Monday, November 14, 2016

broken wings 2.0


Kalau dibilang dengan jari jari yang ada kat body i ni kan uols,hasil pernikahan cinta mati I dengan that jantan tu sure anak anak yang patut ada sudah pun melangkah ke alam persekolahan sebenar.Akan tetapi Tuhan tu lebih tahu what the best for us especially diri ku as penjaga abadi kepada anak yang ada ni ha,kalau tak kerana accident memamng tak hado la jawabnya.Well i bukanlah nak cerita pasal menambah anak,cukup la intan payong berlian yang ada tu.I actually geram gila dengan si Hj Tembon,ye la tak habis habis serkap jarang.Bolehnya dia tuduh i ni tengah berbadan dua,tapikan kalau i ni bunting sekali pon apa relate nya dengan dia.Koser nak layan orang tua tu,asal call je nak cari pasal.Moving on pejadahnya...
***
Sepanjang i menikah dengan that jantan kan tak pernah terfikir pulak both of us akan ada sesi heart to heart without ada scene terpekik and air mata darah,but hey finally i managed to luahkan segala mala sakit hati yang i pendam selama ni to him (tapi idak la 100% ye uols but it was a good start).Kalau tidak tu i ni kan baru cakap sikit dah menangis nangis serupa pompuan mati laki yang dia tu pulak sikit sikit nak jerit.Yah it's too difficult for my ego untuk merayu or menagih nagih cinta dia.I sikit pon tak kesian dengan kisah silam dia cause come on nama pon past time kan which is tak ada kena mengena dengan I.I & Adam tak deserve layanan buruk from him & his mother.Bertahun tahun i menderita makan hati & i pon tak sure boleh ke i maafkan dia cause until now i myself masih tak boleh maafkan diri i sendiri.



Wednesday, September 14, 2016

korban cinta


Ribuan hari i masih lagi terkenangkan & termimpikan Fernando.There's time i terjumpa dia at mall belakang rumah.I hate him as much he hate me,i tak kuasa nak fikir. Lantak sana la beside i ada banyak sebab to be happy.I teruskan hidup macam biasa.I keep myself busy with work and yes i dah banyak buat improvement in my life and am feel good about it.Salah satu darinya ialah i da start drive kesana kemari by myself(Bella's car).I hate driving and after i menikah dengan that jantan,dia tak penah encourage i but now i rasa lebih independence and free.
***

Tuhan dengar doa i or maybe doa from my family & friend,i mintak dia jauhkan i dari lukakan hati orang & orang orang yang suka lukakan hati i & Adam.Slowly orang orang itu makin jauh from us.Nenek Adam yang rasa dia datang dari kalangan orang ada ada tu pon da kurang berdrama since kejadian cucu instant.One thing yang i tak paham dengan orang yang rasa dia sangat civilize but actually lebih kampong dari orang kampong is bila dia anak beranak suka suka hati keluar masuk rumah i.Memang tak adanya la nak call dulu minta permission or at least bagi tahu la kan yang dia memang nak datang jugak.Then tengok kita beli itu ini tahu pulak jealous.Sakit hati dia tengok i pakai barang kemas,designer handbag or p travel sana sini.Bukan dia tak tahu yang semua tu i pakai duit sendiri.Dulu dia cakap dia tak hingin cucu jantan macam Adam,lasak katanya.Now the cucu jantan instant come with the full package,lasak tu tak payah cakap la,just name it...

Laki i pulak dalam pada dia selalu berkira dengan i & Adam , now dia kena bela adik syorga dia plus anak bini & the ibhuk yang sokmo tak ada duit.The best part is every time jumpa i sure pesan kalau ada kain baju Adam yang i nak sedekah to her cucu jantan.Hadap sangat harta benda orang...Tuhan bayar cash,itu pon dia masih tak nampak lagi.
***

Ada hari hari tertentu(bila i stress) i marahkan diri sendiri,why on earth i waste my life to stay in this crazy marriage plus his crazy family.I tak mintak siapa siapa faham my situation & the choose i'd made.Salah satu sebab i tinggalkan Fernando dulu because i tak sure boleh ke dia cope with my complicated life & family.Ye la since dia tu datang dari kelorga orang ada ada then i found out jantan yang menikah dengan i ni lagi la complicated.
***

I lied to Bang Hj since last year lagi,i told him yang i da baik dengan Fernando.Orang tua tu marahkan i.Katanya i always prefer a young man.Dalam pada dia marah marah tu,every time he was away,dia selalu texted i and send me his pictures from over the world.Sometime dia call i during office hour or tengah malam buta.Recently i p confessed to him about this.I tanya dia kalau dia betul betul kenal i,mana mungkin dia boleh percaya yang i boleh contact balik dengan Fernando.Dia diam...Then dia tanya why i tak pernah contact Fernando.I told him,i tak nak buang masa untuk sesuatu yang tak mendatangkan kebaikan untuk diri i and the main reason is because it's too difficult for my ego...