Friday, June 15, 2012

Buat Pasal

Selalu sangatlah ada yang bertanya(nak nak lagi si Tipah&my sister),tak cinta ke I pada lelaki ini?.Jenuh I nak menjawabnya over and over again and sometimes I wouldn't be able to tell them about it.Well it's strange to think there are no words for the way I feel.Bila ditanya lagi,I tells them,tentu tentu la I love him but in myway la cause my marrige ni tak serupa macam others marriage yang berbahagia siang malam then siap post in the pasebook betapa depa cinta separuh gila dengan lakibinik masing masing.Cinta I yang tak berharga ni terlalu sukar untuk diluah dengan kata kata.I love him the way a lot of women love their husband.Sekurang kurangnya selagi tis jantan masih lagi jadi laki I yang sah la.

I juga tertanya tanya,tak cinta ke lelaki ini pada I dan untuk apa dipertahankan pernikahan yang penuh dengan drama air mata ini?.Lidah I kelu seribu bahasa bila lelaki ini ada depan mata and my heart is beating so hard.It hard bersama jantan yang tak tahu menunjukkan rasa cinta dengan apa cara sekali pon.Like bila I menangis terkenangkan our late-daughter,that jantan biarkan I sendiri memujuk hati nan lara.Punyalah I berharap,as a husband at least tahu la him to peluk dan pujuk I but usah diharap la.I know that he never going to be just like what I want.Tahulah I that he may not love me today,tomorrow or ever.Ada I kesah.Dasar pompuan egois.

Recently,I memang malas sangat to take the calls or answer the smses from si tua bangka Bang Hj and then nak dijadikan cerita tis Hj called me when the jantan was around(weekend kan)just because nak bagi tahu I yang he was in KLIA,nak p Doha.Ada I kesah ke Bang,you nak p mana?.Now tengok la siapa yang ganggu siapa?.Sudahnya seharian la I jadi mangsa amukan lelaki ini,ada saja yang tak kena dan yang buat hati I mendidih bila that jantan buat his long face when we're at myparent's house.I'am trying to be patient and I speak slowly to him,please la jangan buat hal kat sini ye.His face tightened,serupa haram jadah.Terus la p duduk dalam bilik,tak reti langsung nak respect parent I.Dasar jantan tak guna!.Then bila my niece panggil makan,he comes with his offended look as if orang orang at my parent's house done something to him.Bila I tanya bolehnya dibentak bentak I sesuka hati him.I pon apa lagi,terpaksa la I bagi sepatah dua kata,apa yang tak kena dengan you ni?.Tak boleh ke you cakap elok elok dengan I?If you tak suka duduk sini,you can berambus away!.I boleh je buat muka paling plastic when he was bermanja manja talked to Apam fefek merenyam on the phone because that time his parent was in the same car.I jaga hati makbapak him even mulut I ni ringan je nak maki.Jantan tak guna!

The worst part is that jantan terus la nak tunjuk perangai kat I,nafkah I bulan bulan memang haram la nak dibaginya then boleh pulak he refused to bayar my monthly bills yang tak sampai $200 tu.Sakitnya hati I,Tuhan saja yang tahu then boleh pulak that jantan cakap nak terminate the broadband account.I tells him,buat la apa saja ikut suka you.Susah susah sangat adik beradik I ada boleh tolong I.All this while pon my sister's la yang belikan kain baju untuk I and the saddest part is bila my sister asik la belikan I barang kemas,yes she's a typical Kelantanese yang suka bling bling and I'am proud of it.She know yang hers adik manja tak suka pakai emas emas segala ni but I tahu my sister kesian tengok I asal p kenduri je asik la pakai the same cencen berlian yang satu itu.Bang Hj,I da tak pakai cencen you lagi ok.She tells me,biah simpan la cause emas ni ada value,esok esok mana tahu ada emergency nak pakai duit ke.I said,no way la I nak jual rete benda pemberian kaum kerabat I.Jantan tak guna,you ingat I hadap sangat ke dengan you?.I tunggu masa je nak berambus ok.

No comments: