Thursday, December 27, 2012

kerana dia...


I was in mysecond trimester now.Perot makin besar and am feel exhausted too.I cried myself to sleep almost every night,macam macam yang difikirkan and I was unable to control it.Siang hari pulak I sibuk dengan housechores yang tak penah habis.Tak sempat nak nap or doing my pilates but still juga I manage to curi curi masa cause am so takut jadi sebesar whale.Tak sanggup aku.I just can't imagine how it's going to be like if I had tis unborn baby.Matilah aku...

Today is Fernando's birthday actually but I can't find a strength in me to text him.Since pagi tadi I distracted myself dengan macam macam benda.I was so ashamed with myself cause he's the only jantan yang ingat mybirthday few months ago.Pagi pagi lagi I received a phone call from him and it made me remember the reasons I loved him and yes after that I cried and cried serupa pompuan gila cause laki yang I nikahi kerana cinta itu,puih... boleh buat buat tak tahu sama la dengan Bang Hj yang kononnya will always love me sampai mati but when it's come to myturn mengenakan dia pandai pulak orang tua tu merajuk.Ada I kisah bang???

I was thinking to stalk him on the fb but then am felt so afraid,takut I akan lebih terluka.If only he knew what's in myheart then I know he can understand why I didn't call or text him today but I percaya that jantan happy without me.Happy Birthday D...

I sangat terluka dengan segala perbuatan jantan tak guna itu,hati I hancur luluh bila dia terus menafikan hak I dan anak yang tak mengerti ini.I tak berharap lagi....

Demi mu anak,akan mommy bertahan...


Monday, December 17, 2012

bila hati sudah benci


Kata orang itu,am not a good mother cause I jarang p visit kubur my late daughter(the kubur so jauh ok)dan tak menunjukkan kesedihan I dengan bercerita atau berkeluh kesah betapa sedihnya dan hibanya diri ku ini dengan kehilangan anak nan seorang itu.I think orang tu expect I duk meraung serupa kaplam or deciding to commit suicide.How I wish they walk in my shoes...

And now with my second pregnancy pon orang itu tak habis la duk memekak kat telinga I yang almost pekak ni about kebaikan menetekkan anak(takut I tak bagi anak menetek la tu),cara yang paling baguih tuk didik anak (macam dia dan suku sakat dia la),the best way to jaga body during pantang,bukan ke beranak yang dulu tu aku ni serupa berpantang tak berteman.Semua benda buat sendiri so takkan la tak paham paham lagi???,etc.As if I ni bengong sangat.

Orang itu juga duk canang yang I ni tak pandai masak sebijik macam dia masak.Macam mana aku nak pandai ye?.Katanya lagi I juga tak pandai mengemas rumah just like the suku sakat.Ye la high taste sangat kan,nak beli sebijik lampu kat Harvey Norman pon kedekot.Eh takat lampu kertas ikiah tu aku tak main la...I still can't understand why they chose me among betinas lain specially Kak Hapam yang pandai masak,buat segala macam kuih apam dan outspoken (just like them)???

Recently I got a fever plus flu sekali,tak ada siap nak hanta p clinic(aku kan tak ada laki)then when I tells this to the Hj,orang tua tu mengoffer dirinya untuk menghantar I ke dokter.Terharu aku dibuatnya.I juga baru perasan I ni mengidap an insomnia,I selalu terjaga tengah malam then nak tido back adalah hazab and most of the time am feeling so sad so blue and empty too.I know it's the simptoms of depression during pregnancy.If I tells this to my midwife,katanya nanti p cari apa sebab yang buat I jadi depressed dan cobelah handle that penyebab dengan bijak tak pon pompreng tua tu akan suruh I sembahyang 5waktu then bila da sampai tahap bipolar nanti baru la nak sibuk suruh p counselling segala.Dengan itu I selalu berdoa agar jauh dari dia(jantan tak guna)cause when he was around,dia selalu menyakitkan hati aku.Dia semakin jauh,I rasa lebih tenang of course,selalu cari alasan untuk terus lebih jauh dari I and he knew that I akan terus setia menunggu.

I spoke to Fernando few weeks ago,dia yang menalipon aku ye and yes,my heart break when I heard his voices .Jantan tu duk bertanya khabar I,then buat buat terkejut bila I cakap I was in *** since berbulan bulan ago(entah entah rumah aku no berapa pon dia tahu).Siap cakap lagi my neighborhood area ni tempat orang kaya kaya je,he can't afford to stay at this place.Yang kaya tu orang lain,not me.Since bila la jantan tu pandai merendah diri...If only he knew how much diriku ini menderita...I hope she do all the things that I should have done when I was yours...

It's hurt...









Wednesday, December 12, 2012

12/12/2012


Sebentar tadi Bang Hj just calling me from the office.Baru je i nak sambung tido tau.Olang tua tu jarang jarang call me in the morning unless mood buang tabiat is on tak pon cause dia gaduh dengan binik,duk tanya,"awat you lupa kat i ke?.Lama tak call'.La...ingatkan apa la tadi.I tells him yang i ni tak koser nak call if tak ada benda penting.Ye la you tu bukan siapa siapa pon Bang Hj oi.

Then he asked me lagi,"you lupa my birthday ye?.Awat you tak wish pon?".Small heart la tu.I cakap to him yang aku memang lupa(buat buat lupa actually)then si tua tu suruh i p tido balik.Birthday yang da basi(last sunday),memang i saja buat buat tak hengat pon cause orang tua tu ada anak bini p la celebrate sana.Unless the binik also buat tak tahu,berbaloi sangat la kan you punya pengorbanan selama ni bang.Tinggal binik and the boys kerna napsu.Well i ni bukan siapa siapa to him...

Bonne nuit Bang Hj...



Monday, December 3, 2012

biniku di menara


Kata kawan I, when a women no longer gets frustrated and upset with men then they can always understand that she doesn't love them anymore.I memang agree sangat but in my case,(cause I bertemankan jantan lahabau)cara yang paling berkesan is angkat kaki cause he refused to understand & selebihnya biar la my lawyer yang uruskan.Tapi nak angkat kaki tu pun bukanlah semudah abc ye Kak Hapam so you kena la tunggu.Well today I tak koser nak talk about my disaster marriage, yang aku sendiri pon da jelak nak memikirkannya.I nak cite pasal kawan jantan I yang bininya adalah seorang pensyarah yang sangat educated itu.

He called me after Remdan yang lalu,as usual la kan duk bertanya khabar each other,bukan macam you and laki I ye Kak Hapam,asal contact je duk tanya alat sulit masing masing.puih...Then he tells me about the divorce and of course la I terkejut beruk.Ye la that day masa the binik duk serang I tu it sound like aku ni separuh mati centakan laki aku,but end up berpisah jua...I didn't ask him about the detail cause aku tak koser nak dengar the ugly truth about divorce ni.Masing masing will blame each other.Paham sangat I but tis jantan idak la pulak duk cakap about salah sibini saja,he said yang dirinya juga bersalah that why the binik p mintak fasakh.

It's a knife in my heart when he tells me about their innocent boy yang umurnya tak sampai 2 tahun itu(teringat anak dalam perut),the binik tak bagi tis jantan jumpa anak but when its come about nafkah pandai pulak duk remind siang malam.Bila dah bercerai berai ni semuanya serba tak kena,as a friend I did memberi sepatah dua kata,p la rujuk back but he said, it's impossible la biah honey and he don't care anymore cause hati nya juga terluka.The binik was ridiculed him by saying macam macam, tis jantan tak educated like her yang currently tengah buat phd.Tis part aku memang tak agree ye pompreng,before menikah dulu ko bukan tak tahu tis jantan was a diploma holder saja?.You cannot assumed dia pon gigih study sampai phd macam you.The binik juga duk cakap yang tis jantan p bomohkan dirinya itu that why duk teringat siang malam,nak buat assigment pon susah.Ish,selama I kenal tis jantan kan I don't think la dia ada masa nak p buat benda macam tu.Sah sah la pompreng tu yang tak sure with the decision yang ikut napsu tu.Sapa yang gila talak ni???

I tells him lagi,just make sure bagi nafkah anak on time,even the binik tak bagi jumpa anak and p la cari teman pengganti yang sepadan.Anggap je la yang pompreng educated serupa itu bukan untuk you dan just don't give a fuck if pompreng tu duk whining about nafkah anak yang tak penah cukup tu.For me 700$ is more than enough.I ni satu cent pon payah nak dapat from my laki,mintak duit nak buat preparation for his own flesh and blood pon hazab.Duduk nun jauh kat kampung *** sana if duduk KL pon still cukup lagi unless you duk feeling feeling pampered anak serupa Kimora Lee.Enough is enough la kan ,ni tak sudah sudah cari pasal.If I were her,aku bersyukur sangat cause finally dendam kesumat nak bercerai berai tu jadi kenyataan then tak koser da nak ambik tahu about my duda...

Masa kat Indonesia that day Bang Hj duk la whatsapp I segala macam kek dan gambaq gambaq dirinya yang gagah perkasa itu then of course la aku terliuq (tengok kek ye).When he was returned back,I suruh pass to my friend.Si tua bangsat tu bagi macam macam excuse,tak sempat,nak hantar anak p music class,nak gentel binik,etc.Let say I suruh hantar sampai dalam bilik tidur,sure tak menyempat punya.Centa la sangat khennn...Dasar tua tak ingat nak mampos!