Friday, March 9, 2012

Complaining

Lately,I malas sesangat nak update tis blog.Masa2 yg berlebih2 itu I habiskan dng activities yg berpaedah to myself.I da pandai berlulur at home.Ye la if I mintak izin(bukan mintak duit ye)the highness nak p spa of course la tak dilayanya.Habis satu body I sental.Ada yg bertanya pada I,"beriya jaga body ni untuk sapa?".Sungguh Kak Nam question sebegitu.I said,"for myself la" then bolehnya di laser I back,"bukan untuk suami ke?.kita org perempuan ni berlawa2 hanya untuk suami,haram hukumnya kalau niat kita nak menunjuk2 kat jantan lain".Kesitu pulak dah.I biasa denga org bijak pandai berkata(laki I),there are two sides to every story:one side is right and the other is wrong but the middle is always evil.Tak koser I nak argue.I kan uneducated that why la benda simple mcm gitu pon I tak tahu.

It's harder to get through the days actually but berkeluh kesah dan tak buat apa2 pon tak guna.Kata the highness I kena belajar bersyukur dng apa yg ada dan stop complaining.Itu kata him.Why?I ni tak layak bersuara ke?.I'am the type yg tahu ukur baju dibadan I(even selalu je berselera mak datin)dan I juga terima apa adanya dng ketentuan ini but bukan ke everybody deserve to be happy,berusaha untuk mengubah nasib dan dapatkan apa saja yg diangau2kan.I'am not talking about money.He don't understand bila I duk moan about my kesunyian dan tak bahagianya our marriage.Happiness tu very subjective,ada org sangat happy even pakai coach bag tepi jalan mari,ada org pulak sangat happy update the fakebook wall about penyayang nya laki her cause tolong buatkan susu anak sementara binik duk belek profile org lain.Kesayangan I pesan,dalam marriage ni kenala give and take.Eh,kalau our partner tu kejanya nak take saja apa kes?

As the binik I juga kena patuh dng kehendak the highness.I do.Even though perasaan centa tu da nyawa2 ikan.So mmg susah la the highness nak cari salah I but I can't do anything bila the highness masih la tak paham2 about kehidupan berumahtangga ni,about his responsibility.Just recently,my kesayangan ajak I teman her p meeting plus melancong to Ho Chi Minh-Hong Kong-Jakarta-Singapore for 2 weeks.Of course la segalanya free kan,I ni tinggal bawak body je beside kesayangan I told me if I sayang nak tinggal laki I lama2 at home I can choose nk p trip yg mana but seperti yg I jangkakan the highness mmg tak baginya.I diam je,no comment.Patuh.Beside,i bukan hadap sangat nak p berjalan cause I da rasa mcm mana boring nya p berjalan jauh2 tak berduit ni(nak beli postcard pon i berkira2)then balik penat2 kena pekik tengah mlm buta.Terseksa jiwa I.Same thing la masa I p KL that day,the highness tahu my kesayangan already arrange everything for me include the bills so he slumber badak bagi I 50$ je.Terkejut mykesayangan.After I beli ticket 30$(duit ticket nak balik tak dibaginya),bayar the cab 10$ after that p makan at Pelita,15$ so I kena tambah another 5$.Just imagine la how kedekutnya him.Selebihnya my kesayangan punya duit.Beli bra pon org bayakan.Kelass you,biah.This time I think,I'am to blame cause tersalah pilih laki.

*Bang Hj tembam berat was in B******

*Kesayangan belikan I sexy shoes(siap pos lagi) before she fly sana sini that day.

1 comment:

Anonymous said...

first time aku bace aku pun kecik ati. :<