Friday, May 3, 2013

election week punya cerita





Bang Hj bought tis present for Adam when he was in Dubai last month.Itu pon after I showed him the parcel from the twin tower if not bertahun la nak tunggu present from bapak tak jadi.Well,I had a strange dream last night,when I wake up in the morning tadi I feel like kind of freaked,ye la after so many years boleh pulak mimpi serupa itu.Seram ok tengok the binik naik hantu then I pon texted the Hj.

me:bru bangun

mimpi you

Hj: ya ka..mimpi berkaitan apa?

me:mimpi kantoi dengan your wife

Hj: lol

mcm mana cite nya

me:I was at your place with my son

then binik you balik with the kids

but you cool je

tak kisah pon kena tangkap basah

hiks

Hj:lol

abg blk *** sat lagi

nak p election

***

This weekend semua adik beradik I balik to my parent's house include my brother yang da berbulan bulan tak balik nun jauh diseberang laut sana.I'am so happy cause I miss my parent sangat sangat and my dad sure da rindu Adam.Bella pon balik, cause the company already booked the ticket since last week.Sampai 4 kali p tuka ticket dan tinggal la laki mat saleh yang so romantic tu berseorangan.Envy betul I.

Talk about mengundi,most of my friend sibuk la duk berkempen specially through the social networking site dan undi 'em friend bukanlah rahsia lagi.Siap ada yang bergaduh lagi.I will p mengundi juga.The annoying truth is bila orang orang kat kampong I sana siap datang to my parent's house,nak meraih undi then ada one time tu siap suruh I p meeting cause nama I ada dalam list tuan puteri um noo if not berselisih bahu at kedai seringgit sembilan puluh sembilan sen jangan kata nak senyum pandang pon haram ok.Tak ke perangai tu serupa haram jadah.Don't think highly of yourself la,takat keja jaga pintu kat opis wai bee tu ko pikir kelas sangat ke???

***

Lately ni pompreng tu duk la complaint, da malas keja katanya cause the gaji adalah tak penah cukup dan da penat p travels sana sini situ.Kalau boleh nak duk rumah macam I then p buat MBA.I don't think la pompreng like Bella boleh duk rumah diam diam cause pompreng tu da biasa kerja& travel dan pasal duit pulak laki mat saleh, gajinya saja over 40k sebulan,sporting dan bertanggungjawab lagi ok.Pasal nak future study tu memang I sokong sangat sangat la kan.Jangan jadi macam I ni,when I was in bandar puaka dulu my plan is before 30 I nak lari balik KL,ada steady job then nak p buat master.I'll be 30 years old next year ok but yang I mampu buat is balik sini bersama perut yang berisi and that jantan too.I didn't expect pon that jantan agree nak balik sini cause he love that place so much.Kerja memang zero la cause kerja yang I dapat selalunya jauh from my place and low-paid ok if ada yg I suka pulak that jantan tak berkenan.Boleh macam tu pulak,siapa yang nak kerja ni???.I ni tak ada la memilih sangat cause I memang desperate sangat sangat nak p kerja or I will stuck in this house forever.Now I tunggu my pantang habis then I will start cari kerja.Ada ke sapa sapa kat luar sana nak recommend???.About nak future study tu pulak memang tak ada la kan yang I mampu buat is produced the birth's certificate sahaja but I believe 1 masa nanti I boleh future study because tis is dream from my mother.InsyaAllah...

Now since ada Adam semua benda yang I nak buat kena fikir about him too.Actually I ada terfikir nak p duduk over the sea(bersama hati yang terluka,puih...)with Bella at least for 2 or 5 years.Kerja,simpan duit,future study then baru balik sini but Adam just a small kid and he need me badly.Tak mungkin I sanggup pergi jauh dari Adam dan kalau terpaksa sangat pon at least I need to see him once a week.I juga tak terfikir nak pisahkan Adam from the bapak but I know if let say semua ini terjadi that jantan and kaom kerabat akan susahkan I dengan macam macam cara.The worst part is I tak nak suatu saat nanti bila Adam da besar he will blame me for tis.No I can't live without him...

Bella cakap I ni terlalu banyak berfikir.
Ok,just go with the flow...

To anon (in my previous post),tq for your kind words.It's means a lot to me.

***

Kawan Kawan pasebook I duk request Adam's picture.Why la I ni susah nau nak post gambar anak.Ish,satu hal la nak menjawabnya.I tells 'em friend,Adam tak cukup comel so tak koser I nak upload the picture hari hari.Eh,boleh pulak kawan I cakap I ni merendah diri sangat.Yes, I'am and almost everyday I will send the picture to Bella.Rindu Adam,katanya.In fact I memang tak koser ok nak upload gambar anak banyak banyak,cukup la apa yang sedia ada(karang ada yang menyampah pulak,kan mommy Apam)and I don't give a fuck when the nenek mithali duk comments about Adam.Katanya,muka Adam buruk(tak macam muka cucu kesayangan dia).Terang terang la ikut muka kaom kerabat dia sana.Ish...balik nanti I report to my adik beradik...

Can't wait to balik kampong...












1 comment:

Anonymous said...

Biah. Apa lah malang nasib anak awak....kesian ada nenek pun tak guna sebab pilih2 kasih untuk cucu cucu nya...kesian anak awak yang tak berdosa tu...sedih betul, jaga anak dan diri sendiri baik2 ....semuga Allah lindungi kamu anak beranak...insyaallah.

Saya Anon yang comment kat previous entry tu..