Tuesday, September 3, 2013

ibuk merthuak & menantu tak jadi


since berkerja di company cap itik ni I adalah busy uols,jangan kata nak blogwalking nak update blog sendiri pon hazab.Well I had seribu sabtu macam keluh kesah about tis place but then nanti ada yang kata I ni tak bersyukur pulak.Ye la dulu tak ada keje duk keriau keriau now banyak complaint fulak...Company I carik makan ni actually bukan la company cap ayam serupa Kak Hapam berkerja dulu ye (setakat buat bangunan sekolah je,ape kelas...)if let say I ni ber feeling feeling nak migrate to US or singgah porah just fill in the borang borang yang berkenaan sahaja and the rest tis company akan uruskan.Kelas la sangat khen...Eh,now Kak Hapam duduk rumah jual apam selekeh through pasebook,my prediction memang menjadi ok.But then kan I memang kagum la dengan pompreng serupa Kak Hapam yang gigih mencarik rejeki halal sambil merengankan beban laki,tak de la duduk rumah sesaja khen macam I dulu.I kan manja that why la duk celah kote laki je.

Dimasa bulan Remdan yang lalu,I ada la uploaded Adam's picture in the pasebook untuk tatapan Tipah yang jauh di Kepala Batas sana then boleh pulak mummy Hapam comment on that picture.Katanya mengapa Adam begitu?In other words betina tu nak cakap yang I ni tak reti menjaga anak.Nak aje aku reply begini:Kak Hapam,if you think you're super pandai sangat jaga anak (that why la rumah you serupa tongkang terbalik)meh sini tolong jaga Adam at night (sahaja) while I beromen dengan jantan pujaan hati you sampai puas(puih...) then I can tido mampos.ish terkepit kepit ok while write ayat ayat gatal serupa ini.Knowing me yang berhati plastic,I just ignored the comment.Bagi betina tu makan hati.

Kak Ngah told me,once I berkerja,berduit dan bagi duit,ibuk merthuak will treat me differently than usual.Hurm...Kak Ngah is always right.Just recently,I balik to rumah agam (la sangat) then she's allowed me tidur in the master bedroom I tell you.If not jangan harap la.Awal awal lagi dia da pesan the room was reserved for her anak,menatu & cucu agong only.Menantu hantu like me can tido lua.That the reasons why I jarang balik sana.Tu belum I cerita benda lain lagi.Koser nak ingat nanti I nangis...The tak boleh bla part is she asked about the salary.Ish,makapak I pon tak pernah tanya ok.My apak siap tolak lagi when I gave him monthly pocket money.Katanya,I baru kerja so tak payah la susah susah nak bagi duit.Tears drop...

There are a lot....of things to write,akan tetapi masanya tak berapa nak ada.I kena berkerja keras uols if not sampai kertu la I tak dapat jadi editor.Ok la until the next entry...bye.


No comments: