Friday, January 4, 2013

bila hati sudah benci 2


I received a text from Kak Hapam yang menyatakan keinginanya untuk bertemu dengan I.What???Pompreng ni crazy or something???Then I replied,"you sure ke ni?Nak ke you kelua dengan I???".Pompreng bernapsu kuda tu diam seribu bahasa sampai ke hari ini(da masuk tahun baru).Apa kejadahnya nak berjumpa jumpa segala?Better you p menyundal dengan laki I,boleh beramas mesra then laki I boleh main dengan anak you yang so cute tu.Eh,sanggup ke you nak hadap muka I yang tak reti nak senyum ni???.Kak Hapam,if you thought we could be a bestpreng & bercomolot segala as if you tak pernah berdrama dengan I.You thought wrong ok.

Tis week was a fairytales cause rumah yang I tumpang ni sepi without orang orang yang duk mengaku dirinya sangat kelas dan super pembersih and everything perfect itu.So dapat la I bersenang senang if not ada saja yang tak kena,asal I duduk je depa tak senang duduk and the worst part is everyday aku juga la yang kena cuci toilet depa.Ish...duduk sebumbung dengan orang pengotor adalah hazab ok.Before berambus tu kan orang tu sempat mintak balik g*** yang dia bagi kat I dulu.Pinjam katanya...I sikit pon tak terkejut or kecik hati cause I knew them better now.Beside that I tak hadap dengan rete benda mereka mereka yang tak seberapa itu (if I show benda tu in tis blog sure orang gelak)cause adik beradik I terlebih mampu bagi I more than that.I can't imagine what if my sisters and Bella know about tis.

I da p buat scan 3d/4d,finally and yes laki I tak ada masa and tak hingin menemani ku but at least he'd paid the bill even duit yang dibagi tu cukup cukup je(melepas I nak p beli setabak's cheese cake)but it better than nothing.I don't know how to describe it but am felt so extremely happy sangat sangat when I saw my unborn baby inside of me.Yes,am felt so scared and worried cause of my health condition,dengan insomnia yang makin worst,law blood pressure,boleh pulak my midwife cakap I ni berdiet(wtf???)and emotional unstable.Syukur everything was fine and she/he is growing so fast and healthy and the best part is bila tahu about the gender...Finally I found the reason why I should smile and count my blessing.The tak best part is I was alone and no one there to share that moment and I don't even know who's the first person that I should text or call.

Bang Hj pulak tak habis habis torturing me.Sebab I was refused to meet him.Kata him,"why you ni?makin dekat makin susah pulak nak jumpa".Asal orang tua tu tahu I was alone at home then start la merayu rayu nak datang rumah.Dasar jantan!.Yes,harus I akui disini,I was lonely and neglected by laki I.There is time I really really need someone beside me.I miss to be beloved.I miss being treated right.We don't even comolot in ages,tapi termengandung jugak aku khenn...I ada banyak alasan untuk berlaku cureng ok.As insan yang lemah dan jahil bab bab agama,I just berdoa agar terus jauh dari jantan jantan tak guna.Kalau I nak berscandal pon sah sah bukan dengan Bang Hj.It was over since I left him and terima nikahnya few years ago,yang tinggal cuma janji janji palsu,friendship yang serupa catdog and the curse.Maybe that Hj too dumb to realize about it.Hati I sudah benci,bang.

Tis orang tua juga tak puas hati when he found out yang duda engineer tu contact I,da ada yang menunggu I katanya.What ever la bang but let it be worth it la khenn...

p/s:To Kak Nonys (anon),tq for your kind words.






No comments: