Thursday, August 6, 2015

sayap sayap patah 2


First sekali I nak cerita about my fabulous raya, as usual I memang tak akan bersalam salaman bermaaf maafan dengan Ash during raya (tak raya pon sama)and I don’t bother about it cause I da terbiasa dengan hidup macam ni.This raya lain sikit la from the previous cause Adam da pandai cakap, his vocab pon da banyak improve. Terharu I dibuatnya bila Adam salam di pagi hari raya.Yes,Adam buat I bahagia.

This raya juga I dapat bakal biras baru (future binik anak syorga)dengan package instant cucu.Namanya pon anak syorga kan buat la apa saja the ibhuk will always pejam mata.Katanya anak syorga nya itu masih kebudak budakkan lagi and tak tahu the consequence yang akan ditanggung kemudian hari.The conclusion is budak tu cuma tahu throwing clothes and spread the legs je la keadahnya.

I will make sure that,tak akan aku nak beramah tamah or berbaik baik sangat cause I tak nak la nanti pisang berbuah banyak kali. Well so far I tak ada apa-apa issue pon dengan the bakal biras in fact I kesian dengan budak tu (sebab dapat *** haprak),I hope pandai la dia kipas the ibhuk just like the other menantu agong otherwise dia boleh join the menatu hantu club.

***
Satu saat dulu(when I was still in bandar puaka niyang rapek) I got the job offer somewhere in Bangsar, masa tu punya la happy tak terkata then I set a plan. Nak balik KL, stay with Bella in a couple of months then p la sewa mana mana with my female friend (maybe) after that p mintak cerai.

Tapi tu la I hanya mampu plan saja, out of the blue I was hospitalised then I got pregnant. I ‘ve went through a bad pregnancy journey which the jantan layan I macam haram till the moment Adam was born and now after 2 years, that jantan still refused to let me go for the stupid reasons.

Recently I ada cakap to the Hj, I do told him yang I menyesal kenal dia and wasted my teenage life for the jantan like him.Katanya I saja cari alasan macam tu so that I tak rasa bersalah pada diri I.Lain aku cakap lain pulak dipusingnya. Then katanya lagi I still stuck in this marriage because that jantan tak nak ceraikan I,kesitu pulak dia…

***
Kat opis I ni ada sorang budak pompuan,umur dalam 25 tahun (da kawin pon) and nak dijadikan cerita this lady kenal Ash.Jantan tu pulak asik la tanya I about this lady, pompuan tu datang keje ke tak today?Betul ke pompuan tu da pregnant? etc. At first tu I tak ada la rasa apa but after a while I jadi menyampah pulak.Ada sekali tu that jantan told me.”Tia tu cantik kan even without makeup, natural beauty”.Oh please, tolong la jangan cakap I jealous cause this is not the first time janta tu duk puji puji pandang pandang betina lain in front of me. The thing is I kenal pompuan tu, yes she’s beautiful and she’s my officemate. Sometimes I p kelua lunch dengan dia and dia siap datang to my house lagi tau.To make him stop, I cakap straight to his face, ”yang you ni tak sudah tanya pasal Tia tu kenapa,dia tu bini orang ok.You nak ke I tell her yang you tak sudah sudah talk about her”

As laki tak boleh ke dia show some respect sikit,sekali pon I’am not his type, bukan binik pilihan dia but please la respect sikit,I ni kan mak Adam.

***
For those yang selalu duk question, why on earth I ni tak berambus p tinggalkan jantan tu?.Yes, am so terrified of being alone ( at this age), I tak nak susahkan parent and family (financially unstable) and am so terrified of losing Adam too but but but it doesn’t mean I ni cuma berserah saja and biarkan diri I jadi mangsa bully jantan tak guna tu and the family. Trust me, I thought about it every day, I ‘am desperately want to make it over!!!





1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)