Wednesday, April 10, 2013

kerana mu anak oh buah hati mommy...


Yes kawan kawan sekalian,I've finally delivered a baby ****.Macam mimpi je I da terberanak cause masa mengandung tu rasanya like a long long journey.My baby looks like exactly like the father(jantan cilanat itu) and their kaom kerabat.Tak hade ikut I langsung ok.What to do kan.Bella cakap it's because of masa pregnant dulu I menyampah gila with the jantan and the suku sakat.Emotional sangat I ni,sikit sikit nangis so my baby pon asik la menangis kerejenya.Mak tension nak....

I beranak melalui kaedah vaginal delivery.The pain tak usah cakap la kan,so sakit...but yang memilih kaedah ini adalah I.The contraction started very slow around 10 am in the morning.Masa sakit nak terberanak tu the doctor was suggested me a c-section.Tak sakit katanya beside the doctor said my baby heartbeat tak memuaskan.Disuruhnya I p tengok at the ctg's monitor,mana la I tahu about mende mende begitu kan.The doctor duk la explained kat I about the procedure but I yang keras kepala serupa batu ni tetap la nak vaginal delivery juga,bila ditanya,"mengapa puan memilih kaedah itu?".Masa tu da bukak 5cm.Sambil tahan sakit I pon menjawab,cause it's easier to taking care of the episiotomy wound,doc.Macam pandai je...Around malam baru la I terberanak.

Well,kisah beranak I adalah sangat menyakitkan jiwa raga actually, we had a big fight at the hospital and yes...ianya juga melibatkan drama air mata.Puas la si Tipah and Bella duk pujuk I through whatsapp.Tak baik menangis time pantang katanya.When I look back,sedih sangat ok cause orang lain (kawan kawan I) happy je lakibinik dapat anak but I lakibinik duk bergaduh tak sudah,bukannya nak bagi I semangat ke hape,da la aku ni penakut nak mampus.That time Bang Hj was in Perth and Bella too,jauh di seberang laut sana.Sempat la I texted Bella and my adik beradik,mintak hampun and tinggalkan segala macam wasiat if let say anything happen to me during beranak nanti (hover sangat)and I kuat kan hati,macam macam doa I baca.

***

Maka berpantang la I sendirian bersama hati yang terluka dan parut episiotomy yang so hodoh itu.

Today da masuk hari ke-2*.I'd talk to the jantan few days ago about the penceraian but that jantan said,"nak cerai pasai pa?.Kita kan da ada anak".Eh,bukan ke masa I pregnant dulu you cakap anytime je you boleh ceraikan I.Dasar jantan!






2 comments:

Anonymous said...

Congratulation and syukur alhamdulillah! Hopefully mother and child are doing well. Take care and be strong.

Anonymous said...

Tahniah and alhamdulillah..semoga u and baby sehat, and dipermudahkan u menjaga baby..