaka when they found out I ni ada darah Kelantan celop.So desa katanya)

A four Letter Word : Bang...(Hj gems)

A boy's Name : Ben (jantan kengkang,the gf menyampah gila dengan I.Ada ke patut pompuan tu cakap I suka tis jantan,tak patut kan Pah)

A girl's Name : Betty,my favourite gf or Bella (kucing betina I at Hj's house)

An occupation : bodyguard or balaci

A color : blue

Something you'll wear : bikini top (I ada banyak collection tau but tak ada la I pakai in public kan,feeling feeling duk tepi kolam then baca majalah mangga)

Type of food : burger at Fridays (da berkurun tak merasa even tis kedai dekat je dengan Bandar Gorge)

Something found in the bathroom : berus jamban from Ikea

A place : Brazil lalala... how I wish I could ikut my sister p sini.

A reason for being late : bas rapid lambat cause the driver p gatai lalu Bangsar time peak hour

Something you'd shout : Bullshit lo Kak Hapam!!!

A movie title : Brokeback Mountain

Something you drink :berry juice

A musical group : BSB (denga lagu lagu demo time I sekolah kat kampong dulu now kan I denga Kpop jer...)

An animal : buaya darat or babon

A street name : belakang (Jln Belakang)

The title of a song : Born This Way (semestinya Lady Gaga)

Friday, August 10, 2012

Dilemma

Puasa ada lebih kurang 8 hari lagi but sehari pon I tak lepas.Jangan la pulak ada yang kata I ni teruk cause tak nak puasa ye. I bukan suka suka tak nak puasa but atas nasihat my gp yang serba pandai itu dan faktor kesihatan I yang tidak mengizinkan ini so I dinasihatkan untuk tidak mengerjakan ibadah puasa macam orang lain.However I yang berhati batu dan tak mendengar kata ini cuba la jugak nak puasa but then tak sempat azan Zuhur,sakitnya I saja yang tahu dan kerana sakit ini jugak I not be able to travel long hours so sempena bulan Ramadan yang mulia ini I tak dapat pulang ke Kuala Lumpur seperti tahun yang sudah sudah.Home sick sangat. I miss my parent and family.Rasa macam nak nangis pon ada ni.My mak pulak asik la duk bertanyakan about me,anak kesayangan la katakan then my sister yang pandai cover line told her,"biah sibuk tu mak,nanti raya baliklah dia".

I cuba belajar untuk terima ketentuan ini even I terpaksa sendirian.Sometimes laki I make my day very very hard by complaining about this and that as if I sengaja buat buat tak sihat but when he came to his senses,eh suddenly bertukar jadi jantan pujaan Malaya.Yes lately ni hati I cepat betul tersentuh dan I'am not very good at words anymore,tak reti dah I nak melawan cakap laki cause sometimes tu I terlalu sakit dan tak kuasa nak berkata kata even dalam hati ni punyalah sakit bila laki I ikut suka hati makbapak je cari pasal.When I look back,bukanlah I ni tak reti nak bersyukur cause dalam I sakit sakit ni laki I jugak yang hadap I siang malam,hantar p hospital and sometimes tu if I terpaksa stayed in the hospital,laki I akan temankan I sampai ke malam hari cause he knew yang I ni takut tido sorang (you mampu ke Bang Hj?).Sebab apa? Cause that's his responsibility as a husband kan if not siapa lagi?.Last week laki I dapat invitation berbuka puasa di Bandar Gorge then he tells me,"I kena pegi sorang je ni cause member office yang lain tak bawak family".Cakap je la you tak kuasa nak bawak I kan,macam la I hadap sangat.Makan kat lua sedap sedap then balik rumah bising bising.He think I kat rumah ni duduk kang kang je ke?.Dalam pada tak sihat ni pon I try la jugak berkemas apa yang patut,ye la da namanya pon menumpang kan.

Disebabkan I tak puasa so mood nak raya tu memang zero la but I of course I can't wait to balik to my parent's house,itu je la the only reason yang I ada.Sejak sejak menikah ni I jarang spend time dengan my family(even hari hari bisa) and am felt bad about that.Normally I terpaksa habiskan masa at duke's house,da la depa tu selalu pandang rendah pada I yang tak kelas ni.I wonder jugakla why depa tu kutip I jadi part of their family?.Ye la I kan anak kampong,belajar pon kat ipta je.Ish,orang ni kan even da jatuh tersungkur pon kalau da biasa menyombong memang tak reti reti nak sedar diri cause it already in their blood.There's time tu ada juga yang bertanya,mana I dapat handbag ni?.Baru beli gelang ke?.It funny actually bila orang kelas tanya orang tak kelas soalan serupa itu.Then I pon explain la handbekbek...I tu murah je tak boleh lawan dengan handbag Fendi depa yang satu tu je la pon but yes the quality is excellent I tell you cause it made in Europe juga and about the gelang meh pulak don't forget yang I'am half Kelantanise so when it come about jewellery mesti la yang big big one punya so everybody boleh tengok even memakainya adalah hazab and don't worry cause bukan laki I yang belikan ye...

My dilemma:raya ni nak balik mana???

Monday, July 16, 2012

Pandai

Intro
Sakit I ni tak tahu la makin chronic atau sebaliknya,drama sungguh.I had demam first in the morning (almost everyday),akibatnya I susah nak bangun from the bed,kena take times then kerja kerja I jadi sangat slow.I cepat penat.Segalanya serba tak kena.Later in the evening the demam datang lagi.When I told tis to my gp,kata him it's normal la puan then he tells me to continue with the medicines.Kena p check up slalu ,tak larat I dibuatnya and the tak boleh bla part is my gp asik la suruh I stay in the hospital which the bills boleh simpan buat beli handbag made in Italy.Tapi kan tidak la I kisahkan about the bill cause bukan duit I pon.Bila da sakit macam ni segalanya macam tak ada erti dan mula la ingat about mati dan dosa yang menggunung itu.I tak excited pon duk tunggu present from Erope sana.My kesayangan sister asik la duk whatsapps tanya nak apa lagi from there,bila I tells her yang I tak nak apa apa lagi then she's small heart pulak.Karang if I minta macam macam tak larat pulak nak bayaq the credit card.


Jantan pandai
Bila tinggal serumah dengan pakar IT pakar ekonomi ni memang banyak benda yang tak penah I bayangkan akan terjadi.My account has been hacked few months ago.Marah la jugak but after a while tak koser la I nak fikir.If I ask tis to him sure lain pulak jadinya nanti.So I changed the password beside that tak ada benda personal pon yang I nak hide from him.Memang la ada chats history between me and the Hj but ada I kisah?.We both tak ada la duk discuss about our centa suci yang tak kesampaian itu or meluahkan perasaan rindu dendam yang da bersarang or duk discuss benda benda yang boleh caused the nafsu serakah naik sampai kepala.Tipah tells me,try la forward semua evidence yang you ada to Kak Hapam's laki then we see la apa kata that laki.Entah la,I rasa macam jahat sangat nak buat macam tu or maybe I'am afraid of myself,if I told the whole truth banyak lagi benda yang akan terbongkar and it will hurting me badly.So meroyan la I in tis blog but I believe the truth was always in the somewhere...

Laki I juga selalu ridiculed me about the simple simple things like how to spell tis and that in English or he will tanya I about the general knowledge or current issues,etc yang kononya he's the one yang serba tahu as if I ni tak p sekolah then bila I boleh jawab he will asked me back,mana you tahu?.I said,I tahu la.Dengan tabiaat jarang jarang membaca I ni and tell me la buat apa ada bff macam Bang Hj tu kan even tis Hj tak ada Phd.Excuse me,I bukan macam Kak Hapam yang spelling and grammar nya sangat la oh my english!.Then when she's write in Malay pulak dah serupa minah rempit.Sometimes it take an ages la nak paham apa yang tis Apam typed.Tahu pulak laki I marah cause I mengata Apam tak sekolah tinggi.Well,I didn't say yang I ni pandai sangat than Apam but the fact is I memang lebih pandai than her.


kawan pandai
Recently,ada sorang kawan yang jadi part-time ustazah,the best binik,mother and daughter in the pasebook duk prong prang(ayat rempit) about penggunaan&ejaan bahasa Melayu yang betul.Pah,sure you kenal tis diva.Maklum je la tis person work as editor in the very very well known agency,(yes I'am envied her) but then yang buat I geli geleman is tis person tak mempraktikkanya.She's still menggunaan bahasa dan ejaan rempit like'kiter:kita,die:dia or mati?,kengkawan:kawan kawan,iyer:iya etc.Bila ditegur,she tried to menegakkan benang then keluaq la statement yang mengatakan she's didn't mean to tunjuk pandai even da terang terang la all her friends boleh nampak the mistake.Admit je la salah you,tak susah pon and I myself tak koser nak argue dengan you.Nak educate orang ni senang, just prong prang in the pasebook to tunjuk we're the pandai one but you have to well prepared nak nak lagi bila the busy body like me was in the friend's list.


Pandai cakap
Dilaser oleh ****,(the scene is like Nyonya Mansoor talked to Kassim Selamat on the phone)yang suka suka mengatakan that I'am not a good mother cause I didn't visit the grave and how could I forget about that?.I wish she walk in my shoes,live my sorrow and my pain...

Friday, July 13, 2012

Centa Lama

I'am not gila bayang not yet gila talak but I just mengingati kenangan kenangan yang boleh buat I tersenyum agar I tak melupakanya.

***

hi sayang abg,
Tq for spending time with me today, i'm so sorry for being late and abg hope you jangan buat muka kat abg ok sayang :o).You're so adorable with your spec. Actually abg tengok aje you dengan spek tu,and with the outfit you wear..hmmm you really know how to make me loose my mind over you ye sayang :o) and i love you for it.

Even we spend just a few hours but it was a quality time tht we spent together, next time kita gi tgk movie k sayang. Like abg told you, abg really looking forward to see you in your doctorate robe..and i will be the most happiest man alive to see you in tht costume. But apa pun..we take it a step at a time k baby, make sure you pass with flying colors.Finish your degree first then we think the master program pulak k..and abg hope you wont give up half way. But if you want to rest b4 you continue your master pun ok juga..but it depends on the situation la kan :o)

Sayang tau tak, why abg love you so much?

1. you accept me the way i am..and that really melt my heart coz even at my age..you can still see my true feelings inside me but not my age.

*yes,centa itu buta,sama buta dengan mata I*

2. You're so mature even you not notice it,mature in handling a man like me sbb kadang tu abg more like a kid to you but you still entertain my character..and i love you for that.

*mature la sangat*

3. **** willing to do anything just to be with me even when you have to cancel your class just because you want to be with me..abg really appreciate it very..very much sayang..and i love you for that.

*oh tis part I regret sangat sangat.Awat nya p gatai skip class segala biah oi if not every semester I dapat dl,kan Pah?*

4. **** manja :o)..and you know when to show it and you know how to do it without making abg rimas ..and i love it so very much.

*please don't muntah ye,Pah*

5. **** very open about your relantionship with the others and that make me more comfortable but even abg jealous but at least i know you dont keep secret behind me..and i love you for that.

*cause I'am not kaki kelentong like you bang,centa cakap tak centa*

6. **** always ensure abg that you wont leave me no matter what..and you do it just to make me feel secure and abg really appreciate it..and that make me love you more.

*sorry la cause finally I left you jugak but please don't forget tis,I tinggal you demi kebahagiaan you and the binik*

7. **** not only pretty but you also very smart, and to me that is sexy. But abg consider myself lucky cause i got a good package..the brain and definately your beautiful face.

*blush kejap,puih...I ni tak hade la cantik macam janda Tom Cruise or tak juga sexy macam Pamela Anderson Malaya but then of course la I lagi gorgeous than Kak Hapam kembang ithu*

8. Abg rasa you're meant to me, and definately you're made in heaven for me and just me..thank you baby for being in me even at the later age of me. But i believe it happen for a reason and both of us happy. And that makes things more meaniful kan sayang..i love you so very much.

*tu la you rasa je but you never make an efforts pon tak habis habis la duk risaukan binik you but am glad it was over*

Thank you baby for being there for me..

XOXO..143
Abg

***

I had a long chat with the Hj last morning (jantan biasa la,after I mengungkit ungkit his janji palesu baru la terhegeh hegeh nak tipon tanya khabar,kawan baik la konon).He tells me,yesterday abg p to my friend's funeral,sedih cause my friend tu muda lagi dan anak anak depa kecik kecik pulak tu.Mulut I yang laser ni nak je cakap,"then bawak bawak bertaubat la bang cause mati tu tak kenal usia" but siapalah I ni kan.Tis Hj's bapak mertua is the imam so let the bapak mertua yang membimbing him kejalan yang benar.

Thursday, July 12, 2012

Tiada Lagi

Hari ini setelah bulan,minggu dan hari silih berganti I masih meratapi pemergian orang orang tersayang dalam hidup I.Nothing will ease that.Pemergian yang harus I terima dengan redha.There's time I remember every single things about them and yes it's hurt dan bila sendirian begini I can feel that they're so close to me...rindu sangat.

My gp told me to banyak banyak berehat,jaga makan minum,take the medicine on time dan tenangkan fikiran.I hate hospital then they allowed me to stay at home.So berehat sungguh la I but as usual I have to juggling with the house chores,nak harap sapa lagi kan.Sakitnya terasa seluruh urut saraf,specially at night.I kerap terjaga then start la drama ayaq mata.I didn't tell my parent about tis cause I know my mak will get upset and worried so I tells my sisters to jaga mulut them.Ye la my Kak Ngah tu selalu je terlepas cakap depan my makapak, belum kira lagi her daughter yang mulut serupa maknenek.If not tak ada pasalnya adik beradik tahu I kena halau tengah malam buta.

Dengan keadaan I yang tak sihat ni,I have to stay even I don't know if I can.Terlalu banyak cerita sedih dalam rumah ni.I baru perasan lagu centa yang kononnya hanya untuk I,our love song la kaedahnya.Tanda centa him.Semuanya bullshit!.I found that he was dedicated that song to Kak Hapam too.Yes,pompuan like me will get upset over small small thing like this and if I told this anyone but a lunatic would consider me a lunatic too.Benda yang sudah usah dikenang kenang.Tak ada sudahnya when it comes about tis both cilaka.He knew how to hurt myself and he's already broke my heart badly and now I have no word for the way I feel and it's will be so much harder to get through the days...

Bang Hj made a promise(dulu dulu punya cerita),abang akan teman you kalau you masuk hospital cause I knew you tak suka stay there.I cuma mampooooo tersenyum(sweet nya) then I told him that there will be a time I will remind him of what he promised.Tengok je janji janji jantan ni boleh pakai ke tidak.Haram tis Hj nak menalipon I tanya khabar...

Wednesday, July 11, 2012

update

Anak anak
I tak koser nak marah atau berkecil hati bila ada saja yang bertanya,bila you ni nak beranak,biah?.My standard answer is,I tak ready lagi lah.Well,I'am not sure bilanya nak start a family.Some of my friends tu happy je beranak every year.Anak tak pandai jalan lagi da pregnant for the second baby.Some of them pulak mengusung anak kecik kecik kesana sini,dengan macam macam ragam.Kejap kejap the no 3 menangis then the no 2 bergaduh dengan the no 1.ish...I pulak yang pening.Since I lost my little darling baby,adik beradik& kaum kerabat tak ada pon busy body asking me the question like that because they're very undetstanding.I know for some people like them,bila tengok orang tak ada anak macam I ni they think my life sangat pathetic and incomplete.Depa je la baguih that why anak baru umur 2 bulan da ada pasebook account then start la the drama,oh tadi p shopping baju Guess for my baby at Subang Empire or anak mama cantik macam princess.Oh please la!!!Recently I dapat 2 orang anak sedara baru then anak anak sedara yang ada pasebook account suka nau la duk tagged my picture yang serupa pompuan tengah berpantang dukung baby.So makin ramailah orang duk bertanya.The best part is bila ada mulut serupa mega haram jadah bertanya,"ko ni mandul ke biah?Kawin bertahun tahu tak beranak beranak".Soalan serupa itu memang patut mendapat reward berupa carutan.Feel like to punch tis janda's face until her nose bled.I do wonder,why la some people suka nau menyakiti hati orang sesuka hati?.I try to be patient and I answered her politely.Why?.Because I pity her yang berpenyakit nyphomania (I heard tis from the very very reliable source ok)and hence mengenagkan how sengsaranya her life without the jantan yang sudi menikah with the janda like her.Let say la Kak Hapam yang bertanya serupa itu,sure akan I carutkan her back.Eh,I guess Kak Hapam mesti da beranak.So laki I officially lah jadi bapak tiri to Apam's anak.Congratulation darling!.Finally your dream came true jugak nak ada anak.Hiks...Kak Hapam,lepas ni if anak melalak tengah malam buta boleh la call laki I yer.


The kesian
This is story about someone yang kerjanya duk menyombong.Bila berjalan the nose went to the airs.Orang ada ada la katakan.Well tis person tak ada pertalian darah langsung dengan my family(thank God)but for the some reasons yang tak dapat nak dijelaskan me and myfamily have to hadap tis person cause we have no choice.Kata kata yang terkeluar from tis person's mouth memanglah sangat memualkan as if adik beradik&kaum kerabat I ni semuanya low class sangat.Excuse me,barang barang at my family's house lagi kelas than yours la.Buat malu orang Ampangan jo.Itu pon still nak menyombong lagi.I can't stand it bila a person like tis tak habis habis annoyed my family.At first my sisters and my late brother selalu la berkecil hati dengan statement from tis person but after that they don't give a shit anymore.Suka hati you lah nak berlagak to the hell sekali pon.Then nak dijadikan cerita tis person ditimpa musibah but it won't stop the mouth from mengeluarkan statement yang mega haram.I tells to my sisters,orang ni kalau memang by nature kerjanya menyombong duapuluhpat jam,it's hard to change the attitude(even da jatuh tersungkur) cause it's already on their blood.Atas rasa simpati my sisters pon tolong la apa yang patut then tis person terus la depending on my sisters,rajin pulak la bertandang to my parent's house,bertalipon segala.So I was reminding my sisters to buat baik berpada pada dan jangan rapat sangat to the person like tis.

Lubuk Antu
Until today,I masih lagi in tis small town.Menunggu pak boss bagi green light to us lakibinik then my dream untuk kembali ke Kuala Lumpur akan jadi kenyataan.Well,there are time he makes my life very hard,belum kira lagi ada orang ketiga duk sibuk masuk campur.Tak side mana mana la konon,puih....It's harder to get through the days actually and I miss my makapak everyday.Bang Hj pulak tak habis habis duk provoked I.Kata him,you tu takut sangat dengan laki.Then berjanji the moon and stars.Balik la sini if you tak happy,I'll make you happy.Kata him lagi.Confident je orang tua tu.

And now I'm suffering from ****.Penyakit yang memerlukan laki I spend a lot of money on it.

Thursday, June 28, 2012

what it is about jantan???

Pada ketika ini I sedang berada didalam keadaan tidak sihat.Demam kura kura datang tanpa diundang.It makes me wonder if this demam kura kura is punishment for memberi sepatah dua kata kepada lelaki ini?.Tapi kan demam kali ni sangat la different dengan demam yang sudah sudah cause lelaki ini dengan penuh kasih sayang telah membawa I ke dokter if not jangan harapla.Paling centa pon laki I cuma belikan activefast saja then disuruhnya I telan 2 bijik then p tidoq ye yang,kata him lagi.


Dan sejak sejak dari tragedy di rumah parent I that day,lelaki ini bertukar jadi baik la pulak.Sometimes kan I do wonder la,laki I ni ada identity disorder ke?.Confused I dibuatnya.Baik yang macam mana?.

a.Laki I tak cari pasal macam selalu,if not ada saja yang tak kena dimata him.(Part ni I paling suka cause in ages juga la I tunggu tis moment).Makeup I tebal serupa mak ayam la,I masak tak cukup garam la, etc.

b.Laki I juga suddenly la jadi miang miang semacam terhadap I.Sikit sikit kiss I sana sini.Buang tebiat apa?

c.Laki I jadi banyak cakap pulak.Ada saja mende yang nak dibual kan.I pulak yang jadi pendiam.

Banyak lagi mende mende baik,weird,buang tebiat yang dibuatnya and I just let it je la.Tak koser nak tanya tanya him segala.Karang lain pulak jadinya.I pulak bila laki I baik so I pon baik la dengan him.Buat macam biasa even tak biasa sangat.Ye la bertahun tahun I hidup serupa menumpang di rumah laki tiri.I know if I tell tis to Tipah,sure pompuan pujaan Malaya tu akan cakap,bagus la laki hang da berubah biah.Berubah la sangat.Tengok je la sampai bila no...

My sister tells me to be strong and hold on.Kata my sister lagi,cubala berbaik baik dengan your husband,tak rugi pon.The things is,nak buat macam mana if da tak ada centa?.It's strange to think about this tau.Perasaan I terhadap hadap laki I adalah serupa dengan statement pompuan tu la"I don't like her dunno y but still don't like her".Huh,the only word in my head is f*** and I love it because it means hate.Benci. Pedulik hape you tak suka I???.I berjuta juta kali tak suka you but idok le I hadap nak meroyan in the sosial networking site cause I kena jaga air muka adik beradik include mak apak tercenta I.You selalu sangat meroyan as if pompuan sexually deprived tu terserlah la lagi tahap kejalangan you.

Yes,at this moment there's nothing that I wouldn't do to pegi jahanam from tis house.So I akan ikut cakap my sister,I will fight for the sake of our marriage (tak tahu la sampai bila).Centa oh centa that's why people(especially pompuan like me) are so cynical about it cause it really is worth fighting for.You kena tunggu dengan sabaq no if nak tengok I bercerai berai ye pompuan...

*I'll be eaten alive if laki I tahu I da bakaq that pompuan's picture.

Thursday, June 21, 2012

Friday, June 15, 2012

Buat Pasal

Selalu sangatlah ada yang bertanya(nak nak lagi si Tipah&my sister),tak cinta ke I pada lelaki ini?.Jenuh I nak menjawabnya over and over again and sometimes I wouldn't be able to tell them about it.Well it's strange to think there are no words for the way I feel.Bila ditanya lagi,I tells them,tentu tentu la I love him but in myway la cause my marrige ni tak serupa macam others marriage yang berbahagia siang malam then siap post in the pasebook betapa depa cinta separuh gila dengan lakibinik masing masing.Cinta I yang tak berharga ni terlalu sukar untuk diluah dengan kata kata.I love him the way a lot of women love their husband.Sekurang kurangnya selagi tis jantan masih lagi jadi laki I yang sah la.

I juga tertanya tanya,tak cinta ke lelaki ini pada I dan untuk apa dipertahankan pernikahan yang penuh dengan drama air mata ini?.Lidah I kelu seribu bahasa bila lelaki ini ada depan mata and my heart is beating so hard.It hard bersama jantan yang tak tahu menunjukkan rasa cinta dengan apa cara sekali pon.Like bila I menangis terkenangkan our late-daughter,that jantan biarkan I sendiri memujuk hati nan lara.Punyalah I berharap,as a husband at least tahu la him to peluk dan pujuk I but usah diharap la.I know that he never going to be just like what I want.Tahulah I that he may not love me today,tomorrow or ever.Ada I kesah.Dasar pompuan egois.

Recently,I memang malas sangat to take the calls or answer the smses from si tua bangka Bang Hj and then nak dijadikan cerita tis Hj called me when the jantan was around(weekend kan)just because nak bagi tahu I yang he was in KLIA,nak p Doha.Ada I kesah ke Bang,you nak p mana?.Now tengok la siapa yang ganggu siapa?.Sudahnya seharian la I jadi mangsa amukan lelaki ini,ada saja yang tak kena dan yang buat hati I mendidih bila that jantan buat his long face when we're at myparent's house.I'am trying to be patient and I speak slowly to him,please la jangan buat hal kat sini ye.His face tightened,serupa haram jadah.Terus la p duduk dalam bilik,tak reti langsung nak respect parent I.Dasar jantan tak guna!.Then bila my niece panggil makan,he comes with his offended look as if orang orang at my parent's house done something to him.Bila I tanya bolehnya dibentak bentak I sesuka hati him.I pon apa lagi,terpaksa la I bagi sepatah dua kata,apa yang tak kena dengan you ni?.Tak boleh ke you cakap elok elok dengan I?If you tak suka duduk sini,you can berambus away!.I boleh je buat muka paling plastic when he was bermanja manja talked to Apam fefek merenyam on the phone because that time his parent was in the same car.I jaga hati makbapak him even mulut I ni ringan je nak maki.Jantan tak guna!

The worst part is that jantan terus la nak tunjuk perangai kat I,nafkah I bulan bulan memang haram la nak dibaginya then boleh pulak he refused to bayar my monthly bills yang tak sampai $200 tu.Sakitnya hati I,Tuhan saja yang tahu then boleh pulak that jantan cakap nak terminate the broadband account.I tells him,buat la apa saja ikut suka you.Susah susah sangat adik beradik I ada boleh tolong I.All this while pon my sister's la yang belikan kain baju untuk I and the saddest part is bila my sister asik la belikan I barang kemas,yes she's a typical Kelantanese yang suka bling bling and I'am proud of it.She know yang hers adik manja tak suka pakai emas emas segala ni but I tahu my sister kesian tengok I asal p kenduri je asik la pakai the same cencen berlian yang satu itu.Bang Hj,I da tak pakai cencen you lagi ok.She tells me,biah simpan la cause emas ni ada value,esok esok mana tahu ada emergency nak pakai duit ke.I said,no way la I nak jual rete benda pemberian kaum kerabat I.Jantan tak guna,you ingat I hadap sangat ke dengan you?.I tunggu masa je nak berambus ok.

Wednesday, June 13, 2012

kehilangan

So sad and so blue...
Satu lagi dugaan yang harus I terima dan hadapinya bersama luka semalam yang tak pernah sembuh.It leaves a heartache no one can heal and I can't stop myself from crying.I cried everywhere specially at night.Perginya dia yang sangat I sayangi bersama kenangan indah yang tak mungkin terlupa.Harus juga I lalui hari ini dan seterusnya tanpa dia,tempat I menumpang kasih dan mengadu nasib.Yes,banyak hati yang bersedih dengan pemergian dia,namun begitu harus direlakan dengan ikhlas dan redha kerana Tuhan lebih tahu apa yang terbaik untuk dia...



At this moment,there are no words for it...
Tears drop.

Thursday, June 7, 2012

drama sangat

ku mengerti perpisahan ini
bukan kerana kau membenci
tapi kasih yang pernah ku beri
tiada lagi bersama

Puas la I tried to understand about this lyric,saja la tu kan nak buat I sedih.Sedih ke?.A person like me yang selalu je berhati batu ni tahu sedih ke?.Bang Hj,I found that I wouldn't be able to tell the feeling that came around myheart because there are no words for it.But after seminggu membawa hati nan lara ini baru la I ada mood you.ketahuilah sayang intan payong,pengorbanan yang I lakukan untuk you membakar diri dan seperti yang pernah I nyatakan dulu,tak mungkin I membenci you.Even berkali I coba...The truth fact,hati I masih sangat terluka dengan perbuatan you yang mengkhianati cinta suci I...puih

sering kala aku terlihatkanmu
impian nan indah
bersulam bahagia

Mengenangkan you saja sangat menyakitkan.Ada hati pulak nak berjumpa jumpa segala.Hentikanlah.I can't stop myself from crying and that makes it even worse then I dries my eyes.Tak ada siapa nak tolong lapkan.Bang Hj,tak ada gunanya menyesali ketentuan ini sebab sakit tu sendiri cari.Enough la dengan angan angan dan janji palesu you.

ku harungi
hari demi hari
bersama wajah tak mungkin akan kembali
tapi hati masih tak terima
ditinggalkan sengsara

Bukan ke you bahagia bersama binik dan anak anak you?.Inilah hasil pengorbanan yang I lakukan untuk you.If not you lagi menderita without them.Tak gitu?Jangan la tamak sangat ye and stop whining.Menderita macam mana pon you have to hadap binik you siang malam dan cobalah untuk setia.Bab tak dapat nafkah batin (boleh caye ke?.Dasar jantan!)tu bawak bawak la berbincang hati ke hati lakibinik otherwise you can discuss it with other betina's.Eh,I heard bukan main lagi you duk pampered binik you dengan segala henbek then tak habis lagi p test drive Peugeot.Kan ke lebih baik you p beli fake fefek from Japan sana?.Matilah lepas ni I kena amuk cause celupar sangat.Hampon Bang!

keraguan ini bukanlah pada mu
perasaan hati masih rindu
kekalutan ini hanyalah untuk ku
tercari cari bayanganmu
tak sanggup aku kehilangan...

My heart is beating so hard and you know tak Bang that I never knew why I'd feel this way...Gila hape?Percayalah kesedihan dan kedukaan ini akan berakhir.It will flies away on the wings of time.I love the fact that we still can be a good friend but not together even kerjanya asik la bergaduh gaduh kucing.

Peace bang!

Friday, May 18, 2012

Heartbreaking Lagi

Selain tragedy dompet Prada yang menyakitkan jiwa raga I,there's another sad sad tragedy yang yang berlaku between I and lelaki ini yang menambahkan lagi sakit yang sedia ada and I memang tak ada kekuatan untuk menulisnya in this blog.Mengenangkanya saja sangat menyakitkan.Too much in pain.I was emotionally broken and drained but selepas beberapa hari I baik baik saja.

Today barulah I perasan(da lama tak ngadap),Kak Apam fefek merenyam telah pon changed her blog setting to be private.Kelas you Kak Apam.Why?.Ada orang serang you lagi ke cause suka suka bagi statement terlampau?.I baru terfikir nak letak your blog's link and your super ghairah pictures in my blog(alah macam yang you penah buat kat I dulu).Well,I know that you're looking for tis blog too then boleh la you mengadu to laki I yang dulunya was yours juga.Kalau you da jumpa nanti please tell him for your sake.Eh,bukan ke lelaki ini da tahu?.Cause ada one time tu kan I penah borrowed his iPad to update tis blog tau.Kak Apam,we know about this game and we're gonna play it sampai habis.

Myfriend Ad5 told me that her centa mati was left her for another ****,harap harap this time berguna la **** tu cause I kenal baik with the centa mati too.Centa terlarang yang dipertahankan for almost a decade itu.Macam percentaan I and Fernando pulak.Nak juga...As a friend,I menasihatkan her to be patience and move on ajelah kata I lagi.After that I was thinking,pandai betul I nasihatkan orang.Yang I ni tak reti reti pulak nak move on.Tahan pulak I menderita sampai 5 tahun.And until now I heard both of them masih la sharing the same bed at night.Kata Ad5,her centa mati itu was good in bed and it hard to find yang serupa itu.Macam gitu la jadinya bila da tak 100% centa(bila da ada penganti lain kira tak centa sangat la kan) and yet still tidoq in the same bed.Sex and centa tu sometimes sangat mengelirukan.Kalau tidak tak ada quote yang berbunyik,"women give sex for love,men give love for sex" and the truth fact is jantan ni selalunya nakkan sex because nak keluaqkan air yang da sampai kepala.Actully,I was pity her because I tahu percentaan yang so hard and complicated sebegitu memang tak mudah untuk dilepaskan.Dear myfriend Ad5,I wish you're strong enough to let go...Ketahuilah sayang dalam percentaan ini selalunya there are 2 possibility whether someone will hurt us or we hurt them.

To Kak Apam,I admit yang I ni tak ramai kawan in the pasebook or in the blog macam you cause I kan sombong but yes I memang jealous dengan dress ungu morahah you itu and please la tak ada nya I jealous dengan your famousity,tak penah I denga perkataan macam ni or it because I ni tak belajaq tinggi macam you?.Then setelah I google baru la I tahu sekolah mana yang ajar tis to you...Sorry la I tak tahu.hikss...

Monday, May 14, 2012

Tak semudah kata-kata

I don't find the strength in me to write about this topic actually cause membuka pekung didada ini serupalah dengan menyakiti hati yang memang sedia sakit ni.But apa lagi pilihan yang I ada?.Duduk jauh diperantauan dan bersendirian.How I wish I could at least talk to mysisters about mydisaster marriage but the truth is I tak sanggup melukakan banyak hati.Well,It always senang bercakap cakap daripada melakukan apa yang dicakap cakap kan itu.Just like when people asked me to pack my rete benda then berambus away from this house.

There was a time that I really really loved him,laki I kan.Beside,get excitement between two legs kan memerlukan perasaan cinta.Enough la duk bagi statement it because of tanggungjawab ,biah oi or like Kak Apam fefek merenyam suka duk cakap"ter*****".Mengaku je la yang fefek you tu sama gatal dengan jejari gemoks you itu.Hal dalam bedroom pon nak propa in the pasebook .Ok back to cerita laki I,specially bila his mood sangat baik like tak menyakitkan jiwa raga I dengan kata kata yang mega haram jadah etc but then rasa centa itu tak pernahnya bertahan more than 1 week.He quickly turned out to be the jantan I hated most.Ye,I tak cakap yang I tak pernah rasa bahagia sepanjang pernikah ini(boleh dibilang dengan jari).I da penat actually,sama penat dengan orang orang yang duk membaca keluh kesah I.Why is so hard to walk away from this marriage?.Ada saja yang menghalangnya which I can't write about it in this blog.Terlalu peribadi and I've swallowed hard in my throat.Sakitnya Tuhan saja yang tahu.

I've heard lots of hearsay specially from orang orang yang da berbelas puluh tahun mengadap pahit manis perkahwinan,some from mymak.The first 2 years of marriage ni selalunya sangat mencabar cause masih dalam proses nak sesuaikan diri but in my case hari hari yang I lalui sangatlah menyakitkan jiwa raga I and him too I guess even da lepas stage terkejut terkejut dengan perangai each other.Both memang tak sesuai hidup bersama.He's actually was verbally abusive me,the most selfish,inconsiderate,a control freak and immature jantan that I have ever met.I can't live the rest of mylife this way.I tak tahan sangat.

I wish I left him years ago,after dihalau,dihina dan dipukul.His parent begged me to stay.But my feeling haven't changed at all.Bertahun tahun I cuba ikhlas kan hati I dengan ketentuan ini.Menerima apa adanya.Ini lah karma,even mati mati I tak percaya karma,yang I tahu dulu I and Bang Hj selalu la duk buang masa at Karma,Hartamas.Ada lagi ke tempat ni?.I want to be out of this marriage.Kalau boleh hari ni juga but ketahuilah yang I terikat dengan batas batas agama dan seribu satu alasan yang mengikat I.Why is such a crime???

I don't want to hurt many people(both family) but I don't want to be like this for the rest of mylife either.I don't think that laki I happy with me either and I don't know his reason for staying.I tahu any conversation yang melibatkan hal cerai berai ni akan berakhir dengan drama air mata while I sendiri masih tak berpekerjaan.Laki I tak izinkan I berkerja at ****.Kata him,I tak sesuai kerja as PA.Kalau I suka suka terima kerja sebegitu without his permission,I boleh jatuh kepada nusyuz and yes I really really need some advise from the bijak pandai one about this issue.What if I leave this house without his permission?.What will happen to me?.At this point I have to decide that enough is enough.I can't stay in this marriage anymore because I penat sangat...I tahu yang I juga bersalah.I have my fault too.I've done things that have hurt him.Like mengata him in this blog and I have a lot shame and guilty actually.So I think it enough to putting all the blame on him sesaja and I wish I could do this without hurting him...

Sekian,keluh kesah untuk hari ini...

Wednesday, May 9, 2012

Begitulah Cinta

I tried to be very very strawberry honest with myself in this post.Biaq p la if ada yang suka suka nak label I as a psycho ke apa cause a person like me yang sudah bertahun tahun lamanya hidup as if melukut ditepian gantang,sudah terbiasa pon dengan seksaan zahir batin.I will swallow to ease the constriction in my throat.Nak dipendekan cerita,I was in Kuala Lumpur for the past 5 days ago.Menguruskan hal pindah randah ni bukan senang actually,nak nak lagi for the person like me yang serupa tak ada laki.Serba serbi I la yang kena arrange.I sorang la yang tak habis habis packing all the rete benda in this house,as if balu yang baru kematian laki tercenta.

Untuk menghiburkan hati nan lara ini,I went to Pavillion dan sekitarnya(include KLCC tempat berdating rindu rinduan I and the Hj Tembam)with mak datin dotdot and the duke's family.Saja la jalan jalan cuci mata.Niat dihati I yang terluka ini adalah untuk membeli sepasang jeans putih atau hijau but then selepas tawaf kesana kemari,I was found plus berkenan dihati adalah jeans from Tommy Hilfiger yang berhaga 500$++.I can't afford it lah nak membelinya cause banyak benda lagi yang I nak kena beli,yang kat Gap tu murah le sikit but tak hade size.So melopongs la I dibuatnya.Oleh itu I pon berkira kira la nak belikan dompet for laki centa mati I itu cause tak sampai hati pulak bila I tengok dompet Pradok him yang rabak menanti hancuq itu.So diam diam I bought juga that dompet yang sebijik macam Bang Hj's dompet,but diffrent color la kan.Alah...the one yang I beli as a parting gift tu la.Then bila sampai at duke's house I pon bagi that dompet to lelaki ini then he asked me,"why la you ni suka membeli unnecessary thing like this,yang".(oh,dipanggilnya I sayang you).Then I told him that dompet cost me tak sampai 200$ pon beside I beli because I tak sampai hati tengok dompet him yang rabak itu.I told him lagi,pakaila dulu that dompet and once I berkerja nanti I will belikan dompet yang lagi kelassss then the Pradok.

The next morning,I found that laki I still tak tuka pakai dompet yang I beli dengan penuh rasa cinta itu then I asked him la awatnya kekanda tak mau pakai that dompet,tak suka ke?.Then dengan slumber laki I jawap,"actually I sayang dompet pradok I ni.da almost 7 years I pakai,beside koyak sikit kat dalam ni.Masih boleh pakai lagi".What the ef la.Sanggup tu I tak beli headband at evita peroni because of him.I tanya him lagi,"so you memang tak mau this dompet la ye?.tak apa la I simpan,but frankly said your pradok tu memang da rabak sangat,kesian I tengok".Dalam hati I da berkira kira nak hantaq that dompet to Bang Hj's office.Eh suddenly laki I memberikan statement yang sangat menyakitkan hati ini.I said,"what?ulang lagi apa you cakap tadi".Boleh pulak tersengeh sengeh then he said,"this wallet very expensive tau,someone yang I sangat sayang belikan".Sial la,perlu ke bagi tahu I benda benda macam tu,saja nak bagi I hot.Ok fine pakai la sampai you berjanggut nanti,ada I kisah?.After we had lunch baru la laki I tukar pakai that dompet then I saja la teased him,"eh mana pradok from someone yang sangat you sayang tu?tak apa ke you pakai dompet murah ni beside if someone tu tahu sure hancuq luluh".The best part is bila mak datin dotdot jadi nasik tambah,"Ye la bang,dompet you tu da buruk sangat mommy tengok".Sayang mommy very very much!.Laki I diam seribu bahasa.

Well,this time I'am very sure tak mungkin la Kak Apam fefek merenyam yang bagi that pradok.I tidak cuba look down on Kak Apam.Yes,Kak Apam dulu berkerja juga dan setakat branded items macam pradok tu semua orang pon tahu but if Kak Apam yang bagi of course la pradok tephi jalan mari,just like her handbag.Tak loser la I nak siasat siapa geranganya yang bagi.That not myproblem.Lain la if bagi after menikah dengan I kan then siap action lagi bagi tahu I(if i tak tahu tak apa lagi),memang I cari sampai dapat.Cemburu tandanya sayang kan.puih...Hati I memang sangat marah dan cemburu.I myself tak penah pon tell him about segala rete benda peninggalan Bang Hj or Fernando.In fact his favourite mug tu pon pemberian Bang Hj but idak la I tell him about that,karang pecah berderai pulak dibuatnya.

Masa I berkemas kemas boleh pulak I jumpa that pradok then apa lagi,I humban le kedalam tong sampah kat bahagian atas sekali cause senang sikit nak bagi laki I tengok nanti.I kan isteri yang sangat memahami.And I can see sedihnya muka him bila terpandangkan that pradok.Try la you kutip menatang tu depan I if nak tengok amukan 3.0,at duke's house pulak tu.

Bang Hj ridiculed me about cincin morahan pemberian him dulu by saying,"selama ni I tak penah tengok pon you pakai,why baru sekarang you nak pakai?.awat you menyesal ka cause tinggal I dulu?".

Thursday, April 26, 2012

Jantan 2.0

Jantan ni kan kalau memilih calon binik of course la nak yang set set serba baik from every aspect,from top to toe gitu even perangai dan rupa sijantan itu serupa haram jadah.Same thing la kaedahnya dengan pompuan,at least baik dimata dan berkenan dihati.We only get to marry once,harap harap la.Bagi contoh I la kan(sapa lagi?),even I duk moaning day and night yang pernikahan I and laki yang I centa separuh gila itu adalah kehendak makapak I dan juga makapak him but before terpaksa menikah tu,I sudah pon decided about the requirement and characteristic yang I suka,mahu,harap in him.Yes,there is 16 ciri ciri yang tak kuasa I nak type in tis blog.After menikah baru lah I sedari yang segalanya adalah palsu semata.

Well,back to kehendak jantan dalam memilih binik.Kebanyakan jantan yang ajak I menikah,macam banyak sangat la jantan yang gila kan I(laki I and Fernando) except Bang Hj Bakh,setelah ditolak tambah ciri ciri dan syarat syarat lain both of them mahukan I berhijab after menikah nanti and I pon don't mind la about that even I ni jahil dalam bab bab agama but I know berhijab is a must for a muslim women's.So nak dipendekkan cerita after beberapa bulan menikah dan beberapa siri pergaduhan lakibinik,I telah dipaksa untuk berhijab but I refused because for me nak berhijab ni bukan takat tutup rambut je yang lain lain pon kena diutamakan juga specially about pemakaian that why nowdays ni ramai nau pendakwah wannabe bising sana sani in the pasebook about cara pemakaian pompuan berhijab yang sangat karut.Kata orang nak seribu daya,banyak sungguh halanganya.Salah satunya bila laki I tak reti reti nak bawak I p shopping tudung dan pakaian sopan santun.For him,pandai pandai I la sana nak handle it.The things is I must follow his rules.I masih ingat lagi the 1st week berhijab dulu,dress up I adalah serupa mak mak orang or bak kata Bang Hj I,"kekampungan".Sudah la bang,you tu pon asal kampong juga kan.Specially bila pakai tudung yang berharga 45$,beli at Pekan dotdot.Time makan,asal I tunduk je that tudung also tunduk too.Senget kiri kanan then balik KL I used my saving to bershopping sakan at ariani dan segala baju sopan santun yang up to date (la sangat) and now I sudah pon berhijab dan berpakaian sesopan yang boleh and makin ramai la orang duk tagged I in the pasebook,asked me to membeli tudung fareeda,baju kelawar etc from them.Most of myfriends terkejut juga when they know about this cause for them I will be the last person yang akan berhijab.Ye la most of my baju baju kan set set yang tak cukup kain(but idak la set set jin jang mari macam akak apam).Ber lagging siang malam,pakai dress yang set set nampak bontot but itu dulu la,when I was young and stupid katanya.After I met Bang Hj,tahu pulak I bersopan santun.Then pandaila I pakai jeans dan segala baju yang cukup kain.Some people change and some don't.Tak semua yang datang from tis Hj tak baik.I learned so much things from him too.Tahulah I macam mana rasanya angau dan the true meaning of love(puih...)and the hardest part is I kena belajar about berkoban apa saja demi centa hati I even kesudahanya hati ini merana bertahun tahun.Hence I juga agree tak semua pompuan berhijab itu better than those who don't(macam I yang tak baik ni la).Kerja bagi atau tarik taufiq dan hidayah ni Tuhan saja yang boleh buat.

I ada membaca statement yang berbunyi,"kau takyah sexy2 pun boleh digilai dan menjadi ikon kepada budak zaman sekarang".Sungguh diva.The tak boleh bla part is "digilai dan menjadi ikon".Retis wannabe la katakan.Kalau rasa seru untuk berhijab itu terlalu hazab,tunggu la dulu cik hadek oi...Harus I tegaskan disini,hijab is just a must.Karang ada yang kata I ni liberal lah sekular lah.But kerna cinta lautan api pon tak ada hal eh?.Moral of the stroy,kepada jantan jantan sekalian:tak salah pon kalau you all tu nak set set pompuan berkalung serban saja jadi binik.Gunakanlah hak memilih itu dengan sebaik baiknya.Nak binik bertudung after kawin boleh sangat but gunakan lah cara yang berhemah dalam menegur dan membimbing binik itu(bukan main mengarah arah je macam laki I)and to be safe cari la siap siap pompuan yang set set berkalung serban so that tak ada la issue rela paksa.

Wednesday, April 18, 2012

Bang Hj & The Highness

I do wonder do I really deserve the jantan like the highness or not?.Or we don't deserve each others?.Dua dua kepala batu.Kata Bang Hj,a person like me suppose to get a good man so that I can lead a happy life.Jantan baik macam you ke bang?.Well,da bertahun rasa cinta itu mati but I'am not trying to say yang I tak pernah rasa bahagia sepanjang bersama the highness,laki yang I nikahi kerana centa.And I think that,he doesn't feel loved too.Sama sama dingin.Atas banyak sebab juga the highness belum bersedia untuk melepaskan I,menjanda.Even da dua kali I minta untuk dilepaskan.

Bang Hj ada menelefon I beberapa hari yang sudah,setelah lama menyepi.Tak banyak benda yang dibualkan even before that punya la banyak yang nak I adukan to him.Tanya sepatah sepatah then I jawab sepatah sepatah juga.I didn't tell him pon yang I tengah bersiap siap untuk kembali ke KL,unless you baca tis post bang.I know Bang Hj sure gembira tak terkata if he know yang I dapat an offer from ****.Sangat dekat dengan his office.But I sendiri tak sure lagi.Nak accept or reject.After bertahun tahun tak berjumpa,I'am not sure boleh ke I manage to hadap him in person.Macam macam yang I fikirkan.I tahu Bang Hj akan terus bagi I harapan dan mungkin juga I akan berharap lagi.Why is such a crime?

Friday, April 13, 2012

Kerna Cinta

Tittle adalah serupa haram jadah,sesekali feeling feeling centa.Well,it's always nice being in love even it is by the wrong person.It's so good it hurts.Like many,I don't want to be alone.I don't want to sleep alone in the dark.I takut gelap.Complicated,tak denga cakap...Bipolar sungguh kan.

Ada orang tu kan,bersusah payah la meng announced in the blog,pasebook dan segala makbapak social networking sites yang ada dengan harapan satu Malaya tahu,"jantan ithu milik I sowang".Orang itu lupa yang lelaki(jantan)itu juga pernah jadi milik I over a decade lamanya but tak penah la pulak I mengalami symptom yang so desperate sampai ketahap ini.Kesian you.That show,cinta saja tak cukup untuk menjamin kekalnya sebuah hubungan.I tak akan ganggu him(all this while pon tak adanya I mengganggu him) cause I kan selalu saja dilukai.I know how it's feels.It hurt.Berusaha dan bertawakalah for the sake of your cinta suci.
Suci ke???

According to pakar jantan sedunia@si pencinta apam:"Actually,laki nih bkn jahat mana,cuma nakal jer yg lebih".Pendapat yang so clever.So brilliant.Bagi I test power sini laki you,eh jangan salah anggap.I tak terfikir pon nak test sampai ke adegan ranjang.Tak koser!!!.Cukup la sms's yang berbentuk rayu rayuan dan imagination semata ke ranjang maut,macam yang you selalu buat dengan laki I si jantan sialan itu.Then we see the result.Meroyan ke tak nanti you in the pasebook.Tak cuba tak tahu.Nak cuba tak?

I still remember Bang Hj Schumacher pernah berkata yang there are no laws and no bundaries on feelings.Kata I pula,bercintalah dan sakitilah seberapa banyak hati until the love turn to hate...

I hate you,asshole!

Thursday, April 12, 2012

Pesanan buat suami & kekasihnya

Soalan:
memang sure ke your laki had sex ngan apam ni?

Jawapan:
no comment,sebab I takut terlebih emosi yang akan menyebabkan tuduhan bipolar disoder so just let the truth speak for itself.Beside,penting sangat ke tis issue?.Yang lebih lebih tu biarlah I simpan dalam hati I yang fragile ni.

***
Benda tu x dtg dr sebelah pihak.
lagi pon mmg kita org ade hubungan.

-dari kekasihnya-

***

Both of you can love each other because no one,darling,no one can never take that away...

-dari isterinya yang suka merentan-

Monday, April 9, 2012

Kadang-kala

Mydear laki,
sometimes
I miss the way life was or colud be
I miss being happy
I miss loving
I miss wanting to touch or be touched
I miss being treated right
I miss being listened to,being heard,asked rather than told...
I wish I could cry so that I can laugh
I wish I could tell you that I can still love you...
*****
Sometimes,I terbawa emosi bila baca others blogs.
As if I lebih tahu dari the blog's owner.
Anyway,you're right alya (if you read tis post),bila dekat dengan Tuhan,hati lebih tenang.
That the reasons why I masih disini...
Kak Apam ada berpesan,before I was decided to bertudung dulu,"sampai bila nak menyeksi?,tak takut dosa ke?".Berpesan pesan pada perkara yang baik ni memang ada dinyatakan dalam banyak hadith but dalam pada itu hubungan sesama manusia juga perlu dijaga.

I ke yang sakit plus gila bayang bila Fernando want me back and the model modelan sibuk nak tahu about me?.I tak ganggu orang pon...

Friday, April 6, 2012

Bila Sepi

theres is nothing to do in tis empty house but to wander over to a beutiful scenery by the **** and wonder why tis marriage is so hard and complicated.It is my fault that he didn't know me that well and never learn anything from tis marriage?.Salah siapa?

So I pon berkemas kemas la apa yang patut then I found Bang Hj's note.Tersenyum senyum I baca every single line.He's a good writer,specially bila tulis about angan angan dan janji janji palsu.Adakah ini yang dinamakan rindu?.I rindu you ke bang?.Apa kejadahnya?Actually dalam rumah ni memang bersepah sepah dengan segala barang pemberian Bang Hj and until today I masih pakai cincin morahan dibeli at iSetan,KLCC yang berharga 99$ itu instead of diamond ring pemberian the highness.Dulu bukan main I duk mengutuk tis Hj's ring yang sangat tak kelas pada mata I.At least bagi la I cincin belah rotan,bukan mahal sangat pon.Kata Bang Hj,the binik tak pakai diamond ring then I boleh pulak nak ber diamond diamond segala.Bila pulang ke Duke's house ada yang bertanya why I tak pakai that ring?.I said,because I sayang nak pakai then buat keja berat berat,nanti calar.The truth,I tak ada perasaan nak memakainya.

Few months before I melangkah pergi from Bang Hj's beautiful life,I ada belikan him the brown wallet as a parting gift and I believe that Bang Hj masih pakai the same wallet until now.Cuba la tanya tis Hj,"bang foto siapa didompet you?".I pernah tanya him,what will happen if let say the binik found it?.He said ,let it be la.Statement berani mati but nak minta izin menikah lagi satu,kecut telo.Apa saja la bang,as long as you happy.I juga masih pakai jam pemberian Bang Hj instead of Tag Heuer yang menjadi kebanggaan mak datin dodot itu.Kata Bang Hj,I was putting on airs bila pakai benda yang regenya riban riban ni.Pandai pandai je,if I hadap sangat tak hadenya I simpan,baik pakai then tayang kat orang as if I sorang je yang mampu.I tak kesah pon jalan dengan mak datin dotdot yang ber Fendi bag.What to do datin,menantu you ni tak hade kelas...

Masa marahkan Bang Hj and Fernando,I sold all the handbags through fakebook.Ramai pulak yang berkenan so I jual le.End up the money lesap entah kemana.Tak berkat le tu.Talk about Fernando,tak terkira rasanya segala rete benda from him yang I still simpan and kata him,"d masih pakai cincin yang b bagi dulu".I gave him as a parting gift,beli at street market,The Curve.It cost me tak sampai 50$ pon but I told him yang i bought that ring from CK tau if tak percaya try p tengok at iSetan.As if Fernando tu tak reti apa apa.Model modelan tak marah ke you masih pakai cencen pemberian I?.Dalam hati ada juga terfikir,masih cinta ke Fernando pada I?.What if Fernando came to his senses and want me back and left the model modelan?.Ish...whatever happened happened lah.

Thursday, April 5, 2012

Kekanda

Kata orang,"behind every successful man,there is a supportive women".Actually kan,kekanda naik pangkat lagi.As the binik,I sangat lah happy dengan his achivement itu.Yes,I ni memang sangat supportive.That why la I don't mind kekanda balik keja lambat sampai ke malam hari or p office during weekend.Tak reti nak talipon or sms I pulak tu.Berseoranganlah I mengadap wall but I don't mind.I simpan rasa kekecewaan itu down to my bones.Bila kekanda pulang ke rumah,I tanya,"you da dinner ke?I masak ketam bercili"(motive,nak cili mulut kekanda),but then kekanda berkata,"later la,I kenyang lagi.Nak mandi dulu".It's ok p la mandi sana then I check kekanda's phone.Yes,kekanda ada menelefon dan berbalas sms dengan seseorang,that why la da kenyang."lepas kerja nanti jumpa kat rumah".Amboi rajin bebenau kekanda kerumah pompuan ye.Kekanda ni so baik orangnya that why la tis pompuan sikit sikit cari him.Asal kena tipu dengan jantan,p mengadu dengan kekanda.Masa menyedap cari kekanda tak?.Kena buli dengan housemate,kekanda la tempat mengadu nasib.Kesepian dan kegersangan pon of course la cari kekanda.So I'am not surprise.

Common saying seperti diatas akan menambahkan lagi rasa mual dan menyampah kekanda pada I and I know,kekanda sure akan argue about tis."Apa kejadahnya?.I naik pangkat because of I rajin bekerja".The fact,as the binik,I'd play a virtal role in making it easier for him to achieved his dream.I duduk rumah diam diam,tak de pon I bising nak p melancong sana sini or membeli itu ini,so selamat la duit kekanda and tak ada la risau at work and boleh kerja rajin rajin or I juga tak minta kekanda temankan I p ckeck-up masa pregnant dulu.I tak ganggu kerja him and the best part is I let him rest on the shoulder.Balik kerja,mandi,dinner,watching movie sat,mengadap pc sampai ke subuh,melepaskan air,tidoq and the next morning p kerja.If I ni anak sultan,demi cinta,I bagi kekanda kerja sain cheques dan yang selebihnya kekanda boleh la melepas lepas kerinduan dan kegatalan kekanda's kote itu pada Kak Apam or pompuan pompuan pujaan hati kekanda yang lain.

Dengan ini,I will menghintung hari untuk berpindah semula ke Kuala Lumpur tercinta.Hati I berbunga bunga.Kekanda sudah berpesan,bila pulang ke Kuala Lumpur nanti I boleh start cari kerja and kata kekanda,"once you kerja nanti make sure you baya the house rental,at least 50%".I berangan angan nak duduk kat Suasana Sentral Condominium then boleh cari kerja at that area, so senang la nak p kerja nanti but kesayangan kata"sewa kat situ mahal biah,sewa bilik pon around 500$".Itu angan angan I je but I know kekanda da dapat rumah around Duke's house yang sewanya about 2000$ so let say if I kerja nati I kena baya rumah for 1000$.I rasa the gaji nanti around 2200-2500$(I kan tak hade experience) which is 5 or 7 kali ganda than gaji him(maybe lebih lagi) da tentu tentulah I kena baya all my bills(phone bill,ptptn,asb,transportation,makan minum,shopping-ntah ntah tak lepas-,bagi makapak duit pocket).Since kawin dulu,kekanda memang tak bagi I nafkah(pocket money),if I nak apa apa kena tunggu his mood baik if not jangan harap la biah,and now pandai pulak suruh I spend mymoney(yang belum tentu lagi I ni dapat kerja or not) ikut suka him.When I told tis to kesayangan,katanya"bersabarlah biah".

Apa pon I happy sangat sangat,at last I boleh balik and stay in KL.Dekat dengan semua orang yang I sayang...

Friday, March 30, 2012

The Punishment 2

Lately,I asyikla termimpi mimpikan Fernando but bukanla mimpi yang set set aksi porn star tu ye,tak hengen pon.At least once a week.Apa kejadahnya?.Adakah ini yang dinamakan punishment?.Because it was ended horribly between us and I left him for another jantan tak guna.Asshole.And recently,I heard about sindir sindiran cubit cubitan oleh Fernando's model modelan(la sangat).She said to udah udahla duk mengganggu tunangan or rumahtangga orang ni cause hukumnya is dosa.Amboi duk bergambar tayang boobs aksi pompuan gersang nak kote tu apa pulak hukumnya?.I tak tahu,you kan pandai that why la confident je even duk pegang tittle repeates.Nak habaq mai ni,when I was in university dulu I ni boleh la di category kan as set set yang tak cerdik langsung.Bila ada yang bertanya specially dengan intention untuk meng compare kan kecerdikan depa dengan I yang tak cerdik ini.Awatnya pointer I ni selalu nau cukup cukup makan je?.Dengan malu malu I pon jawab la persoalan yang menjadi tanda tanya itu.I said because I tak minat dengan course yang I hadap for almost 5 years itu.Then Tipah yang super cerdik itu sure akan back-up I,"at least 3 pointer kan then tak penah la pulak biah duk reapeat any papers".I love you big big la Pah!.For me repeat me repeat ni is a small issues unless duk me repeat je kejanya tak lepas lepas,something wrong la tu but then kan set set bimbo mcm Fernando's model modelan,diam diam udah la ni tak abis abis la duk bagi statement bimbo you then bila kena provoked tahu pulak you merempan rempan(I pinjam Apam's favourite word).Admit je la yang you ni tak berapa cerdik.Tak jejas pon kejelitaan you tu.

Model modelan,nasib you baik cause I was deleted all the smses from your Fernando Alejandro yang menyatakan kerinduan,makan tak lalu,malam terbayang bayang if not you tahu la siapa yang over?.Siapa yang ganggu siapa?.Yes,in my previous posts memang berlambak la I duk moaned about kerinduan dan penyesalan I towards Fernando but tak koser tau I cuba cuba menyatakan perasaan yang terpendam deep in myheart dan segala bentuk perasaan buang tabiat I itu dalam apa jua kaedah to him.Whatever happened happened.

For better or worst I kena la paham perasaan kaum sejenis I kan.Siapa yang tak nak bahagia selama lamanya.I pejam mata dengan tindakan kali ke-2(da masuk 3 actually) tis model modelan to annoyed me.Perhaps after Fernando's kote jadi hak milik her nanti then the merempan rempan and psycho symptoms will go away.Dah banyak kali I mentioned,ambik la sana duda I itu.Please la,hentikan duk menyamau nyamau jadi my ex-schoolmate then duk add I in the fakebook.I tak layan.You tahu tak if pompuan tu dapat tahu you abused her's picture tak pasal pasal you kena sue nanti.Nowdays orang da alert about the tricks of cyber criminals.You kan cerdik,nowdays ramai yang p belajaq sampai menara gading sana so tak yah action sangat ye,I cukup menyampah ok bila baca statement orang orang yang suka nau menunjuk nunjuk kecerdikanya cause she/he belajar sampai university as if orang keliling semua set set bangang.Kalau pandai sangat takan la duk repeat paper kan.Tak malu ke?.Beside takan la you tak tahu about the consequences?.I yang tak cerdik ni pon will make sure dulu before publish or do anything on there and I will check who can be my friends on the fakebook itu.I kenal siapa kawan kawan I even ada yang da bertukar kepada body makbapak budak or cantik ber botox segala dan yang takat kenal kenal gitu,pandang tak pandang I masa zaman comot comot dulu memang I tak layan la.Ni kan pulak yang terang terang fake,duk letak gambar pompuan cantik tayang boobs lagi.Why tak letak your pictures.You kan cantik sangat.Tak confident ke?.Eh if you add I pakai your own profile pon I don't mind la to approve it then I bagi you masa 48 hours to godek what in myprofile.Tengok la puas puas sana.Who am I?.What I'am?.And yang buat I tak paham kan why la my other classmates boleh duk approved tis kind of pompuan psycho as a friend.Come on la,alert la sikit dengan siapa nak berkawan even on the sosial networking site.I memang tak ada musuh cause I tak suka bergaduh.Dengan si Apam pon I boleh berkawan,ye she was mengata I in the blog then I did the same la,nak gaduh tarik tudung 10$ her,tak worth it pulak.Apam,if you nak laki cinta mati I itu pon I sanggup beralah.I'am not the type yang menayang segala bentuk material yang I ada or merempan rempan in fakebook so tak ada sebab why orang nak tahu sangat apa yang I buat dan da bertahun I tak update.Then if ada mysterious person add me,there must be a reason.If jantan yang add,boleh la I perasan hot kan cause ada juga yang nak berkenalan but apa kejadahnya pompuan like her nak kenal I?.Fake pulak tu.I kesian dengan you,d cause cinta baru you tu set set psycho rupanya.If I tell you about tis sure you tak percaya,sure you cakap,"b jealous kan".Tak koser la I nak ber jealous jealous segala dengan your model modelan(la sangat) itu.

Model modelan,ambil la segalanya from Fernando.Kasih sayang,cinta suci(suci ke),rete benda,kote pink color itu(kalau masih pink la) dan seluruh jiwa raga him.Semua untuk you.But remember tis,even it's all ends,deep in Fernando's heart,he will always think about me and all the memoirs and love between us.Trust me,you nor him can't do anything.It will be so much harder for him to forget it(sebab nak jaga hati you),well I was probably his first love.Centa mati.Berbahagialah you hendaknya denga segala kenangan I and him dan bayang bayang I yang you benci separuh jiwa cause that your choice.Percayalah dalam dunia yang dikatakan tak adil ini any compromise between good and evil,it's only evil that can profit.

Bila rasa sunyi dan tak ada teman bercakap,I mulala terkenangkan Bang Hj.Kata him,"abang ada belikan something for you from mylast visiting to Dubai dulu but tak boleh nak post cause besaq sangat kotaknya".Apa yang besaq sangat tu bang?.Awat you belikan I Versace's sofa pe?,and now I tahu,Bang Hj Schumacher was in *****

Thursday, March 22, 2012

jantan...

Someone was told me,"the devil you know it is better than the devil you don't know".Well,bila da berusia ni baru la I'd realized akan kebenaran kata2 sebegitu.Just like me and Fernando,we both bercenta for over a decade and now even it ends both of us still remember akan baik buruk hodoh perangai each other and I belive if let say ditakdirkan I terjumpa Fernando dimana mana,we both can still berborak sampai ke pagi macam dulu2 cause terlalu banyak yg hendak diluahkan.Terlalu banyak yg akan disesali.Same thing dng Bang Hj,I still don't find the strenght in me to meet him again cause terlalu banyak pengorbanan yg tak dihargai,ketidak adilan,penipuan dan pembaziran air mata.

Just recently,I minta izin from the highness to join pilates class(even I tahu jawapanya nanti is a big NO) but yg buat I tak paham is when he'd said,"sia sia la sembahyang you pegi tempat mcm tu".From my reliable source that place(studio) memang khas utk pompuan sesaja so what the problem?.Then yg buat I hampir hampir nak berlaku nusyuz bila he'd said about baju yg I akan pakai during the class nanti.Apa masalahnya?I akan pakai just like everybody(yg bertudung)and hence dlm class tu nti sah sah semua pompuan,free hair pon tak apa.Why don't he tell me straight to myface about sapanya yg nak membayar the bill nti.I will understand,tak perlu la nak cakap about sembahyang plus aurat segala then all this while,you kelua masuk gym yg memang sah sah jumlah pompuan yg p tu lebih ramai than jantan,apa kes?Beside work-up dan menayang 6 pack body,you buat apa?.Tengok bontot betina ke?What about sembahyang you?.I'am sick of his selfishness.Too much in pain nak mengadap muka him.I minta izin nk p pilates,bukan nak p masuk the biggest orgy pon then tak habis2 highlight about nusyuz.I terfikir jantan like him yg claimed datang dari kalangan bijak pandai family,tahu ke sebab sebab berlakunya nusyuz dipihak binik ni selalunya because of the jantan itself tak sedar diri yg depa pon nusyuz.Salah satu sebab berlakunya nusyuz dipihak laki is bila silaki abaikan tanggungjawab dalam pemberian nafkah beside bila silaki tak bagi kasih sayang to binik and the kids pon dikira nusyuz.Eh,kalau you nak org sayang you,cinta you setengah mati then belajar la sayang and cinta org 1st if not diam-diam sudah.The highness complained,I ni lebihkan myfriend than him,excited gila bila nak jumpa myfriend,dng Tipah siap ber I love you I love you segala.Eh,karang if I ber I love you in your pasebook wall ada(agak agak siapa?)yg sentap sampai tak capai tahap orgasm pulak nanti.I mmg jahil bab2 agama,that why I not simply talk about it dan kalau I khilaf ada someone yg akan guide I.

Bang Hj tak call since last week and I pon tak hengen call him so I sibukkan myself dng benda2 yg berpaedah.It's a good start.Perhaps I can forget him(at least I try kan).The past is the past and it's dangerous to go back.

Monday, March 19, 2012

It's Written

Kesayangan said I could do nothing about Ash and his huduh perangai cause it was written.So,suka atau tidak I kena hadap juga.Itu kan laki I.As usual I'd gone through another sad sad and malancholy weekends(amboi bersastera I),but it ok cause I sudah biasa.

I tak kawan Bang Hj tembam for past few days ago because of unreasonable reasons.That mean,I'd ignored saja bila tis Hj call or sms.Tis Hj told me it's wasn't fair when I chosed to met myfriend instead of him.Then kan bang, fair enough la ye when you chose to sikit2 nak kena jaga hati binik you saja instead of menjaga hati I yg so small ini?.Remember ye,am not your centa anymore.Tak penah la pulak I merayu rayu pada you to stay."please,jangan tinggalkan kasih,bang".You boleh berambus sesuka suka hati binik you and I don't mind sangat(???).I tak suka you!.Benci.Semuanya sudah tertulis...

Last night kan dikala I kesunyian even laki I was at home tapi duk terperap dalam bilik since pagi,I pon searched la about jantan yg bagi name card kat I when I was melantak at KLCC dulu2 through fakebook.Tell you what,that jantan was menikah and the binik tengah sarat mengandung,dasar jantan sundal sundalan.That why la duk mengusung paperbag from Women's Secret(bersangka baik la ye,untuk binik rupanya).Nasib la that time I tak perasan diva (mcm you la,Apam.asal jantan compliment cantik je terus percaya) if not sure I da contact him then jatuh centa and then again when I come to my senses baru la nak menyesal.Menyampah je org baca confession yg sebegini rupa kan.It's was written.

Since his dream came true ni kan,Fernando da jarang contact.That day ada la I texted him to bertanya about his mother(mak mertua tak jadi I ).Sejak2 I left him dulu,I never meet the mak anymore apatah lagi nak tanya I.Sungguh kacang lupakaan kulit I ni.Marahkan the royal's family and Fernando punya pasal then I terlupa yg the mak was baik dng I.Out of the blue,boleh pulak the mak came into mimpi I.Then bila I tanya Fernando about his mak,tentu tentu la disangka kanya I ni membuang tabiat yg bertimbun timbun.So mcm2lah tis Fernando tanya I then I'd asked him,"kalau ada masa boleh ke b dtg rumah to visit mak".Kata him datang je la tak kisah pon.I'd noticed Fernando da tak mcm dulu.Tanya dua patah he'd responded setengah patah je.Small heart I dibuatnya.

Dulu masa Fernando frust menonggeng ditinggalkan I,day and night la mencari cari I and I yg berhati so small ni dengakan je la his confession tu.Nak berubah la.Want me back la.During myfirst year of marriage dulu(masa ni terkejut menderita I mengadap Ash) tis Fernando still la meluahkan isi hati to me.He'd said,"tak akan ada pompuan lain yg boleh ganti I".Tak habis habis la duk menyesal about buruknya perangai him masa dng I dulu.Mengadu about desperate nya pompuan2 yg he'd kenal through fakebook itu,baru kenal da lentok lentok kepala to him,tak sempat2 ajak menikah,mata wang ringgit and blablabla...That time tak ada la pulak I bermain centa dng him or suruh tunggu I cerai berai then we both bercenta lagi.Yes,many times I'd wrote in tis blog about menyesalnya I cause meninggalkan him dahulu,about kerinduan I to him yg terlarang ini but tak penah la pulak I tell him about that.Why?.Because I sedar diri.And now,Fernando da jumpa someone yg totally not like me.Tengah angau bercinta.I jealous,but I could do nothing pon and yes in myheart,I doakan yg baik2 for him.Bagi chance la he merasa mcm mana manisnya hidup berumahtangga after that tengok la macam mana.

And I knew,Fernando sure da bersumpah janji setia that he will never ever contact I selalu sangat to the model modelan(la sangat).Berjanji depan p*** le tu.I paham that why I pon tak koser contact him suka2 hati I cause I'd respect cinta suci both of 'em.And I juga tak de la naik hantu when I found that model modelan try to get to know me through hers fake identity cause I paham how it feel even dlm hati punya la confident yg you la pompuan tercantik lagi bertuah that why you dapat jantan perasan hot.It's ok as long as she tak cari pasal dng I mcm si Apam tu.Tak koser la I nak layan hanky panky ni(boleh ke guna ayat mcm gini).Ambik la duda I itu.

Well,I'd told Fernando that ours love affair was bittersweet and beautifully written and nobody can't argue about tis and even it all ends but there's memoirs and deepest(haruslah over sikit)love between us...