Friday, April 6, 2012

Bila Sepi

theres is nothing to do in tis empty house but to wander over to a beutiful scenery by the **** and wonder why tis marriage is so hard and complicated.It is my fault that he didn't know me that well and never learn anything from tis marriage?.Salah siapa?

So I pon berkemas kemas la apa yang patut then I found Bang Hj's note.Tersenyum senyum I baca every single line.He's a good writer,specially bila tulis about angan angan dan janji janji palsu.Adakah ini yang dinamakan rindu?.I rindu you ke bang?.Apa kejadahnya?Actually dalam rumah ni memang bersepah sepah dengan segala barang pemberian Bang Hj and until today I masih pakai cincin morahan dibeli at iSetan,KLCC yang berharga 99$ itu instead of diamond ring pemberian the highness.Dulu bukan main I duk mengutuk tis Hj's ring yang sangat tak kelas pada mata I.At least bagi la I cincin belah rotan,bukan mahal sangat pon.Kata Bang Hj,the binik tak pakai diamond ring then I boleh pulak nak ber diamond diamond segala.Bila pulang ke Duke's house ada yang bertanya why I tak pakai that ring?.I said,because I sayang nak pakai then buat keja berat berat,nanti calar.The truth,I tak ada perasaan nak memakainya.

Few months before I melangkah pergi from Bang Hj's beautiful life,I ada belikan him the brown wallet as a parting gift and I believe that Bang Hj masih pakai the same wallet until now.Cuba la tanya tis Hj,"bang foto siapa didompet you?".I pernah tanya him,what will happen if let say the binik found it?.He said ,let it be la.Statement berani mati but nak minta izin menikah lagi satu,kecut telo.Apa saja la bang,as long as you happy.I juga masih pakai jam pemberian Bang Hj instead of Tag Heuer yang menjadi kebanggaan mak datin dodot itu.Kata Bang Hj,I was putting on airs bila pakai benda yang regenya riban riban ni.Pandai pandai je,if I hadap sangat tak hadenya I simpan,baik pakai then tayang kat orang as if I sorang je yang mampu.I tak kesah pon jalan dengan mak datin dotdot yang ber Fendi bag.What to do datin,menantu you ni tak hade kelas...

Masa marahkan Bang Hj and Fernando,I sold all the handbags through fakebook.Ramai pulak yang berkenan so I jual le.End up the money lesap entah kemana.Tak berkat le tu.Talk about Fernando,tak terkira rasanya segala rete benda from him yang I still simpan and kata him,"d masih pakai cincin yang b bagi dulu".I gave him as a parting gift,beli at street market,The Curve.It cost me tak sampai 50$ pon but I told him yang i bought that ring from CK tau if tak percaya try p tengok at iSetan.As if Fernando tu tak reti apa apa.Model modelan tak marah ke you masih pakai cencen pemberian I?.Dalam hati ada juga terfikir,masih cinta ke Fernando pada I?.What if Fernando came to his senses and want me back and left the model modelan?.Ish...whatever happened happened lah.

No comments: