Tuesday, March 24, 2015

bersabarlah sayang 2.0


Adam really teach me about patience specially bila nenek agong sokmo la used him to annoyed me.Adam masih terlalu kecil untuk faham apa itu benci & dendam tapi tu la suka tak suka budak tu kena jugak hadap the drama.Nenek agong used to annoyed me by saying yang anak pompuan kesayangannya tu pandai jaga anak etc tapi tu la budak budak will always be budak budak kan behave takat mana pon, pandai pandai gitu je la.Nak tahu anak you behave serupa perangai you (yang serupa betina gila) and pandai set set Einstein tunggu budak budak tu besar nanti la then baru la you boleh canang satu kampong.

Dia ada cakap dengan laki dia (saja cerita kuat kuat while I berkurung dalam bilik) menantu kepada besan (yang sangat kelas) dia tu bagus budaknya ada kerja and boleh bawak kereta sendiri, independent la kaedahnya budak tu,tak ada pon menyusahkan laki ke hape.Tak macam aku yang useless ni tapi tu la dia lupa or sememangnya tak sedar diri yang cakap cakap dia tu umpama meludah ke langit then terkena balik kat muka dia yang banyak wrinkles.

Anak pompuan dia yang paling pandai,paling cantik and the best tu jobless juga but as ibhuk mithali dia sanggup berkorban tebalkan muka bagi stupid excuse macam tu even orang (include me)peduli apa anak ko kerja or tak.Dicanangnya kat semua orang yang dia jumpa,pompuan tu tak kerja cause dia sayang sangat dengan anak,tak sampai hati nak letak anak kat nursery. Beside (perhaps) dia baru tersedar yang all this while dia tak sudah mengata orang sana sini sampai lupa diri.Tapi tu la still la dia nak convince orang yang anak dia tu tak ada la useless mana pon.

Pompuan tu boleh drive and ada kereta (ibuk mithali jugak kena fikir macam mana nak bayar hutang) tapi every time nak kemana mana (p kedai yang tak sampai 10 minute from home)dia lakibinik jugak yang tolong p hantar.Menantu agong tersadai tepi jalan pon dia lakibinik jugak p tolong angkot.Ye la anak dia kan of course la sikit pon dia tak rasa susah (tapi kan uols bila hati panas I juga la jadi tempat dia mengadu domba,see dengan anak sendiri pon dia suka cari pasal ni kan pulak I ,menantu hantu),lautan api sanggup di renangi but when we back to the main issue ,independent sungguhkan anak kesayangan dia tu.

Yes, pada pandangan dia I ni serba kekurangan (even satu masa dulu dia yang tak menyempat p merayu makapak I suruh kawin dengan anak jantan dia) tapi tu la since zaman I jobless dulu pon seingat I kan tak ada pon I menyusahkan dia lakibinik or anak jantan dia.Semua I buat by myself as if aku ni tak ada laki and am sure if she knew what was happen in our marriage, apa yang anak jantan dia buat kat I selama bertahun tahun ni sure dia akan terkejut beruk, malu,malu,malu and happy sangat (dia ada perasaan ke???) and I don’t care pon actually.Talk about drive kesana kemari pulak I ni tak koser nak drive kete jantan tu and kalau la dia rasa I ni menyusahkan anak dia cause kena hantar I p keje etc itu dia punya pasal la.Tak kan I pulak nak kena ingatkan dia apa tanggungjawab anak dia as laki I & bapak kepada Adam.Bukan aku susahkan dia lakibini pon,I don’t understand la apa yang dia panas sangat dengan I.

Untuk Adam,satu saat nanti I will tell him every single thing about the drama and am sure masa tu Adam sudah cukup dewasa untuk mengerti kenapa I pilih untuk keluar rumah cari rezeki.

No comments: