Saturday, October 24, 2015

losing the best years of my life


Lately ni I adalah sangat busy, banyak keje at the office, my parent tak sihat,I pon tak sihat sangat…and I almost forgot about this sendu blog.

I selalu rasa yang I’m strong enough to go through tis crazy journey alone (yes I dooooo) .Since I chose to stay awayyyyyyy from the bff so tak ada lagi episode keluh kesah meroyan etc.I left the WhatsApp group and I rasa much better .Recently I p rombongan Kak Jemah to the **** then boleh pulak I terserempak with one of the bff (cibai betul).Well…I boleh je pilih not to tegur her but dalam hati ni duk cakap,”please la jangan jadi budak budak” so I pon tegur la mak cik tu,siap ambik gambar, laga laga pipi segala (wtf) and being me yang konon nya cool, I siap invited her and the others to my house, tapi kan bila balik KL,masing masing diam seribu bahasa…

Remember the jantan Senawang? From the instageram I dapat tahu yang dia da breakoff denga the akak senior (da ada replacement pon) and I ada la jugak talked to him few times, tapi tak ada cakap about perasaan ku terhadapnya,nak move on kan katanya…

Lately I sokmo duk uploaded gambar Ash, to proof the world yang I survive the marriage’s(puih..). Bella siap tanya I lagi,”ko da berbaik dengan Abg S???”.After few days pompuan tu called ,katanya she was in Singapore sebab ada meeting and by petang tahu tahu dia da ada kat KLIA. I asked her,”do you believe about staying in the marriage for the sake of the children”.Gitu la soalanyan.Dia diam tak cakap apa apa then dia peluk i…

I try to work it up jugak(banyak kali), but I don’t think that we can get it back. Ada satu malam yang horny tu, I told him yang I cintakan dia then dia tanya I balik,betul ke???...There is always hope in love tapi kan in some ways it always suck.
***

I ada texted Bang Hj masa apak I demam berminggu minggu tak baik baik,I was worried about my apak condition and I tak tahu nk luah pada siapa.I mourned my sadness more open with the Hj than I did with Ash. I’m feel alone, tak punya siapa siapa…
***

I'am officially jadi kak ipaq to the beras bertuah,depa menikah bulan Syawal hari tu. The moment yang I tak boleh lupa during the nikah ceremony tu is bila the ibhuk told to the besan yang dia tu sebenarnya tak nak terima the beras as the menantu akan tetapi anak anak include me(the menantu hantu) pujuk dia soh jugak terima (dasar penipu).If I were them, sure aku tanya kat datin wannabe “siapa yang buntingkan siapa ni” .Biar dia sedar diri sikit…


No comments: