Friday, May 17, 2013

jantan oil and gas


Just like in my previous post,I adalah pompreng yang tak mengamalkan tradisi banyak jantan ini adalah kerana I tidak lah (perasan)hot dan segatal Kak Hapam fefek merenyam.Jantan jantan in my life is Fernando (centa agung),Bang Hj (centa terlarang yang palesu) and Ash (tak ada centa lagi@current husband lahanat sangat).Jantan yang sedia ada ni lah yang buat my life turn up side down dan yang selebihnya bolehlah di kategerikan as jantan dipinggiran(tak sempat nak jatuh centa).I and tis jantan yang sudah pon berstatus duda anak satu(jantan from the twin tower tu la) known each other forever,dari zaman study sampai la dia bercerai berai and my marriage yang tak serupa kawin ni.Tis jantan juga bolehlah dimasukan in my bff list ok.Personally, tis jantan memang ada ciri ciri jantan pujaan I,gemok macam Bang Hj,humble,baik hati,berbakti pada orang tua dan sporting(pada mata I la) cuma tu la tak terfikir pulak I nak mengorat him dulu(buang tebiat ape?).

Nak dijadikan cerita sejak I coba untuk melupakan Bang Hj yang tak habis habis menagih centa dan menghasut I lari rumah, tis jantan came into my life lagi dan menjadi tempat I mengadu,specially when I was pregnant dulu(bukan cerita dalam bilik tidur ye).Tis jantan selalu ada,pagi petang siang malam.Ada one time tu siap offer nak bagi I duit lagi for beranak's preparation (tak ke bolehlah jatuh centa aku dibuatnya).Si Bella pulak asik la mengusik I,"bakal pak tiri Adam" katanya.Koser tau da la bagi Adam hadiah morahan.I pulak suka cakap"my boypreng dalam mimpi".Gila apa?.Elok la jadi bff only,nak berperasaan ni sangat la geli ok.Bang Hj pulak jealous gila if I tell him about tis jantan.I pulak p gatal mulut cakap kat orang tua tu,"bang, kalau da jodoh I terima je(geli lagi)".I ni binik orang ok!.

Tis jantan ada la bercerita about penceraian him yang menyayat hati itu,(tu la masa kawin dulu senyap senyap je tak bagi tahu I).Kerinduan pada si anak yang jauh dan the ex-wife yang kaki pau.As a friend I selalu nasihat kan him dan diantara nasihat I is,as a jantan yang bergaji banyak I think tak salah spend lebih sikit for the children,buat baik la dengan the ex so the ex will buat baik too so tak ada problem la nak p visit anak nanti,concentrate pada kerja dan p la cari teman pengganti yang lain,tak usah diharap ex-binik yang hidung tinggi tu.Kalau da jantan tu memang la jantan kan.Diam diam nasihat I soh p cari betina lain tu la yang dia buat dulu.Nasib la aku tak gatal p sulam benang benang centa.puih...

I tak ada la kecewa,marah jauh sekali but yang buat I tak faham tu why bila da terkena baru tis jantan terfikir nak cari I?.Ada masa pulak nak tanya my opinion.Masa tengah tiup buih buih centa tu ko senyap je ye.Dasar jantan!I just don't believed when tis jantan told me yang that betina (baru kenal ok)tipu him around 10k then betina tu juga tipu him almost everything about herself.Kalau da betina mata duitan macam tu ko nak aspect apa jantan oi?.Kalau you dapat betina gatal fefek macam Kak Hapam yang dahagakan adegan ranjang semata dan tak reti pau jantan, lain la kan.Itu ke yang dinamakan centa?You da ambik apa from her?Bila da kecewa macam ni hari hari la duk berkeluh kesah.Baru la terfikir nak p kerja over the sea.Dulu everytime I suruh p ada je alasan him,tak nak jauh dari anak la.Tak ke I ni hangin dibuatnya.

All I can say is move on la sana,good luck with your plan and my heart goes out to you.Kesian sangat...







1 comment:

Anonymous said...

Jantan semua sepesen biah oi....macam penyapu buruk.