Wednesday, August 15, 2012

ABC

Bersempena bulan Ramdan ni I adalah malas untuk meng update about kejadian kejadian yang berlaku in tis house (even I tak puasa) dan I juga tak koser menjawab panggil from Bang Hj since Ramdan ke-7 until today but rajin pulak I menjawab soalan soalan yang begini rupa.It's about ABC's of me.


A -aishiteru is I love you


B - Bullshit is Bang Hj favourite word when everytime we had an argument.Merasa lah I di carutkan oleh si tua keladi tu.


C - cocoa crunch is my favourite cereal


D -darling or d is nama manja for Fernando when we're still together.


E - European County is must visit places to go before I die.Mekah pon I nak p jugak.


F -Fridays is my favourite spot to melantak burger


G - gincu (lipstick,mana tahu kan Kak Hapam tak tahu ada menatang gincu tu) pertama yang Bang Hj belikan for me is from M.A.C Klcc.Masih kah you ingat bang?


H -How I Meet Your Mother is my favourite show.Laki I pon sokaa jugak.


I -I wish I could hold and kiss my little princess before she died.


J -jantan pujaan Kak Hapam is my laki until today.Sorry la ye Kak Hapam cause I telah merampas tis jantan from you.


K - Kesayangan (my sister) akan behijrah for good ke negara 4 seasons after raya.I'm gonna miss her so much.Balik KL nanti siapa nak teman I makan sushi???


L - Liz is akak angkat I yang berada di Sandakan.


M - Model modelan is Fernando's bakal binik.Setakat masuk contest pakai baju pengantin pinjam (flat je tak hade shape langsung) then minta orang "like" in the pasebook dengan harapan you akan menang.Itu ke yang dinamakan model?.Model wannabe rupanya.


N - nymphomaniac is penyakit with abnormal sexual desires,macam Kak Hapam la tu


O - Orange is my favourite fruit.Banyak vitamin c kan,ini la rahsia kecantikan I,puih....


P - Pelita nasik kandaq Jln Ampang is our (agak agak siapa?) favourite spot to mentekedarah every Friday night.


Q - Cuando Seas Mia is telenovela (Mexican) yang I suka suatu ketika dulu.Banyak nau conflicts nya


R - roses is bunga yang selalu nau I dapat from Fernando centa lama


S - is Kak Hapam first letter real name


T - tarantula is serangga yang paling I takuti.


U - umbrella ela ela is one of our favourite songs and I will melalak tis song everytime naik kete dengan Hj


V - Vavi is babi ropenya.Kak Hapam kata I ni vavi yang kuat merempan.Why tak eja betul betul?Babi!


W -what the f***


X- xs is saiz baju yang boleh lagi I pakai even da beranak.you mampo ke Kak Hapam?


Y - yellow is my favourite color.merah dan biru pon I suka


Z -Zara is my one and only little princess and mommy love you so much baby.



Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Dan Batin to all of you


Tuesday, August 14, 2012

it about b's

I telah di tag oleh seseorag di pasebook tapikan I prefer untuk mempublishkanya in tis blog,boleh gitu?

Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real...nothing made up!


What is your name : Biah (nama ni I dapat from akak akak senior puaka when they found out I ni ada darah Kelantan celop.So desa katanya)

A four Letter Word : Bang...(Hj gems)

A boy's Name : Ben (jantan kengkang,the gf menyampah gila dengan I.Ada ke patut pompuan tu cakap I suka tis jantan,tak patut kan Pah)

A girl's Name : Betty,my favourite gf or Bella (kucing betina I at Hj's house)

An occupation : bodyguard or balaci

A color : blue

Something you'll wear : bikini top (I ada banyak collection tau but tak ada la I pakai in public kan,feeling feeling duk tepi kolam then baca majalah mangga)

Type of food : burger at Fridays (da berkurun tak merasa even tis kedai dekat je dengan Bandar Gorge)

Something found in the bathroom : berus jamban from Ikea

A place : Brazil lalala... how I wish I could ikut my sister p sini.

A reason for being late : bas rapid lambat cause the driver p gatai lalu Bangsar time peak hour

Something you'd shout : Bullshit lo Kak Hapam!!!

A movie title : Brokeback Mountain

Something you drink :berry juice

A musical group : BSB (denga lagu lagu demo time I sekolah kat kampong dulu now kan I denga Kpop jer...)

An animal : buaya darat or babon

A street name : belakang (Jln Belakang)

The title of a song : Born This Way (semestinya Lady Gaga)

Friday, August 10, 2012

Dilemma

Puasa ada lebih kurang 8 hari lagi but sehari pon I tak lepas.Jangan la pulak ada yang kata I ni teruk cause tak nak puasa ye. I bukan suka suka tak nak puasa but atas nasihat my gp yang serba pandai itu dan faktor kesihatan I yang tidak mengizinkan ini so I dinasihatkan untuk tidak mengerjakan ibadah puasa macam orang lain.However I yang berhati batu dan tak mendengar kata ini cuba la jugak nak puasa but then tak sempat azan Zuhur,sakitnya I saja yang tahu dan kerana sakit ini jugak I not be able to travel long hours so sempena bulan Ramadan yang mulia ini I tak dapat pulang ke Kuala Lumpur seperti tahun yang sudah sudah.Home sick sangat. I miss my parent and family.Rasa macam nak nangis pon ada ni.My mak pulak asik la duk bertanyakan about me,anak kesayangan la katakan then my sister yang pandai cover line told her,"biah sibuk tu mak,nanti raya baliklah dia".

I cuba belajar untuk terima ketentuan ini even I terpaksa sendirian.Sometimes laki I make my day very very hard by complaining about this and that as if I sengaja buat buat tak sihat but when he came to his senses,eh suddenly bertukar jadi jantan pujaan Malaya.Yes lately ni hati I cepat betul tersentuh dan I'am not very good at words anymore,tak reti dah I nak melawan cakap laki cause sometimes tu I terlalu sakit dan tak kuasa nak berkata kata even dalam hati ni punyalah sakit bila laki I ikut suka hati makbapak je cari pasal.When I look back,bukanlah I ni tak reti nak bersyukur cause dalam I sakit sakit ni laki I jugak yang hadap I siang malam,hantar p hospital and sometimes tu if I terpaksa stayed in the hospital,laki I akan temankan I sampai ke malam hari cause he knew yang I ni takut tido sorang (you mampu ke Bang Hj?).Sebab apa? Cause that's his responsibility as a husband kan if not siapa lagi?.Last week laki I dapat invitation berbuka puasa di Bandar Gorge then he tells me,"I kena pegi sorang je ni cause member office yang lain tak bawak family".Cakap je la you tak kuasa nak bawak I kan,macam la I hadap sangat.Makan kat lua sedap sedap then balik rumah bising bising.He think I kat rumah ni duduk kang kang je ke?.Dalam pada tak sihat ni pon I try la jugak berkemas apa yang patut,ye la da namanya pon menumpang kan.

Disebabkan I tak puasa so mood nak raya tu memang zero la but I of course I can't wait to balik to my parent's house,itu je la the only reason yang I ada.Sejak sejak menikah ni I jarang spend time dengan my family(even hari hari bisa) and am felt bad about that.Normally I terpaksa habiskan masa at duke's house,da la depa tu selalu pandang rendah pada I yang tak kelas ni.I wonder jugakla why depa tu kutip I jadi part of their family?.Ye la I kan anak kampong,belajar pon kat ipta je.Ish,orang ni kan even da jatuh tersungkur pon kalau da biasa menyombong memang tak reti reti nak sedar diri cause it already in their blood.There's time tu ada juga yang bertanya,mana I dapat handbag ni?.Baru beli gelang ke?.It funny actually bila orang kelas tanya orang tak kelas soalan serupa itu.Then I pon explain la handbekbek...I tu murah je tak boleh lawan dengan handbag Fendi depa yang satu tu je la pon but yes the quality is excellent I tell you cause it made in Europe juga and about the gelang meh pulak don't forget yang I'am half Kelantanise so when it come about jewellery mesti la yang big big one punya so everybody boleh tengok even memakainya adalah hazab and don't worry cause bukan laki I yang belikan ye...

My dilemma:raya ni nak balik mana???