Wednesday, September 11, 2013

untuk Bang Hj & Fernando


I'am in the office now,busy jangan cakap la nak minum coffee pon tak sempat uols.Sementara nak menunggu my superior menenangkan pale otak nya akibat bergaduh dengan laki last night.huh..I ni lagi la everyday duk bergaduh dengan laki,suka suka kena marah dengan ibuk merthuak then terpaksa mengadap kekasih gelap laki I yang kejenya duk menyebuk on my pasebook lagi ,tapi kan tak ada la aku duk lepas geram to my staff yang da senior but bangang itu.Dengan ini, I just take time to mengadap tis blog la ye...

Bang Hj Just came back from Nanning ,China.I ni punya la excited duk menunggu Chanel perfume yang dijanji palesu, sudah nya harem tak ada.Katanya on the way back from Spain nanti he will cari that perfume for me.Alah janji jantan khenn...tunggu je la.

When he was in China tu kan,everyday duk video call I tau,duk teman I buat keje but bila da balik Malaya jumpa binik jangan kata nak video call. nak text to say "good morning baby" pon hazab,puih...

Nak marah kat jantan serupa itu pon macam malas cause we used to be like this since zaman centa suci lagi...Lovehate relationship kaedahnya.Recently,dengan rasa centa(Kata dia la) orang tua tu bagi I duit to beli kasut kerja.Speechless I dibuatnya then masa p beli tu rasa sebak yang amat.Ish...I ni serupa tak berlaki je.

Orang tua tu look happy now,from the video I saw him da kurus sikit.Katanya his elder son started to visit him since last year lagi.I marah la.

me:why you didn't tell me?I kan mak tiri tak jadi depa.Sampai hati you,bang.

Bang Hj:Alah,abg lupa la.You tak penah tanya kan.
***

While writing tis blog,pale otak I asik la teringatkan Fernando.The saddest part is bila p every place that we used to go dulu.I don't understand why lately ni I can't stop thinking of him and I hate myself for that.

Hati I jadi sangat terluka when I saw that betina pakai our unofficial engagements band.Babi la sangat jantan tu.Masa I mintak balik dulu katanya begini,"d,akan pakai sampai bila bila".Same thing la bila I mintak balik semua gambar gambar I.Nak simpan sampai mati katanya ,puihh....

Setelah difikir fikir,I rasa for the time being I need to say good bye to weekend in Paris.I nak p buat umrah dulu...


there is no one but you...jantan tak guna!

Tuesday, September 3, 2013

ibuk merthuak & menantu tak jadi


since berkerja di company cap itik ni I adalah busy uols,jangan kata nak blogwalking nak update blog sendiri pon hazab.Well I had seribu sabtu macam keluh kesah about tis place but then nanti ada yang kata I ni tak bersyukur pulak.Ye la dulu tak ada keje duk keriau keriau now banyak complaint fulak...Company I carik makan ni actually bukan la company cap ayam serupa Kak Hapam berkerja dulu ye (setakat buat bangunan sekolah je,ape kelas...)if let say I ni ber feeling feeling nak migrate to US or singgah porah just fill in the borang borang yang berkenaan sahaja and the rest tis company akan uruskan.Kelas la sangat khen...Eh,now Kak Hapam duduk rumah jual apam selekeh through pasebook,my prediction memang menjadi ok.But then kan I memang kagum la dengan pompreng serupa Kak Hapam yang gigih mencarik rejeki halal sambil merengankan beban laki,tak de la duduk rumah sesaja khen macam I dulu.I kan manja that why la duk celah kote laki je.

Dimasa bulan Remdan yang lalu,I ada la uploaded Adam's picture in the pasebook untuk tatapan Tipah yang jauh di Kepala Batas sana then boleh pulak mummy Hapam comment on that picture.Katanya mengapa Adam begitu?In other words betina tu nak cakap yang I ni tak reti menjaga anak.Nak aje aku reply begini:Kak Hapam,if you think you're super pandai sangat jaga anak (that why la rumah you serupa tongkang terbalik)meh sini tolong jaga Adam at night (sahaja) while I beromen dengan jantan pujaan hati you sampai puas(puih...) then I can tido mampos.ish terkepit kepit ok while write ayat ayat gatal serupa ini.Knowing me yang berhati plastic,I just ignored the comment.Bagi betina tu makan hati.

Kak Ngah told me,once I berkerja,berduit dan bagi duit,ibuk merthuak will treat me differently than usual.Hurm...Kak Ngah is always right.Just recently,I balik to rumah agam (la sangat) then she's allowed me tidur in the master bedroom I tell you.If not jangan harap la.Awal awal lagi dia da pesan the room was reserved for her anak,menatu & cucu agong only.Menantu hantu like me can tido lua.That the reasons why I jarang balik sana.Tu belum I cerita benda lain lagi.Koser nak ingat nanti I nangis...The tak boleh bla part is she asked about the salary.Ish,makapak I pon tak pernah tanya ok.My apak siap tolak lagi when I gave him monthly pocket money.Katanya,I baru kerja so tak payah la susah susah nak bagi duit.Tears drop...

There are a lot....of things to write,akan tetapi masanya tak berapa nak ada.I kena berkerja keras uols if not sampai kertu la I tak dapat jadi editor.Ok la until the next entry...bye.


Monday, September 2, 2013

untuk fernando


This morning,bangun tido dengan seribu sesalan,I dreamed of tis jantan lagi.Damn it...Then when I looked at Adam's handsome face rasa tak sampai hati nak tinggalkan my son but I know he's don't mind...

Well,I harap dia juga tak bahagia macam I,even punya la that jantan tak abis advertised in the pasebook&intageram betapa bahagianya diri ku nak kawin.Yes,I was mean and I can't help it.By the way I tahu dia tak happy.I can feel it...He had a lot of shame and guilt too.Just like me,dia juga harus bertanggung jawab diatas kesilapan lalu.I tahu,dia juga selalu terkenang kan I.Ada rindu dan benci yang tak berkesudahan,we choose it...

I terus berdoa,agar Tuhan hapuskan ingatan dan pandang I terhadap dia atau kembalikan saja dia pada I semula...I had enough of jantan actually.I hate Bang Hj,I hate Ash (sangat benci) and I hate Fernando too...but love is everywhere and I deserve to be happy...