Friday, December 27, 2013

December's rain


That janten tetap la bertegas yang dianya tak nak bercerai berai for the sake of Adam darling and he said yang dia akan coba untuk tidak menyakiti hati I lagi...ceh cakap cakap jantan memang tak boleh pakai langsung.Dia juga janji akan berubah and yes,I can feel it he tried so hard to control his bloody temper and ego( nak nak lagi bila I yang degil plus arrogant ni tak habis habis duk lawan cakap laki mithali)but kalau dah perangai yang serupa harem tu dah ada dalam darah & tulang tulang nak membuangnya memang la hazab.Just tunggu je jantan tu buat hal lagi then I tahu la nak buat apa.

Being me yang dah tak ada centa lagi untuk dirinya,aku pedulik apa???I tak minta dia berubah pon.I tak perlukan semua itu.I tetap dengan my decision.I da penat sangat nak hadap semua ni and I believe yang I mampu jaga Adam by myself.I know it's not easy specially pasal duit.Untuk Adam saja I kena prepare at least $700 then makan minum,house's rental plus utilities bill kena ada around $1000.Dengan gaji I yang sama dengan my junior yang baru je grad last May,ish...cukup cukup je uols...Tapi kan jantan oil&gas cakap I kena kuat and at the same time p la try cari keje lain.Macam la i tak tahu nak buat apa kan.Lain la if dia nak cakap yang dia tu nak tolong take over ke...Then bila I bagi tahu Bella,pompuan tu marah I.Katanya"please la b,macam tak ada jantan lain".Memang I tak ada jantan lain pon...Untuk laki I pulak there's no more 2nd chances lagi la cause da banyak sangat peluangnya beside kalau that janten tak buat hal ibuk merthuak pulak yang buat hal...
***

9/12 hari tu was Bang Hj's Birthday then I pon plan la nak p makan makan (to celiburet la kaedahnya) but I told him yang I akan ditemanai Kak Ngah and the kids include Adam darling.The venu is at our favourite restaurant at Midvalley cause after that bleh la p shopping.Orang tua tu from the beginning memang da bagi sign yang dia tak excited langsung pon but I buat tak paham je.All I know is aku da buat something to show yang aku ni appreciate sangat our catdog friendship.Then tengah malam buta si tua tu texted me cakap tak jadi cause dia nak kena attend wedding anak menakan.

Sakit hati ke?Eh,tak pon sebab I boleh predict apa situa tu akan buat then I texted him(dengan niat nak sakit hati)"my sister told me lupakanlah jantan lahabau macam you".Sudahnya sampai hari ni situa tu tak contact I.

Hari ni pulak is Fernando's birthday.Ye la I tahu that day I janji tak akan merindui dia lagi.Maybe tis is the last year,unless dia text I during my birthday next year.I nak text him tengah malam tadi but nanti the binik hangin pulak kacau laki dia malam malam so I just texted him around 10.50am tadi.

I don't have any resolution for tis coming 2014 cukup la just go with the flow but I promise to myself yang I akan jadi the good mother to Adam dan I will make sure next year I nak p buat master...So kena lebihkan berjimat cermat.

No comments: