Wednesday, May 9, 2012

Begitulah Cinta

I tried to be very very strawberry honest with myself in this post.Biaq p la if ada yang suka suka nak label I as a psycho ke apa cause a person like me yang sudah bertahun tahun lamanya hidup as if melukut ditepian gantang,sudah terbiasa pon dengan seksaan zahir batin.I will swallow to ease the constriction in my throat.Nak dipendekan cerita,I was in Kuala Lumpur for the past 5 days ago.Menguruskan hal pindah randah ni bukan senang actually,nak nak lagi for the person like me yang serupa tak ada laki.Serba serbi I la yang kena arrange.I sorang la yang tak habis habis packing all the rete benda in this house,as if balu yang baru kematian laki tercenta.

Untuk menghiburkan hati nan lara ini,I went to Pavillion dan sekitarnya(include KLCC tempat berdating rindu rinduan I and the Hj Tembam)with mak datin dotdot and the duke's family.Saja la jalan jalan cuci mata.Niat dihati I yang terluka ini adalah untuk membeli sepasang jeans putih atau hijau but then selepas tawaf kesana kemari,I was found plus berkenan dihati adalah jeans from Tommy Hilfiger yang berhaga 500$++.I can't afford it lah nak membelinya cause banyak benda lagi yang I nak kena beli,yang kat Gap tu murah le sikit but tak hade size.So melopongs la I dibuatnya.Oleh itu I pon berkira kira la nak belikan dompet for laki centa mati I itu cause tak sampai hati pulak bila I tengok dompet Pradok him yang rabak menanti hancuq itu.So diam diam I bought juga that dompet yang sebijik macam Bang Hj's dompet,but diffrent color la kan.Alah...the one yang I beli as a parting gift tu la.Then bila sampai at duke's house I pon bagi that dompet to lelaki ini then he asked me,"why la you ni suka membeli unnecessary thing like this,yang".(oh,dipanggilnya I sayang you).Then I told him that dompet cost me tak sampai 200$ pon beside I beli because I tak sampai hati tengok dompet him yang rabak itu.I told him lagi,pakaila dulu that dompet and once I berkerja nanti I will belikan dompet yang lagi kelassss then the Pradok.

The next morning,I found that laki I still tak tuka pakai dompet yang I beli dengan penuh rasa cinta itu then I asked him la awatnya kekanda tak mau pakai that dompet,tak suka ke?.Then dengan slumber laki I jawap,"actually I sayang dompet pradok I ni.da almost 7 years I pakai,beside koyak sikit kat dalam ni.Masih boleh pakai lagi".What the ef la.Sanggup tu I tak beli headband at evita peroni because of him.I tanya him lagi,"so you memang tak mau this dompet la ye?.tak apa la I simpan,but frankly said your pradok tu memang da rabak sangat,kesian I tengok".Dalam hati I da berkira kira nak hantaq that dompet to Bang Hj's office.Eh suddenly laki I memberikan statement yang sangat menyakitkan hati ini.I said,"what?ulang lagi apa you cakap tadi".Boleh pulak tersengeh sengeh then he said,"this wallet very expensive tau,someone yang I sangat sayang belikan".Sial la,perlu ke bagi tahu I benda benda macam tu,saja nak bagi I hot.Ok fine pakai la sampai you berjanggut nanti,ada I kisah?.After we had lunch baru la laki I tukar pakai that dompet then I saja la teased him,"eh mana pradok from someone yang sangat you sayang tu?tak apa ke you pakai dompet murah ni beside if someone tu tahu sure hancuq luluh".The best part is bila mak datin dotdot jadi nasik tambah,"Ye la bang,dompet you tu da buruk sangat mommy tengok".Sayang mommy very very much!.Laki I diam seribu bahasa.

Well,this time I'am very sure tak mungkin la Kak Apam fefek merenyam yang bagi that pradok.I tidak cuba look down on Kak Apam.Yes,Kak Apam dulu berkerja juga dan setakat branded items macam pradok tu semua orang pon tahu but if Kak Apam yang bagi of course la pradok tephi jalan mari,just like her handbag.Tak loser la I nak siasat siapa geranganya yang bagi.That not myproblem.Lain la if bagi after menikah dengan I kan then siap action lagi bagi tahu I(if i tak tahu tak apa lagi),memang I cari sampai dapat.Cemburu tandanya sayang kan.puih...Hati I memang sangat marah dan cemburu.I myself tak penah pon tell him about segala rete benda peninggalan Bang Hj or Fernando.In fact his favourite mug tu pon pemberian Bang Hj but idak la I tell him about that,karang pecah berderai pulak dibuatnya.

Masa I berkemas kemas boleh pulak I jumpa that pradok then apa lagi,I humban le kedalam tong sampah kat bahagian atas sekali cause senang sikit nak bagi laki I tengok nanti.I kan isteri yang sangat memahami.And I can see sedihnya muka him bila terpandangkan that pradok.Try la you kutip menatang tu depan I if nak tengok amukan 3.0,at duke's house pulak tu.

Bang Hj ridiculed me about cincin morahan pemberian him dulu by saying,"selama ni I tak penah tengok pon you pakai,why baru sekarang you nak pakai?.awat you menyesal ka cause tinggal I dulu?".

No comments: