Thursday, June 28, 2012

what it is about jantan???

Pada ketika ini I sedang berada didalam keadaan tidak sihat.Demam kura kura datang tanpa diundang.It makes me wonder if this demam kura kura is punishment for memberi sepatah dua kata kepada lelaki ini?.Tapi kan demam kali ni sangat la different dengan demam yang sudah sudah cause lelaki ini dengan penuh kasih sayang telah membawa I ke dokter if not jangan harapla.Paling centa pon laki I cuma belikan activefast saja then disuruhnya I telan 2 bijik then p tidoq ye yang,kata him lagi.


Dan sejak sejak dari tragedy di rumah parent I that day,lelaki ini bertukar jadi baik la pulak.Sometimes kan I do wonder la,laki I ni ada identity disorder ke?.Confused I dibuatnya.Baik yang macam mana?.

a.Laki I tak cari pasal macam selalu,if not ada saja yang tak kena dimata him.(Part ni I paling suka cause in ages juga la I tunggu tis moment).Makeup I tebal serupa mak ayam la,I masak tak cukup garam la, etc.

b.Laki I juga suddenly la jadi miang miang semacam terhadap I.Sikit sikit kiss I sana sini.Buang tebiat apa?

c.Laki I jadi banyak cakap pulak.Ada saja mende yang nak dibual kan.I pulak yang jadi pendiam.

Banyak lagi mende mende baik,weird,buang tebiat yang dibuatnya and I just let it je la.Tak koser nak tanya tanya him segala.Karang lain pulak jadinya.I pulak bila laki I baik so I pon baik la dengan him.Buat macam biasa even tak biasa sangat.Ye la bertahun tahun I hidup serupa menumpang di rumah laki tiri.I know if I tell tis to Tipah,sure pompuan pujaan Malaya tu akan cakap,bagus la laki hang da berubah biah.Berubah la sangat.Tengok je la sampai bila no...

My sister tells me to be strong and hold on.Kata my sister lagi,cubala berbaik baik dengan your husband,tak rugi pon.The things is,nak buat macam mana if da tak ada centa?.It's strange to think about this tau.Perasaan I terhadap hadap laki I adalah serupa dengan statement pompuan tu la"I don't like her dunno y but still don't like her".Huh,the only word in my head is f*** and I love it because it means hate.Benci. Pedulik hape you tak suka I???.I berjuta juta kali tak suka you but idok le I hadap nak meroyan in the sosial networking site cause I kena jaga air muka adik beradik include mak apak tercenta I.You selalu sangat meroyan as if pompuan sexually deprived tu terserlah la lagi tahap kejalangan you.

Yes,at this moment there's nothing that I wouldn't do to pegi jahanam from tis house.So I akan ikut cakap my sister,I will fight for the sake of our marriage (tak tahu la sampai bila).Centa oh centa that's why people(especially pompuan like me) are so cynical about it cause it really is worth fighting for.You kena tunggu dengan sabaq no if nak tengok I bercerai berai ye pompuan...

*I'll be eaten alive if laki I tahu I da bakaq that pompuan's picture.

Thursday, June 21, 2012

Friday, June 15, 2012

Buat Pasal

Selalu sangatlah ada yang bertanya(nak nak lagi si Tipah&my sister),tak cinta ke I pada lelaki ini?.Jenuh I nak menjawabnya over and over again and sometimes I wouldn't be able to tell them about it.Well it's strange to think there are no words for the way I feel.Bila ditanya lagi,I tells them,tentu tentu la I love him but in myway la cause my marrige ni tak serupa macam others marriage yang berbahagia siang malam then siap post in the pasebook betapa depa cinta separuh gila dengan lakibinik masing masing.Cinta I yang tak berharga ni terlalu sukar untuk diluah dengan kata kata.I love him the way a lot of women love their husband.Sekurang kurangnya selagi tis jantan masih lagi jadi laki I yang sah la.

I juga tertanya tanya,tak cinta ke lelaki ini pada I dan untuk apa dipertahankan pernikahan yang penuh dengan drama air mata ini?.Lidah I kelu seribu bahasa bila lelaki ini ada depan mata and my heart is beating so hard.It hard bersama jantan yang tak tahu menunjukkan rasa cinta dengan apa cara sekali pon.Like bila I menangis terkenangkan our late-daughter,that jantan biarkan I sendiri memujuk hati nan lara.Punyalah I berharap,as a husband at least tahu la him to peluk dan pujuk I but usah diharap la.I know that he never going to be just like what I want.Tahulah I that he may not love me today,tomorrow or ever.Ada I kesah.Dasar pompuan egois.

Recently,I memang malas sangat to take the calls or answer the smses from si tua bangka Bang Hj and then nak dijadikan cerita tis Hj called me when the jantan was around(weekend kan)just because nak bagi tahu I yang he was in KLIA,nak p Doha.Ada I kesah ke Bang,you nak p mana?.Now tengok la siapa yang ganggu siapa?.Sudahnya seharian la I jadi mangsa amukan lelaki ini,ada saja yang tak kena dan yang buat hati I mendidih bila that jantan buat his long face when we're at myparent's house.I'am trying to be patient and I speak slowly to him,please la jangan buat hal kat sini ye.His face tightened,serupa haram jadah.Terus la p duduk dalam bilik,tak reti langsung nak respect parent I.Dasar jantan tak guna!.Then bila my niece panggil makan,he comes with his offended look as if orang orang at my parent's house done something to him.Bila I tanya bolehnya dibentak bentak I sesuka hati him.I pon apa lagi,terpaksa la I bagi sepatah dua kata,apa yang tak kena dengan you ni?.Tak boleh ke you cakap elok elok dengan I?If you tak suka duduk sini,you can berambus away!.I boleh je buat muka paling plastic when he was bermanja manja talked to Apam fefek merenyam on the phone because that time his parent was in the same car.I jaga hati makbapak him even mulut I ni ringan je nak maki.Jantan tak guna!

The worst part is that jantan terus la nak tunjuk perangai kat I,nafkah I bulan bulan memang haram la nak dibaginya then boleh pulak he refused to bayar my monthly bills yang tak sampai $200 tu.Sakitnya hati I,Tuhan saja yang tahu then boleh pulak that jantan cakap nak terminate the broadband account.I tells him,buat la apa saja ikut suka you.Susah susah sangat adik beradik I ada boleh tolong I.All this while pon my sister's la yang belikan kain baju untuk I and the saddest part is bila my sister asik la belikan I barang kemas,yes she's a typical Kelantanese yang suka bling bling and I'am proud of it.She know yang hers adik manja tak suka pakai emas emas segala ni but I tahu my sister kesian tengok I asal p kenduri je asik la pakai the same cencen berlian yang satu itu.Bang Hj,I da tak pakai cencen you lagi ok.She tells me,biah simpan la cause emas ni ada value,esok esok mana tahu ada emergency nak pakai duit ke.I said,no way la I nak jual rete benda pemberian kaum kerabat I.Jantan tak guna,you ingat I hadap sangat ke dengan you?.I tunggu masa je nak berambus ok.

Wednesday, June 13, 2012

kehilangan

So sad and so blue...
Satu lagi dugaan yang harus I terima dan hadapinya bersama luka semalam yang tak pernah sembuh.It leaves a heartache no one can heal and I can't stop myself from crying.I cried everywhere specially at night.Perginya dia yang sangat I sayangi bersama kenangan indah yang tak mungkin terlupa.Harus juga I lalui hari ini dan seterusnya tanpa dia,tempat I menumpang kasih dan mengadu nasib.Yes,banyak hati yang bersedih dengan pemergian dia,namun begitu harus direlakan dengan ikhlas dan redha kerana Tuhan lebih tahu apa yang terbaik untuk dia...



At this moment,there are no words for it...
Tears drop.

Thursday, June 7, 2012

drama sangat

ku mengerti perpisahan ini
bukan kerana kau membenci
tapi kasih yang pernah ku beri
tiada lagi bersama

Puas la I tried to understand about this lyric,saja la tu kan nak buat I sedih.Sedih ke?.A person like me yang selalu je berhati batu ni tahu sedih ke?.Bang Hj,I found that I wouldn't be able to tell the feeling that came around myheart because there are no words for it.But after seminggu membawa hati nan lara ini baru la I ada mood you.ketahuilah sayang intan payong,pengorbanan yang I lakukan untuk you membakar diri dan seperti yang pernah I nyatakan dulu,tak mungkin I membenci you.Even berkali I coba...The truth fact,hati I masih sangat terluka dengan perbuatan you yang mengkhianati cinta suci I...puih

sering kala aku terlihatkanmu
impian nan indah
bersulam bahagia

Mengenangkan you saja sangat menyakitkan.Ada hati pulak nak berjumpa jumpa segala.Hentikanlah.I can't stop myself from crying and that makes it even worse then I dries my eyes.Tak ada siapa nak tolong lapkan.Bang Hj,tak ada gunanya menyesali ketentuan ini sebab sakit tu sendiri cari.Enough la dengan angan angan dan janji palesu you.

ku harungi
hari demi hari
bersama wajah tak mungkin akan kembali
tapi hati masih tak terima
ditinggalkan sengsara

Bukan ke you bahagia bersama binik dan anak anak you?.Inilah hasil pengorbanan yang I lakukan untuk you.If not you lagi menderita without them.Tak gitu?Jangan la tamak sangat ye and stop whining.Menderita macam mana pon you have to hadap binik you siang malam dan cobalah untuk setia.Bab tak dapat nafkah batin (boleh caye ke?.Dasar jantan!)tu bawak bawak la berbincang hati ke hati lakibinik otherwise you can discuss it with other betina's.Eh,I heard bukan main lagi you duk pampered binik you dengan segala henbek then tak habis lagi p test drive Peugeot.Kan ke lebih baik you p beli fake fefek from Japan sana?.Matilah lepas ni I kena amuk cause celupar sangat.Hampon Bang!

keraguan ini bukanlah pada mu
perasaan hati masih rindu
kekalutan ini hanyalah untuk ku
tercari cari bayanganmu
tak sanggup aku kehilangan...

My heart is beating so hard and you know tak Bang that I never knew why I'd feel this way...Gila hape?Percayalah kesedihan dan kedukaan ini akan berakhir.It will flies away on the wings of time.I love the fact that we still can be a good friend but not together even kerjanya asik la bergaduh gaduh kucing.

Peace bang!