Wednesday, July 1, 2015

begitulah cinta 3


I am so much happier since I became a mother (except rasa lonely without centa), and I ada banyak sebab to be happy. Currently, I ada steady job.My boss and my officemate semua baik baik (kalau nak compare dengan my previous work place la)at the same time I da mampu to contribute something to my family. I’am able to take Adam away whenever I rasa menyapah tengok muka my laki (read: p travel), see siapa kata duit tak boleh beli the happiness and the bff yang dulunya rasa I ni miskin cause tak ada perkerjaan da start nak get in touch dengan I (yang ni I tak proud pon) and let me clarify kat sini,I tak rasa pon depa jealous dengan I cause i sedar diri (or maybe I ada post on my previous entry) what made me feel upset is when I heard that they (I tak nak tahu siapa orang tu) spread about my miserable marriage to the others. Bff ke macam tu???
***

When I look back I macam tak percaya yang I finally decided to berbaik baik dengan Kak Hapam.I made a decision to memaafkan pompuan tu after I realized betapa penatnya dan bodonya dirinya ku tak habis habis sakit hati memikirkan lahabau dua ekor tu.

Kak Hapam is right when she said yang laki I itu adalah part of her life”ada sesuatu antara kita”.I can’t deny that fact that laki I pon memang centa mati habis dengan pompuan tu (Ash siap tease I lagi bila pompuan tu mengadu I carutkan her), jodoh untuk jadi laki binik je tak ada lagi. Tak ada faedah pon nak bergaduh serupa catdog for something yang bukan milik I.

Personally Kak Hapam tu tak ada la teruk mana,yes mulut I pon boleh tahan jahat jugak kan.Tapi tu la her idea yang kononya we both boleh jadi bff tu memang unacceptable. Tapi kan I still can’t control myrasa menyampah when every time I read her status on the chat apps or when we had a conversation,pompuan tu suka betul ask me the silly question yang buat I rasa annoy. I kena bersihkan hati…

Mak cik tu ada cerita about her background & segala cerita sedih,kesian jugak la I dengar and dia selalu cakap betapa beruntung I dapat jadi binik Ash.If only she knew the ugly truth about my marriage.

Sometimes I just wondering macam mana la Kak Hapam will handle the conflict and segala mak nenek problem if dia la yang terpilih jadi mantu hantu macam I.Ye la gaduh dengan laki pon duk sindir sindir in the pasebook.

Kuat ke dia bila ibhuk mertua duk rendah rendahkan keturunan and displease her,dengan pompuan tu beranak je kejenya…Dia tak tahu that she lucky cause dia tak perlu nak hadap the drama & makan hati bertahun tahun.Ye la maybe if dia jadi Ash’s binik tak ada la jantan tu displease her macam yang dia buat kat I kan. Sometimes mulut I ni gatal je nak tell her that at least dia kawin dengan jantan yang cinta & terima dia apa adanya even once in a while ada jugak la dia mengadu about perangai the laki.
***

I da jarang mimpi Fernando,kalau ada pon tak ada la I rasa serupa nak commit suicide and I don’t give a damn la kalau orang nak cakap this is the karma or whatever pon.I malas nak fikir fikir sangat cause I tak mintak pon nak mimpi jantan tu.Yes I can’t deny yang rasa sayang tu masih ada dan until today I tak pernah tell him about this. I tak tahu how to erase the feeling. Personally I don’t bother about him anymore cause perbuatan serupa itu tak mendatangkan apa apa kebaikan pada I nor him.

I wouldn’t be able to describe the feelings that come around my heart bila I teringat the last time I received the call from him. Katanya “get a life b”.Macam sial!.Tapi tu la why should I care kan cause I yang tinggalkan dia and jantan tu simply doing that cause he thought I akan kecewa serupa nak bunuh diri. Yes perbuatan that jantan adalah sangat mengecewakan hati I yang fragile.

Tapi tu la I dengan dia je yang tahu the truth about our love hate relationship even after I got married .Boleh ke dia lupa yang dia tu tak sudah sudah call I siang malam meluah perasaan ( I ni binik orang ok) then bila dia da dapat calon binik boleh pulak acted like I ni yang terhegeh hegeh dengan dia.Now I know why I decided not to come back to him even I ada banyak peluang untuk buat macam tu.
***


p/s: According to the very very reliable source (sapa lagi kalau bukan Tipah mami jarum) jantan Senawang tu akan tanya about me to almost everybody he meet or talk through chat apps (read: my classmate) and yes I memang perasan…