Thursday, November 27, 2014

cerita rumahtangga


Since last week lagi kawan kawan at the office and the whataap group sibuk la duk debate about jantan yang mengaku dirinya menyundal dengan Kak Jen then salahkan the binik yang da busuk.For me issue lakibinik curang ni sangat la common, cause benda benda ugly macam ni da jadi since zaman toknenek lagi and it happen everywhere even budak budak sekolah rendah pon tahu.Yang jantan tu pon satu hal da tahu binik tu change 360 degree after beranak then p la cakap kat the binik straight to her face kan senang,yang p hantaq keluh kesah kat suratkhabar (perhaps bukan rekaan semata mata from the writer le) pe hal?.Boleh pulak budak opis i p tanya(dia kenal laki aku),"Kalau abang S buat macam tu apa reaction akak?".Adik sayang,of course la akak bertuqak jadi mak lampir tapi i have nothing to lose pon,biaq p la sana...Koser sangat.I bukan la nak puji laki ye tapikan even laki I tu tak centa I mcam laki orang lain but when it come about this issue dia tu slumber je sound I bila kadang kadang I lupa diri dan bertukar jadi mak lampir.


Laki:why badan you makin tembam ni?

Binik:I kan baru beranak 22 hari yang lepas (annoyed gila)

Laki:you know what,baju ni buat you macam mak cik umur 40 years old ok and tudung you pakai ni tak sesuai langsung(eh babi la kau ni)

Binik:I kan bangun lambat tadi so I pakai je la baju yang ada,this tudung my sister yang bagi ok.


Lepas tu baru la I teringat nak workout and p beli magazine and mengadap youtube about how to pakai tudung.Bagus jugak la if ada yang tolong jadi reminder ni kan.Kalau kita sendiri tak belajar sayang diri kita sendiri (yang tak disayangi laki), macam mana tu?

***
Ada sorang ex-classmate I ni,putih mulus & kecil molek (sekarang tidak lagi) tapi tu la kalau dengan budak pompuan lain(of course la include I sekali) bukan main action lagi,nak pinjam note pon hazab then bila I suruh budak jantan yang mintak laju je dia bagi(mengumpat dulu ye).Pompuan ni menikah right after habis study dengan jantan pojaanya yang sokma la dipuji puji tu(macam dia sorang je ada jantan khennn) then terus terperuk at home jaga anak dan bernak lagi,kalau baca her status in the pasebook of course la as if dia sorang yang ada swomi&anak anak.Cuma lately ni dia da start with the drama asik meroyan about why laki ni kena appreciate binik yang duk jaga makan minum depa and anak anak ,why laki kena setia, how much dirinya itu benci perempuan perampas etc…I do wonder la dengan keadaan lakinya yang kalau berdiri pon da tak nampak ibu jari kaki sendiri then kerja biasa biasa sahaja,pompuan garik mana la yang duk mengacau tu…Terima je la kenyataan yang zaman dialova you da lama berakhir…If only dia tu dulunya tak berperangai harem bleh la kita kita buat another whatapp group to support her.

Women is complicated, macam sorang lagi kawan I ni.Dia ada everything and tak payah nak risau pasal duit tapikan even da almost 3 years jadi mangsa buli laki still la dia tunggu and tunggu.Jantan tu tu siap cakap lagi if let say yang dia da stable nanti sure he will leave my friend.Dasar jantan miskin tak sedar diri… I selalu ckap to her, If I were you sure aku da angkat kaki.Kak Rozi pulak lagi la best dalam pada lakinya duk bebankan dia menjaga rumahtangga dan anak anak, diam diam dia p keluarkan duit KWSP bagi kat laki to settle the house’s loan. Sacrifice katanya…

I nak cakap lebih lebih pon malas cause both of them tu lebih kurang je dengan diriku…
***
Cerita rumahtangga I pulak,macam tu la adanya, there’s time tu bila dia buat perangai still la aku rasa nak bawak Adam lari jauh jauh…Malas nak update… or maybe because am happy now so time happy macam ni mood nak merempan tu hilang entah kemana.So far am happy with my work and I baru je p another interview.I tahu sepanjang hidup memang tak mampu nak balas jasa parent.I made a promise to Bella yang start from next year I nak tolong her baya duit rumah our parent.Tak ada la banyak mana pon ada lagi around 30k so I must work hard and cari mana mana peluang yang ada. It’s never too late nak do something for them… Adam da pandai panggil I “mommy,mommy”.Pening ok nak catch up apa yang dia cakapkan. The bapak pulak slowly da tahu nak take a turn jaga anak,if I buat muka cepat cepat dia p mandikan or change the diapers. I tak mintak lebih than that pon…