Tuesday, November 27, 2012

drama&betrayed


Beberapa hari yang lalu Kak Hapam texted me bertanyakan khabar,saja la tu kan berdrama.Da tak ada keja sangat.She asked me da pindah kay elle ke belom then siap tanya lagi,"sorang or both?".Sempat lagi tu duk bertanya pasal laki I.Dasar pompreng jalang.I pon apa lagi da orang bertanya kan so harus la I jawab straight to the point.I'm not like her,tak reti nak berkias kias segala.I tells her yang I da pindah sini since last Idul Fitri then I asked her back,"eh tak kan la laki I (laki dia jugak) tak bagi tahu you about tis?.Of course la dia ikut sekali,laki I (lagi) kan".Begitu aku jawab.

once a jalang,always a jalang.Dah tahu lagi la sibuk duk bertanya.Ko cakap je la yang ko tu sangat bahagia cause laki aku ada kat sini,senang sikit nak p gentel fefek ko, incase berdenyut denyut je tak nak stop (aku ke yang bagi statement serupa haram jadah ni???). Pompreng tu sah sah la denied.She tells me,dirinya yang gatal fefek itu da lama tak contact laki I.Tak contact my ass lah.Ko ingat aku ni bodoh sangat ke Kak Hapam oi???.I don't give a shit pon if I found out yang both of them da start p menyundal.Ye la laki I mesti excited nak ramas tetek Kak Hapam then nak tengok anak tiri yang so cute tu lagi.Khennn...I yang was struggled duk menjaga kecsucian rumahtangga(puih...) yang retak menanti belah ni pon da terlepas jugak p jumpa si Hj tua tu,once.Thank God cause perasaan centa itu memang da tak hade langsung,if not aku pon nak jugak tunjuk skill menyundal.I'll be eating alive if Bella baca statement berani mati serupa ini.Well,it's just cakap cakap pompreng emo,snobb bitch Khennn.

Laki tercinta I pulak since balik sini memang sangat sangat busy.Keluar rumah early in the morning then balik malam,sometimes dekat nak subuh baru balik but why la duk bising tak cukup duit je.Nak beli eyeliner I yang regenya tak sampai 100$ tu pon bertangguh tangguh,beli gadgets baru almost every month ada pulak duit ye.Dasar...I was the one yang duk spend more time in this house.Dia tak ambik tahu pon,if aku bawak jantan balik rumah hari hari pon dia tak akan tahu.Hiks...

Bella tells me to jaga diri dan jangan makan hati.Yes I did.Lately ni memang jarang berperang mulut dengan him but ada la sekali sekala tu aku bahasakan that jantan, cause da tak tahan sangat.End up I jugak la yang duk bergenang air mata.The things is I had said my peace.Since adik beradik I tahu yang diri ku berbadan dua,my sister start la duk membeli segala macam supplement for me.Ubat to reduce morning sickness la,tambah darah lah,etc.Bella,everytimes balik from outstation mesti beli kan baju for my unborn baby.Tak sabar nak dapat anak sedara baru(Bella tak ada anak).My Kak Ngah pulak duk belikan I baju.Kata Bella,my maternity clothes yang dulu dulu tu da outdated.Ye la that time I was in Bandar Puaka,celah mana nak cari baju serupa at H&M tu?.Why orang kat Klang Valley ni especially kawan pasebook I, so obsessed about H&M?.I wonder if Kak Hapam tahu p beli baju at H&M sure riuh kat pasebook.Sempat lagi I mengata...

Tak ada apa yang berubah and I know that he will never change just like what I want,laki I still macam dulu jugak.Tak hingin pon dia nak temankan I p check up or anything yang berkaitan dengan anak dalam perut I ni.Jauh sekali nak bertanya khabar.I la sorang sorang duk tunggu turn p check up,everytimes I muntah terbelahak cepat cepat dia lari and when it comes about mengidam lagi la dia tak ambik kisah.So I memang tak koser nak p merengek kat dia.I mengandung da berapa bulan pon dia tak tahu.That day ada orang tanya him,then boleh pulak laki I p tanya I back."eh yang(laki you panggil I yang,Pam),you pregnant da berapa bulan ye?".I tells them,da nak beranak pon ni.

Walau pon terluka,I baik baik saja...


No comments: