Wednesday, June 26, 2013

semua untuk mu si buah hati


I talked to Bang Hj last evening,he said since I da berkerja (yes uols,I da berkerja as kuli batak since my last entry lagi) ni why don't I berambus from tis house and stay with Bella in Bangsar.Senang je orang tua tu cakap (dasar jantan cilaka),how about Adam?.Adam need me and for the time being I memang tak mampu lagi,gaji I adalah kecik uols.Nak beli sebijik mulberry pon tak lepas ok.

Even da berkerja ni my daily routines tetap la tak berubah which I have to juggling with house chores,menguruskan anak nan seorang itu dan menyedapkan kote laki (that jantan je la yang sedap ye).Penat yang amat.Baru keje seminggu lebih,I da rasa macam nak resign(sebab tis is not my dream job) but when I came to my senses baru la terpikior,I kerja because of Adam dan nak dapat pekerjaan bukan senang.Macam nak mampos aku duk hadap jobstreet pagi petang siang malam,janji janji Bang Hj,that jantan and ibuk nye (yang banyak contact with the vvip la sangat)nak carikan I kerja adalah haremmmm.Belum kira that jantan suka suka off the wifi (babi sangat).That jantan pikir I ni duk ber chatting je,yes I did.Tapi I'am not mencurah rasa dengan jantan ok that why I don't mind pon to share my (ipad cap babi )password.The worst part is bila nak p kerja,I kan baru habis pantang so baju yang sedia ada adalah ber size nangka.I lost around 10kg after beranak,nak kena makan hati berulam jantung hari hari baru bleh dapat my body figure back.From the beginning I da tahu yang my work place ni dipenuhi dengan jantan sahaja so I memang very particular about kain baju yang nak dipakai.Karang ada pulak orang bercakap cakap,Bang Hj siap pesan,"jangan ber scandal pulak at your work place nanti".Ish...koser tau orang tua ni,you think I ni desperate sangat ke bang oi...Keje as kuli je pon so koser la aku nak melaram sakan.Kasut pon tak ada.Nak mintak that jantan belikan jangan harap la ye.So pakailah apa yang ada sahaja.Sedih ok.When my adik beradik tahu about tis of course la they're offering me nak membelikan baju baru but I refused.Karang jantan tu ingat I ni banyak duit sangat.

It's a knife in my heart bila terpaksa hantar Adam to the *** everyday.Kesian my son,bukan la I kata tinggal dengan orang tu tak baik but I prefer someone yang relate to him.Well,I understand,Adam bukan cucu kesayangan...

Bang Hj said that I'am bodoh for staying with that cheating bastard and mengangkang too.Ye la bang,I'am an idiot that why I berserah sahaja...Sial betul.Kejenya nak provoked aku je,menolong nye tidak.You tak nampak ke I tengah berusaha???.Tak kan nak harap jantan tak guna macam you???.I have my own planning so jangan nak sibuk.You da lupa ke tragedy at Wangsa Walk last Saturday,Nak turun p jumpa I and Adam pon takut bini...Go fuck yourself sana...

Jantan tua tu cakap lagi why don't I tinggal Adam with that jantan,bia that jantan rasa macam mana susah jaga anak.Excuse me,I'am not like you yang sanggup tinggal anak anak because nak p menyedap dengan betina lain.I hope you don't regret when your sons tak invite you bila depa nak kawin nanti...He was a dick for talked to me like that.


When I look up the moon
I know that I love you, Adam darling...

p/s:Tipah kata I kena tunggu jantan like papa ehsan(in a real life ada ke jantan serupa itu?).Eh,aku baru nak follow cite tu, da dekat nak abis.Sorry le aku jarang menonton drama Melayu...

Thursday, June 6, 2013

kasih tak sampai 2


So many things happend lately but I don't have much time to blog about it,ye la since Adam ada ni I adalah busy melayan anak nan seorang itu dan juga house chores yang tak penah habis.Everytime I memekak & complaining about (I kan wanita biasa) betapa penat nya diri ku ini that jantan provoked me by saying,"you ni over la,anak seorang je but memekak macam anak sepuluh orang".Ko baru tahu ke aku ni diva???.That jantan baru pegang anak tak sampai 20 minutes da sibuk nak p ngdap tablet then ada hati tak bagi Adam ikut mommy.Dasar jantan...

Ok la back to my ibuk merthuak terchinta punya hal(nak cerita sikit sikit je la),as menantu hantu I selalu la menjadi mangsa mulut lahar beliau,specially since da duduk dekat ni.Kata kata yang keluar dari mulut beliau adalah bertujuan untuk menyakitkan hati I even yang buat perangai is that jantan,aku juga yang kena.Tu belum kira beliau duk compared I and the other menantu (tengah sayang kan).Ye la I ni tak reti nak jadi plastic khenn...Tak reti la aku nak belakon segala ni.Nak bodek bodek lagi la aku tak koser ok.The fact is memang ada orang tu suka dikipas.Perasan nak mampos.Serba serbi kelorge beliau je la yang bagus.Anak&cucu kesayangan je la yang cantik serupa nasa ajis katanya.Siap cakap kat I ada tok moh niang rapek cakap kat beliau yang the other menantu is super baik so beliau adalah bertuah dapat menantu serupa itu.Ish...tak ke meremang bulu bulu yang ada ni mendengarkan kata kata serupa itu.Jangan ko mintak tok moh tu buat I mereng sudah.Penat la I memikirkanya,why la begitu ye???.My mak even tak sempat nak p sekolah orang puteh but tak ada la berkelakuan sebegitu rupa.From the very very reliable source I dapat tahu the truth fact about 'em anak beranak.Dengar orang menyampai cerita ni(nak lagi time marah),cerita yang terkeluar tu sah sah la yang tak baik saja khenn...So dengar saja lah,no comment.

I ni memang la menantu hantu plus kepala batu so I tak koser nak pening pening fikir macam mana la aku nak bagi orang tu suka kat aku.Eh da orang suka suka tak suka I kan so I why should I care.I don't like 'em either but as pompreng yang belum mereng I do respect beliau and 'em family that why la aku gigit the tounge sekuat hati dari mengeluarkan kata kata cilaka.I myself tak penah busy body pon bila that jantan bagi beliau duit or present ke hape (even aku ni tak dibaginya).I juga tak koser nak masuk campur apa apa sahaja yang berkaitan with 'em family.If let say that jantan tanya my opinion or comments,aku jawab sepatah sepatah saja.Rumah yang I tumpang ni pon ikut suka hati je beliau nak buat apa,ye la beliau kan bercitarasa oreng kaya kaya bukan macam I ni,orang kampong that why la sebelah mata pon aku tak pandang lampu kertas ikiah tu. Belum kira beliau duk selongkar rete benda I,tak ke perangai tu serupa cilaka???.Tak ada privacy langsung even duduk rumah sendiri(ni salah satu sebab why aku kena berambus from tis house cepat cepat).Karang if terjumpa gambar Bang Hj pojaan hati I tu jangan pengsan pulak ye.Ada satu lagi cerita,beliau duk pesan if anything happen(kalau mati)segala emasintanberlian beliau nanti adalah untuk anak *** kesayangan beliau sahaja,dalam hati aku duk menyumpah, apa la motif orang tua ni berwasiat serupa itu depan mata aku??.Macam aku hadap sangat dengan rete dia.Tak berapa lama lepas tu segala emasintanberlian tergadai.See Tuhan bayar cash...

I ni memang deserve sangat dapat layanan serupa itu but not Adam ok.As a mother,I kesiankan Adam cause terpaksa gone through semua ni dan mengharap kasih yang tak sampai.Kat mulut je la cakap sayang kat cucu,tak pilih kasih but ko punya perbuatan yang serupa haram jadah tu budak baru nak belajar cakap pon boleh paham.I tak akan ajar Adam benci beliau and the bapak too but if Adam tanya nanti,akan aku jawab sejujurnya...