Monday, December 3, 2012

biniku di menara


Kata kawan I, when a women no longer gets frustrated and upset with men then they can always understand that she doesn't love them anymore.I memang agree sangat but in my case,(cause I bertemankan jantan lahabau)cara yang paling berkesan is angkat kaki cause he refused to understand & selebihnya biar la my lawyer yang uruskan.Tapi nak angkat kaki tu pun bukanlah semudah abc ye Kak Hapam so you kena la tunggu.Well today I tak koser nak talk about my disaster marriage, yang aku sendiri pon da jelak nak memikirkannya.I nak cite pasal kawan jantan I yang bininya adalah seorang pensyarah yang sangat educated itu.

He called me after Remdan yang lalu,as usual la kan duk bertanya khabar each other,bukan macam you and laki I ye Kak Hapam,asal contact je duk tanya alat sulit masing masing.puih...Then he tells me about the divorce and of course la I terkejut beruk.Ye la that day masa the binik duk serang I tu it sound like aku ni separuh mati centakan laki aku,but end up berpisah jua...I didn't ask him about the detail cause aku tak koser nak dengar the ugly truth about divorce ni.Masing masing will blame each other.Paham sangat I but tis jantan idak la pulak duk cakap about salah sibini saja,he said yang dirinya juga bersalah that why the binik p mintak fasakh.

It's a knife in my heart when he tells me about their innocent boy yang umurnya tak sampai 2 tahun itu(teringat anak dalam perut),the binik tak bagi tis jantan jumpa anak but when its come about nafkah pandai pulak duk remind siang malam.Bila dah bercerai berai ni semuanya serba tak kena,as a friend I did memberi sepatah dua kata,p la rujuk back but he said, it's impossible la biah honey and he don't care anymore cause hati nya juga terluka.The binik was ridiculed him by saying macam macam, tis jantan tak educated like her yang currently tengah buat phd.Tis part aku memang tak agree ye pompreng,before menikah dulu ko bukan tak tahu tis jantan was a diploma holder saja?.You cannot assumed dia pon gigih study sampai phd macam you.The binik juga duk cakap yang tis jantan p bomohkan dirinya itu that why duk teringat siang malam,nak buat assigment pon susah.Ish,selama I kenal tis jantan kan I don't think la dia ada masa nak p buat benda macam tu.Sah sah la pompreng tu yang tak sure with the decision yang ikut napsu tu.Sapa yang gila talak ni???

I tells him lagi,just make sure bagi nafkah anak on time,even the binik tak bagi jumpa anak and p la cari teman pengganti yang sepadan.Anggap je la yang pompreng educated serupa itu bukan untuk you dan just don't give a fuck if pompreng tu duk whining about nafkah anak yang tak penah cukup tu.For me 700$ is more than enough.I ni satu cent pon payah nak dapat from my laki,mintak duit nak buat preparation for his own flesh and blood pon hazab.Duduk nun jauh kat kampung *** sana if duduk KL pon still cukup lagi unless you duk feeling feeling pampered anak serupa Kimora Lee.Enough is enough la kan ,ni tak sudah sudah cari pasal.If I were her,aku bersyukur sangat cause finally dendam kesumat nak bercerai berai tu jadi kenyataan then tak koser da nak ambik tahu about my duda...

Masa kat Indonesia that day Bang Hj duk la whatsapp I segala macam kek dan gambaq gambaq dirinya yang gagah perkasa itu then of course la aku terliuq (tengok kek ye).When he was returned back,I suruh pass to my friend.Si tua bangsat tu bagi macam macam excuse,tak sempat,nak hantar anak p music class,nak gentel binik,etc.Let say I suruh hantar sampai dalam bilik tidur,sure tak menyempat punya.Centa la sangat khennn...Dasar tua tak ingat nak mampos!



1 comment:

Anonymous said...

If your so called husband physically abuses you, pls save yourself and your baby.Do not expect any abuser to change.You've gotta believe in the Mightiness of Allah.Nanti Allah ganti dengan suami yg lebih baik.