Wednesday, July 11, 2012

update

Anak anak
I tak koser nak marah atau berkecil hati bila ada saja yang bertanya,bila you ni nak beranak,biah?.My standard answer is,I tak ready lagi lah.Well,I'am not sure bilanya nak start a family.Some of my friends tu happy je beranak every year.Anak tak pandai jalan lagi da pregnant for the second baby.Some of them pulak mengusung anak kecik kecik kesana sini,dengan macam macam ragam.Kejap kejap the no 3 menangis then the no 2 bergaduh dengan the no 1.ish...I pulak yang pening.Since I lost my little darling baby,adik beradik& kaum kerabat tak ada pon busy body asking me the question like that because they're very undetstanding.I know for some people like them,bila tengok orang tak ada anak macam I ni they think my life sangat pathetic and incomplete.Depa je la baguih that why anak baru umur 2 bulan da ada pasebook account then start la the drama,oh tadi p shopping baju Guess for my baby at Subang Empire or anak mama cantik macam princess.Oh please la!!!Recently I dapat 2 orang anak sedara baru then anak anak sedara yang ada pasebook account suka nau la duk tagged my picture yang serupa pompuan tengah berpantang dukung baby.So makin ramailah orang duk bertanya.The best part is bila ada mulut serupa mega haram jadah bertanya,"ko ni mandul ke biah?Kawin bertahun tahu tak beranak beranak".Soalan serupa itu memang patut mendapat reward berupa carutan.Feel like to punch tis janda's face until her nose bled.I do wonder,why la some people suka nau menyakiti hati orang sesuka hati?.I try to be patient and I answered her politely.Why?.Because I pity her yang berpenyakit nyphomania (I heard tis from the very very reliable source ok)and hence mengenagkan how sengsaranya her life without the jantan yang sudi menikah with the janda like her.Let say la Kak Hapam yang bertanya serupa itu,sure akan I carutkan her back.Eh,I guess Kak Hapam mesti da beranak.So laki I officially lah jadi bapak tiri to Apam's anak.Congratulation darling!.Finally your dream came true jugak nak ada anak.Hiks...Kak Hapam,lepas ni if anak melalak tengah malam buta boleh la call laki I yer.


The kesian
This is story about someone yang kerjanya duk menyombong.Bila berjalan the nose went to the airs.Orang ada ada la katakan.Well tis person tak ada pertalian darah langsung dengan my family(thank God)but for the some reasons yang tak dapat nak dijelaskan me and myfamily have to hadap tis person cause we have no choice.Kata kata yang terkeluar from tis person's mouth memanglah sangat memualkan as if adik beradik&kaum kerabat I ni semuanya low class sangat.Excuse me,barang barang at my family's house lagi kelas than yours la.Buat malu orang Ampangan jo.Itu pon still nak menyombong lagi.I can't stand it bila a person like tis tak habis habis annoyed my family.At first my sisters and my late brother selalu la berkecil hati dengan statement from tis person but after that they don't give a shit anymore.Suka hati you lah nak berlagak to the hell sekali pon.Then nak dijadikan cerita tis person ditimpa musibah but it won't stop the mouth from mengeluarkan statement yang mega haram.I tells to my sisters,orang ni kalau memang by nature kerjanya menyombong duapuluhpat jam,it's hard to change the attitude(even da jatuh tersungkur) cause it's already on their blood.Atas rasa simpati my sisters pon tolong la apa yang patut then tis person terus la depending on my sisters,rajin pulak la bertandang to my parent's house,bertalipon segala.So I was reminding my sisters to buat baik berpada pada dan jangan rapat sangat to the person like tis.

Lubuk Antu
Until today,I masih lagi in tis small town.Menunggu pak boss bagi green light to us lakibinik then my dream untuk kembali ke Kuala Lumpur akan jadi kenyataan.Well,there are time he makes my life very hard,belum kira lagi ada orang ketiga duk sibuk masuk campur.Tak side mana mana la konon,puih....It's harder to get through the days actually and I miss my makapak everyday.Bang Hj pulak tak habis habis duk provoked I.Kata him,you tu takut sangat dengan laki.Then berjanji the moon and stars.Balik la sini if you tak happy,I'll make you happy.Kata him lagi.Confident je orang tua tu.

And now I'm suffering from ****.Penyakit yang memerlukan laki I spend a lot of money on it.

No comments: