Friday, November 16, 2012

when enough is enough



Bang Hj texted me from Indonesia,I thought after that drama orang tua tu da give up but dia buat macam tak ada apa je.I yang berhati batu,reply ikut suka suka hati.Then he asked me,awatnya I tak reply yesterday?.I tells him because I tak ada masa nak p topup my phone then sempat lagi I kena kan him,you tu nak suruh topup 10$ pon payah(tak pernah actually).I memang tak koser la nak contact orang tua tu unless ada benda penting.Sudahnya orang tua tu kecik hati.Why should I care nak menjaga hati kawan serupa itu?.

Bella(my sister) pulak keep remind me to stay away from that Hj.I tell her,yes I did. Since I balik KL baru sekali je I p jumpa orang tua tu and please understand my situation,it will be so much harder for me untuk terus melupakan si tua tu, cause we used to be like tis(kawan suam suam kuku) since I menikah dulu.Bukannya I berscandal pon dengan si tua tu.Well,sewaktu zaman centa mati dulu I did berjanji bulan dan bintang to the Hj.I promised him that I will always love him(and so many many janji kap lam) dan kalau dah takdir yang centa mati tu tak kesampaian,I tak akan pernah melupakan dirinya and until today even we both adalah serupa catdog,paling lama pon sebulan dua je tak kawan.Kata Bang Hj,I kena cursed dengan janji janji I dulu.puih...Janji palsu orang tua tu lagi la tak terkira banyaknya.

Ada la few times bila I balik to my parent's house,orang tua tu nak datang jumpa I.Please ok,neighbours kat sana mulut longkang,tak worth it langsung I nak tebalkan muka tahan malu because of orang tua serupa itu.Ada sekali tu pulak tis orang tua sibuk la nak datang to my house cause he knew laki mithali I tu selalu balik malam even on weekends.Nak tengok rumah katanya.I tells him,berhenti berharap la bang cause I tak akan pernah bawa jantan lain masuk to my laki's house even yang menggoda I itu adalah Abang Bond.

I tahu about few people yang ada habit duk menyundal dengan scandal masing masing time laki/bini was not at home.I just wondering why???.Hadap sangat nak berkongket p la check in tak pon kalau da desperate sangat tak berduit pulak tu so p la jerk off behind the tree sana.For me (yang tak sesuci Kak Hapam) even my marriage ni terang terang la tak akan bahagia but I tak pernah lagi terfikir nak buat perangai serupa itu,because rasa hormat itu masih ada.Before p Indonesia that day tis orang tua tells me,ada sorang pompreng try to seduce him through pasebook(peduli apa aku?).I tells him,ajak la jumpa mana tahu boleh adjust.Sometimes tu kan I don't get it apa la tis orang tua try to do?.It was obvious apa yang perasaan centa I itu da tak ada langsung and it impossible to bring the love back,kerana hati ini telah dilukai...


No comments: