Tuesday, May 28, 2013

kasih tak sampai...



image diatas adalah hasil baik punya cilok from my setazah friend in the pasebook.


I'am not the good wife,bukan binik mithali la kaedahnya aku ni Kak Hapam oi...by the way I bukan nak bercakap soal agama cause I do realized yang my knowledge and understanding dalam bab bab agama ni tak setanding my pasebook's friends.I admit yang I tak layan that jantan dengan baik apatah lagi bersopan santun dalam segala percakapan dan tindakan(just like him la),nak nak lagi time hangin aku tak baik.I've changed too much since cinta itu tiada lagi.

As the binik,I masih buat lagi hampir semua perkara perkara yang dinyatakan diatas.So far I masih taat setia pada him,semua perintah dan suruhan that jantan I turutkan dan bab menjaga rumah tak bertangga berserta anak anak (cause mommy sayang Zara&Adam so much) him pulak tak usah cakap la.I serahkan jiwa raga gitu,that why la aku ni da serupa orang gaji dibuatnya.Walaupon tak cinta,segala bulu bulu yang ada aku tolong potongkan okey.Yes I bolehla disamakan dengan some other betina materialistic yang lain,banyak kehendaknya but since berlakikan him(jantan berpenyakit Hj Bakhil syndrome & tak tahu tanggungjawab as a husband)maka I adalah redha dengan pemberian him,kalau mintak pon tak mungkin dapat so diam diam sudah.

Bila da tak cinta tu bukan ke lebih baik berpisah daripada terus menambah dosa yang sedia ada.Why baru sekarang nak cakap about a family?.Because of Adam katanya...nak Adam ada proper family.Eh,da lupa ke macam mana you&kaom kerabat you layan I masa sarat mengandung dulu?I don't think yang I mampu terus bertahan in tis house cause I tak nak bazirkan usia muda I dengan bersedih dan mengharap kasih yang tak kesampaian tu.Soon Adam akan tahu juga the truth fact about tis marriage.Just like Bella and her ex-jantan malaya,I knew that she tried so hard to save their relationship but tak menjadi juga cause cinta yang pernah ada dulu pergi entah kemana.Berpisah adalah the best solutions even banyak hati yang terluka.I'am the first person yang tahu about that news and of course la I tak agree with her decision.My late brother tak usah cakap la almost everyday duk tanya I apa yang tak kena about both of them and my mum was devastated yang amat when she's finally decided to leave her ex.Pompreng tu heartbroken to the climaxed and the healing process took about 2 years ok.She was alone and have nobody to talk with cause that time I baru sahaja mendirikan rumah tak bertangga dan duk menyemai benih benih cinta(puih...)with that lahabau dan berpindah ke bandar puaka niang rapek.Yes,am felt bad about that Bell...

Today,Bella adalah sangat happy with her centa agong and our dream job and my mum juga tak bersedih lagi...
***

Jantan twin tower told me yang dirinya itu adalah seorang yang beruwang(dan berbadan beruang)tapi tak bahagia.Tak dapat la I nak nolongnya...
***

Confession:Recently almost everynight I mimpikan Fernando.Inikah yang dinamakan karma???


No comments: