Friday, February 10, 2012

Loneliness to Schizophrenic

I don't have a concrete reasson why I haven't been updating this blog.Beside,hade horang kisah ke I tak hupdate blog???

Since I mintak cerai that day,Ash jadi baik la pulak if not kejanya nak mem provoke I saja but itu je la yg improved,yg lain harom.I don't understand with tis jantan,tahan him terperap dlm bilik mengadap buku or pc dari pagi till petang.Bercakap dng I bila perlu.Peduli apa him about my feeling,pandai2 i la sana,I ni da mcm duduk one roof dng vampire yg tak boleh kena sunlight.Dah bertahun2 ok I hidup mcm ni.Just recently I had a conversation about fasakh with ex-classmate yg baru ber status single again and ready to mingle,janda berhias gitu.She said ada 16 sebab yg membolehkan isteri2 memohon fasakh.One of the reassons is bila si jantan tak bercakap dng isterinya or in other words is bersikap acuh tak acuh.Macam mana tu?Penat la myfriend meng explained nya.Maklum je la,I ni kan uneducated.Apa yg I tahu if the jantan tak bagi nafkah zahir batin or belasah binik suka2 hati then ada sebab la we women can apply the fasakh.My friend told me lagi if the jantan hade betina lain then we women yg dikatakan lemah ni boleh sue that betina cause menggatal dng our laki.Proses cerai berai ni complicated juga actually.The worst part is naik turun court,belum kira bab kena sound dng org2 bijak pandai kat pejabat agama sana.Tak sanggup I.So since yesterday I pon busy meng google about cerai berai.

Al-kisahnya dng Him,laki tak jadi I itu.We both ber sms last week.Saja la kan bertanya khabar,I rindu him actually but tak hade la I tell him kan.Mula2 tu ok la but suddenly his mood berpuaka pulak."sudah la tu b,tak baik buat mcm ni.b kan da kawin.start your new life sana,lupakan d",he wrote.Jantan...begitu la adanya.Ada yg baru mula la lupa diri.Later if yg baru berambus away yg lama ni juga dicarinya."yes,I have my own life beside apa yg tak baiknya?ada ke b cakap yg b rindu bayangan dng d or ajak romen?",I wrote.Then he replied back immediately."serious,d yg rindu sangat dng b actually.b tak rindu d ke?",he wrote.Jantan,begitula adanya."d ni ckp tak serupa bikini la,now da rindu pulak.it's dosen't matter.even d benci b,talk a bad things about b bersama2 ex-janda itew or even if d kawin nti.trust me,d akan selalu teringatkan b.",I wrote.So tak usah la action sangat ye.Sometimes I feel like to screaming so loud so that he can hear me but apakah paedahnya?

I told to Bang Hj about this then he said why I p gatai ber sms dng jantan puaka mcm tu?Bang Hj tembam I ni kan tak paham tau perasaan pompuan ter neglected mcm I ni.Semalam Bang Hj menelefon I,he was on leave lagi.Mengadu manja kat I about his staff yg super lembab plus pemalas itu.If i keja at your office sure u tak pening then centa lama berputik kembali.puih...Bang Hj juga complained about his binik yg kejanya duk hangin sesaja.I paham la bang why u simpan binik u itew.Then he told me about his new Indonesian maid yg muda montok.Kata him it's remind him of me masa muda2 dulu.Cantik and solid.Excuse me,now pon body I still maintain lagi,lain la binik u and her middleagelife crisis tu.Tell her,if panjang umur semua org pon rasa jadi tua.Bolehnya disamakan I dng his maid.Tengok la jantan...pandang maid pon bernapsu.Karang binik u tahu...Kata him lagi"start from next week abg p outstation tau".Then I told him la bila ke Dubai nti I want Dior yellow tote tau but he said I kena p with him then he will buy anything yg I minta.Sudah la bang,cakap je la u tak nak belikan.Habis cerita.Nak suruh I ikut him kunon.I ni kan binik org,I tak kan buat keja tak berpaedah tu just because nk puaskan napsu I yg nak ber Dior handbag ni.Benci tau.

Tipah pulak,why diam seribu bahasa?Org da habis demam ombak rindu la.Apa masalah u,Pah?Terserempak Ari Wibowo kat Padang Kota lagi ke?Jangan dilayan jantan mcm tu.Tak pasal2 nti u kena jaga ank tiri.Kawin tu tak kan solve problem yg sedia ada if nasib tak baik,jadi mcm I ni.Problem bertimbun2.

2 comments:

NenetPenne (NP) said...

tulah apsal laa i tak menyaman bini exlaki i yang buat i menjanda nih... tapi dia pulak nak saman i..i tak ada hal kalau dia saman i, i lagi sukaaaaa

biah gorgeous said...

dia nk saman u? Let it be la cause once masuk court semua kisah dlm kain terkelua