Friday, April 18, 2014

hidden truth


Semalam when I was texted Jantan oil&gas (sebab nak habaq yang the parcel for his boy will arrive within 2-3 days lagi) then boleh pulak I saw my ex-boyefriend uploaded his newborn baby punya gambaq.I pon texted him, just nak ucapkan tahniah la kaedahnya dan seperti yang I was predicted that jantan replied menjela jela uols.Eh,ni kira sambungan cerita sinetron last October 2012 dulu tu la.

That time kan memang la I tak koser nak reply his sms banyak banyak,cukup la wish him good luck with the marriage je even dalam hati aku ni nak je cakap semoga your marriage hura hara haru biru cause of your perangai buaya gemok tak cukup makan tu and I’am sure others betinas pon feel the same way.Ok sambung balik, masa tu kan I tak sihat,asik la p ulang alik sepital then termengandung lagi.After few months that jantan menikah I balik stayed in Kuala Lumpur for good then I found out yang the binik yang masa tu baru berusia 21 tahun merempan in the pasebook about me(alah hai dik nape tak wasap akak terus je dik oi).Katanya dia tak suka plus blab bla bla nengok TV 3 and channel 104 cause dua dua tv’s station tu boleh pulak main drama yang title & felakonya sama dengan nama I.Puihhh… sangat!!!

Tapi…tak ada la I pon sama gila p serang then binik, biaq p la dia nak merempan if let say dia nak tag I pon tak mengapa and please don't speculate yang cite ni sama denga kisah Kak Hapam & laki I ye.(Nanti I sentap kang sure I p call jantan oil&gas nangis nangis).I do understand perasaan the binik walaupon aku ni terpaksa jadi black sheep nya.Laki dia yang p gatal texted aku the day before nak menikah kan,if that time I pon sama gatal fefek macam Kak Hapam tak tahu la macam mana the binik merempan khennnn…

The tak boleh bla part is when that janten acted like tak ada hape terjadi between us then keluar la soalan & jawapan serupa ustaz kat pasebook.Sikit sikit ‘Alhmdllh…rezeki Allah” then “Alhmdllh hepi for you J”. Ish…I pulak yang rasa tak berapa nak suci uols.

Nak je I tanya yang dia tu sure ke happy bila I cakap yang I sangat berbahagia with my two boys, tapi tu la kang dia cakap tak baik aku ni asik nak buruk sangka je kejenya dengan dia berserta dalil dalil yang dia copy paste from the pasebook.

***

I is sangat hangin dengan Hj gems sebab bila ada kat Kuala Lumpur @Melawati dia punya busy kalahkan Bang Jib uols.He will only call me when I was in the same car with laki terchintaing,memang la aku malas nak answer the call kan cause nanti si tua tu saja je cakap “I love you baby “kuat kuat(if laki tak ada sebelah pon I tak penah cakap “I love too Bang Aji”).Akan tetapi bila dia p outstation sampai ke Khazastan sana ada masa pulak hari hari video call I segala almost everyday pulak tu.Dia ingat company I keje ni binik dia punya apa???.Suka suka hati je aku nak bergayut during opis hour.
***

Jantan lahabau will always be the jantan lahabau,tu dia conclusion nya.

Thursday, April 3, 2014

it sound like oooooh....

I have not been lucky in love, centa mati I&Fernando yang serupa drama sinetron tu berakhir dengan sangat tragic.Centa Hj Gems tu pulak tak usah cakap la,malas I nak comment banyak.It full of lies.When Kak Ngah yang busy body tu asked me,why la I p gatal agree p menikah dengan jantan yang tak aku kenal hati budinya itu?.My answer is,"It was written in the star".

Hingga ke saat ini,I will never understand why is so hard to forget about Fernando even I da janji bulan bintang tak ingin aku merindui dia lagi.I do remember segala perangai harem him but how to deny the fact dalam ramai ramai jantan(Bang Aji & Ash,macam ramai sangat)yang pernah/ cuba I chintaing, only him la yang layan I dengan baik(even tak berapa baik sangat actually).

My heart break a little when I don't received any massage from him on my birthday recently.Tahun sudah I received birthday wishes from him when I was suffered menahan sakit kat sepital after beranak (dan sakit hati dengan laki yang berperangai haram jadah).Now I know, that is the last birthday wishes from him and I force myself to understand why he don't do that this time.He's move on...

The only jantan yang sudi hantanq birthday wishes to me is jantan oil and gas,itu pon sebab dia tahu birthday dia sama bulan dengan I.Bang Hj tak usah cakap la,memang haram la si tua tu nak wish.Lagi pon si tua tu tahu by doing that I akan sakit hati.Laki I memang sah sah la neglected me.Takkan merasa I nak dapat patung kura kura macam Kak Hapam yang istimewa tu(hape kelas la).

Tapikan dalam duk heartbroken segala tu ada juga la things that make me happy sebab I ada Adam,on my birthday tu I'd spend the whole weekend with him.P shopping like no body business then bawak Adam p his favourite play ground.My adik beradik pulak tried so hard to make me happy,after so many many years(lepas jadi binik that janten)finally kan uols I merasa la juga potong birthday cake(da kertu pon sibuk nak potong cake lagi).Then dapat pulak ticket p melancong obersi dua beranak (mati la kene keji dengan Bang Hj,bukan nak p umrah dulu).Ada masa nanti I upload la gambar I & Adam at lavender farm ye uols...

Wednesday, March 19, 2014

memang aku tak cinta


Few weeks ago Bang Hj came to my place sebab nak hantar souvenirs from Dubai-Spain-Perth for me & Adam.

Orang tua tu cakap nak cepat cause ada meeting at 2.30 pm of course la I hangin kan da la datang tak bagi tahu then cepat cepat nak balik.Si tua tu macam tak look forward je nak jumpa I.Tak macam dulu, yes people change.I tak marah pon but I just wondering why la orang tua tu datang jauh jauh just because nak hantar souvenirs.After I bising bising orang tua tu agree nak p lunch.We went to Delicious and tis is the 1st time Bang Hj met Adam.

We met by chance with secrets that made our heart ache.
***

I talked to Kak Hapam semalam dan semalam nya (sebab ada hal)then masa tengah cakap tu suddenly boleh pulak pompuan tu speaking London dengan anak dia.

"kiss mommy kiss mommy"

I was like errrr...macam macam je la pompuan tu.The following day pompuan tu texted me.Dia tanya about Adam as if dia tak tahu apa apa.I told her la yang laki tak jadi dia tu memang tak ambik tahu pon about Adam but pompuan tu macam tak boleh accept.

"Dulu time knl Ash, mcm ok jer. Tgk gaye mcm x ssh kot nk bw bincang"

Siap bagi I advise lagi how to handle that jantan then I bagi sepatah dua kata to her...serves you right slut!.Kalau da paham sangat perangai laki I tu why tak kawin je dulu then rasa la dapat family's package.
***

Cerita cerai berai I ni tak tahu la bila nak habisnya...That day gaduh lagi.Jantan tu cakap betina macam I ni bersepah kat lua sana,mybe dia lupa yang jantan haprak macam dia tu belambak kat penjara sana sini.I realized we're off the path and getting lost, Adam's life will get lost too and if I stay just because of Adam then I will stuck in this bloody marriage forever.

Recently Kak Ngah pon agree if I ni tetap nak bercerai berai cause katanya tak sanggup nak tengok I menderita.Tak tahu la pompuan tu mimpi apa if not dia la yang tak habis habis suruh I jadi binik yang ikhlas&redha.Dia ingat macam dalam pilem ombak la tu then I told her la kalau our late brother was still alive pon he will marah too but end up he will understand juga why I meroyan siang malam.




Tuesday, January 21, 2014

diam dalam sepiku


I telah meng uploaded Adam's picture (dengan bapaknya sekali)in the pasebook then Kak Hapam jadi orang ke 2 yang like that picture.Jeaolus tu tidak sama sekali ye uols cuma menyampah je.Kalau betina tu comment yang dia rindu kote laki I yang dulunya laki dia jugak pon I tak jealous tau...

I kan sebenarnya tengah belajar untuk maafkan Kak Hapam,that the reason why I da lama sangat tak update cerita dalam kain betina tu.Tapi kan everytime I baca status that betina still la I tak habis fikir how on earth betina macam tu boleh ada in myfriends list.Talk about maap,nak marah lama lama pon tak guna cause it written in the star, laki I memang centa habis dengan Kak Hapam.I juga tak koser nak menagih centa from that jantan.Since Adam was born I jugak da tak penah ambik tahu lagi apa laki I buat.Suka hati la jantan tu nak buat apa.So memang I tak tahu la if both of them still duk meluah rasa yang tak penah habis tu or not.Why should I care kan,dah tak centa.

I still remember Kak Hapam told me,bila kita maafkan seseorang hati kita akan jadi lebih tenang.In the pasebook tak habis dia berdemdam dengan orang tu dan orang ini yang tak sudah menggangu kebahagian rumahtangga dia.Laki tak teman p check-up anak kat sepital Serdang pon merempan.I yang selalu kutuk laki ni pon tak penah buat macam tu.Reason being, I jaga kehormatan diri.Bang Hj cakap I takut laki.Excuse me,I sekarang ni if tak puas hati or terlebih puas I will talk straight to my laki's face ok(even it will end up dengan drama ayaq mata).The best part is bila Kak Hapam up status yang this year dia nak nambah anak lagi sebab yang sedia ada tu da besaq then ada la jantan mana ntah comment yang dia tu gersang sebab laki sokmo keje malam.Never mind la khennn...Koser la I nak men hapdate banyak banyak about her.
***

Last month,I managed to bawak Adam away from home.Just the two of us.P cuti cuti Malaysia je.Yes,my son boleh tahan nakalnya uols.Anak jantan katakan.Now I realized jauh dari jantan tu I rasa tenang.Since menikah dengan that jantan I never felt that kind of feeling in my heart,I mean after I tahu perangai harem that jantan(after the first penampo).As usual satu sen jantan tu tak bagi at least bagi la duit makan Adam kan but it's ok cause tak ada duit jantan tu pon aku still boleh p berjoli but everyday jantan tu call tanya anak dia.Sayang anak katakan.Ibhuk merthuak pon call jugak cause dia worried la I bawak cucu dia without the bapak.Eh,even I ni tak macam mak mak lain yang sokmo menunjukkan kasih sayang pada anak anak dengan menghapate in the pasebook,instageram,twitar segala kan but aku tahu la jaga anak!.

After berbulan bulan berkerja mencari napkah I juga berjaya hadiahkan diri sendiri dengan segala benda yang I nak.Itu pon jenuh la I menyimpan.Most of the time I terpaksa berlapar. Ye la mana nak saving tuk Adam lagi ,belum kira I kena pau dengan that janten harem then I juga da start saving tuk beli rumah sendiri,macam banyak duit je kan...Hidup as if tak ada laki macam I ni memang sangat menyedihkan but... I believe semuanya akan baik baik saja nanti.
***

Finally kan uols that jantan agree nak menjatuhkan talak on me but dengan term & conditions yang sangat la bahabi..Cakap je la ko tak mampu nak face the reality janten oi...Tahan air mata I dengar cakap cakap that janten...