Friday, April 18, 2014

hidden truth


Semalam when I was texted Jantan oil&gas (sebab nak habaq yang the parcel for his boy will arrive within 2-3 days lagi) then boleh pulak I saw my ex-boyefriend uploaded his newborn baby punya gambaq.I pon texted him, just nak ucapkan tahniah la kaedahnya dan seperti yang I was predicted that jantan replied menjela jela uols.Eh,ni kira sambungan cerita sinetron last October 2012 dulu tu la.

That time kan memang la I tak koser nak reply his sms banyak banyak,cukup la wish him good luck with the marriage je even dalam hati aku ni nak je cakap semoga your marriage hura hara haru biru cause of your perangai buaya gemok tak cukup makan tu and I’am sure others betinas pon feel the same way.Ok sambung balik, masa tu kan I tak sihat,asik la p ulang alik sepital then termengandung lagi.After few months that jantan menikah I balik stayed in Kuala Lumpur for good then I found out yang the binik yang masa tu baru berusia 21 tahun merempan in the pasebook about me(alah hai dik nape tak wasap akak terus je dik oi).Katanya dia tak suka plus blab bla bla nengok TV 3 and channel 104 cause dua dua tv’s station tu boleh pulak main drama yang title & felakonya sama dengan nama I.Puihhh… sangat!!!

Tapi…tak ada la I pon sama gila p serang then binik, biaq p la dia nak merempan if let say dia nak tag I pon tak mengapa and please don't speculate yang cite ni sama denga kisah Kak Hapam & laki I ye.(Nanti I sentap kang sure I p call jantan oil&gas nangis nangis).I do understand perasaan the binik walaupon aku ni terpaksa jadi black sheep nya.Laki dia yang p gatal texted aku the day before nak menikah kan,if that time I pon sama gatal fefek macam Kak Hapam tak tahu la macam mana the binik merempan khennnn…

The tak boleh bla part is when that janten acted like tak ada hape terjadi between us then keluar la soalan & jawapan serupa ustaz kat pasebook.Sikit sikit ‘Alhmdllh…rezeki Allah” then “Alhmdllh hepi for you J”. Ish…I pulak yang rasa tak berapa nak suci uols.

Nak je I tanya yang dia tu sure ke happy bila I cakap yang I sangat berbahagia with my two boys, tapi tu la kang dia cakap tak baik aku ni asik nak buruk sangka je kejenya dengan dia berserta dalil dalil yang dia copy paste from the pasebook.

***

I is sangat hangin dengan Hj gems sebab bila ada kat Kuala Lumpur @Melawati dia punya busy kalahkan Bang Jib uols.He will only call me when I was in the same car with laki terchintaing,memang la aku malas nak answer the call kan cause nanti si tua tu saja je cakap “I love you baby “kuat kuat(if laki tak ada sebelah pon I tak penah cakap “I love too Bang Aji”).Akan tetapi bila dia p outstation sampai ke Khazastan sana ada masa pulak hari hari video call I segala almost everyday pulak tu.Dia ingat company I keje ni binik dia punya apa???.Suka suka hati je aku nak bergayut during opis hour.
***

Jantan lahabau will always be the jantan lahabau,tu dia conclusion nya.

1 comment:

Anonymous said...

Y dont u just stop texting these guys since you're still married.
Its sad that you merendah rendahkn maruah your hubby..no matter what you are still married to him. Im not trying to judge you, I pun bukan manusia perfect.
Im sorry if I hurt your feelings. Its just really sad dan membawak dosa to continue in this manner.
I hope you can find a way to mend your marriage or if it brings more fitnah, I hope Allah gantikan dgn tg lebih baik.but this thing you r doing is definitely not good