Thursday, April 5, 2012

Kekanda

Kata orang,"behind every successful man,there is a supportive women".Actually kan,kekanda naik pangkat lagi.As the binik,I sangat lah happy dengan his achivement itu.Yes,I ni memang sangat supportive.That why la I don't mind kekanda balik keja lambat sampai ke malam hari or p office during weekend.Tak reti nak talipon or sms I pulak tu.Berseoranganlah I mengadap wall but I don't mind.I simpan rasa kekecewaan itu down to my bones.Bila kekanda pulang ke rumah,I tanya,"you da dinner ke?I masak ketam bercili"(motive,nak cili mulut kekanda),but then kekanda berkata,"later la,I kenyang lagi.Nak mandi dulu".It's ok p la mandi sana then I check kekanda's phone.Yes,kekanda ada menelefon dan berbalas sms dengan seseorang,that why la da kenyang."lepas kerja nanti jumpa kat rumah".Amboi rajin bebenau kekanda kerumah pompuan ye.Kekanda ni so baik orangnya that why la tis pompuan sikit sikit cari him.Asal kena tipu dengan jantan,p mengadu dengan kekanda.Masa menyedap cari kekanda tak?.Kena buli dengan housemate,kekanda la tempat mengadu nasib.Kesepian dan kegersangan pon of course la cari kekanda.So I'am not surprise.

Common saying seperti diatas akan menambahkan lagi rasa mual dan menyampah kekanda pada I and I know,kekanda sure akan argue about tis."Apa kejadahnya?.I naik pangkat because of I rajin bekerja".The fact,as the binik,I'd play a virtal role in making it easier for him to achieved his dream.I duduk rumah diam diam,tak de pon I bising nak p melancong sana sini or membeli itu ini,so selamat la duit kekanda and tak ada la risau at work and boleh kerja rajin rajin or I juga tak minta kekanda temankan I p ckeck-up masa pregnant dulu.I tak ganggu kerja him and the best part is I let him rest on the shoulder.Balik kerja,mandi,dinner,watching movie sat,mengadap pc sampai ke subuh,melepaskan air,tidoq and the next morning p kerja.If I ni anak sultan,demi cinta,I bagi kekanda kerja sain cheques dan yang selebihnya kekanda boleh la melepas lepas kerinduan dan kegatalan kekanda's kote itu pada Kak Apam or pompuan pompuan pujaan hati kekanda yang lain.

Dengan ini,I will menghintung hari untuk berpindah semula ke Kuala Lumpur tercinta.Hati I berbunga bunga.Kekanda sudah berpesan,bila pulang ke Kuala Lumpur nanti I boleh start cari kerja and kata kekanda,"once you kerja nanti make sure you baya the house rental,at least 50%".I berangan angan nak duduk kat Suasana Sentral Condominium then boleh cari kerja at that area, so senang la nak p kerja nanti but kesayangan kata"sewa kat situ mahal biah,sewa bilik pon around 500$".Itu angan angan I je but I know kekanda da dapat rumah around Duke's house yang sewanya about 2000$ so let say if I kerja nati I kena baya rumah for 1000$.I rasa the gaji nanti around 2200-2500$(I kan tak hade experience) which is 5 or 7 kali ganda than gaji him(maybe lebih lagi) da tentu tentulah I kena baya all my bills(phone bill,ptptn,asb,transportation,makan minum,shopping-ntah ntah tak lepas-,bagi makapak duit pocket).Since kawin dulu,kekanda memang tak bagi I nafkah(pocket money),if I nak apa apa kena tunggu his mood baik if not jangan harap la biah,and now pandai pulak suruh I spend mymoney(yang belum tentu lagi I ni dapat kerja or not) ikut suka him.When I told tis to kesayangan,katanya"bersabarlah biah".

Apa pon I happy sangat sangat,at last I boleh balik and stay in KL.Dekat dengan semua orang yang I sayang...

1 comment:

Anonymous said...

eeeiiii.. bengangnyaaa i dengan husband you ni!! nak je i ludah muka dia..