Monday, March 19, 2012

It's Written

Kesayangan said I could do nothing about Ash and his huduh perangai cause it was written.So,suka atau tidak I kena hadap juga.Itu kan laki I.As usual I'd gone through another sad sad and malancholy weekends(amboi bersastera I),but it ok cause I sudah biasa.

I tak kawan Bang Hj tembam for past few days ago because of unreasonable reasons.That mean,I'd ignored saja bila tis Hj call or sms.Tis Hj told me it's wasn't fair when I chosed to met myfriend instead of him.Then kan bang, fair enough la ye when you chose to sikit2 nak kena jaga hati binik you saja instead of menjaga hati I yg so small ini?.Remember ye,am not your centa anymore.Tak penah la pulak I merayu rayu pada you to stay."please,jangan tinggalkan kasih,bang".You boleh berambus sesuka suka hati binik you and I don't mind sangat(???).I tak suka you!.Benci.Semuanya sudah tertulis...

Last night kan dikala I kesunyian even laki I was at home tapi duk terperap dalam bilik since pagi,I pon searched la about jantan yg bagi name card kat I when I was melantak at KLCC dulu2 through fakebook.Tell you what,that jantan was menikah and the binik tengah sarat mengandung,dasar jantan sundal sundalan.That why la duk mengusung paperbag from Women's Secret(bersangka baik la ye,untuk binik rupanya).Nasib la that time I tak perasan diva (mcm you la,Apam.asal jantan compliment cantik je terus percaya) if not sure I da contact him then jatuh centa and then again when I come to my senses baru la nak menyesal.Menyampah je org baca confession yg sebegini rupa kan.It's was written.

Since his dream came true ni kan,Fernando da jarang contact.That day ada la I texted him to bertanya about his mother(mak mertua tak jadi I ).Sejak2 I left him dulu,I never meet the mak anymore apatah lagi nak tanya I.Sungguh kacang lupakaan kulit I ni.Marahkan the royal's family and Fernando punya pasal then I terlupa yg the mak was baik dng I.Out of the blue,boleh pulak the mak came into mimpi I.Then bila I tanya Fernando about his mak,tentu tentu la disangka kanya I ni membuang tabiat yg bertimbun timbun.So mcm2lah tis Fernando tanya I then I'd asked him,"kalau ada masa boleh ke b dtg rumah to visit mak".Kata him datang je la tak kisah pon.I'd noticed Fernando da tak mcm dulu.Tanya dua patah he'd responded setengah patah je.Small heart I dibuatnya.

Dulu masa Fernando frust menonggeng ditinggalkan I,day and night la mencari cari I and I yg berhati so small ni dengakan je la his confession tu.Nak berubah la.Want me back la.During myfirst year of marriage dulu(masa ni terkejut menderita I mengadap Ash) tis Fernando still la meluahkan isi hati to me.He'd said,"tak akan ada pompuan lain yg boleh ganti I".Tak habis habis la duk menyesal about buruknya perangai him masa dng I dulu.Mengadu about desperate nya pompuan2 yg he'd kenal through fakebook itu,baru kenal da lentok lentok kepala to him,tak sempat2 ajak menikah,mata wang ringgit and blablabla...That time tak ada la pulak I bermain centa dng him or suruh tunggu I cerai berai then we both bercenta lagi.Yes,many times I'd wrote in tis blog about menyesalnya I cause meninggalkan him dahulu,about kerinduan I to him yg terlarang ini but tak penah la pulak I tell him about that.Why?.Because I sedar diri.And now,Fernando da jumpa someone yg totally not like me.Tengah angau bercinta.I jealous,but I could do nothing pon and yes in myheart,I doakan yg baik2 for him.Bagi chance la he merasa mcm mana manisnya hidup berumahtangga after that tengok la macam mana.

And I knew,Fernando sure da bersumpah janji setia that he will never ever contact I selalu sangat to the model modelan(la sangat).Berjanji depan p*** le tu.I paham that why I pon tak koser contact him suka2 hati I cause I'd respect cinta suci both of 'em.And I juga tak de la naik hantu when I found that model modelan try to get to know me through hers fake identity cause I paham how it feel even dlm hati punya la confident yg you la pompuan tercantik lagi bertuah that why you dapat jantan perasan hot.It's ok as long as she tak cari pasal dng I mcm si Apam tu.Tak koser la I nak layan hanky panky ni(boleh ke guna ayat mcm gini).Ambik la duda I itu.

Well,I'd told Fernando that ours love affair was bittersweet and beautifully written and nobody can't argue about tis and even it all ends but there's memoirs and deepest(haruslah over sikit)love between us...

No comments: