Wednesday, March 14, 2012

About Kawin&Beranak

Today, I adalah sedikit sentap&sedih.I barely got to sleep last night.Sikit2 terjaga.The highness centa mati I,berkeruh tak hengat.I liked to listen to his breathe and looked at his face in the dark...

Semalam I was berchatting on ym and fakebook yg tunggu masa je I nak deactivate itu.I ni mmg selalu la sangat ketinggalan about any latest hottest gossip.Org duk sibuk ber forums about Malaya's controversial actress yg sudah pon announced about their wedding.Macam2 comments yg I baca.What to do kan?Dah namanya actress of course la org sibuk nak ambik tahu.So nak tak nak hadap je la.But then kan yg I tak berkenan tu is bila baca nasty comments yg as if depa saja la yg betul.Org nak menikah,patutnya doa dan harap yg baik2 bukannya duk carut and sumpah seranah.Mcm I doakan yg baik2 to Apam bila I dapat tahu yg she was pregnant even dlm hati I ni masih berasap asap.Boleh pulak kelua statement"malang la sapa yg kawin dng dia ni" dan "wanita yg baik untuk lelaki yg baik".Well I bukanlah peminat tegar tis actress but we have to be rational la kan.Jangan pandang negative saja.Bila bercakap soal hukum-hakam & dosa pahala,bukan main hebat.Siap copy paste statements alim ulamak segala but bila duk comments and judge perihal org,terus lupa diri.Suka hati hukum org masuk neraka.Apakah?.Soal jodoh pertemuan,kawin cerai,hidup mati & takdir ni bukan ke kerja Tuhan?.Kata pandai bab2 agama?.But why bila berhujah sampai lupa diri?.Even tak suka sekali pon kan.Ye I paham,bila rasa2 too religious and too pandai ni we tend to point our finger to judge instead of menolong (kata2 semangat,pendapat,pendapatan dan nasihat yg baik tu kira menolong juga la kan).

Tell you what,laki ni atau jantan tak kira la depa ni sebaik2 or seburuk2 manusia when it come to soal memilih calon binik,of couse la depa nak pompuan baik2 saja.At least baik pada mata depa.Soal kawin terpaksa tu lain la pulak ye.Berapa ramai jantan yg I kenal even perangai species gajah gersang mengamuk,kaki judi,kaki betina,mabuk mabukkan segala but menikah dng pompuan yg baik2,nak jemur kain kat lua rumah pon minta izin laki(mcm binik you kan Bang Hj sayang?).I bagi contoh myself la(nak cakap pasal org lain sungguh kak nam la pulak kan).Bila I tanya the highness,why he chose me?.Kata him because I ada ciri2 binik yg meet his expectation(even the highness and the gang berselera pompuan dikalangan model modelan dan flight attendant saja)."like what?",tanya I lagi cause tak berapa nak paham.Kata him,because:

a.I pandai ambik hati the duke's family specially makapak him so both makapak suka I.Mana taknya asal mengadap the duke's family je I bawak present for the mom la selalunya beside I kan tak banyak cakap if the mom duk bercerita about el be bag or chopard's cen2,I denga je.Sikit pon I tak penah try to tunjuk pandai apetah lagi nak tell her yg I pon ada menda sebegitu.

b.before menikah dulu I la yg jaga rumah dan mymakapak(kemas rumah,anta mak p sepital,teman apak p beli newspaper cause apak tak berani drive sorang2,etc),that times mybro kerja oversea then mykesayangan yg seramai 6 org itu da ada their own life.Sapa tak centa makapak kan?.Sitanggang tu pon ada effect bersalah time duk menghalau maknya soh berambus from the ship.Kata him,I ada ciri2 anak yg baik dan mendengar kata makapak(he tak tahu I ni manja&kuat merajuk) plus I juga pandai mengurus rumahtangga.

c.I dtg dari keturunan yg baik2.Subur ok.Kesayangan 6 org dan beberapa org abang.Walau pun family I tak sekhelas la sangat as duke's family kan(we don't stay in the bungalow la sangat,tak merasa p holiday sampai ke Italy,tak bercampur dng set2 vvip,eh bila duke's business melingkop vvip ada tolong ke?.tolong tengok from far far away,gelak then gossip ada la.bertambah jahat mulut I kan).Adik beradik I at least ada yg belajar sampai the Uk sana(Malay's mentality kan asal belajar oversea je kira bagus ler),eh ada juga adik beradik I yg berkelulusan from the Al-Azhar ok,kerja at mmc,manger yg gajinya belas ribu jer at world's most successful petroleum company,beli audi cars baya sendiri(nak beli x7 tak mampu kan then tak ada sampai bergadai kete cause tak mampu bayaq.hikkk)kesayangan I juga ada yg jadi boss besaq at one of goverment's agency tau but then again dlm ramai2 adik beradik I ada juga la yg set2 tak boleh dibanggakan langsung the contoh is I ler sapa lagi kan.Belajar pon gitu2 je but ada hati nak future study sampai ke UK.Ada juga yg spm pon tak lepas but tak de la pulak nyusahkan makapak.The best part is makapak da ajar to not berlagak sesuka hati dng apa yg ada dan kepentingan hubungan baik sesama family.I'am blessed among the other janda to be.

d.Makapak include family semua merestui our relationship even mak I punya la sayang yg amat dng him,kekasih lama puaka(from now I nak call him Fernando la ye).Yes even though si Fernando tu suka berperangai bimbo but mak suka him(Fernando's mak sama keturunan dng mymak beside depa serasai bila bergossip).The highness kan sopan santun,baik budi pekerti(la sangat) so mak no hal sangat la nk accept him as menantu hantu.Same thing la dng adik beradik I,depa don't mind.The highness tak tahu mybig bro hangin dng him until now cause menumbuk wajah suci adik manja him ini.Next time if he do it again mybro mmg tak bagi chance punya.When the first time I naik hantu then mintak cerai dulu kan,the highness told me that he tak akan ceraikan I cause makapak I da amanahkan(you amanah ke jaga I?)I to him and he said lagi yg he tak sampai hati cause mymak baik sangat dng him(just imagine la if mymak tahu perangai durjana him).

Dan sebenarnya,I was dreamed of jantan baik as myhusband.I sedar diri.I made a stupid mistake dizaman muda remaja I dulu and I learned from it.As the women yg serba tiada ini I didn't put a high expectation dlm memilih jantan(paras rupa&duit ringgit bukan keutamaan sangat) dan I juga percaya restu makapak dan family sangat penting.Setelah berusaha untuk jadi lebih baik dan bertawakal,I serahkan segalanya padaNya.I juga tak minta mymarriage berantakan begini and I tak marah bila ada yg mengatakan,"ini semua karma,biah".Myjanda friends told me masa belum bercerai kasih dng the laki dulu,the laki selalu nau balik at 2-3-4 a.m in the morning then bila balik je mandi2 ambik bantal selimut tidoq depan tv.Merana la myfriend tidoq sorang2 without sentuhan the laki.Mahu tak horny dibuatnya.I asked her la kan,the laki layan her so so but why she hadap sangat the laki punya nafkah batin tu?.She told me yg sex and their marriage problem is 2 diffrent things.Dah tak centa tu satu hal la kan then bila in bed of couse la the excitment pon so so.I?.I performed myduties as the binik la.

Talk about beranak pinak,lately ni kan sejak2 body I bertambah2 slim kemana I pegi sure ada yg bertanya"da berisi ke blom,biah".I senyum2 je la tak pon bagi jawapan cliché,"belum ada rezeki la".Bila tengok org kehulur kehilir usung pram kan hati I yg so small ni menangis sedih but tak ada la I ikutkan hati sangat.Apa kan daya,I da gone through mengandung dan beranak serupa tak ada laki but if I ter pregnant lagi,I terima apa adanya.Persetan la sana dng cakap2 org yg duk mengata I ni jaga body sangat that why takut nak mengandung.Perlu ke I habaq kat semua org about mymarriage yg tak serupa other couples in fakebook sana tu?.Frankly said,bila da bertahun duduk berdua duaan ni kan sometimes tu mmg terasa sangat why at least kena ada seorang anak kecil to make me smile."mommy rindu Zara sangat2"

I baru baca about Erykah Badu's concert yg diharamkan kat Malaysia ni before that kan I ada la baca about tis issue in seorang yg pandai dan very down to earth plus funny(tak kenal in person pon) wrote about tis EB.Duk terfikir la I sapa kah EB ni.Dasar uneducated betul la I ni.Maklum je la tis gadget sangat tak canggih.Banyak website yg I tak boleh nengok.Youtube or Redtube pon tak boleh play.Just imagine la how kesiannya I.

Kesayangan texted me last morning,katanya she was belikan I 2 pairs of gorgeouslicious dress from Jakarta.I kan pompuan materialistic so I happy la kan but then nak pakai p mana?.I da la 24/7 terperap in tis house.Dress yg dulu pon tak terpakai lagi tau.The highness selalu bising bila kesayangan beliin I something,kata him,"why la adik beradik pompuan you suka membazir beli unnecessary things begini?".Banyak bunyi pulak,tak ada la mahal sangat pon setakat beli Charles&Keith's bag yg the price below 250$ tu kan,lain la if beli Tods or peekaboo bag ke.Bila I minta from him pandai pulak cakap,"eh bukan ke that day dotdot ada belikan you,buat apa banyak2?".Same thing la bila I selekeh2(pakai the same baju more than twice)p kelua makan dng him,"why you pakai mcm ni yang?(si Apam dipanggil baby) pakai la baju yg dotdot beli that day,cantik baju tu.I suka".Laki I,laki I...

*baru baru ni kan I ada la nengok cite kak ogy ahmad daud in siaran berbayar,cite about janda yg menjadi rebutan jantan baik and jantan durjana but sempat tengok half je la then the highness boleh cakap dekat I,"mcm tu la jadi janda,you ingat senang ke?".

*he know about tis blog ke ha???

No comments: