Friday, April 25, 2014

ini bukan karma...


From the very very reliable source I heard yang Fernando’s binik is the queen control & very the outspoken plus berlagak diva(yang ni memang I da tahu) and bla bla bla. Serve you right man-whore! Yes suka I dengar benda benda macam ni and that janten tu pon happy like crazy bila dengar (from Kak Jan United fefek gatal) about my marriage.I do texted Bella about this and that fomfuan replied “if ko pon queen control serupa itu sure laki ko tak berani nak menyundal”.Ish…kesitu pulak.

From my experience memang la kita pompuan ni akan rasa unsecure bila laki kita digilai & dikacau oleh pompuan.Ye la even ko tu sokmo selfie kat intageram & the other social networking yang seangkatan dengannya (sebab kita rasa kita cantik sangat).Tapi itu dulu la khen after I sedar diri yang swomi I tu tidak mencintaing diriku then tak ada sebab la I nak rasa unsecure segala.Pergi jahanam la ko sana.

I bukanla nak sangat mengenang kisah lama,even almost every night that jantan muncul dalam mimpi.Haram jadah sungguh!Sampai ada sorang minah tu cakap yang I berkemungkinan terkena ubat guna guna.Kalau jantan tu memang tak puas hati cause I p tinggal him dulu baik dia santau I sampai mati je, kan senang...

A decade ago sewaktu I bercanda di pasiran pantai dengan that jantan, tak pernah la pulak I rasa unsecure bila I dapat tahu ada betina lain sibuk kacau him cause I know they can only pandang pandang jeling jelling laki I and am sure laki I sayang plus takut dengan diri ku yang anytime boleh bertukar jadi mak lampir.The unconditional love la katakan. Then I’d found out yang Kak JanUnited pon ada hati dengan him but sikit pon aku tak pedulik. That why la after I left that jantan Kak Jan fefek merenyam terus masuk line.Sadly, half way pon tak lepas.I don’t know why ramai betina tergila gilakan him dulu,nak kata handsome sangat memang tak la (now da gemok ok) but the thing is dalam ramai ramai betina yang duk menagih centa, aku yang dapat so yang dapat kemudian tu kira nasib baik je.I juga not the type yang asik la nak berkepit.

Both of us memang dah patut sangat menikah but my deeper instinct choose the different direction. Few months before I menikah (that time I’d found out about Ash & Kak Hapam), we met at my parent’s house and he bagged me to come back.

***

D, all the best with your control freak’s binik...

Friday, April 18, 2014

hidden truth


Semalam when I was texted Jantan oil&gas (sebab nak habaq yang the parcel for his boy will arrive within 2-3 days lagi) then boleh pulak I saw my ex-boyefriend uploaded his newborn baby punya gambaq.I pon texted him, just nak ucapkan tahniah la kaedahnya dan seperti yang I was predicted that jantan replied menjela jela uols.Eh,ni kira sambungan cerita sinetron last October 2012 dulu tu la.

That time kan memang la I tak koser nak reply his sms banyak banyak,cukup la wish him good luck with the marriage je even dalam hati aku ni nak je cakap semoga your marriage hura hara haru biru cause of your perangai buaya gemok tak cukup makan tu and I’am sure others betinas pon feel the same way.Ok sambung balik, masa tu kan I tak sihat,asik la p ulang alik sepital then termengandung lagi.After few months that jantan menikah I balik stayed in Kuala Lumpur for good then I found out yang the binik yang masa tu baru berusia 21 tahun merempan in the pasebook about me(alah hai dik nape tak wasap akak terus je dik oi).Katanya dia tak suka plus blab bla bla nengok TV 3 and channel 104 cause dua dua tv’s station tu boleh pulak main drama yang title & felakonya sama dengan nama I.Puihhh… sangat!!!

Tapi…tak ada la I pon sama gila p serang then binik, biaq p la dia nak merempan if let say dia nak tag I pon tak mengapa and please don't speculate yang cite ni sama denga kisah Kak Hapam & laki I ye.(Nanti I sentap kang sure I p call jantan oil&gas nangis nangis).I do understand perasaan the binik walaupon aku ni terpaksa jadi black sheep nya.Laki dia yang p gatal texted aku the day before nak menikah kan,if that time I pon sama gatal fefek macam Kak Hapam tak tahu la macam mana the binik merempan khennnn…

The tak boleh bla part is when that janten acted like tak ada hape terjadi between us then keluar la soalan & jawapan serupa ustaz kat pasebook.Sikit sikit ‘Alhmdllh…rezeki Allah” then “Alhmdllh hepi for you J”. Ish…I pulak yang rasa tak berapa nak suci uols.

Nak je I tanya yang dia tu sure ke happy bila I cakap yang I sangat berbahagia with my two boys, tapi tu la kang dia cakap tak baik aku ni asik nak buruk sangka je kejenya dengan dia berserta dalil dalil yang dia copy paste from the pasebook.

***

I is sangat hangin dengan Hj gems sebab bila ada kat Kuala Lumpur @Melawati dia punya busy kalahkan Bang Jib uols.He will only call me when I was in the same car with laki terchintaing,memang la aku malas nak answer the call kan cause nanti si tua tu saja je cakap “I love you baby “kuat kuat(if laki tak ada sebelah pon I tak penah cakap “I love too Bang Aji”).Akan tetapi bila dia p outstation sampai ke Khazastan sana ada masa pulak hari hari video call I segala almost everyday pulak tu.Dia ingat company I keje ni binik dia punya apa???.Suka suka hati je aku nak bergayut during opis hour.
***

Jantan lahabau will always be the jantan lahabau,tu dia conclusion nya.

Thursday, April 3, 2014

it sound like oooooh....

I have not been lucky in love, centa mati I&Fernando yang serupa drama sinetron tu berakhir dengan sangat tragic.Centa Hj Gems tu pulak tak usah cakap la,malas I nak comment banyak.It full of lies.When Kak Ngah yang busy body tu asked me,why la I p gatal agree p menikah dengan jantan yang tak aku kenal hati budinya itu?.My answer is,"It was written in the star".

Hingga ke saat ini,I will never understand why is so hard to forget about Fernando even I da janji bulan bintang tak ingin aku merindui dia lagi.I do remember segala perangai harem him but how to deny the fact dalam ramai ramai jantan(Bang Aji & Ash,macam ramai sangat)yang pernah/ cuba I chintaing, only him la yang layan I dengan baik(even tak berapa baik sangat actually).

My heart break a little when I don't received any massage from him on my birthday recently.Tahun sudah I received birthday wishes from him when I was suffered menahan sakit kat sepital after beranak (dan sakit hati dengan laki yang berperangai haram jadah).Now I know, that is the last birthday wishes from him and I force myself to understand why he don't do that this time.He's move on...

The only jantan yang sudi hantanq birthday wishes to me is jantan oil and gas,itu pon sebab dia tahu birthday dia sama bulan dengan I.Bang Hj tak usah cakap la,memang haram la si tua tu nak wish.Lagi pon si tua tu tahu by doing that I akan sakit hati.Laki I memang sah sah la neglected me.Takkan merasa I nak dapat patung kura kura macam Kak Hapam yang istimewa tu(hape kelas la).

Tapikan dalam duk heartbroken segala tu ada juga la things that make me happy sebab I ada Adam,on my birthday tu I'd spend the whole weekend with him.P shopping like no body business then bawak Adam p his favourite play ground.My adik beradik pulak tried so hard to make me happy,after so many many years(lepas jadi binik that janten)finally kan uols I merasa la juga potong birthday cake(da kertu pon sibuk nak potong cake lagi).Then dapat pulak ticket p melancong obersi dua beranak (mati la kene keji dengan Bang Hj,bukan nak p umrah dulu).Ada masa nanti I upload la gambar I & Adam at lavender farm ye uols...