Thursday, November 27, 2014

cerita rumahtangga


Since last week lagi kawan kawan at the office and the whataap group sibuk la duk debate about jantan yang mengaku dirinya menyundal dengan Kak Jen then salahkan the binik yang da busuk.For me issue lakibinik curang ni sangat la common, cause benda benda ugly macam ni da jadi since zaman toknenek lagi and it happen everywhere even budak budak sekolah rendah pon tahu.Yang jantan tu pon satu hal da tahu binik tu change 360 degree after beranak then p la cakap kat the binik straight to her face kan senang,yang p hantaq keluh kesah kat suratkhabar (perhaps bukan rekaan semata mata from the writer le) pe hal?.Boleh pulak budak opis i p tanya(dia kenal laki aku),"Kalau abang S buat macam tu apa reaction akak?".Adik sayang,of course la akak bertuqak jadi mak lampir tapi i have nothing to lose pon,biaq p la sana...Koser sangat.I bukan la nak puji laki ye tapikan even laki I tu tak centa I mcam laki orang lain but when it come about this issue dia tu slumber je sound I bila kadang kadang I lupa diri dan bertukar jadi mak lampir.


Laki:why badan you makin tembam ni?

Binik:I kan baru beranak 22 hari yang lepas (annoyed gila)

Laki:you know what,baju ni buat you macam mak cik umur 40 years old ok and tudung you pakai ni tak sesuai langsung(eh babi la kau ni)

Binik:I kan bangun lambat tadi so I pakai je la baju yang ada,this tudung my sister yang bagi ok.


Lepas tu baru la I teringat nak workout and p beli magazine and mengadap youtube about how to pakai tudung.Bagus jugak la if ada yang tolong jadi reminder ni kan.Kalau kita sendiri tak belajar sayang diri kita sendiri (yang tak disayangi laki), macam mana tu?

***
Ada sorang ex-classmate I ni,putih mulus & kecil molek (sekarang tidak lagi) tapi tu la kalau dengan budak pompuan lain(of course la include I sekali) bukan main action lagi,nak pinjam note pon hazab then bila I suruh budak jantan yang mintak laju je dia bagi(mengumpat dulu ye).Pompuan ni menikah right after habis study dengan jantan pojaanya yang sokma la dipuji puji tu(macam dia sorang je ada jantan khennn) then terus terperuk at home jaga anak dan bernak lagi,kalau baca her status in the pasebook of course la as if dia sorang yang ada swomi&anak anak.Cuma lately ni dia da start with the drama asik meroyan about why laki ni kena appreciate binik yang duk jaga makan minum depa and anak anak ,why laki kena setia, how much dirinya itu benci perempuan perampas etc…I do wonder la dengan keadaan lakinya yang kalau berdiri pon da tak nampak ibu jari kaki sendiri then kerja biasa biasa sahaja,pompuan garik mana la yang duk mengacau tu…Terima je la kenyataan yang zaman dialova you da lama berakhir…If only dia tu dulunya tak berperangai harem bleh la kita kita buat another whatapp group to support her.

Women is complicated, macam sorang lagi kawan I ni.Dia ada everything and tak payah nak risau pasal duit tapikan even da almost 3 years jadi mangsa buli laki still la dia tunggu and tunggu.Jantan tu tu siap cakap lagi if let say yang dia da stable nanti sure he will leave my friend.Dasar jantan miskin tak sedar diri… I selalu ckap to her, If I were you sure aku da angkat kaki.Kak Rozi pulak lagi la best dalam pada lakinya duk bebankan dia menjaga rumahtangga dan anak anak, diam diam dia p keluarkan duit KWSP bagi kat laki to settle the house’s loan. Sacrifice katanya…

I nak cakap lebih lebih pon malas cause both of them tu lebih kurang je dengan diriku…
***
Cerita rumahtangga I pulak,macam tu la adanya, there’s time tu bila dia buat perangai still la aku rasa nak bawak Adam lari jauh jauh…Malas nak update… or maybe because am happy now so time happy macam ni mood nak merempan tu hilang entah kemana.So far am happy with my work and I baru je p another interview.I tahu sepanjang hidup memang tak mampu nak balas jasa parent.I made a promise to Bella yang start from next year I nak tolong her baya duit rumah our parent.Tak ada la banyak mana pon ada lagi around 30k so I must work hard and cari mana mana peluang yang ada. It’s never too late nak do something for them… Adam da pandai panggil I “mommy,mommy”.Pening ok nak catch up apa yang dia cakapkan. The bapak pulak slowly da tahu nak take a turn jaga anak,if I buat muka cepat cepat dia p mandikan or change the diapers. I tak mintak lebih than that pon…

Friday, October 31, 2014

bff


Adam is a big boy now,da pandai jalan&main sendiri,habis satu rumah di explored nya.I'am a proud mother.Just can't believe yang I mampu jaga Adam even tak perfect macam mummy Hapam jaga her luvely daughter.
***

Baru baru ni I was on vacation with Adam and Bella.I posted the pictures in the pasebook la for suka suka.I ni jarang menghapdate fb kan so macam macam comments i dapat.Boleh pulak ada sorang fomfuan ni yang mengaku dirinya adalah bff aku p tanya "jantan sebelah Adam tu laki baru ko ke?".Tak ada sensitivity langsung tau.Kot ye pon kau tu curious sangat nak tahu pm je la khenn...

Then boleh pulak fomfuan tu cakap nak datang rumah I ambik souvenir.I pulak yang malu dengan dia.Yes,I ni bukan tak belajar from the past.I do.That why la I tak koser nak baik sangat dengan orang.Depan je baik.
***

Talking about bff ni kan make me terkenangkan the Hj gems,I was officially me-removed him from mylife since the past 3 months yang lalu,hopefully this time jadi la hendaknya.Yes i know memang tak ada paedahnya berteman dengan jantan serupa itu,suka hati je call I as if dia tak tahu time tu i free ke tak then when i need someone to talk yang dia nya entah kemana.I tak penah ambik tahu pon apa dia nak buat with the binik & the kids but bila dia tahu I & Adam went out with the bapak start la cakap macam macam as if dia tu tak ada otak.Ada one time we both lakibinik bawak Adam p zoo then si tua tu boleh cakap"ye la,happy family la katakan".

The orang tua still texted me
until few days ago yang buat I hangin tu when he said that he miss me serupa nak gila but when I stalked the binik intageram rupanya dia laki bini p check-in.Rindu la sangat kan....

Friday, July 11, 2014

rezeki Ramadhan



I ni sokmo la duk complain about gaji yang tak cukup tu,yes sure ada yang cakap i tak reti bersyukur.Actually yang i bengangkan kan sangat tu cause even da kerja i still can’t afford to future study.”Tapi p shopping and travel sana sini mampu pulak”,kata Bang Hj(puih....).

Di bulan Remdan yang mulia ni i nak share satu cerita yang buat i nangis nangis serupa pompuan mati laki.Well i ada kenal sorang akak ni,namanya Rozi.This akak ada 5 orang anak uols yang umurnya around 14 to 3 years old gitu.Al kisahnya this akak mintak tolong i carikan dia kerja cause her current company tu nak bungkus dah.Then masa i tengah update her cv tu kan i pon tanya la this and that.I told her yang i ni sokmo la tak cukup duit then akak tu p tanya i about my monthly expenses. Akak tu cakap kelorge dia susah,adik beradik ramai,so this akak terpaksa sacrifice la kaedahnya.After SPM terus p kerja as a clerk,sampai la da beranak pinak ni pon still kerja at the same company.Akak tu punya current salary is about 2000$ sahaja(tercekik i dengar).

The akak punya laki pulak memang serupa typical character Malay’s drama kat tv tu,kerjanya cuma bayar car’s instalment and the utilities bills only(lepas diri sendiri je) yang lain i.e belaja dapur,beli langsuir raya,pinggang mangkok baru,pocket money anak anak nak p sekolah,p school’s trip,p kelas tambahan,p nursery etc pandai pandai la akak handle ye.The laki memang tak nak ambik tahu langsung include la dalam hal menjaga anak anak and house chores.Well,i bukan la nak bercerita sangat about betapa hodonya perangai the laki ye.

Kata kak Rozi,dia mengaku la memang tak cukup and sometimes anak anak makan nasik dengan ikan kering tambah kicap,kain baju pon setakat yang ada je.Then i ni boleh pulak gatal mulut tanya her,”yang akak p beranak ramai ramai tu kenapa?”(rasa nak lempang diri sendiri).Katanya sebab nak please the laki.Tapi even di baginya anak sampai lima orang perangai the laki macam tu jugak la.Tak adanya nak berubah.Yang dia tahu bagi nafkah batin je.Babi sangat.

So nak tambah income punya pasal the akak p la buat kerja part time,jual kain,magkok tingkat etc unfortunately business nya tak berapa nak menjadi.Rugi ada la.Orang hutang lambat bayar and tak bayar langsung pon ada.Now akak da fade up meniaga,nak cari kerja lain je cause if akak jobless anak anak nak makan apa pulak.Sibuk cari duit untuk anak anak jangan la kata nak window shopping or p cuti cuti makan angin,nak p jejak mall pon susah.

As usual i p la cite kat Bella then pompuan tu cakap i ni kena muhasabah diri cause ada orang lagi susah dan menderita dari i.Rasa bersalah sangat,i promised her yang i akan try my best to tolong her cari kerja.Tu je la yang i mampu tolong.Nak dijadikan cerita few weeks ago i went to the mall sebab nak beli boots but suddenly i teringat kan anak anak Kak Rozi so i end up p belikan baju for budak budak.Masa nak bayar tu memang la rasa ralat jugak cause baju Adam pon aku tak beli but masa i p hantar at her house,anak anak happy(the youngest siap lompat lompat) cause dapat baju baru.Balik rumah i nangis and hugged Adam kuat kuat...
***
While writing this entry kan,i was actually in the new office. Masa i p bagi tahu Bang Hj about this news i da kerja about 1 weeks(of course la orang tua tu be the last person yang tahu) then orang tua tu marah cause katanya why on earth i p suka suka tukar kerja without consult dengan him dulu.Eh suka hati la kan.All this while pon i buat semua by myself.





Friday, May 30, 2014

may 2014


I’ve started to think what I wanted to write in this post, since malam semalam  lagi I rasa so blue… sangat and this morning pulak mengantuk yang amat.Ikutkan hati tak koser I nak pergi kerja.Talk about kerja ni lagi la buat I rasa so sick and currently I tengah busy p interview sana sini perhaps few month from now dapat la I kerja baru. Reason being  gaji adalah sangat sikit (after bagi duit kat ibuk mertua,pay my bills dan kena pau dengan  laki yang tinggal is sangat sedih) comparing to my kerja yang berlambak lambak and yes I know sure ada yang kata aku ni perasan diva sangat.Ok la I don’t mind about keje selambak tu ye la kan if not 1st month lagi I da berambus khennn.The main reasons is I cannot stand with the politic kotor at this place and the favoritism too cause sampai bila pon I cant transform myself to be kap lam like them. 

My mum&dad tak sihat, sakit tua.How I wish I selalu ada dengan my parent,Setakat ni apa yang I mampu  buat is make sure bagi pocket money to both of them.Ye la duit yang I bagi tu memang tak banyak mana pon nak compare dengan adik beradik I yang lain.I talked to Bella about my frustration and am surprised when she said that the main reasons she still live in KL is because of my parent. Katanya dia takut if anything happen to mymum then dia tak sempat nak balik.
***

Just recently I was bumped into Fernando kat mall tepi rumah.The babi part is bila nampak I je terus dia pegang tangan bini dia kuat kuat.Eh babi la sangat kan kau tu!That time I was with my laki and Adam,glad la masa tu I tak selekeh ok.Hurm…I wonder why I tak rasa apa pon bila jumpa him,before that I selalu terfikir what will happen if see him nanti.Ok la I may be tak happy macam him but am not miserable.I don’t say that am happy tak ada cinta but so far it’s easier to be like this (takat ni la) selama bertahun tahun ni I’ve learn a lot about relationship and I still can survive bila centa suci I fell apart...The first person yang I mengadu of course la Bella then I told Tipah too.Pompuan tu cakap awat I tak p pegang tangan laki I.Ish…gila apa nak p pegang tangan laki.Karang dia cakap aku buang tebiat cause normally we both jalan sebatu sebatu but since ada Adam ni dekat sikit la.Cuma koser la nak pegang pegang dia.Pegangkan his credit card boleh.Actually since I balik KL(da dekat 2years la kiranya) sekali pon tak pernah I terpandang or terserempak dengan him.Jodoh sangat la tu kan.
***

I masih lagi dengan my decision nak berambus away from this marriage even I can see that jantan ada la berubah sikit, no please don’t say I saja cari banyak alasan to stay.I tried so hard but,selalu saja ada benda yang halang i.e my financial issue yang sangat sedih.Kak Ngah cakap”please don’t tell me ko stay because of Adam”.That jantan pulak cakap esok pon dia boleh ceraikan I but jangan mimpi la I nak bawak Adam with me.

Bella thought if I find someone then it's will be easier for me to leave that jantan.Celah mana pulak aku nak cari jantan lain???


Losing Adam is like organ damage…



Friday, April 25, 2014

ini bukan karma...


From the very very reliable source I heard yang Fernando’s binik is the queen control & very the outspoken plus berlagak diva(yang ni memang I da tahu) and bla bla bla. Serve you right man-whore! Yes suka I dengar benda benda macam ni and that janten tu pon happy like crazy bila dengar (from Kak Jan United fefek gatal) about my marriage.I do texted Bella about this and that fomfuan replied “if ko pon queen control serupa itu sure laki ko tak berani nak menyundal”.Ish…kesitu pulak.

From my experience memang la kita pompuan ni akan rasa unsecure bila laki kita digilai & dikacau oleh pompuan.Ye la even ko tu sokmo selfie kat intageram & the other social networking yang seangkatan dengannya (sebab kita rasa kita cantik sangat).Tapi itu dulu la khen after I sedar diri yang swomi I tu tidak mencintaing diriku then tak ada sebab la I nak rasa unsecure segala.Pergi jahanam la ko sana.

I bukanla nak sangat mengenang kisah lama,even almost every night that jantan muncul dalam mimpi.Haram jadah sungguh!Sampai ada sorang minah tu cakap yang I berkemungkinan terkena ubat guna guna.Kalau jantan tu memang tak puas hati cause I p tinggal him dulu baik dia santau I sampai mati je, kan senang...

A decade ago sewaktu I bercanda di pasiran pantai dengan that jantan, tak pernah la pulak I rasa unsecure bila I dapat tahu ada betina lain sibuk kacau him cause I know they can only pandang pandang jeling jelling laki I and am sure laki I sayang plus takut dengan diri ku yang anytime boleh bertukar jadi mak lampir.The unconditional love la katakan. Then I’d found out yang Kak JanUnited pon ada hati dengan him but sikit pon aku tak pedulik. That why la after I left that jantan Kak Jan fefek merenyam terus masuk line.Sadly, half way pon tak lepas.I don’t know why ramai betina tergila gilakan him dulu,nak kata handsome sangat memang tak la (now da gemok ok) but the thing is dalam ramai ramai betina yang duk menagih centa, aku yang dapat so yang dapat kemudian tu kira nasib baik je.I juga not the type yang asik la nak berkepit.

Both of us memang dah patut sangat menikah but my deeper instinct choose the different direction. Few months before I menikah (that time I’d found out about Ash & Kak Hapam), we met at my parent’s house and he bagged me to come back.

***

D, all the best with your control freak’s binik...

Friday, April 18, 2014

hidden truth


Semalam when I was texted Jantan oil&gas (sebab nak habaq yang the parcel for his boy will arrive within 2-3 days lagi) then boleh pulak I saw my ex-boyefriend uploaded his newborn baby punya gambaq.I pon texted him, just nak ucapkan tahniah la kaedahnya dan seperti yang I was predicted that jantan replied menjela jela uols.Eh,ni kira sambungan cerita sinetron last October 2012 dulu tu la.

That time kan memang la I tak koser nak reply his sms banyak banyak,cukup la wish him good luck with the marriage je even dalam hati aku ni nak je cakap semoga your marriage hura hara haru biru cause of your perangai buaya gemok tak cukup makan tu and I’am sure others betinas pon feel the same way.Ok sambung balik, masa tu kan I tak sihat,asik la p ulang alik sepital then termengandung lagi.After few months that jantan menikah I balik stayed in Kuala Lumpur for good then I found out yang the binik yang masa tu baru berusia 21 tahun merempan in the pasebook about me(alah hai dik nape tak wasap akak terus je dik oi).Katanya dia tak suka plus blab bla bla nengok TV 3 and channel 104 cause dua dua tv’s station tu boleh pulak main drama yang title & felakonya sama dengan nama I.Puihhh… sangat!!!

Tapi…tak ada la I pon sama gila p serang then binik, biaq p la dia nak merempan if let say dia nak tag I pon tak mengapa and please don't speculate yang cite ni sama denga kisah Kak Hapam & laki I ye.(Nanti I sentap kang sure I p call jantan oil&gas nangis nangis).I do understand perasaan the binik walaupon aku ni terpaksa jadi black sheep nya.Laki dia yang p gatal texted aku the day before nak menikah kan,if that time I pon sama gatal fefek macam Kak Hapam tak tahu la macam mana the binik merempan khennnn…

The tak boleh bla part is when that janten acted like tak ada hape terjadi between us then keluar la soalan & jawapan serupa ustaz kat pasebook.Sikit sikit ‘Alhmdllh…rezeki Allah” then “Alhmdllh hepi for you J”. Ish…I pulak yang rasa tak berapa nak suci uols.

Nak je I tanya yang dia tu sure ke happy bila I cakap yang I sangat berbahagia with my two boys, tapi tu la kang dia cakap tak baik aku ni asik nak buruk sangka je kejenya dengan dia berserta dalil dalil yang dia copy paste from the pasebook.

***

I is sangat hangin dengan Hj gems sebab bila ada kat Kuala Lumpur @Melawati dia punya busy kalahkan Bang Jib uols.He will only call me when I was in the same car with laki terchintaing,memang la aku malas nak answer the call kan cause nanti si tua tu saja je cakap “I love you baby “kuat kuat(if laki tak ada sebelah pon I tak penah cakap “I love too Bang Aji”).Akan tetapi bila dia p outstation sampai ke Khazastan sana ada masa pulak hari hari video call I segala almost everyday pulak tu.Dia ingat company I keje ni binik dia punya apa???.Suka suka hati je aku nak bergayut during opis hour.
***

Jantan lahabau will always be the jantan lahabau,tu dia conclusion nya.

Thursday, April 3, 2014

it sound like oooooh....

I have not been lucky in love, centa mati I&Fernando yang serupa drama sinetron tu berakhir dengan sangat tragic.Centa Hj Gems tu pulak tak usah cakap la,malas I nak comment banyak.It full of lies.When Kak Ngah yang busy body tu asked me,why la I p gatal agree p menikah dengan jantan yang tak aku kenal hati budinya itu?.My answer is,"It was written in the star".

Hingga ke saat ini,I will never understand why is so hard to forget about Fernando even I da janji bulan bintang tak ingin aku merindui dia lagi.I do remember segala perangai harem him but how to deny the fact dalam ramai ramai jantan(Bang Aji & Ash,macam ramai sangat)yang pernah/ cuba I chintaing, only him la yang layan I dengan baik(even tak berapa baik sangat actually).

My heart break a little when I don't received any massage from him on my birthday recently.Tahun sudah I received birthday wishes from him when I was suffered menahan sakit kat sepital after beranak (dan sakit hati dengan laki yang berperangai haram jadah).Now I know, that is the last birthday wishes from him and I force myself to understand why he don't do that this time.He's move on...

The only jantan yang sudi hantanq birthday wishes to me is jantan oil and gas,itu pon sebab dia tahu birthday dia sama bulan dengan I.Bang Hj tak usah cakap la,memang haram la si tua tu nak wish.Lagi pon si tua tu tahu by doing that I akan sakit hati.Laki I memang sah sah la neglected me.Takkan merasa I nak dapat patung kura kura macam Kak Hapam yang istimewa tu(hape kelas la).

Tapikan dalam duk heartbroken segala tu ada juga la things that make me happy sebab I ada Adam,on my birthday tu I'd spend the whole weekend with him.P shopping like no body business then bawak Adam p his favourite play ground.My adik beradik pulak tried so hard to make me happy,after so many many years(lepas jadi binik that janten)finally kan uols I merasa la juga potong birthday cake(da kertu pon sibuk nak potong cake lagi).Then dapat pulak ticket p melancong obersi dua beranak (mati la kene keji dengan Bang Hj,bukan nak p umrah dulu).Ada masa nanti I upload la gambar I & Adam at lavender farm ye uols...

Wednesday, March 19, 2014

memang aku tak cinta


Few weeks ago Bang Hj came to my place sebab nak hantar souvenirs from Dubai-Spain-Perth for me & Adam.

Orang tua tu cakap nak cepat cause ada meeting at 2.30 pm of course la I hangin kan da la datang tak bagi tahu then cepat cepat nak balik.Si tua tu macam tak look forward je nak jumpa I.Tak macam dulu, yes people change.I tak marah pon but I just wondering why la orang tua tu datang jauh jauh just because nak hantar souvenirs.After I bising bising orang tua tu agree nak p lunch.We went to Delicious and tis is the 1st time Bang Hj met Adam.

We met by chance with secrets that made our heart ache.
***

I talked to Kak Hapam semalam dan semalam nya (sebab ada hal)then masa tengah cakap tu suddenly boleh pulak pompuan tu speaking London dengan anak dia.

"kiss mommy kiss mommy"

I was like errrr...macam macam je la pompuan tu.The following day pompuan tu texted me.Dia tanya about Adam as if dia tak tahu apa apa.I told her la yang laki tak jadi dia tu memang tak ambik tahu pon about Adam but pompuan tu macam tak boleh accept.

"Dulu time knl Ash, mcm ok jer. Tgk gaye mcm x ssh kot nk bw bincang"

Siap bagi I advise lagi how to handle that jantan then I bagi sepatah dua kata to her...serves you right slut!.Kalau da paham sangat perangai laki I tu why tak kawin je dulu then rasa la dapat family's package.
***

Cerita cerai berai I ni tak tahu la bila nak habisnya...That day gaduh lagi.Jantan tu cakap betina macam I ni bersepah kat lua sana,mybe dia lupa yang jantan haprak macam dia tu belambak kat penjara sana sini.I realized we're off the path and getting lost, Adam's life will get lost too and if I stay just because of Adam then I will stuck in this bloody marriage forever.

Recently Kak Ngah pon agree if I ni tetap nak bercerai berai cause katanya tak sanggup nak tengok I menderita.Tak tahu la pompuan tu mimpi apa if not dia la yang tak habis habis suruh I jadi binik yang ikhlas&redha.Dia ingat macam dalam pilem ombak la tu then I told her la kalau our late brother was still alive pon he will marah too but end up he will understand juga why I meroyan siang malam.




Tuesday, January 21, 2014

diam dalam sepiku


I telah meng uploaded Adam's picture (dengan bapaknya sekali)in the pasebook then Kak Hapam jadi orang ke 2 yang like that picture.Jeaolus tu tidak sama sekali ye uols cuma menyampah je.Kalau betina tu comment yang dia rindu kote laki I yang dulunya laki dia jugak pon I tak jealous tau...

I kan sebenarnya tengah belajar untuk maafkan Kak Hapam,that the reason why I da lama sangat tak update cerita dalam kain betina tu.Tapi kan everytime I baca status that betina still la I tak habis fikir how on earth betina macam tu boleh ada in myfriends list.Talk about maap,nak marah lama lama pon tak guna cause it written in the star, laki I memang centa habis dengan Kak Hapam.I juga tak koser nak menagih centa from that jantan.Since Adam was born I jugak da tak penah ambik tahu lagi apa laki I buat.Suka hati la jantan tu nak buat apa.So memang I tak tahu la if both of them still duk meluah rasa yang tak penah habis tu or not.Why should I care kan,dah tak centa.

I still remember Kak Hapam told me,bila kita maafkan seseorang hati kita akan jadi lebih tenang.In the pasebook tak habis dia berdemdam dengan orang tu dan orang ini yang tak sudah menggangu kebahagian rumahtangga dia.Laki tak teman p check-up anak kat sepital Serdang pon merempan.I yang selalu kutuk laki ni pon tak penah buat macam tu.Reason being, I jaga kehormatan diri.Bang Hj cakap I takut laki.Excuse me,I sekarang ni if tak puas hati or terlebih puas I will talk straight to my laki's face ok(even it will end up dengan drama ayaq mata).The best part is bila Kak Hapam up status yang this year dia nak nambah anak lagi sebab yang sedia ada tu da besaq then ada la jantan mana ntah comment yang dia tu gersang sebab laki sokmo keje malam.Never mind la khennn...Koser la I nak men hapdate banyak banyak about her.
***

Last month,I managed to bawak Adam away from home.Just the two of us.P cuti cuti Malaysia je.Yes,my son boleh tahan nakalnya uols.Anak jantan katakan.Now I realized jauh dari jantan tu I rasa tenang.Since menikah dengan that jantan I never felt that kind of feeling in my heart,I mean after I tahu perangai harem that jantan(after the first penampo).As usual satu sen jantan tu tak bagi at least bagi la duit makan Adam kan but it's ok cause tak ada duit jantan tu pon aku still boleh p berjoli but everyday jantan tu call tanya anak dia.Sayang anak katakan.Ibhuk merthuak pon call jugak cause dia worried la I bawak cucu dia without the bapak.Eh,even I ni tak macam mak mak lain yang sokmo menunjukkan kasih sayang pada anak anak dengan menghapate in the pasebook,instageram,twitar segala kan but aku tahu la jaga anak!.

After berbulan bulan berkerja mencari napkah I juga berjaya hadiahkan diri sendiri dengan segala benda yang I nak.Itu pon jenuh la I menyimpan.Most of the time I terpaksa berlapar. Ye la mana nak saving tuk Adam lagi ,belum kira I kena pau dengan that janten harem then I juga da start saving tuk beli rumah sendiri,macam banyak duit je kan...Hidup as if tak ada laki macam I ni memang sangat menyedihkan but... I believe semuanya akan baik baik saja nanti.
***

Finally kan uols that jantan agree nak menjatuhkan talak on me but dengan term & conditions yang sangat la bahabi..Cakap je la ko tak mampu nak face the reality janten oi...Tahan air mata I dengar cakap cakap that janten...