Friday, October 12, 2012

Lies

Since Kak Hapam tak lagi merempan in the blog&pasebook cause busy menetekkan anak&laki I (with their own way) so I pon macam da tak bernapsu lagi nak meng update tis blog beside that I was officially bermastautin in KL since last Idul Fitri without laki terchintaik so bertambah tambah la kemalasan yang sedia ada.

So many things happened actually,I had so much fun without him.Masa yang ada itu I habiskan at my parent's house dan selebihnya merayap seantero KL &sekitarnya.Bad times pulak tak usah cakap la kan even jauh dimata that jantan tetap menyakitkan jiwa raga dengan menambahkan rasa tak malu I when he just buat bodoh, tak reti nak tinggalkan wang ringgit dan boleh pulak I makan minum plus berjoli katak even duduk menumpang at my parent's house.Dah berlaki macam ni pon my brother jugak yang tanggung.I tells my sister(kesayangan @ bella,bukan nama sebenar),"bia adik beradik kita tahu about his true color".Finally after diberi sepatah dua kata, dengan terpaksa that jantan telah meninggalkan kad plastiknya pada I.Dasar jantan kan,tak kan nak beli kuih depan rumah pon nak pakai card???.Laki I juga tak ada masa la nak call or sms I tanya khabar apatah lagi nak menyatakan kerinduan pada I macam dengan Kak Hapam.I envy you,Pam!

Just recently,I telah dihubungi oleh someone yang pernah menyakitkan jiwa raga I suatu masa dulu(yes,he always know how to contact me)cause nak invite I p his wedding.I met this jantan before I met&bercenta with Bang Hj.Tis jantan was 10 years older than me dan berstatus duda (bekas laki orang) anak satu and I guess anak tiri tak jadi I was in secondary school now.Our long-distance relationship yang always hot and cold itu bertahan about few months saja but then once in a while he still contact me bertanya khabar.Nak pretend teman tapi mesra la kaedahnya.puih...When he came back to Malaya for good dulu I was in my final year and tis jantan ada la juga mencari and begged me for a second chance,I dengan je la nak percaya memang tak kuasa la.One month after that tis jantan had an accident after p menyundal dengan betina mana ntah then boleh pulak cari I.Dasar jantan kaki betina!

I tak ada la cakap yang I ni tak hingin nak attend the wedding but to be frank I memang tak reti la nak buat muka plastic depan him let say if I attend the wedding nanti,marah tu memang da habis actually but ntah la but not because am jealous.I don't think la yang I sanggup nak p travel long hours just because of him.Tak koser tau but sempat la I wish him good luck with the marriage nanti.

Sometimes I just don't understand with jantan ni la,the day before he menikah tu sempat lagi smsed I,"hi ****(nama manja I),tomorrow is mywedding,tetiba2 teringat kt u".Speechless I dibuatnya,not because of I ni gatal bulu cause ada jantan ingat kat I even nak menikah dah but it because of I teringat the same thing yang laki I buat with Kak Hapam the day before we both menikah dulu.I guess Kak Hapam do the same thing to lakinya.Dasar puaka!

Bersendirian macam ni buat i banyak berfikir.Yes,apa lagi ditunggu jantan yang tak reti how to appreciate me as the binik yang setia dan terus menunggu?.Pejabat agama tu bukan jauh pon but trust me,I just can't do it.It's not because of my parent's air muka or because of my brother yang sudah pergi buat selamanya itu.It's too complicated.It's about satu nyawa yang tak mengerti apa apa...

1 comment:

Anonymous said...

omg. r u pregnant?