Friday, December 27, 2013

December's rain


That janten tetap la bertegas yang dianya tak nak bercerai berai for the sake of Adam darling and he said yang dia akan coba untuk tidak menyakiti hati I lagi...ceh cakap cakap jantan memang tak boleh pakai langsung.Dia juga janji akan berubah and yes,I can feel it he tried so hard to control his bloody temper and ego( nak nak lagi bila I yang degil plus arrogant ni tak habis habis duk lawan cakap laki mithali)but kalau dah perangai yang serupa harem tu dah ada dalam darah & tulang tulang nak membuangnya memang la hazab.Just tunggu je jantan tu buat hal lagi then I tahu la nak buat apa.

Being me yang dah tak ada centa lagi untuk dirinya,aku pedulik apa???I tak minta dia berubah pon.I tak perlukan semua itu.I tetap dengan my decision.I da penat sangat nak hadap semua ni and I believe yang I mampu jaga Adam by myself.I know it's not easy specially pasal duit.Untuk Adam saja I kena prepare at least $700 then makan minum,house's rental plus utilities bill kena ada around $1000.Dengan gaji I yang sama dengan my junior yang baru je grad last May,ish...cukup cukup je uols...Tapi kan jantan oil&gas cakap I kena kuat and at the same time p la try cari keje lain.Macam la i tak tahu nak buat apa kan.Lain la if dia nak cakap yang dia tu nak tolong take over ke...Then bila I bagi tahu Bella,pompuan tu marah I.Katanya"please la b,macam tak ada jantan lain".Memang I tak ada jantan lain pon...Untuk laki I pulak there's no more 2nd chances lagi la cause da banyak sangat peluangnya beside kalau that janten tak buat hal ibuk merthuak pulak yang buat hal...
***

9/12 hari tu was Bang Hj's Birthday then I pon plan la nak p makan makan (to celiburet la kaedahnya) but I told him yang I akan ditemanai Kak Ngah and the kids include Adam darling.The venu is at our favourite restaurant at Midvalley cause after that bleh la p shopping.Orang tua tu from the beginning memang da bagi sign yang dia tak excited langsung pon but I buat tak paham je.All I know is aku da buat something to show yang aku ni appreciate sangat our catdog friendship.Then tengah malam buta si tua tu texted me cakap tak jadi cause dia nak kena attend wedding anak menakan.

Sakit hati ke?Eh,tak pon sebab I boleh predict apa situa tu akan buat then I texted him(dengan niat nak sakit hati)"my sister told me lupakanlah jantan lahabau macam you".Sudahnya sampai hari ni situa tu tak contact I.

Hari ni pulak is Fernando's birthday.Ye la I tahu that day I janji tak akan merindui dia lagi.Maybe tis is the last year,unless dia text I during my birthday next year.I nak text him tengah malam tadi but nanti the binik hangin pulak kacau laki dia malam malam so I just texted him around 10.50am tadi.

I don't have any resolution for tis coming 2014 cukup la just go with the flow but I promise to myself yang I akan jadi the good mother to Adam dan I will make sure next year I nak p buat master...So kena lebihkan berjimat cermat.

Tuesday, December 3, 2013

Jah


I have a friend,namanya Jah.Her laki masa sihatnya(now menghintung hari nak mati)sibuk la berscandal sana sini.Ada one time(cause hangin membaca sms lakinya) Jah was confronted the betina kesayangan laki tercintaing.That betina siap cakap "abang cari saya sebab akak tu da tak menarik lagi".In other words betina tu nak cakap Jah tu gemok.Babi sangat.Mana la tak gemoknya kalau da beranak 4,busy layan laki, anak plus tolong laki cari duit lagi.Nak jaga diri pon sampai terlupa.

Ikutkan hati memang nak minta cerai but kesiakan anak anak tak ada bapak.Kata Jah,lakinya tu even berperangai buaya dengan anak anak dia sayang.So makan hati la pompuan tu sampai kurus dibuatnya then makan collegen berbotol botol muka jadi glow uols,eh ni cerita betul tau bukan main main...
but tidak la lakinya tu berubah cuma lakinya jealous la bila tengok Jah da pandai melawa.

Kata Jah lakinya tu ada penyakit 3 serangkai so tak dapat nak bagi napkah batin,in ages jugalah pompuan tu tak mendapat but Jah tak heran sangat cause life is not about sex sahaja.Tok moh siam told the laki kalau awok dapak tino mudo masaloh mati pucuk akan settle.That's the reason why the laki duk cari betina siang malam.

Kata Jah lagi,she's not a prude(bukan serupa Kak Hapam)bila hati tengah panas tiap kali sembahyang dia doa lakinya tu cepat la p mampos dari hidup duk menyakitkan hati bini dan dia plak tak payah la p kelua masuk sepital jaga laki.Bukan sekali dua lakinya tu nazak nak mati but tak juga.Panjang umur jantan tu.So kata Jah selalu kalau isteri doa laki cepat mati,makin liat la laki tu nak mampos dan Kak Ngah pesan marah macam mana sekali pon jangan sekali kali p doa benda tak baik jadi pada laki I.puih...

Bila tengok Jah,I kesian(diri sendiri pon kesian jugak).Dia sangat sabar.Until today masih la duk hadap laki in and out sepital.Few weeks ago Jah's friend buat rombongan cik piah p seberang,Jah memang excited la nak join but lakinya cakap"kalau Jah p tinggai abg,sampai sana ja abg sure mati,tak sempat Jah nak mintak ampun".Ceh,nak mati tahu pulak nak bini teman kat sebelah.

Walaupun sakit hati,Jah terus setia menunggu the laki sampai hujung nyawa.Doc da pesan,puan dan anak anak kena bersedia...dialysis 4 times a week.Jah's laki memang berduit but this time his money only can buy the kain kapan...

Thursday, November 14, 2013

tanpa mu...


I Tak pernah terfikir yang I akan sayangkan Adam this much.... I love Adam since the first day I heard his heart beat.Yes,am not a good mother,tak macam Kak Hapam yang pandai jaga anak(jaga laki&laki I juga).Until today,bila tengok Adam tido hati I retak seribu terkenangkan yang satu masa dulu I pernah terfikir nak buat abortion...

I juga tak akan pernah lupa the day when Adam was born,hari yang penuh dengan air mata, benci dan dendam.Segalanya galanya serba tiada and the worst part is when that jantan threatened me by saying that he would leave me&Adam at the hospital that night.Perangai kalau tak serupa haram jadah memang tak sah.Masa itu I sangat berharap my late brother was still alive to ease the pain...

***

That jantan told me,dia tak akan lepaskan I(ada aku kesah???) cause dia tak sanggup bila berjauhan dari Adam.Hati I yang keras serupa batu ni sangat tersentuh dengan cakap cakap serupa itu.I can feel it,they adore each other.How could I take Adam away from him???

Since berkerja dan berduit ni I adalah sangat teringin nak p holiday(dekat dekat sini pon jadi la) but I tak ada teman.Nak p menyebok ikut Bella kang pompuan tu busy berkerja saja.Sudahnya I yang boring nanti beside tempat Bella pegi mostly is the most expensive place,I ni idak la berduit sangat.I juga nak p buat umrah.Tenangkan hati ku yang always tak keruan.Tipah told me if I nk sana kena ada mahram dan I jug perlu mint izin from my laki then baru la barakah katanya...kalau I nak p umrah pon that jantan tak bagi memang lahabau sangat la...The biggest trouble is I tak sampai hati nak tinggalkan Adam.Macam macam yang I fikirkan.

Lately ni when everytime we both laki binik duk bergaduh that jantan took Adam away from me,babi sangat...I can't imagine what if tiba tiba I naik hantu and decide to berambus from that house sure that jantan tak bagi I bawak Adam.Yes I ada discussed dengan my unofficial lawyer about this and he said that jantan tak boleh ambil Adam dari I but knowing him and the family yang serupa **** ,I tahu they will use Adam untuk susahkan I.

Friday, November 8, 2013

air bawah jambatan




hj:yang

me:bang

hj:abg kat conference now

me:ok

hj:dpt tak :-)

me:dpt(org tua tu sending his picture)
nsem
I miss you
I sedih ni
cause I saw fernando's wedding pict(no I didn't stalk him)

hj:apsal nak sedih...u masih sayang fernando ka????(I hate him ok)

me:xlah
I don't know why
and of course I want him to be happy(no I hope dia tak happy mcm I)
but I sedih jugak
sama mcm I sedih cause you pilih binik you
not me
I sedih you tak sayang Adam

hj:apsal u kata mcm tu kat I
I always syg u.
***

Deep down tetap la I rasa nak call him but I've always been afraid.No,I tak boleh call him cause if I do I terpakasa cakap bohong dan I juga tak nak tipu diri sendiri.I memang tak nak dia happy...

I can't make he love me dan I berjanji tak akan aku merindui dia lagi...

Monday, October 28, 2013

a few difficult words


Fernando will menikah within 2 or 3 weeks from today and yes I don't have the strength to blog about the way I feel.But am sure macam ni la jantan tu rasa masa I p gatal menikah senyap senyap with my current husband.

I asik la terfikir nak stalk his pasebook & instageram.Nak tengok la how's that janten advertised betapa bahagia ku nak kawin dengan betina lain but tetap la ku pendam perasaan ingin menyebok itu deep down to my bones then when I look at Adam's picture lagi la aku kuat kan semangat yang ada ni.Tak akan aku stalk that janten dengan apa cara sekali pon.

Fuhh...nak p bawak diri pon tak tahu nak kemana beside I tak sampai hati nak tinggalkan Adam.Ikut kan nak je I p ikut Bella outstation,pompuan tu p keje then I p la merayap around the Stockholm's town membawa hati.Tak pon p ikut the Hj tour Kazakhstan.Bella said if I p ikut the Hj sure I hilang ingatan terus...

How I wish I could call him.Bukan nak menagih centa yang da tak ada tu but I just want to hear his voice maybe for the last time then nak juga la I ni menghucapkan sepatah or dua about pernikahan him but it so difficult and am feel so afraid...I takut akan terus terluka cause I know I can't take it anymore....Breakingheart is hurt.

***

Last Saturday hati I jadi tak keruan dibuatnya.I rasa macam nak nangis but tak ada air mata.I packed Adam's things then p shopping.I walked around the mall,masih la duk terfikir where we went wrong.Menyesali kesilapan lalu,why la I can't control myself and p gatal tinggal him dulu.Then I realized bodonya diri ku ini,sudah sudah la...Fact is am losing him longgg time ago.

Bang Hj cakap,"awat la you p sibuk duk teringat kan that jantan?.Abg sure you tak penah stalk myfb"(both janten not in myfriend list include Ash).It's true,tak ada kerja la I nak p stalk him cause segalanya terang dan nyata beside I da tak berharap lagi to the Hj,rasa bersalah pon tak ada langsung.Let say if I sakit hati the way he treat me(after bercerai berai) I will talk straight to his face sampai la orang tua tu merajuk berminggu minggu.

I nak cakap to the Hj,sometimes I do missing him so much.I rindu nak bergayut on the phone berfore I go to sleep.I rindu nak p shopping and makan makan dengan him.I juga rindu nak walk to the park dengan him.Now ada Adam,kemana saja I akan bawa Adam with me but I masih rasa yang hidup ku adalah incomplete(serupa mak Jane dah).There will be a time(bila da pandai cakap),Adam will ask me kenapa daddy selalu tak ada masa p merayap with us or he will pandang pandang when he see other kids with their parent merayap bersama...

and now I can feel my wet eyes...


p/s:to all,tq for your kind comments

Wednesday, October 16, 2013

sayap sayap patah


Hi uols,Happy Eid Al-Adha...
Special occasions macam ni mula la I duk terkenangkan my late brother and I miss my little Zara a lot.If only he was still alive am sure he will do something for me and Adam and he would sayang Adam as much as he sayang me & Bella (adik manja sangat)

I sudah mendapatkan khidmad nasihat from the avang lawyer and setelah I memberi sepatah dua kata to that janten rumah tak bertangga I kembali tenang.There's no more ombak rindu la kaedahnya.Di tengah malam buta that janten mintak ampun from me.I didn't say a words pon cause the maafs already gone.Tak perlu la kau memohon maap segala cause I knew diri mu tetap la tak akan berubah.

Well I tahu that jantan decided to stay just because of Adam.I do told him yang diri ku tidak mengchintaing dirinya aymore.That jantan je yang tak terkata about the way he feel.Nevermind la khennn...I've said my peace.I do love Adam too but I don't think I could stay in tis broken marriage anymore.I want to be free and as in my previous post I know it will be so much harder to Adam and am feel bad about it but I da tak ada pilihan lagi.If I stay,the cycle continues.Both of us will gaduh over and over again and Adam will get hurt too.

The avang lawyer asked me,adakah I mempunyai jantan lain.Ish,pandai je kan.I ni memamg tak ada masa nak berscandal segala and let say if I ni ada kekasih gelap sekalipon sure la jantan tu makan hati dengan I cause nak berdating sorok sorok tu tak usah diharap la khenn...Nak berbalas message pon aku tak ada masa.I mempunyai tahap awareness yang sangat tinggi about tupai yang suka melopat then will fall in the ground jugak.That the reason why I tak berani nak jumpa the Hj berdua duan cause I takut terjatuh centa lagi dengan jantan tu.I juga tahu if I dicekup cureng sekalipon I can still dapat hak penjagaan Adam.

Ada orang penah cakap dengan I,when everytime I duk bergaduh+bertekak dengan that janten lalu hati jadi panas & dalam pale otak duk ingat nak bercerai berai, p la tengok at Adam's eyes then sure hati ku yang keras umpama batu ni akan lembut.I tried la jugak,yes hati I adalah sangat tersentuh bila tengok at Adam's eyes.Then when I listened to his giggle,oh my heart continuesly broke...After that tetap la aku rasa nak bercerai jugak.The avang lawyer said"sementara anak masih kecil ni baiklah puan bercerai sebab anak tu tak tahu apa apa lagi".The tak best part is I tak berapa comfortable when the avang tak habis habis duk tanya I this and that.





Yes...divorce is ugly!

Wednesday, October 2, 2013

the heartbroken


Kak Ngah provoked me by saying,"dulu Fernando punyalah cinta mati dengan you,dia ikut cakap you but you tu yang degil.Kepala batu,you tinggal dia.Now you rasa la how your laki and his weird family layan you".Fuhh...makan dalam ok and I can saw my heart retak seribu.Orang tua tu pon satu, suruh I lupankan that jantan but why la tak habis habis duk mengungkit kisah lalu yang so tragically tu.

Well,I just realized all my kakaks include Bella,my mum&dad,my late brother and my Abg Cik sayangkan Fernando as much as I sayang him dulu.I'm feel so bad. Heart continuously retak seribu(jiwang sangat eh...)

****

I've cried and cried serupa pompuan mati laki since last week.At work,my boss and the others pandang semacam je.Ye la mata I da macam kena gigit semut.No,it's not because of Fernando but it's because of I duk bergaduh dengan that jantan(laki bahabi).I pon tak faham why I sedih sangat cause it's not the first time that jantan cakap the things yang buat I sangat terluka(tak habis habis dengan terluka nya).I just can't believe that jantan sanggup cakap all these things.I myself tak pernah terfikir nak sakitkan hati him by saying that words(In tis blog tu lain cerita la khenn...)

The saddest part is lately we both laki binik duk bergaduh infront of our little darling,Adam.As a mother,am felt bad about that.We're not suppose to do such things.Adam just a small kid.I myself tak nak Adam gone through semua ni...I tak nak Adam ada memory yang tak baik about his parent.

I think masanya sudah tiba,we should choose our own direction.The Different direction...for the sake of our son.

Knowing him yang telonya berat sebelah,he's too afraid to face the reality.I know that jantan tak sampai hati nak berpisah dengan Adam.How can I take Adam away from him?.They adore each other.I myself,tak dapat bayangkan a night without Adam beside me.I can't imagine bila terpaksa berpisah dengan Adam during the weekend.I juga tak sanggup bila terpaksa turun naik court cause berebut hak penjagaan Adam...

Is it worth staying together just because of our son???.I feel trapped.We have nothing in common at all anymore.Dulu boleh la I cakap that"oh I do love him,in my way la" but now dah tak ada perasaan langsung ok yang ada benci dan dendam.I've tried very hard to berbaik dengan that jantan but it's difficult sangat.

The cerai berai will be tough for Adam.Apa boleh buat sayang,daddy tak pernah sayang mommy...Doa mommy semoga Adam sentiasa ada bersama.I love you so much son (oh...nangis lagik).However I'm sure Adam would like to see his mom happy.


to TTD :nak buat umrah but tak ada teman.I kan serupa tak ada laki(Bella cakap"abis tu yang beria nak p Paris tu bukan you nak p alone ke?")tak kan nak ajak the Bang Hj pulak.Apa pon doa kan je la niat I tercapai...

Wednesday, September 11, 2013

untuk Bang Hj & Fernando


I'am in the office now,busy jangan cakap la nak minum coffee pon tak sempat uols.Sementara nak menunggu my superior menenangkan pale otak nya akibat bergaduh dengan laki last night.huh..I ni lagi la everyday duk bergaduh dengan laki,suka suka kena marah dengan ibuk merthuak then terpaksa mengadap kekasih gelap laki I yang kejenya duk menyebuk on my pasebook lagi ,tapi kan tak ada la aku duk lepas geram to my staff yang da senior but bangang itu.Dengan ini, I just take time to mengadap tis blog la ye...

Bang Hj Just came back from Nanning ,China.I ni punya la excited duk menunggu Chanel perfume yang dijanji palesu, sudah nya harem tak ada.Katanya on the way back from Spain nanti he will cari that perfume for me.Alah janji jantan khenn...tunggu je la.

When he was in China tu kan,everyday duk video call I tau,duk teman I buat keje but bila da balik Malaya jumpa binik jangan kata nak video call. nak text to say "good morning baby" pon hazab,puih...

Nak marah kat jantan serupa itu pon macam malas cause we used to be like this since zaman centa suci lagi...Lovehate relationship kaedahnya.Recently,dengan rasa centa(Kata dia la) orang tua tu bagi I duit to beli kasut kerja.Speechless I dibuatnya then masa p beli tu rasa sebak yang amat.Ish...I ni serupa tak berlaki je.

Orang tua tu look happy now,from the video I saw him da kurus sikit.Katanya his elder son started to visit him since last year lagi.I marah la.

me:why you didn't tell me?I kan mak tiri tak jadi depa.Sampai hati you,bang.

Bang Hj:Alah,abg lupa la.You tak penah tanya kan.
***

While writing tis blog,pale otak I asik la teringatkan Fernando.The saddest part is bila p every place that we used to go dulu.I don't understand why lately ni I can't stop thinking of him and I hate myself for that.

Hati I jadi sangat terluka when I saw that betina pakai our unofficial engagements band.Babi la sangat jantan tu.Masa I mintak balik dulu katanya begini,"d,akan pakai sampai bila bila".Same thing la bila I mintak balik semua gambar gambar I.Nak simpan sampai mati katanya ,puihh....

Setelah difikir fikir,I rasa for the time being I need to say good bye to weekend in Paris.I nak p buat umrah dulu...


there is no one but you...jantan tak guna!

Tuesday, September 3, 2013

ibuk merthuak & menantu tak jadi


since berkerja di company cap itik ni I adalah busy uols,jangan kata nak blogwalking nak update blog sendiri pon hazab.Well I had seribu sabtu macam keluh kesah about tis place but then nanti ada yang kata I ni tak bersyukur pulak.Ye la dulu tak ada keje duk keriau keriau now banyak complaint fulak...Company I carik makan ni actually bukan la company cap ayam serupa Kak Hapam berkerja dulu ye (setakat buat bangunan sekolah je,ape kelas...)if let say I ni ber feeling feeling nak migrate to US or singgah porah just fill in the borang borang yang berkenaan sahaja and the rest tis company akan uruskan.Kelas la sangat khen...Eh,now Kak Hapam duduk rumah jual apam selekeh through pasebook,my prediction memang menjadi ok.But then kan I memang kagum la dengan pompreng serupa Kak Hapam yang gigih mencarik rejeki halal sambil merengankan beban laki,tak de la duduk rumah sesaja khen macam I dulu.I kan manja that why la duk celah kote laki je.

Dimasa bulan Remdan yang lalu,I ada la uploaded Adam's picture in the pasebook untuk tatapan Tipah yang jauh di Kepala Batas sana then boleh pulak mummy Hapam comment on that picture.Katanya mengapa Adam begitu?In other words betina tu nak cakap yang I ni tak reti menjaga anak.Nak aje aku reply begini:Kak Hapam,if you think you're super pandai sangat jaga anak (that why la rumah you serupa tongkang terbalik)meh sini tolong jaga Adam at night (sahaja) while I beromen dengan jantan pujaan hati you sampai puas(puih...) then I can tido mampos.ish terkepit kepit ok while write ayat ayat gatal serupa ini.Knowing me yang berhati plastic,I just ignored the comment.Bagi betina tu makan hati.

Kak Ngah told me,once I berkerja,berduit dan bagi duit,ibuk merthuak will treat me differently than usual.Hurm...Kak Ngah is always right.Just recently,I balik to rumah agam (la sangat) then she's allowed me tidur in the master bedroom I tell you.If not jangan harap la.Awal awal lagi dia da pesan the room was reserved for her anak,menatu & cucu agong only.Menantu hantu like me can tido lua.That the reasons why I jarang balik sana.Tu belum I cerita benda lain lagi.Koser nak ingat nanti I nangis...The tak boleh bla part is she asked about the salary.Ish,makapak I pon tak pernah tanya ok.My apak siap tolak lagi when I gave him monthly pocket money.Katanya,I baru kerja so tak payah la susah susah nak bagi duit.Tears drop...

There are a lot....of things to write,akan tetapi masanya tak berapa nak ada.I kena berkerja keras uols if not sampai kertu la I tak dapat jadi editor.Ok la until the next entry...bye.


Monday, September 2, 2013

untuk fernando


This morning,bangun tido dengan seribu sesalan,I dreamed of tis jantan lagi.Damn it...Then when I looked at Adam's handsome face rasa tak sampai hati nak tinggalkan my son but I know he's don't mind...

Well,I harap dia juga tak bahagia macam I,even punya la that jantan tak abis advertised in the pasebook&intageram betapa bahagianya diri ku nak kawin.Yes,I was mean and I can't help it.By the way I tahu dia tak happy.I can feel it...He had a lot of shame and guilt too.Just like me,dia juga harus bertanggung jawab diatas kesilapan lalu.I tahu,dia juga selalu terkenang kan I.Ada rindu dan benci yang tak berkesudahan,we choose it...

I terus berdoa,agar Tuhan hapuskan ingatan dan pandang I terhadap dia atau kembalikan saja dia pada I semula...I had enough of jantan actually.I hate Bang Hj,I hate Ash (sangat benci) and I hate Fernando too...but love is everywhere and I deserve to be happy...

Wednesday, June 26, 2013

semua untuk mu si buah hati


I talked to Bang Hj last evening,he said since I da berkerja (yes uols,I da berkerja as kuli batak since my last entry lagi) ni why don't I berambus from tis house and stay with Bella in Bangsar.Senang je orang tua tu cakap (dasar jantan cilaka),how about Adam?.Adam need me and for the time being I memang tak mampu lagi,gaji I adalah kecik uols.Nak beli sebijik mulberry pon tak lepas ok.

Even da berkerja ni my daily routines tetap la tak berubah which I have to juggling with house chores,menguruskan anak nan seorang itu dan menyedapkan kote laki (that jantan je la yang sedap ye).Penat yang amat.Baru keje seminggu lebih,I da rasa macam nak resign(sebab tis is not my dream job) but when I came to my senses baru la terpikior,I kerja because of Adam dan nak dapat pekerjaan bukan senang.Macam nak mampos aku duk hadap jobstreet pagi petang siang malam,janji janji Bang Hj,that jantan and ibuk nye (yang banyak contact with the vvip la sangat)nak carikan I kerja adalah haremmmm.Belum kira that jantan suka suka off the wifi (babi sangat).That jantan pikir I ni duk ber chatting je,yes I did.Tapi I'am not mencurah rasa dengan jantan ok that why I don't mind pon to share my (ipad cap babi )password.The worst part is bila nak p kerja,I kan baru habis pantang so baju yang sedia ada adalah ber size nangka.I lost around 10kg after beranak,nak kena makan hati berulam jantung hari hari baru bleh dapat my body figure back.From the beginning I da tahu yang my work place ni dipenuhi dengan jantan sahaja so I memang very particular about kain baju yang nak dipakai.Karang ada pulak orang bercakap cakap,Bang Hj siap pesan,"jangan ber scandal pulak at your work place nanti".Ish...koser tau orang tua ni,you think I ni desperate sangat ke bang oi...Keje as kuli je pon so koser la aku nak melaram sakan.Kasut pon tak ada.Nak mintak that jantan belikan jangan harap la ye.So pakailah apa yang ada sahaja.Sedih ok.When my adik beradik tahu about tis of course la they're offering me nak membelikan baju baru but I refused.Karang jantan tu ingat I ni banyak duit sangat.

It's a knife in my heart bila terpaksa hantar Adam to the *** everyday.Kesian my son,bukan la I kata tinggal dengan orang tu tak baik but I prefer someone yang relate to him.Well,I understand,Adam bukan cucu kesayangan...

Bang Hj said that I'am bodoh for staying with that cheating bastard and mengangkang too.Ye la bang,I'am an idiot that why I berserah sahaja...Sial betul.Kejenya nak provoked aku je,menolong nye tidak.You tak nampak ke I tengah berusaha???.Tak kan nak harap jantan tak guna macam you???.I have my own planning so jangan nak sibuk.You da lupa ke tragedy at Wangsa Walk last Saturday,Nak turun p jumpa I and Adam pon takut bini...Go fuck yourself sana...

Jantan tua tu cakap lagi why don't I tinggal Adam with that jantan,bia that jantan rasa macam mana susah jaga anak.Excuse me,I'am not like you yang sanggup tinggal anak anak because nak p menyedap dengan betina lain.I hope you don't regret when your sons tak invite you bila depa nak kawin nanti...He was a dick for talked to me like that.


When I look up the moon
I know that I love you, Adam darling...

p/s:Tipah kata I kena tunggu jantan like papa ehsan(in a real life ada ke jantan serupa itu?).Eh,aku baru nak follow cite tu, da dekat nak abis.Sorry le aku jarang menonton drama Melayu...

Thursday, June 6, 2013

kasih tak sampai 2


So many things happend lately but I don't have much time to blog about it,ye la since Adam ada ni I adalah busy melayan anak nan seorang itu dan juga house chores yang tak penah habis.Everytime I memekak & complaining about (I kan wanita biasa) betapa penat nya diri ku ini that jantan provoked me by saying,"you ni over la,anak seorang je but memekak macam anak sepuluh orang".Ko baru tahu ke aku ni diva???.That jantan baru pegang anak tak sampai 20 minutes da sibuk nak p ngdap tablet then ada hati tak bagi Adam ikut mommy.Dasar jantan...

Ok la back to my ibuk merthuak terchinta punya hal(nak cerita sikit sikit je la),as menantu hantu I selalu la menjadi mangsa mulut lahar beliau,specially since da duduk dekat ni.Kata kata yang keluar dari mulut beliau adalah bertujuan untuk menyakitkan hati I even yang buat perangai is that jantan,aku juga yang kena.Tu belum kira beliau duk compared I and the other menantu (tengah sayang kan).Ye la I ni tak reti nak jadi plastic khenn...Tak reti la aku nak belakon segala ni.Nak bodek bodek lagi la aku tak koser ok.The fact is memang ada orang tu suka dikipas.Perasan nak mampos.Serba serbi kelorge beliau je la yang bagus.Anak&cucu kesayangan je la yang cantik serupa nasa ajis katanya.Siap cakap kat I ada tok moh niang rapek cakap kat beliau yang the other menantu is super baik so beliau adalah bertuah dapat menantu serupa itu.Ish...tak ke meremang bulu bulu yang ada ni mendengarkan kata kata serupa itu.Jangan ko mintak tok moh tu buat I mereng sudah.Penat la I memikirkanya,why la begitu ye???.My mak even tak sempat nak p sekolah orang puteh but tak ada la berkelakuan sebegitu rupa.From the very very reliable source I dapat tahu the truth fact about 'em anak beranak.Dengar orang menyampai cerita ni(nak lagi time marah),cerita yang terkeluar tu sah sah la yang tak baik saja khenn...So dengar saja lah,no comment.

I ni memang la menantu hantu plus kepala batu so I tak koser nak pening pening fikir macam mana la aku nak bagi orang tu suka kat aku.Eh da orang suka suka tak suka I kan so I why should I care.I don't like 'em either but as pompreng yang belum mereng I do respect beliau and 'em family that why la aku gigit the tounge sekuat hati dari mengeluarkan kata kata cilaka.I myself tak penah busy body pon bila that jantan bagi beliau duit or present ke hape (even aku ni tak dibaginya).I juga tak koser nak masuk campur apa apa sahaja yang berkaitan with 'em family.If let say that jantan tanya my opinion or comments,aku jawab sepatah sepatah saja.Rumah yang I tumpang ni pon ikut suka hati je beliau nak buat apa,ye la beliau kan bercitarasa oreng kaya kaya bukan macam I ni,orang kampong that why la sebelah mata pon aku tak pandang lampu kertas ikiah tu. Belum kira beliau duk selongkar rete benda I,tak ke perangai tu serupa cilaka???.Tak ada privacy langsung even duduk rumah sendiri(ni salah satu sebab why aku kena berambus from tis house cepat cepat).Karang if terjumpa gambar Bang Hj pojaan hati I tu jangan pengsan pulak ye.Ada satu lagi cerita,beliau duk pesan if anything happen(kalau mati)segala emasintanberlian beliau nanti adalah untuk anak *** kesayangan beliau sahaja,dalam hati aku duk menyumpah, apa la motif orang tua ni berwasiat serupa itu depan mata aku??.Macam aku hadap sangat dengan rete dia.Tak berapa lama lepas tu segala emasintanberlian tergadai.See Tuhan bayar cash...

I ni memang deserve sangat dapat layanan serupa itu but not Adam ok.As a mother,I kesiankan Adam cause terpaksa gone through semua ni dan mengharap kasih yang tak sampai.Kat mulut je la cakap sayang kat cucu,tak pilih kasih but ko punya perbuatan yang serupa haram jadah tu budak baru nak belajar cakap pon boleh paham.I tak akan ajar Adam benci beliau and the bapak too but if Adam tanya nanti,akan aku jawab sejujurnya...

Tuesday, May 28, 2013

kasih tak sampai...



image diatas adalah hasil baik punya cilok from my setazah friend in the pasebook.


I'am not the good wife,bukan binik mithali la kaedahnya aku ni Kak Hapam oi...by the way I bukan nak bercakap soal agama cause I do realized yang my knowledge and understanding dalam bab bab agama ni tak setanding my pasebook's friends.I admit yang I tak layan that jantan dengan baik apatah lagi bersopan santun dalam segala percakapan dan tindakan(just like him la),nak nak lagi time hangin aku tak baik.I've changed too much since cinta itu tiada lagi.

As the binik,I masih buat lagi hampir semua perkara perkara yang dinyatakan diatas.So far I masih taat setia pada him,semua perintah dan suruhan that jantan I turutkan dan bab menjaga rumah tak bertangga berserta anak anak (cause mommy sayang Zara&Adam so much) him pulak tak usah cakap la.I serahkan jiwa raga gitu,that why la aku ni da serupa orang gaji dibuatnya.Walaupon tak cinta,segala bulu bulu yang ada aku tolong potongkan okey.Yes I bolehla disamakan dengan some other betina materialistic yang lain,banyak kehendaknya but since berlakikan him(jantan berpenyakit Hj Bakhil syndrome & tak tahu tanggungjawab as a husband)maka I adalah redha dengan pemberian him,kalau mintak pon tak mungkin dapat so diam diam sudah.

Bila da tak cinta tu bukan ke lebih baik berpisah daripada terus menambah dosa yang sedia ada.Why baru sekarang nak cakap about a family?.Because of Adam katanya...nak Adam ada proper family.Eh,da lupa ke macam mana you&kaom kerabat you layan I masa sarat mengandung dulu?I don't think yang I mampu terus bertahan in tis house cause I tak nak bazirkan usia muda I dengan bersedih dan mengharap kasih yang tak kesampaian tu.Soon Adam akan tahu juga the truth fact about tis marriage.Just like Bella and her ex-jantan malaya,I knew that she tried so hard to save their relationship but tak menjadi juga cause cinta yang pernah ada dulu pergi entah kemana.Berpisah adalah the best solutions even banyak hati yang terluka.I'am the first person yang tahu about that news and of course la I tak agree with her decision.My late brother tak usah cakap la almost everyday duk tanya I apa yang tak kena about both of them and my mum was devastated yang amat when she's finally decided to leave her ex.Pompreng tu heartbroken to the climaxed and the healing process took about 2 years ok.She was alone and have nobody to talk with cause that time I baru sahaja mendirikan rumah tak bertangga dan duk menyemai benih benih cinta(puih...)with that lahabau dan berpindah ke bandar puaka niang rapek.Yes,am felt bad about that Bell...

Today,Bella adalah sangat happy with her centa agong and our dream job and my mum juga tak bersedih lagi...
***

Jantan twin tower told me yang dirinya itu adalah seorang yang beruwang(dan berbadan beruang)tapi tak bahagia.Tak dapat la I nak nolongnya...
***

Confession:Recently almost everynight I mimpikan Fernando.Inikah yang dinamakan karma???


Friday, May 17, 2013

jantan oil and gas


Just like in my previous post,I adalah pompreng yang tak mengamalkan tradisi banyak jantan ini adalah kerana I tidak lah (perasan)hot dan segatal Kak Hapam fefek merenyam.Jantan jantan in my life is Fernando (centa agung),Bang Hj (centa terlarang yang palesu) and Ash (tak ada centa lagi@current husband lahanat sangat).Jantan yang sedia ada ni lah yang buat my life turn up side down dan yang selebihnya bolehlah di kategerikan as jantan dipinggiran(tak sempat nak jatuh centa).I and tis jantan yang sudah pon berstatus duda anak satu(jantan from the twin tower tu la) known each other forever,dari zaman study sampai la dia bercerai berai and my marriage yang tak serupa kawin ni.Tis jantan juga bolehlah dimasukan in my bff list ok.Personally, tis jantan memang ada ciri ciri jantan pujaan I,gemok macam Bang Hj,humble,baik hati,berbakti pada orang tua dan sporting(pada mata I la) cuma tu la tak terfikir pulak I nak mengorat him dulu(buang tebiat ape?).

Nak dijadikan cerita sejak I coba untuk melupakan Bang Hj yang tak habis habis menagih centa dan menghasut I lari rumah, tis jantan came into my life lagi dan menjadi tempat I mengadu,specially when I was pregnant dulu(bukan cerita dalam bilik tidur ye).Tis jantan selalu ada,pagi petang siang malam.Ada one time tu siap offer nak bagi I duit lagi for beranak's preparation (tak ke bolehlah jatuh centa aku dibuatnya).Si Bella pulak asik la mengusik I,"bakal pak tiri Adam" katanya.Koser tau da la bagi Adam hadiah morahan.I pulak suka cakap"my boypreng dalam mimpi".Gila apa?.Elok la jadi bff only,nak berperasaan ni sangat la geli ok.Bang Hj pulak jealous gila if I tell him about tis jantan.I pulak p gatal mulut cakap kat orang tua tu,"bang, kalau da jodoh I terima je(geli lagi)".I ni binik orang ok!.

Tis jantan ada la bercerita about penceraian him yang menyayat hati itu,(tu la masa kawin dulu senyap senyap je tak bagi tahu I).Kerinduan pada si anak yang jauh dan the ex-wife yang kaki pau.As a friend I selalu nasihat kan him dan diantara nasihat I is,as a jantan yang bergaji banyak I think tak salah spend lebih sikit for the children,buat baik la dengan the ex so the ex will buat baik too so tak ada problem la nak p visit anak nanti,concentrate pada kerja dan p la cari teman pengganti yang lain,tak usah diharap ex-binik yang hidung tinggi tu.Kalau da jantan tu memang la jantan kan.Diam diam nasihat I soh p cari betina lain tu la yang dia buat dulu.Nasib la aku tak gatal p sulam benang benang centa.puih...

I tak ada la kecewa,marah jauh sekali but yang buat I tak faham tu why bila da terkena baru tis jantan terfikir nak cari I?.Ada masa pulak nak tanya my opinion.Masa tengah tiup buih buih centa tu ko senyap je ye.Dasar jantan!I just don't believed when tis jantan told me yang that betina (baru kenal ok)tipu him around 10k then betina tu juga tipu him almost everything about herself.Kalau da betina mata duitan macam tu ko nak aspect apa jantan oi?.Kalau you dapat betina gatal fefek macam Kak Hapam yang dahagakan adegan ranjang semata dan tak reti pau jantan, lain la kan.Itu ke yang dinamakan centa?You da ambik apa from her?Bila da kecewa macam ni hari hari la duk berkeluh kesah.Baru la terfikir nak p kerja over the sea.Dulu everytime I suruh p ada je alasan him,tak nak jauh dari anak la.Tak ke I ni hangin dibuatnya.

All I can say is move on la sana,good luck with your plan and my heart goes out to you.Kesian sangat...







Friday, May 3, 2013

election week punya cerita





Bang Hj bought tis present for Adam when he was in Dubai last month.Itu pon after I showed him the parcel from the twin tower if not bertahun la nak tunggu present from bapak tak jadi.Well,I had a strange dream last night,when I wake up in the morning tadi I feel like kind of freaked,ye la after so many years boleh pulak mimpi serupa itu.Seram ok tengok the binik naik hantu then I pon texted the Hj.

me:bru bangun

mimpi you

Hj: ya ka..mimpi berkaitan apa?

me:mimpi kantoi dengan your wife

Hj: lol

mcm mana cite nya

me:I was at your place with my son

then binik you balik with the kids

but you cool je

tak kisah pon kena tangkap basah

hiks

Hj:lol

abg blk *** sat lagi

nak p election

***

This weekend semua adik beradik I balik to my parent's house include my brother yang da berbulan bulan tak balik nun jauh diseberang laut sana.I'am so happy cause I miss my parent sangat sangat and my dad sure da rindu Adam.Bella pon balik, cause the company already booked the ticket since last week.Sampai 4 kali p tuka ticket dan tinggal la laki mat saleh yang so romantic tu berseorangan.Envy betul I.

Talk about mengundi,most of my friend sibuk la duk berkempen specially through the social networking site dan undi 'em friend bukanlah rahsia lagi.Siap ada yang bergaduh lagi.I will p mengundi juga.The annoying truth is bila orang orang kat kampong I sana siap datang to my parent's house,nak meraih undi then ada one time tu siap suruh I p meeting cause nama I ada dalam list tuan puteri um noo if not berselisih bahu at kedai seringgit sembilan puluh sembilan sen jangan kata nak senyum pandang pon haram ok.Tak ke perangai tu serupa haram jadah.Don't think highly of yourself la,takat keja jaga pintu kat opis wai bee tu ko pikir kelas sangat ke???

***

Lately ni pompreng tu duk la complaint, da malas keja katanya cause the gaji adalah tak penah cukup dan da penat p travels sana sini situ.Kalau boleh nak duk rumah macam I then p buat MBA.I don't think la pompreng like Bella boleh duk rumah diam diam cause pompreng tu da biasa kerja& travel dan pasal duit pulak laki mat saleh, gajinya saja over 40k sebulan,sporting dan bertanggungjawab lagi ok.Pasal nak future study tu memang I sokong sangat sangat la kan.Jangan jadi macam I ni,when I was in bandar puaka dulu my plan is before 30 I nak lari balik KL,ada steady job then nak p buat master.I'll be 30 years old next year ok but yang I mampu buat is balik sini bersama perut yang berisi and that jantan too.I didn't expect pon that jantan agree nak balik sini cause he love that place so much.Kerja memang zero la cause kerja yang I dapat selalunya jauh from my place and low-paid ok if ada yg I suka pulak that jantan tak berkenan.Boleh macam tu pulak,siapa yang nak kerja ni???.I ni tak ada la memilih sangat cause I memang desperate sangat sangat nak p kerja or I will stuck in this house forever.Now I tunggu my pantang habis then I will start cari kerja.Ada ke sapa sapa kat luar sana nak recommend???.About nak future study tu pulak memang tak ada la kan yang I mampu buat is produced the birth's certificate sahaja but I believe 1 masa nanti I boleh future study because tis is dream from my mother.InsyaAllah...

Now since ada Adam semua benda yang I nak buat kena fikir about him too.Actually I ada terfikir nak p duduk over the sea(bersama hati yang terluka,puih...)with Bella at least for 2 or 5 years.Kerja,simpan duit,future study then baru balik sini but Adam just a small kid and he need me badly.Tak mungkin I sanggup pergi jauh dari Adam dan kalau terpaksa sangat pon at least I need to see him once a week.I juga tak terfikir nak pisahkan Adam from the bapak but I know if let say semua ini terjadi that jantan and kaom kerabat akan susahkan I dengan macam macam cara.The worst part is I tak nak suatu saat nanti bila Adam da besar he will blame me for tis.No I can't live without him...

Bella cakap I ni terlalu banyak berfikir.
Ok,just go with the flow...

To anon (in my previous post),tq for your kind words.It's means a lot to me.

***

Kawan Kawan pasebook I duk request Adam's picture.Why la I ni susah nau nak post gambar anak.Ish,satu hal la nak menjawabnya.I tells 'em friend,Adam tak cukup comel so tak koser I nak upload the picture hari hari.Eh,boleh pulak kawan I cakap I ni merendah diri sangat.Yes, I'am and almost everyday I will send the picture to Bella.Rindu Adam,katanya.In fact I memang tak koser ok nak upload gambar anak banyak banyak,cukup la apa yang sedia ada(karang ada yang menyampah pulak,kan mommy Apam)and I don't give a fuck when the nenek mithali duk comments about Adam.Katanya,muka Adam buruk(tak macam muka cucu kesayangan dia).Terang terang la ikut muka kaom kerabat dia sana.Ish...balik nanti I report to my adik beradik...

Can't wait to balik kampong...












Thursday, April 25, 2013

apa ertinya cinta


Few weeks ago Fernando was texted me during my 29th birthday.I tabahkan hati,selalu macam ni tau.Rasanya I da tak ingatkan dia lagi but why la dia rajin sangat to texted me.I didn't reply him back,cause I cuba untuk berhenti berharap.Bergenang air mata I,rasa nak aku baling ipong cap hayam ni but I tried to control myself cause that time jantan lahabau was next to me and if only that jantan known about it he'll be devastated( I could not care less ok).Ish...tak pasal je I kena lempang,pantang tak habis lagi pulak tu.

Back to Fernando,I know that he will always remember everything about me.Mati la if tunangan him yang perasan muka serupa binik Kelantan's goalkeeper(nak muntah ok) tu tahu. Nak nak lagi on the special occasion like that.I da lama tak dapat bunga and present too.I miss being treated right.There is time I will think about him,dari siang sampai ke malam specially the one that make me miss him so much.The happiest moments when I was with him.It's a knife in my heart when everytime I heard about his new relationship.Rasa macam nak tikam tikam diri sendiri.Bertahun tahun I cuba lupakan him but I don't know why,why it is hard to erase him and the memories from my mind.

Sometimes I was hoping Tuhan bagi I peluang untuk menebus segala kesilapan I pada Fernando and I promise, I'll be better to him.The truth is I terima ketentuan ini,this is the price I had paid for my mistake.Asik terkenag kenang ni,tak habis bayar lagi ke?

The jantan lahabau buat buat tak tahu during my birthday.The fact is I could not care less anymore cause da bertahun tahun ok and I will buat bodoh too when it come to his turn.Yes,I'am not the good binik and I tried and tried to be sama lahabau just like him.

***

Adam just received a parcel from my so called future boypreng dalam mimpi(jantan from twin tower tu la)but what make me got sentap is barang yang dihantar tu rege nya I guess tak sampai $25 pon.No am not mata duitan type ok but I don't expect la jantan serupa him yang gajinya 14x banyak than laki I bagi benda serupa itu.

Ish....betul la kot the rumors yang mengatakan that jantan is Hj Bakhil that why the ex-binik cabot larik...please la I tak nak get involve dengan jantan begini lagi ok!.Tak kan la after visited rumah rimau lahabau then nak p visit rumah buaya lahanat pulak...

Wednesday, April 24, 2013

the pantang


Menjaga infant yang so demanding,innocent,so manja dan berpantang berseorangan serupa tak berlaki sangat la mencabar kesabaran dan keimanan I yang senipis onion's skin ini.

I still remember the 1st day nak mandikan anak yang so small(beratnya cukup cukup 3kg),punya la nervous, macam macam doa I baca dan sempat la I menangis se round dua cause teringatkan my mak at home,how I wish my mak and suku sakat I selalu ada next to me and sometimes tu kan I macam tak pecaya je yang I mampu deal with this situation.Drama air mata tu tak usah cakap la kan,asal sentap je I menangis.Puas la Tipah duk nasihatkan I,"tak elok menangis time pantang ni b,nanti hang get bentan".Macam ada experience je but Bang Hj cakap menangis je la at least it can relief the pain.About berpantang pulak I ada ramai consultant yang pandai pandai belaka.Beside adik beradik yang so supportive,my bff juga selalu la duk monitor I from far far away.My bff,AD5 siap threatened me about the consequences if let say I tak pantang betul betul.Tergelak besar pompuan tu when I said I will tungku her too if she come to my house nanti.I love 'em much much...

Many years, I’ve suffered from ocd and shifting mood,yes it's not easy jadi pompuan macam I specially bila harus terpaksa berhadapan dengan set set cilaka banat ni kan.They don't care less pon about my feeling apatah lagi nak hargai susah payah dan pengorbanan I.Orang lain(most of kawan kawan I) time pantang macam ni la duk bermanja manja but I tak usah mimpi la ye.Seisi rumah ni I kena uruskan sendiri.Rumah I adalah so dusty and am afraid if my son pon allergy macam I.Dalam pada luka from episiotomy yang masih raw dan so sakit,I sorang sorang la p basuh kain,jemur kain,angkat kain then fold the kain too.Jantan lahanat don't care less pon.Well,I know jantan tu sayangkan our son and I've no doubt about it but when it come about jaga anak time,that jantan selalu bagi excuse.Sakit betul hati aku ni.I ni since balik hospital sampai la ni tak cukup rest.Until today,jangan kata nak tolong cuci bottle anak buat susu pon tak mahu ok,berjaga malam lagi la tak usah diharap.Weekday boleh la bagi reason yang ko tu keja but on weekend pon that jantan boleh buat bodoh je anak melalak tengah malam.Bila I tegur him, he will talk harshly just to provoked me.Perangai serupa haram jadah,tak apa la esok anak tu da besar tahu la dia perangai bapak dia macam mana then boleh la ko blame aku ye jantan!

I don't have the strength to talk about how his suku sakat treated me since I duk sarat meghintung hari until terberanak dan berpantang.Cukup la I nyatakan disini that they treated me like a babi ye bukan baby and yes I serahkan segalanya pada yang diatas sana untuk mengadilinya dan adik beradik I juga sangat tired with the drama.Orang da benci sangat so why I nak kena stay in tis house lagi,masa untuk berambus makin hampir.

Talk about my infant Adam,he's just an ordinary baby.Tak de la cute giler macam anak tiri tak jadi that jantan(Kak Hapam's anak le) and after so many years finally I've found the true meaning of love,ye la that jantan kan tak centa I(aku ni bertarung nyawa lahirkan anak dia,janji nak bagi present tu sah sah la serupa janji kap lam nak menang undi,say "thank you sayang" pon tak hade ok).Rasa centa itu datang specially when the first time I hold him in my arm.Masa pregnant dulu I sangat takut yang I tak mampu sayang Adam cause I didn't expect the pregnancy actually,Adam lahir bukan atas nama cinta(puihh...) the parent yang mereng specially the bapak and I myself hate the jantan so bad but it change afterI saw Adam born.I love Adam as much as I love his late-sister,Zara.Tak kurang dan tak lebih.Adam is so lucky cause everybody love him specially my suku sakat.

That jantan cakap I ni tak ada pendapatan tetap,tak berharta la kaedahnya so I jangan mimpi nak dapat hak penjagaan (ish...susah nau nak cari ayat yang sesuai).I myself tak penah pon terfikir nak rebut rebut Adam.Dia pikir aku bodoh apa???.Eh,I kena cari kerja dulu then baru fikir about berambus.I dengar cakap Tipah.Dia tak tahu ke I ada candidate from twin tower yang wang ringgitnya 14 kali lebih banyak than him...

Mommy sayang Adam so much & mommy janji akan sentiasa ada bersama Adam.

Wednesday, April 10, 2013

kerana mu anak oh buah hati mommy...


Yes kawan kawan sekalian,I've finally delivered a baby ****.Macam mimpi je I da terberanak cause masa mengandung tu rasanya like a long long journey.My baby looks like exactly like the father(jantan cilanat itu) and their kaom kerabat.Tak hade ikut I langsung ok.What to do kan.Bella cakap it's because of masa pregnant dulu I menyampah gila with the jantan and the suku sakat.Emotional sangat I ni,sikit sikit nangis so my baby pon asik la menangis kerejenya.Mak tension nak....

I beranak melalui kaedah vaginal delivery.The pain tak usah cakap la kan,so sakit...but yang memilih kaedah ini adalah I.The contraction started very slow around 10 am in the morning.Masa sakit nak terberanak tu the doctor was suggested me a c-section.Tak sakit katanya beside the doctor said my baby heartbeat tak memuaskan.Disuruhnya I p tengok at the ctg's monitor,mana la I tahu about mende mende begitu kan.The doctor duk la explained kat I about the procedure but I yang keras kepala serupa batu ni tetap la nak vaginal delivery juga,bila ditanya,"mengapa puan memilih kaedah itu?".Masa tu da bukak 5cm.Sambil tahan sakit I pon menjawab,cause it's easier to taking care of the episiotomy wound,doc.Macam pandai je...Around malam baru la I terberanak.

Well,kisah beranak I adalah sangat menyakitkan jiwa raga actually, we had a big fight at the hospital and yes...ianya juga melibatkan drama air mata.Puas la si Tipah and Bella duk pujuk I through whatsapp.Tak baik menangis time pantang katanya.When I look back,sedih sangat ok cause orang lain (kawan kawan I) happy je lakibinik dapat anak but I lakibinik duk bergaduh tak sudah,bukannya nak bagi I semangat ke hape,da la aku ni penakut nak mampus.That time Bang Hj was in Perth and Bella too,jauh di seberang laut sana.Sempat la I texted Bella and my adik beradik,mintak hampun and tinggalkan segala macam wasiat if let say anything happen to me during beranak nanti (hover sangat)and I kuat kan hati,macam macam doa I baca.

***

Maka berpantang la I sendirian bersama hati yang terluka dan parut episiotomy yang so hodoh itu.

Today da masuk hari ke-2*.I'd talk to the jantan few days ago about the penceraian but that jantan said,"nak cerai pasai pa?.Kita kan da ada anak".Eh,bukan ke masa I pregnant dulu you cakap anytime je you boleh ceraikan I.Dasar jantan!






Wednesday, February 27, 2013

the heartbreaking and tears


I only have about 27 days to go before the edd coming.Well,just like in my previous entry I've written about the preparation yang serupa ada tak ada itu,botol susu anak pon tak beli lagi ok dan layanan kelas 3 oleh laki I and tetamu terhormat.Bila dikenang kenangkan memang sangat menyakitkan jiwa raga but for some reasons which cannot be explained I memang tak punya (for tis moment la) kuasa untuk membela nasib diri dan hanya mampu merempan in this blog.Yes tis blog is a medium where I could express my feeling,so please be good to me and I do remember pesan from my dear kakak gaduh,Bella:"Don't over talk about yourself cause your hater will curse you".It true cause I've received some nasty comment from mak encik anon.Should I care ke???

Recently I found tanda tanda yang menunjukan laki I had excitement between his legs behind my back.Ye la da tak centa kan(but how could that jantan buat I termengandung and suffer like tis???).I tak terkejut pon cause I know jantan like him boleh buat apa saja and it's not the first time actually.Then when I sindir sindir him about it that jantan just buat tak paham as if I bercakap dengan tiang.I pulak adalah sangat malas nak pening peningkan pale otak memikirkan nya dan I juga tak koser nak confront him,the last time he denied,tak ke nanti nampak nau yang aku ni meroyan,beside the evidence sangat la weak.So let it be la or just let the truth speak by it self.

Lately both of us da jarang bertekak.I think it because of that jantan so excited nak dapat anak which he's been waiting tis for many years.Everyday dok tanya the same question,"yang nak bagi baby nama apa ye?".Pandai ko la sana but I will make sure la that jantan tak bagi nama anak I serupa nama anak anak his ex-betina,just like my first pregnancy dulu.Tak ke perangai tu serupa haram jadah?Sudahnya aku yang bagi nama anak,puas hati dan I juga yang suffer bila anak tu pergi buat selamanya.Tu belum kira aku ni dituduh tak reti jaga anak lah,tak reti nak p visit kubur anak ,etc.Everytime that jantan did something yang menyakitkan hati I akan balik to my parent's house berhari hari otherwise I will berkurung dalam bilik or mengemas rumah sampai sakit pinggang.Tapi tu la bila yang disini da tak cari pasal yang disana pulak buat pasal.

I ni anak kampong,my parent pulak dulunya kerja biasa biasa saja dan bukan dari golongan professional but at least makapak I ada self respect dan the best part is they don't need to be depending or dalam erti kata yang lebih jelas is tak menyusahkan orang nak kena bagi makan minum .Tetamu terhormat yang dulunya sangat I respect turn into ****(bila da benci) so senang senang je la depa duk mengata asal usul keturunan I.Macam macam la I ni dikata nya and I tak ada right to defend myself cause I kena respect orang tua(pesan from my sister, Anna).Bila bercakap ikut sedap mulut je as if I ni tak ada perasaan.Gaduh dengan kaum kerabat depa dengan I sekali tak pasal pasal jadi mangsa.Sometimes I was confused,I ke yang menumpang rumah depa?.I thought cukup la laki I sorang je yang treated me like a shit but I was wrong.So bertahun tahun la I berdiam diri.Tak cukup lagi,recently depa juga susahkan I dengan housechore yang bertimbun,masak tak reti nak kemas,bilik tidur so dusty dan berbau,toilet pon tak reti nak cuci ok if let say I biar for 1 week,maka dengan slumber badak la depa duk guna,disgusting ok.Kalau yang buat perangai huduh lagu tu is typical jantan bujang pengotor or budak budak tak hape ok but it is orang tua yang mengaku dirinya adalah kelas...They don't care pon yang I ni sarat mengandung.Belum kira lagi depa duk masuk campur about everything in tis house.Dan I sangat tertunggu tunggu the comment from them about my second baby,nak la aku dengar that lahanat make a comparison between my baby and their kaum kerabat yang kelas itu...

I tak tahu sampai bila I boleh bertahan dan sometimes I tak happy with tis pregnancy.When I tells tis to Bella,pompreng tu siap offer lagi if let say I meroyan ke or hangin satu badan during confinement nanti,she and laki mat salleh nya sudi menjaga my baby... tears drop.I just can't imagine what will going to be happen if I had tis baby soon.I'am so terrified.I takut tak dapat jadi mak yang baik and the worst part I takut tak berlaku adil dengan my own baby cause I myself hate the father...

my heart break....









Friday, February 22, 2013

pergilah sayang...


I'am currently in my 3 trimester and I've been having braxton hicks a lot.Sakit ok dan sebenarnya I was suffers from ocd,asik nak mengemas duapulohpat jam.I pon tak tahu why tis house is so dusty and why orang orang itu pemalas nak mampos.Sudahnya my legs were aching badly and I had a back pain too.Exhausted tak usah cakap la kan.How I wish laki I and tetamu terhormat in tis house boleh tolong sama but harapan tinggal harapan saja...

***

Tetamu terhormat da start cari pasal dengan I.They treat me as if I orang suruhan in tis house and the worst part is cakap cakap yang keluar from their big mouth sangat menyakitkan,siap duk mengata keturunan I lagi...When I tells tis to laki terchintaik,he'd didn't find a word to say to me or maybe he just don't care.Oh,I need tempat mengadu...

***

The last time I met Bang Hj sangat la drama so I've decided tak akan aku jumpa jantan tembam itu lagi.I ada banyak reasons,I'am felt a lot of shame and guilty cause I ni masih lagi binik jantan itu.Actually since last January lagi I da kureng berhubungan dengan Bang Hj.Bila org tua tu call or text,I answered sepatah sepatah saja and most of the times aku tak jawab langsung.Orang tua tu da paham la I guess and currently he'd finally told me about mak janda from Kuala Selangor yang sedang menagih cinta from him.I said,"good for you la cause masih ada yang sayang".Then orang tua tu boleh tanya,"you don't mind ka?".Yes I don't give a damn about hobby menyundal tak sudah you tu.Da jadi darah daging.Beside,I'am not your wife so what should I care???.Laki I menyundal pon I tak ambik pusing but of course la I hope he will get caught someday.Senang sikit keja I khenn...

Orang tua tu tanya I lagi,"bila you nak divorce?".I said,"my business is my business and please please please...leave me alone,jangan nak sibuk!".Terus sentap jantan tua tu.I ni tengah sarat mengandung ok,banyak lagi benda nak kena fikir.I don't understand apa la yang orang tua tu sibuk sangat but for sure orang tua tu memang suka tengok I hidup merana.Don't you remember Bang Hj,if let say I menjada and lonely and pathetic ada jantan sincere from the Twin Tower yang will always embrace me and I will definitely go to the jantan muda dan single like him cause it's worth it.If you thought I will menyembah you to take me back,you thought wrong ok!!!

I've tried but it hard to say good bye,deep in my heart centa sesuci embun pagi itu memang tak ada langsung untuk jantan tua like him but I sangat sayangkan our friendship...

Bang Hj,pergi la sayang





Wednesday, January 30, 2013

jangan bersedih lagi...


My eldest brother died because of cancer, before that my brother ada tanya I about my marriage but bila tengok his condition tak sampai hati pulak I nak mengadu nasib.The fact is he knew about it... Kehilangannya amat dirasai oleh semua specially my mum.Since that day mak jadi seorang yang pendiam dan banyak termenung.I tells Bella that I do understand how it feel cause I've lost my children too and I did promised to my late brother yang I akan jaga mak and his innocent kids.For mak,I cuba luangkan seberapa banyak masa yang I ada specially on weekend(kalau I x p merayap la).Laki I macam tak berapa suka cause jantan tu malas nak hantar(since perot makin besar ni I tak berani naik public transport alone).I kan kepala batu.I cakap,"if you susah sangat nak hantar I balik then I p by myself".So jantan tu mengalah,hantar then berambus away.On weekend pon busy duk meeting celah kangkang sana sini if ada at home pulak sibuk duk ngadap tablet so adalah lebih baik I p balik my parent's house.Adik beradik yang lain pon ada sama.Everybody tried to pujuk mak and bila semua orang was around mak nampak happy.

***

Most of my pregnant friend da start p shopping barang baby,buat preparation apa yang patut and some of them da siap bilik for their unborn baby lagi.Yes,I envy them...For those yang gila pasebook pulak everyday la duk update about their pregnancy journey.Hari ni mengidam ayam utan,update then esok laki tercinta tolong cuci muntah,update lagi.Beli rompers 2helai kat H&M pon duk update in the pasebook,tak koser I tengok.I pulak since termengandung ni memamg da tak benapsu lagi nak shopping baju,kasut or handbag and that day masa Bella was in Singapore,pompreng tu ada la tanya nak handbag cap hape but when I said tak nak apa apa then pompreng tu boleh pulak cakap I merajuk dengan her(eh yang sebenarnya aku nak mulberry serupa mu tu la)and everytime p merayap kat mall I will habiskan duit yang ada to melantak sampai kenyang then p beli skincare dan selebihnya I p tengok barang baby.Tengok je la nak belinya memamg tak koser aku.Bila tanya laki I about the preparation for tis anak dengan muka tak bersalah jantan tu cakap,"I tak ada duit".I sikit pon tak terkejut dengan statement serupa itu,ye la what do I aspect from jantan lahabou tu khenn...ada sekali tu I p teman my Kak Ngah shopping then boleh pulak terbeli baju baby then balik rumah I mintak that jantan to claim back the money(duit aku tu)then tak pasal pasal I kena marah.Jantan tu cakap,"yang you pandai pandai beli tu kenapa?.Then mintak claim pulak,you think I ni HR apa?".Dibuatnya I ni macam mintak sedekah you then kerana terlalu sentap semalaman I cried and cried serupa pompreng mati laki.

Hidup mesti diteruskan so I buat la preparation untuk diri sendiri.I da start beli barang barang for my confinement nanti.Recently I bought few bottles of lotion and body butter for myself then I beli socks,packs of facial tissues,pads, antibacterial wipes dan segala benda yang related dengan pantang time nanti.Buat stock banyak banyak,ye la I kan nak pantang for 100 days and from my previous pantang's experience yang menyedihkan itu,lain yang I suruh beli lain pulak yang dibelinya.Beside that I simpan duit tuk beli confinement's set made in Indonesia(my pasebook's friend cakap tis product sangat superb),in case jantan tu refuse nak membelinya or mana la tahu kan ada si kaki sibuk masuk campur pulak nanti"buat apa la beli benda benda mahal serupa itu,nak pakainya kejap je".Anything can happen so I tak nak berharap dengan jantan serupa itu.

I juga da decided nak beranak secara natural delivery saja.Beranak through vigina you.Merasa la I mengangkang berjam jam then koyak sana sini.Ish bab ni memang buat I ketak lutut but I think it's better than LSCS cause I know that I akan berpantang serupa tak berteman just like before so I tak berani nak take a risk lah.Nak menumpang at my parent house memang impossible sangat cause of my parent health condition.My sister Iza(nama sebenar) ada la invite I to stay with her during pantang nanti but the problem is mak cik tu kerja,nak harap confinement's lady je tolong I during siang hari.Tak sampai hati pulak I nak susahkan adik beradik I,ye la if ambik mak cik pantang tu bukan ke nak kena bayar jugak nanti.So I pasrah je la dengan ketentuan ini dan I sangat percaya yang I boleh jaga diri & baby...fuhh...tarik nafas panjang panjang.

Another preparation is I da start buat survey nak beranak kat mana nanti,for sure I akan p gov's hospital cause laki I and the suku sakat yang kelas itu da decided it from the 1st time when they found out about tis pregnancy.I pulak tak koser la nak argue about tis issue cause I sedar diri,am not his kesayangan binik dan bukan juga menantu hantu favourite .So tak payah la nak feeling feeling manja ye biah...bertawakal saja la aku.Orang lain ok je,so do I la kan...Beside that I juga merajin kan diri duk buat pilates and kegel exercise cause nak bagi senang beranak and jaga body and the important reasons is I have to make sure mybody cukup fit nak get through pantang time nanti. Pilates ni I memang da biasa buat since tak menikah dulu and bila termengandung I buat step yang disarankan saja la,no more tonggeng tonggeng and now I learn about kegel through YouTube saja.Ish...susah la nak kemut kemut ni...

Before I end tis post,I nak share about tis good news,my sisters Kak Ngah,Iza,Anna and Bella berjanji yang depa will help me with the preparation and during confinement nanti.Si Bella everytime balik from over the sea sure beli present for her unborn anak sedara,my sisters yang lain pulak everytime jumpa sure bagi I pocket money,dengan duit tu la I beli segala benda for my pantang nanti and recently dalam pada I duk bersedih cause tak beli satu apa pon for tis unborn baby,diam diam my sisters da siap beli almost 20 pasang baju and segala macam benda yang related.So now tinggal nak beli few things saja and lagi satu news yang akan buat Bang Hj gems naik hantu,duda engineer tu siap offer lagi nak bagi duit p shopping barang baby.Katanya,"***(nama manja I la) buat list nak beli apa then bagi acc no,nti I bank-in duit".Tak ke terharu&teruja bila dengan offer serupa itu?.Tapi I pon xde la hadap sangat pertolongan serupa itu from jantan lain.I tak nak ambik kesempatan dan I juga tak perlukan simpati orang sampai ke tahap itu cause I ada adik beradik lagi but if dia nak bagi present I tak tolak.Well,at least I know, laki I tak peduli (it's hurt juga la)but ada laki lain yang peduli dan ambil tahu...you ada ke Kak Hapam oi???.Dan I tak bersedih lagi...
















Friday, January 4, 2013

bila hati sudah benci 2


I received a text from Kak Hapam yang menyatakan keinginanya untuk bertemu dengan I.What???Pompreng ni crazy or something???Then I replied,"you sure ke ni?Nak ke you kelua dengan I???".Pompreng bernapsu kuda tu diam seribu bahasa sampai ke hari ini(da masuk tahun baru).Apa kejadahnya nak berjumpa jumpa segala?Better you p menyundal dengan laki I,boleh beramas mesra then laki I boleh main dengan anak you yang so cute tu.Eh,sanggup ke you nak hadap muka I yang tak reti nak senyum ni???.Kak Hapam,if you thought we could be a bestpreng & bercomolot segala as if you tak pernah berdrama dengan I.You thought wrong ok.

Tis week was a fairytales cause rumah yang I tumpang ni sepi without orang orang yang duk mengaku dirinya sangat kelas dan super pembersih and everything perfect itu.So dapat la I bersenang senang if not ada saja yang tak kena,asal I duduk je depa tak senang duduk and the worst part is everyday aku juga la yang kena cuci toilet depa.Ish...duduk sebumbung dengan orang pengotor adalah hazab ok.Before berambus tu kan orang tu sempat mintak balik g*** yang dia bagi kat I dulu.Pinjam katanya...I sikit pon tak terkejut or kecik hati cause I knew them better now.Beside that I tak hadap dengan rete benda mereka mereka yang tak seberapa itu (if I show benda tu in tis blog sure orang gelak)cause adik beradik I terlebih mampu bagi I more than that.I can't imagine what if my sisters and Bella know about tis.

I da p buat scan 3d/4d,finally and yes laki I tak ada masa and tak hingin menemani ku but at least he'd paid the bill even duit yang dibagi tu cukup cukup je(melepas I nak p beli setabak's cheese cake)but it better than nothing.I don't know how to describe it but am felt so extremely happy sangat sangat when I saw my unborn baby inside of me.Yes,am felt so scared and worried cause of my health condition,dengan insomnia yang makin worst,law blood pressure,boleh pulak my midwife cakap I ni berdiet(wtf???)and emotional unstable.Syukur everything was fine and she/he is growing so fast and healthy and the best part is bila tahu about the gender...Finally I found the reason why I should smile and count my blessing.The tak best part is I was alone and no one there to share that moment and I don't even know who's the first person that I should text or call.

Bang Hj pulak tak habis habis torturing me.Sebab I was refused to meet him.Kata him,"why you ni?makin dekat makin susah pulak nak jumpa".Asal orang tua tu tahu I was alone at home then start la merayu rayu nak datang rumah.Dasar jantan!.Yes,harus I akui disini,I was lonely and neglected by laki I.There is time I really really need someone beside me.I miss to be beloved.I miss being treated right.We don't even comolot in ages,tapi termengandung jugak aku khenn...I ada banyak alasan untuk berlaku cureng ok.As insan yang lemah dan jahil bab bab agama,I just berdoa agar terus jauh dari jantan jantan tak guna.Kalau I nak berscandal pon sah sah bukan dengan Bang Hj.It was over since I left him and terima nikahnya few years ago,yang tinggal cuma janji janji palsu,friendship yang serupa catdog and the curse.Maybe that Hj too dumb to realize about it.Hati I sudah benci,bang.

Tis orang tua juga tak puas hati when he found out yang duda engineer tu contact I,da ada yang menunggu I katanya.What ever la bang but let it be worth it la khenn...

p/s:To Kak Nonys (anon),tq for your kind words.