Tuesday, January 21, 2014

diam dalam sepiku


I telah meng uploaded Adam's picture (dengan bapaknya sekali)in the pasebook then Kak Hapam jadi orang ke 2 yang like that picture.Jeaolus tu tidak sama sekali ye uols cuma menyampah je.Kalau betina tu comment yang dia rindu kote laki I yang dulunya laki dia jugak pon I tak jealous tau...

I kan sebenarnya tengah belajar untuk maafkan Kak Hapam,that the reason why I da lama sangat tak update cerita dalam kain betina tu.Tapi kan everytime I baca status that betina still la I tak habis fikir how on earth betina macam tu boleh ada in myfriends list.Talk about maap,nak marah lama lama pon tak guna cause it written in the star, laki I memang centa habis dengan Kak Hapam.I juga tak koser nak menagih centa from that jantan.Since Adam was born I jugak da tak penah ambik tahu lagi apa laki I buat.Suka hati la jantan tu nak buat apa.So memang I tak tahu la if both of them still duk meluah rasa yang tak penah habis tu or not.Why should I care kan,dah tak centa.

I still remember Kak Hapam told me,bila kita maafkan seseorang hati kita akan jadi lebih tenang.In the pasebook tak habis dia berdemdam dengan orang tu dan orang ini yang tak sudah menggangu kebahagian rumahtangga dia.Laki tak teman p check-up anak kat sepital Serdang pon merempan.I yang selalu kutuk laki ni pon tak penah buat macam tu.Reason being, I jaga kehormatan diri.Bang Hj cakap I takut laki.Excuse me,I sekarang ni if tak puas hati or terlebih puas I will talk straight to my laki's face ok(even it will end up dengan drama ayaq mata).The best part is bila Kak Hapam up status yang this year dia nak nambah anak lagi sebab yang sedia ada tu da besaq then ada la jantan mana ntah comment yang dia tu gersang sebab laki sokmo keje malam.Never mind la khennn...Koser la I nak men hapdate banyak banyak about her.
***

Last month,I managed to bawak Adam away from home.Just the two of us.P cuti cuti Malaysia je.Yes,my son boleh tahan nakalnya uols.Anak jantan katakan.Now I realized jauh dari jantan tu I rasa tenang.Since menikah dengan that jantan I never felt that kind of feeling in my heart,I mean after I tahu perangai harem that jantan(after the first penampo).As usual satu sen jantan tu tak bagi at least bagi la duit makan Adam kan but it's ok cause tak ada duit jantan tu pon aku still boleh p berjoli but everyday jantan tu call tanya anak dia.Sayang anak katakan.Ibhuk merthuak pon call jugak cause dia worried la I bawak cucu dia without the bapak.Eh,even I ni tak macam mak mak lain yang sokmo menunjukkan kasih sayang pada anak anak dengan menghapate in the pasebook,instageram,twitar segala kan but aku tahu la jaga anak!.

After berbulan bulan berkerja mencari napkah I juga berjaya hadiahkan diri sendiri dengan segala benda yang I nak.Itu pon jenuh la I menyimpan.Most of the time I terpaksa berlapar. Ye la mana nak saving tuk Adam lagi ,belum kira I kena pau dengan that janten harem then I juga da start saving tuk beli rumah sendiri,macam banyak duit je kan...Hidup as if tak ada laki macam I ni memang sangat menyedihkan but... I believe semuanya akan baik baik saja nanti.
***

Finally kan uols that jantan agree nak menjatuhkan talak on me but dengan term & conditions yang sangat la bahabi..Cakap je la ko tak mampu nak face the reality janten oi...Tahan air mata I dengar cakap cakap that janten...

No comments: