Wednesday, March 21, 2018

Emak


Mak pergi bertemu penciptanya many moons ago. Hati i hancur jadi keping keping.It was the saddest day in my life. I tak pernah rasa terluka macam ni not even when my husband told me that am not his dream wife. And until today i masih bersedih & menangis when everytime i think about emak.I always thought kenapa Tuhan tak ambil i pergi bersama emak then i realised, Adam still need me...

Saturday, January 20, 2018

The Forbidden Love



After ribuan purnama berlalu,i jatuh cinta lagi...
And am not proud of it of course, it so damn hard and it will be much harder.

I choose to love him in silence, for in silence I find no rejection
I choose to hold him in my dreams, for in my dreams he have no end


****




Am feel stupid and yah it so embarrassing too. Kalau la si Tipah tu tahu sure dia cakap I ni buang tabiat.
I talked to my sister last evening when I was on my way home, pompuan tu pulak was at the airport. Am so scared actually but I need to talk to someone. Tak kan nak tell the Hj kan, tak pasal pasal dia tuduh I curang (curang pe jadahnya).

Penyudahnya Bella missed the flight & dia pulak yang kena marah dengan laki...





to be continue...

Wednesday, March 8, 2017

dealing with the shits



Masa mula mula Bella duk suarakan keinginan untuk menikah dengan laki orang putihnya tu,adik beradik I specially kakak kakak agong memang mati mati tak agree and yang paling demo tak puas hati is with me(macam aku pulak yang gatal nak menikah).Katanya I as kakak yang paling close dengan Bella patutnya bagi nasihat bukannya p sokong budak tu nak menikah dengan kapir.

I don’t understand why,budak tu mintak izin nak menikah pon salah bukan nak pinjam duit.Let say Bella menikah dengan jantan Malaya yang tak tinggal sembahyang 5 waktu,belum tentu lagi jantan tu berjenis.Tak payah bagi contoh jauh jauh,jantan yang I simpan bertahun tahun tu cukup la.Sembahyang 5 waktu tak tinggal,buku buku Islamic yang dia baca, berlambak lambak sampai tak cukup book shelf tu ha but perangai & perbuatan macam orang tak tahu hukum agama.

Now after bertahun tahun Bella menikah dengan jantan yang dulunya kapir tak ada agama,tak penah la pulak I dengar or tengok jantan tu buat benda benda yang boleh buat emosi budak tu terganggu.Berjenis orangnya.Memang typical orang putih sungguh,very independent type of jantan memang tak boleh compare dengan jantan I yang acted macam dia tu anak raja (piuh).

I cakap dengan Bella,let say esok lusa jantan tu buat hal, she need to deal with it la.Langit tak selalunya cerah,so kita ni ha kena la berusaha untuk jadi lebih baik lagi dan yang selebihnya tu kerja tuhan.Dia takut nanti the kakak kakak agong will lecture her by saying “ni la balasan tuhan cause ko tak dengar cakap dulu”.Let them be la sana...

***


Bang Hj-March'17