Thursday, April 26, 2012

Jantan 2.0

Jantan ni kan kalau memilih calon binik of course la nak yang set set serba baik from every aspect,from top to toe gitu even perangai dan rupa sijantan itu serupa haram jadah.Same thing la kaedahnya dengan pompuan,at least baik dimata dan berkenan dihati.We only get to marry once,harap harap la.Bagi contoh I la kan(sapa lagi?),even I duk moaning day and night yang pernikahan I and laki yang I centa separuh gila itu adalah kehendak makapak I dan juga makapak him but before terpaksa menikah tu,I sudah pon decided about the requirement and characteristic yang I suka,mahu,harap in him.Yes,there is 16 ciri ciri yang tak kuasa I nak type in tis blog.After menikah baru lah I sedari yang segalanya adalah palsu semata.

Well,back to kehendak jantan dalam memilih binik.Kebanyakan jantan yang ajak I menikah,macam banyak sangat la jantan yang gila kan I(laki I and Fernando) except Bang Hj Bakh,setelah ditolak tambah ciri ciri dan syarat syarat lain both of them mahukan I berhijab after menikah nanti and I pon don't mind la about that even I ni jahil dalam bab bab agama but I know berhijab is a must for a muslim women's.So nak dipendekkan cerita after beberapa bulan menikah dan beberapa siri pergaduhan lakibinik,I telah dipaksa untuk berhijab but I refused because for me nak berhijab ni bukan takat tutup rambut je yang lain lain pon kena diutamakan juga specially about pemakaian that why nowdays ni ramai nau pendakwah wannabe bising sana sani in the pasebook about cara pemakaian pompuan berhijab yang sangat karut.Kata orang nak seribu daya,banyak sungguh halanganya.Salah satunya bila laki I tak reti reti nak bawak I p shopping tudung dan pakaian sopan santun.For him,pandai pandai I la sana nak handle it.The things is I must follow his rules.I masih ingat lagi the 1st week berhijab dulu,dress up I adalah serupa mak mak orang or bak kata Bang Hj I,"kekampungan".Sudah la bang,you tu pon asal kampong juga kan.Specially bila pakai tudung yang berharga 45$,beli at Pekan dotdot.Time makan,asal I tunduk je that tudung also tunduk too.Senget kiri kanan then balik KL I used my saving to bershopping sakan at ariani dan segala baju sopan santun yang up to date (la sangat) and now I sudah pon berhijab dan berpakaian sesopan yang boleh and makin ramai la orang duk tagged I in the pasebook,asked me to membeli tudung fareeda,baju kelawar etc from them.Most of myfriends terkejut juga when they know about this cause for them I will be the last person yang akan berhijab.Ye la most of my baju baju kan set set yang tak cukup kain(but idak la set set jin jang mari macam akak apam).Ber lagging siang malam,pakai dress yang set set nampak bontot but itu dulu la,when I was young and stupid katanya.After I met Bang Hj,tahu pulak I bersopan santun.Then pandaila I pakai jeans dan segala baju yang cukup kain.Some people change and some don't.Tak semua yang datang from tis Hj tak baik.I learned so much things from him too.Tahulah I macam mana rasanya angau dan the true meaning of love(puih...)and the hardest part is I kena belajar about berkoban apa saja demi centa hati I even kesudahanya hati ini merana bertahun tahun.Hence I juga agree tak semua pompuan berhijab itu better than those who don't(macam I yang tak baik ni la).Kerja bagi atau tarik taufiq dan hidayah ni Tuhan saja yang boleh buat.

I ada membaca statement yang berbunyi,"kau takyah sexy2 pun boleh digilai dan menjadi ikon kepada budak zaman sekarang".Sungguh diva.The tak boleh bla part is "digilai dan menjadi ikon".Retis wannabe la katakan.Kalau rasa seru untuk berhijab itu terlalu hazab,tunggu la dulu cik hadek oi...Harus I tegaskan disini,hijab is just a must.Karang ada yang kata I ni liberal lah sekular lah.But kerna cinta lautan api pon tak ada hal eh?.Moral of the stroy,kepada jantan jantan sekalian:tak salah pon kalau you all tu nak set set pompuan berkalung serban saja jadi binik.Gunakanlah hak memilih itu dengan sebaik baiknya.Nak binik bertudung after kawin boleh sangat but gunakan lah cara yang berhemah dalam menegur dan membimbing binik itu(bukan main mengarah arah je macam laki I)and to be safe cari la siap siap pompuan yang set set berkalung serban so that tak ada la issue rela paksa.

Wednesday, April 18, 2012

Bang Hj & The Highness

I do wonder do I really deserve the jantan like the highness or not?.Or we don't deserve each others?.Dua dua kepala batu.Kata Bang Hj,a person like me suppose to get a good man so that I can lead a happy life.Jantan baik macam you ke bang?.Well,da bertahun rasa cinta itu mati but I'am not trying to say yang I tak pernah rasa bahagia sepanjang bersama the highness,laki yang I nikahi kerana centa.And I think that,he doesn't feel loved too.Sama sama dingin.Atas banyak sebab juga the highness belum bersedia untuk melepaskan I,menjanda.Even da dua kali I minta untuk dilepaskan.

Bang Hj ada menelefon I beberapa hari yang sudah,setelah lama menyepi.Tak banyak benda yang dibualkan even before that punya la banyak yang nak I adukan to him.Tanya sepatah sepatah then I jawab sepatah sepatah juga.I didn't tell him pon yang I tengah bersiap siap untuk kembali ke KL,unless you baca tis post bang.I know Bang Hj sure gembira tak terkata if he know yang I dapat an offer from ****.Sangat dekat dengan his office.But I sendiri tak sure lagi.Nak accept or reject.After bertahun tahun tak berjumpa,I'am not sure boleh ke I manage to hadap him in person.Macam macam yang I fikirkan.I tahu Bang Hj akan terus bagi I harapan dan mungkin juga I akan berharap lagi.Why is such a crime?

Friday, April 13, 2012

Kerna Cinta

Tittle adalah serupa haram jadah,sesekali feeling feeling centa.Well,it's always nice being in love even it is by the wrong person.It's so good it hurts.Like many,I don't want to be alone.I don't want to sleep alone in the dark.I takut gelap.Complicated,tak denga cakap...Bipolar sungguh kan.

Ada orang tu kan,bersusah payah la meng announced in the blog,pasebook dan segala makbapak social networking sites yang ada dengan harapan satu Malaya tahu,"jantan ithu milik I sowang".Orang itu lupa yang lelaki(jantan)itu juga pernah jadi milik I over a decade lamanya but tak penah la pulak I mengalami symptom yang so desperate sampai ketahap ini.Kesian you.That show,cinta saja tak cukup untuk menjamin kekalnya sebuah hubungan.I tak akan ganggu him(all this while pon tak adanya I mengganggu him) cause I kan selalu saja dilukai.I know how it's feels.It hurt.Berusaha dan bertawakalah for the sake of your cinta suci.
Suci ke???

According to pakar jantan sedunia@si pencinta apam:"Actually,laki nih bkn jahat mana,cuma nakal jer yg lebih".Pendapat yang so clever.So brilliant.Bagi I test power sini laki you,eh jangan salah anggap.I tak terfikir pon nak test sampai ke adegan ranjang.Tak koser!!!.Cukup la sms's yang berbentuk rayu rayuan dan imagination semata ke ranjang maut,macam yang you selalu buat dengan laki I si jantan sialan itu.Then we see the result.Meroyan ke tak nanti you in the pasebook.Tak cuba tak tahu.Nak cuba tak?

I still remember Bang Hj Schumacher pernah berkata yang there are no laws and no bundaries on feelings.Kata I pula,bercintalah dan sakitilah seberapa banyak hati until the love turn to hate...

I hate you,asshole!

Thursday, April 12, 2012

Pesanan buat suami & kekasihnya

Soalan:
memang sure ke your laki had sex ngan apam ni?

Jawapan:
no comment,sebab I takut terlebih emosi yang akan menyebabkan tuduhan bipolar disoder so just let the truth speak for itself.Beside,penting sangat ke tis issue?.Yang lebih lebih tu biarlah I simpan dalam hati I yang fragile ni.

***
Benda tu x dtg dr sebelah pihak.
lagi pon mmg kita org ade hubungan.

-dari kekasihnya-

***

Both of you can love each other because no one,darling,no one can never take that away...

-dari isterinya yang suka merentan-

Monday, April 9, 2012

Kadang-kala

Mydear laki,
sometimes
I miss the way life was or colud be
I miss being happy
I miss loving
I miss wanting to touch or be touched
I miss being treated right
I miss being listened to,being heard,asked rather than told...
I wish I could cry so that I can laugh
I wish I could tell you that I can still love you...
*****
Sometimes,I terbawa emosi bila baca others blogs.
As if I lebih tahu dari the blog's owner.
Anyway,you're right alya (if you read tis post),bila dekat dengan Tuhan,hati lebih tenang.
That the reasons why I masih disini...
Kak Apam ada berpesan,before I was decided to bertudung dulu,"sampai bila nak menyeksi?,tak takut dosa ke?".Berpesan pesan pada perkara yang baik ni memang ada dinyatakan dalam banyak hadith but dalam pada itu hubungan sesama manusia juga perlu dijaga.

I ke yang sakit plus gila bayang bila Fernando want me back and the model modelan sibuk nak tahu about me?.I tak ganggu orang pon...

Friday, April 6, 2012

Bila Sepi

theres is nothing to do in tis empty house but to wander over to a beutiful scenery by the **** and wonder why tis marriage is so hard and complicated.It is my fault that he didn't know me that well and never learn anything from tis marriage?.Salah siapa?

So I pon berkemas kemas la apa yang patut then I found Bang Hj's note.Tersenyum senyum I baca every single line.He's a good writer,specially bila tulis about angan angan dan janji janji palsu.Adakah ini yang dinamakan rindu?.I rindu you ke bang?.Apa kejadahnya?Actually dalam rumah ni memang bersepah sepah dengan segala barang pemberian Bang Hj and until today I masih pakai cincin morahan dibeli at iSetan,KLCC yang berharga 99$ itu instead of diamond ring pemberian the highness.Dulu bukan main I duk mengutuk tis Hj's ring yang sangat tak kelas pada mata I.At least bagi la I cincin belah rotan,bukan mahal sangat pon.Kata Bang Hj,the binik tak pakai diamond ring then I boleh pulak nak ber diamond diamond segala.Bila pulang ke Duke's house ada yang bertanya why I tak pakai that ring?.I said,because I sayang nak pakai then buat keja berat berat,nanti calar.The truth,I tak ada perasaan nak memakainya.

Few months before I melangkah pergi from Bang Hj's beautiful life,I ada belikan him the brown wallet as a parting gift and I believe that Bang Hj masih pakai the same wallet until now.Cuba la tanya tis Hj,"bang foto siapa didompet you?".I pernah tanya him,what will happen if let say the binik found it?.He said ,let it be la.Statement berani mati but nak minta izin menikah lagi satu,kecut telo.Apa saja la bang,as long as you happy.I juga masih pakai jam pemberian Bang Hj instead of Tag Heuer yang menjadi kebanggaan mak datin dodot itu.Kata Bang Hj,I was putting on airs bila pakai benda yang regenya riban riban ni.Pandai pandai je,if I hadap sangat tak hadenya I simpan,baik pakai then tayang kat orang as if I sorang je yang mampu.I tak kesah pon jalan dengan mak datin dotdot yang ber Fendi bag.What to do datin,menantu you ni tak hade kelas...

Masa marahkan Bang Hj and Fernando,I sold all the handbags through fakebook.Ramai pulak yang berkenan so I jual le.End up the money lesap entah kemana.Tak berkat le tu.Talk about Fernando,tak terkira rasanya segala rete benda from him yang I still simpan and kata him,"d masih pakai cincin yang b bagi dulu".I gave him as a parting gift,beli at street market,The Curve.It cost me tak sampai 50$ pon but I told him yang i bought that ring from CK tau if tak percaya try p tengok at iSetan.As if Fernando tu tak reti apa apa.Model modelan tak marah ke you masih pakai cencen pemberian I?.Dalam hati ada juga terfikir,masih cinta ke Fernando pada I?.What if Fernando came to his senses and want me back and left the model modelan?.Ish...whatever happened happened lah.

Thursday, April 5, 2012

Kekanda

Kata orang,"behind every successful man,there is a supportive women".Actually kan,kekanda naik pangkat lagi.As the binik,I sangat lah happy dengan his achivement itu.Yes,I ni memang sangat supportive.That why la I don't mind kekanda balik keja lambat sampai ke malam hari or p office during weekend.Tak reti nak talipon or sms I pulak tu.Berseoranganlah I mengadap wall but I don't mind.I simpan rasa kekecewaan itu down to my bones.Bila kekanda pulang ke rumah,I tanya,"you da dinner ke?I masak ketam bercili"(motive,nak cili mulut kekanda),but then kekanda berkata,"later la,I kenyang lagi.Nak mandi dulu".It's ok p la mandi sana then I check kekanda's phone.Yes,kekanda ada menelefon dan berbalas sms dengan seseorang,that why la da kenyang."lepas kerja nanti jumpa kat rumah".Amboi rajin bebenau kekanda kerumah pompuan ye.Kekanda ni so baik orangnya that why la tis pompuan sikit sikit cari him.Asal kena tipu dengan jantan,p mengadu dengan kekanda.Masa menyedap cari kekanda tak?.Kena buli dengan housemate,kekanda la tempat mengadu nasib.Kesepian dan kegersangan pon of course la cari kekanda.So I'am not surprise.

Common saying seperti diatas akan menambahkan lagi rasa mual dan menyampah kekanda pada I and I know,kekanda sure akan argue about tis."Apa kejadahnya?.I naik pangkat because of I rajin bekerja".The fact,as the binik,I'd play a virtal role in making it easier for him to achieved his dream.I duduk rumah diam diam,tak de pon I bising nak p melancong sana sini or membeli itu ini,so selamat la duit kekanda and tak ada la risau at work and boleh kerja rajin rajin or I juga tak minta kekanda temankan I p ckeck-up masa pregnant dulu.I tak ganggu kerja him and the best part is I let him rest on the shoulder.Balik kerja,mandi,dinner,watching movie sat,mengadap pc sampai ke subuh,melepaskan air,tidoq and the next morning p kerja.If I ni anak sultan,demi cinta,I bagi kekanda kerja sain cheques dan yang selebihnya kekanda boleh la melepas lepas kerinduan dan kegatalan kekanda's kote itu pada Kak Apam or pompuan pompuan pujaan hati kekanda yang lain.

Dengan ini,I will menghintung hari untuk berpindah semula ke Kuala Lumpur tercinta.Hati I berbunga bunga.Kekanda sudah berpesan,bila pulang ke Kuala Lumpur nanti I boleh start cari kerja and kata kekanda,"once you kerja nanti make sure you baya the house rental,at least 50%".I berangan angan nak duduk kat Suasana Sentral Condominium then boleh cari kerja at that area, so senang la nak p kerja nanti but kesayangan kata"sewa kat situ mahal biah,sewa bilik pon around 500$".Itu angan angan I je but I know kekanda da dapat rumah around Duke's house yang sewanya about 2000$ so let say if I kerja nati I kena baya rumah for 1000$.I rasa the gaji nanti around 2200-2500$(I kan tak hade experience) which is 5 or 7 kali ganda than gaji him(maybe lebih lagi) da tentu tentulah I kena baya all my bills(phone bill,ptptn,asb,transportation,makan minum,shopping-ntah ntah tak lepas-,bagi makapak duit pocket).Since kawin dulu,kekanda memang tak bagi I nafkah(pocket money),if I nak apa apa kena tunggu his mood baik if not jangan harap la biah,and now pandai pulak suruh I spend mymoney(yang belum tentu lagi I ni dapat kerja or not) ikut suka him.When I told tis to kesayangan,katanya"bersabarlah biah".

Apa pon I happy sangat sangat,at last I boleh balik and stay in KL.Dekat dengan semua orang yang I sayang...