Monday, July 16, 2012

Pandai

Intro
Sakit I ni tak tahu la makin chronic atau sebaliknya,drama sungguh.I had demam first in the morning (almost everyday),akibatnya I susah nak bangun from the bed,kena take times then kerja kerja I jadi sangat slow.I cepat penat.Segalanya serba tak kena.Later in the evening the demam datang lagi.When I told tis to my gp,kata him it's normal la puan then he tells me to continue with the medicines.Kena p check up slalu ,tak larat I dibuatnya and the tak boleh bla part is my gp asik la suruh I stay in the hospital which the bills boleh simpan buat beli handbag made in Italy.Tapi kan tidak la I kisahkan about the bill cause bukan duit I pon.Bila da sakit macam ni segalanya macam tak ada erti dan mula la ingat about mati dan dosa yang menggunung itu.I tak excited pon duk tunggu present from Erope sana.My kesayangan sister asik la duk whatsapps tanya nak apa lagi from there,bila I tells her yang I tak nak apa apa lagi then she's small heart pulak.Karang if I minta macam macam tak larat pulak nak bayaq the credit card.


Jantan pandai
Bila tinggal serumah dengan pakar IT pakar ekonomi ni memang banyak benda yang tak penah I bayangkan akan terjadi.My account has been hacked few months ago.Marah la jugak but after a while tak koser la I nak fikir.If I ask tis to him sure lain pulak jadinya nanti.So I changed the password beside that tak ada benda personal pon yang I nak hide from him.Memang la ada chats history between me and the Hj but ada I kisah?.We both tak ada la duk discuss about our centa suci yang tak kesampaian itu or meluahkan perasaan rindu dendam yang da bersarang or duk discuss benda benda yang boleh caused the nafsu serakah naik sampai kepala.Tipah tells me,try la forward semua evidence yang you ada to Kak Hapam's laki then we see la apa kata that laki.Entah la,I rasa macam jahat sangat nak buat macam tu or maybe I'am afraid of myself,if I told the whole truth banyak lagi benda yang akan terbongkar and it will hurting me badly.So meroyan la I in tis blog but I believe the truth was always in the somewhere...

Laki I juga selalu ridiculed me about the simple simple things like how to spell tis and that in English or he will tanya I about the general knowledge or current issues,etc yang kononya he's the one yang serba tahu as if I ni tak p sekolah then bila I boleh jawab he will asked me back,mana you tahu?.I said,I tahu la.Dengan tabiaat jarang jarang membaca I ni and tell me la buat apa ada bff macam Bang Hj tu kan even tis Hj tak ada Phd.Excuse me,I bukan macam Kak Hapam yang spelling and grammar nya sangat la oh my english!.Then when she's write in Malay pulak dah serupa minah rempit.Sometimes it take an ages la nak paham apa yang tis Apam typed.Tahu pulak laki I marah cause I mengata Apam tak sekolah tinggi.Well,I didn't say yang I ni pandai sangat than Apam but the fact is I memang lebih pandai than her.


kawan pandai
Recently,ada sorang kawan yang jadi part-time ustazah,the best binik,mother and daughter in the pasebook duk prong prang(ayat rempit) about penggunaan&ejaan bahasa Melayu yang betul.Pah,sure you kenal tis diva.Maklum je la tis person work as editor in the very very well known agency,(yes I'am envied her) but then yang buat I geli geleman is tis person tak mempraktikkanya.She's still menggunaan bahasa dan ejaan rempit like'kiter:kita,die:dia or mati?,kengkawan:kawan kawan,iyer:iya etc.Bila ditegur,she tried to menegakkan benang then keluaq la statement yang mengatakan she's didn't mean to tunjuk pandai even da terang terang la all her friends boleh nampak the mistake.Admit je la salah you,tak susah pon and I myself tak koser nak argue dengan you.Nak educate orang ni senang, just prong prang in the pasebook to tunjuk we're the pandai one but you have to well prepared nak nak lagi bila the busy body like me was in the friend's list.


Pandai cakap
Dilaser oleh ****,(the scene is like Nyonya Mansoor talked to Kassim Selamat on the phone)yang suka suka mengatakan that I'am not a good mother cause I didn't visit the grave and how could I forget about that?.I wish she walk in my shoes,live my sorrow and my pain...

No comments: