Wednesday, March 19, 2014

memang aku tak cinta


Few weeks ago Bang Hj came to my place sebab nak hantar souvenirs from Dubai-Spain-Perth for me & Adam.

Orang tua tu cakap nak cepat cause ada meeting at 2.30 pm of course la I hangin kan da la datang tak bagi tahu then cepat cepat nak balik.Si tua tu macam tak look forward je nak jumpa I.Tak macam dulu, yes people change.I tak marah pon but I just wondering why la orang tua tu datang jauh jauh just because nak hantar souvenirs.After I bising bising orang tua tu agree nak p lunch.We went to Delicious and tis is the 1st time Bang Hj met Adam.

We met by chance with secrets that made our heart ache.
***

I talked to Kak Hapam semalam dan semalam nya (sebab ada hal)then masa tengah cakap tu suddenly boleh pulak pompuan tu speaking London dengan anak dia.

"kiss mommy kiss mommy"

I was like errrr...macam macam je la pompuan tu.The following day pompuan tu texted me.Dia tanya about Adam as if dia tak tahu apa apa.I told her la yang laki tak jadi dia tu memang tak ambik tahu pon about Adam but pompuan tu macam tak boleh accept.

"Dulu time knl Ash, mcm ok jer. Tgk gaye mcm x ssh kot nk bw bincang"

Siap bagi I advise lagi how to handle that jantan then I bagi sepatah dua kata to her...serves you right slut!.Kalau da paham sangat perangai laki I tu why tak kawin je dulu then rasa la dapat family's package.
***

Cerita cerai berai I ni tak tahu la bila nak habisnya...That day gaduh lagi.Jantan tu cakap betina macam I ni bersepah kat lua sana,mybe dia lupa yang jantan haprak macam dia tu belambak kat penjara sana sini.I realized we're off the path and getting lost, Adam's life will get lost too and if I stay just because of Adam then I will stuck in this bloody marriage forever.

Recently Kak Ngah pon agree if I ni tetap nak bercerai berai cause katanya tak sanggup nak tengok I menderita.Tak tahu la pompuan tu mimpi apa if not dia la yang tak habis habis suruh I jadi binik yang ikhlas&redha.Dia ingat macam dalam pilem ombak la tu then I told her la kalau our late brother was still alive pon he will marah too but end up he will understand juga why I meroyan siang malam.




1 comment:

Visitor from France said...

Hello.

I baca semua entry u dari awal sampai akhir. I am really speechless.

Kita same age, and I taktau mana u dapat kekuatan mental untuk menghadapi semua ni. My ex-best friend yg msg biasa2 kat suami i kat FB pun i dah boleh naik gila (i tak paham pompuan mcm dia. Kata best friend i. Tapi zaman dulu selalu duk msg2 ayat manja dengan bf i - skrg dah suami).

Lepas baca blog u, i pulak terasa emo. Eventhough hati u dah calar balar, i believe Adam is the medicine.