Thursday, November 14, 2013

tanpa mu...


I Tak pernah terfikir yang I akan sayangkan Adam this much.... I love Adam since the first day I heard his heart beat.Yes,am not a good mother,tak macam Kak Hapam yang pandai jaga anak(jaga laki&laki I juga).Until today,bila tengok Adam tido hati I retak seribu terkenangkan yang satu masa dulu I pernah terfikir nak buat abortion...

I juga tak akan pernah lupa the day when Adam was born,hari yang penuh dengan air mata, benci dan dendam.Segalanya galanya serba tiada and the worst part is when that jantan threatened me by saying that he would leave me&Adam at the hospital that night.Perangai kalau tak serupa haram jadah memang tak sah.Masa itu I sangat berharap my late brother was still alive to ease the pain...

***

That jantan told me,dia tak akan lepaskan I(ada aku kesah???) cause dia tak sanggup bila berjauhan dari Adam.Hati I yang keras serupa batu ni sangat tersentuh dengan cakap cakap serupa itu.I can feel it,they adore each other.How could I take Adam away from him???

Since berkerja dan berduit ni I adalah sangat teringin nak p holiday(dekat dekat sini pon jadi la) but I tak ada teman.Nak p menyebok ikut Bella kang pompuan tu busy berkerja saja.Sudahnya I yang boring nanti beside tempat Bella pegi mostly is the most expensive place,I ni idak la berduit sangat.I juga nak p buat umrah.Tenangkan hati ku yang always tak keruan.Tipah told me if I nk sana kena ada mahram dan I jug perlu mint izin from my laki then baru la barakah katanya...kalau I nak p umrah pon that jantan tak bagi memang lahabau sangat la...The biggest trouble is I tak sampai hati nak tinggalkan Adam.Macam macam yang I fikirkan.

Lately ni when everytime we both laki binik duk bergaduh that jantan took Adam away from me,babi sangat...I can't imagine what if tiba tiba I naik hantu and decide to berambus from that house sure that jantan tak bagi I bawak Adam.Yes I ada discussed dengan my unofficial lawyer about this and he said that jantan tak boleh ambil Adam dari I but knowing him and the family yang serupa **** ,I tahu they will use Adam untuk susahkan I.

1 comment:

Anonymous said...

cik biah,

i hope you will be strong.. you must fight for your right... don't let them to threaten you using your child.. if you really want to get out from the marriage, please keep all the evidences such as bill utk bayaran bersalin if you bayar sendiri, if you tak diberi nafkah as in duit sara diri.. susu pakaian anak you, you beli sendiri..resit semua kena simpan.. evidences that prove your husband tak bertanggungjawab atas you dan anak you..

furthermore, anak yang below 7 0r 9 yrs old kot for boys will go to the mother...
equip yourself with some of hak yang boleh you tuntut..go to portal mahkamah syariah or peguam syariah..you can get all the information there...

geram betul i bila lelaki guna anak to threaten wife.. dah lerr perangai macam lahanat...

and lastly pray to Allah, may He ease you path..