Monday, December 17, 2012

bila hati sudah benci


Kata orang itu,am not a good mother cause I jarang p visit kubur my late daughter(the kubur so jauh ok)dan tak menunjukkan kesedihan I dengan bercerita atau berkeluh kesah betapa sedihnya dan hibanya diri ku ini dengan kehilangan anak nan seorang itu.I think orang tu expect I duk meraung serupa kaplam or deciding to commit suicide.How I wish they walk in my shoes...

And now with my second pregnancy pon orang itu tak habis la duk memekak kat telinga I yang almost pekak ni about kebaikan menetekkan anak(takut I tak bagi anak menetek la tu),cara yang paling baguih tuk didik anak (macam dia dan suku sakat dia la),the best way to jaga body during pantang,bukan ke beranak yang dulu tu aku ni serupa berpantang tak berteman.Semua benda buat sendiri so takkan la tak paham paham lagi???,etc.As if I ni bengong sangat.

Orang itu juga duk canang yang I ni tak pandai masak sebijik macam dia masak.Macam mana aku nak pandai ye?.Katanya lagi I juga tak pandai mengemas rumah just like the suku sakat.Ye la high taste sangat kan,nak beli sebijik lampu kat Harvey Norman pon kedekot.Eh takat lampu kertas ikiah tu aku tak main la...I still can't understand why they chose me among betinas lain specially Kak Hapam yang pandai masak,buat segala macam kuih apam dan outspoken (just like them)???

Recently I got a fever plus flu sekali,tak ada siap nak hanta p clinic(aku kan tak ada laki)then when I tells this to the Hj,orang tua tu mengoffer dirinya untuk menghantar I ke dokter.Terharu aku dibuatnya.I juga baru perasan I ni mengidap an insomnia,I selalu terjaga tengah malam then nak tido back adalah hazab and most of the time am feeling so sad so blue and empty too.I know it's the simptoms of depression during pregnancy.If I tells this to my midwife,katanya nanti p cari apa sebab yang buat I jadi depressed dan cobelah handle that penyebab dengan bijak tak pon pompreng tua tu akan suruh I sembahyang 5waktu then bila da sampai tahap bipolar nanti baru la nak sibuk suruh p counselling segala.Dengan itu I selalu berdoa agar jauh dari dia(jantan tak guna)cause when he was around,dia selalu menyakitkan hati aku.Dia semakin jauh,I rasa lebih tenang of course,selalu cari alasan untuk terus lebih jauh dari I and he knew that I akan terus setia menunggu.

I spoke to Fernando few weeks ago,dia yang menalipon aku ye and yes,my heart break when I heard his voices .Jantan tu duk bertanya khabar I,then buat buat terkejut bila I cakap I was in *** since berbulan bulan ago(entah entah rumah aku no berapa pon dia tahu).Siap cakap lagi my neighborhood area ni tempat orang kaya kaya je,he can't afford to stay at this place.Yang kaya tu orang lain,not me.Since bila la jantan tu pandai merendah diri...If only he knew how much diriku ini menderita...I hope she do all the things that I should have done when I was yours...

It's hurt...









No comments: