Thursday, June 6, 2013

kasih tak sampai 2


So many things happend lately but I don't have much time to blog about it,ye la since Adam ada ni I adalah busy melayan anak nan seorang itu dan juga house chores yang tak penah habis.Everytime I memekak & complaining about (I kan wanita biasa) betapa penat nya diri ku ini that jantan provoked me by saying,"you ni over la,anak seorang je but memekak macam anak sepuluh orang".Ko baru tahu ke aku ni diva???.That jantan baru pegang anak tak sampai 20 minutes da sibuk nak p ngdap tablet then ada hati tak bagi Adam ikut mommy.Dasar jantan...

Ok la back to my ibuk merthuak terchinta punya hal(nak cerita sikit sikit je la),as menantu hantu I selalu la menjadi mangsa mulut lahar beliau,specially since da duduk dekat ni.Kata kata yang keluar dari mulut beliau adalah bertujuan untuk menyakitkan hati I even yang buat perangai is that jantan,aku juga yang kena.Tu belum kira beliau duk compared I and the other menantu (tengah sayang kan).Ye la I ni tak reti nak jadi plastic khenn...Tak reti la aku nak belakon segala ni.Nak bodek bodek lagi la aku tak koser ok.The fact is memang ada orang tu suka dikipas.Perasan nak mampos.Serba serbi kelorge beliau je la yang bagus.Anak&cucu kesayangan je la yang cantik serupa nasa ajis katanya.Siap cakap kat I ada tok moh niang rapek cakap kat beliau yang the other menantu is super baik so beliau adalah bertuah dapat menantu serupa itu.Ish...tak ke meremang bulu bulu yang ada ni mendengarkan kata kata serupa itu.Jangan ko mintak tok moh tu buat I mereng sudah.Penat la I memikirkanya,why la begitu ye???.My mak even tak sempat nak p sekolah orang puteh but tak ada la berkelakuan sebegitu rupa.From the very very reliable source I dapat tahu the truth fact about 'em anak beranak.Dengar orang menyampai cerita ni(nak lagi time marah),cerita yang terkeluar tu sah sah la yang tak baik saja khenn...So dengar saja lah,no comment.

I ni memang la menantu hantu plus kepala batu so I tak koser nak pening pening fikir macam mana la aku nak bagi orang tu suka kat aku.Eh da orang suka suka tak suka I kan so I why should I care.I don't like 'em either but as pompreng yang belum mereng I do respect beliau and 'em family that why la aku gigit the tounge sekuat hati dari mengeluarkan kata kata cilaka.I myself tak penah busy body pon bila that jantan bagi beliau duit or present ke hape (even aku ni tak dibaginya).I juga tak koser nak masuk campur apa apa sahaja yang berkaitan with 'em family.If let say that jantan tanya my opinion or comments,aku jawab sepatah sepatah saja.Rumah yang I tumpang ni pon ikut suka hati je beliau nak buat apa,ye la beliau kan bercitarasa oreng kaya kaya bukan macam I ni,orang kampong that why la sebelah mata pon aku tak pandang lampu kertas ikiah tu. Belum kira beliau duk selongkar rete benda I,tak ke perangai tu serupa cilaka???.Tak ada privacy langsung even duduk rumah sendiri(ni salah satu sebab why aku kena berambus from tis house cepat cepat).Karang if terjumpa gambar Bang Hj pojaan hati I tu jangan pengsan pulak ye.Ada satu lagi cerita,beliau duk pesan if anything happen(kalau mati)segala emasintanberlian beliau nanti adalah untuk anak *** kesayangan beliau sahaja,dalam hati aku duk menyumpah, apa la motif orang tua ni berwasiat serupa itu depan mata aku??.Macam aku hadap sangat dengan rete dia.Tak berapa lama lepas tu segala emasintanberlian tergadai.See Tuhan bayar cash...

I ni memang deserve sangat dapat layanan serupa itu but not Adam ok.As a mother,I kesiankan Adam cause terpaksa gone through semua ni dan mengharap kasih yang tak sampai.Kat mulut je la cakap sayang kat cucu,tak pilih kasih but ko punya perbuatan yang serupa haram jadah tu budak baru nak belajar cakap pon boleh paham.I tak akan ajar Adam benci beliau and the bapak too but if Adam tanya nanti,akan aku jawab sejujurnya...

No comments: