Saturday, January 10, 2015

hati perempuan ini


Tajuk entry hari ini adalah baik punya cilok from Kak Hapam's berkurun entry.

Punya la busy lately ni sampai tak meyempat nak mengadap blog sendiri.Let me start with Adam and the suku sakat dulu,lagi few months je Adam will celebrate his 2nd birthday. As a mother yang sokmo la kalut dalam menguruskan anak nan seorang itu of course la I’ve plan everything from a to z, siap ada backup plan lagi if let say Pak Adam datang angin meroyan and suka suka cancel the plan. Nak naik angin pon tak guna cause Adam juga la yang akan jadi the victim nanti kan, just like last year punya birthday celebration(nak mengukit kisah lama sikit).Semua benda da ready, dia & I satu sen pon tak payah kelua duit (sebab adik beradik I yang jadi sponsorship nya) I suruh datang teman Adam potong cake je pon, tunggu punya tunggu tak datang datang.Sudahnya budak tu boring and tak sabar nak swimming so untuk tidak menambahakan angin yang sedia ada aku suruh je start the party without the bapak.

Since the nenek agong yang kononnya tak pilih kasih buat tak tahu I pon tak koser la invite them lakibinik (I kan menantu hantu).At first tu I kecik hati jugak la cause memang sangat obvious the way depa treat Adam and the cucu agong, dalam pada konon dia tu broke tak berharta hutang keliling pinggang bila turn cucu agong punya birthday boleh pulak dia celiburit, siap panggil kaum kelorga dia yang kelas kelas tu then time tu pulak the bapak busy dengan meeting sana sini so we all anak beranak tak dapat attend the party(happy gila ok). Dia punya marah la dengan I lakibinik,2minggu tak jejak rumah,aman tenteram I but after that asal sebut about the party sure nenek agong duk sindir sindir (I tak kisah pon).

Talk about the duke family , sebanyak mana depa tak suka I, pandang rendah pada keturunan I (yang lebih baik than them) macam tu jugak la perasaan I,aku pon tak suka depa anak beranak jugak and I don’t give a shit about them anymore. Cuma I selalu remind myself yang kurang iman ni,jangan jadi macam depa,jangan buat apa yang depa buat,If not I pon taka da beza dengan depa. Yes memang sangat awkward I nak layan the cucu agong tapi tu la mengenangkan budak budak tu innocent, Adam’s cousin pulak tu.I try jugak la layan budak budak tu the way I layan anak anak sedara I.Let say I bagi anak anak sedara I present ke cucu agong pon I bagi jugak.The tak boleh bla part tu kan the last raya I ada la belikan cucu agong baju then boleh pulak biras I yang super plastic tu cakap macam ni,”baiknya aunty b bagi baju,cantik”.Kalau I tak bagi means aku ni tak baik la kan then part yang paling I suka is nenek agong complain katanya adik ipar kepada anak agong bolehnya bagi cucu agong duit raya 10$ sahaja (ada je benda yang tak kena dengan kelorga besan dia yang kelas tu), nak je aku cakap yang anak & menantu agong ko pon bagi Adam 10$ jugak ok.

From them I belajar untuk memberi dan tidak mengharap pemberian I itu dibalas dengan harta benda juga dan jauh sekali I berharap agar depa layan I dengan baik even si Bella tu sokma la suruh I ambik hati depa dengan harta benda.I ni senang je if let say I rasa I nak bagi I will bagi (memang ada bagi pon) tak payah bersebab.Cuma most of the time tu I memang ralat nak bagi cause mak I pon I tak bagi tau then pe hal pulak I ni asik la nak membagi dia je kan.Barang yang dia pernah bagi I pon selalu je dimintaknya balik,dasar buruk siku! (barang tak kelas pon ).